Keresés

Részletes keresés

erandi Creative Commons License 2005.04.28 0 0 34

Elnézést hogy levelemmel zavarlak, de olvastam, hogy a kikötői részt felújítják, és Te mint Szemesi tudnál segíteni nekem. Férjemmel és kisfiammal mi is évek óta járunk Szemesre nyaralni. 5 éves fiam miatt a kikötő melletti homokos részt részesítjük előnyben a füves szabad stranddal szemben, mert itt kedvére pacsázhat, sarazhat, homokvárat építhet. Szeretném tudni, vajon az átalakítás ezt a részt is érintette-e /kamping mögötti szakasz, ahol vizibiciglit, csónakot lehetett kölcsönözni/, vagy ez továbbra is homokos maradt. Tavaly úgy láttuk megpróbáltak külön odafigyelni rá, hogy ne nője be a gaz. Buldózerrel szépen időnként legyalulták, hogy megmaradjon homokosnak.

Válaszodat előre is köszönöm. / Andrea

Előzmény: ticocicaja (14)
Simulacrum Creative Commons License 2005.04.07 0 0 32
Gondoltam, hogy idén nyárra nem lesz kész. ;-) De nem is gond, mert én is a nyugalomért megyek oda. :-)
Előzmény: kiseger1975 (31)
kiseger1975 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 31

Óóó, majd amikor végre megépül a fürdő (és munkahelyet teremt a helyieknek), addigra 2087 júl. 1.-jét fogunk írni, úgyhogy addig nyugodtan jöhetsz Szemesre...

:)

Előzmény: Simulacrum (30)
Simulacrum Creative Commons License 2005.04.04 0 0 30
Én 1980-óta járok Szemesre. Sose fogom megunni és ezután is menni fogok minden nyáron. ;-) A két nagy kérdés most a volt orosz tábor helye a Semmelweis utcában, illetve a talált hőforrás kihasználása az épülő autópálya mellett. Az előbbi, remélem marad parknak vagy házteleknek adják el. Az utóbbi óriási lökést adna a falu fejlődésének, amit én abból a szempontból sajnálni fogok, hogy nem lesz annyira nyugis hely, pedig én pont ezt szeretem benne. :-)
kiseger1975 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 29

Hogy tizenvalahány év alatt ennyit sikerült összehozni, ez édeskevés...

 

A molót, meg már fel kellett újitani. Gaz, a beton között kinőve, nyilvános "Szemes WC" (Bszemes büszkesége...), göröngyös, a fák gyökereitől járhatatlan utak (bal oldalon)

Meg lehet nézni Földvár molóját. Olyasmi lesz a szemesi is. Én örülök neki ,hogy végre megcsinálják. Épp itt az ideje...

Előzmény: szpsz911 (17)
kiseger1975 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 28
moló
kiseger1975 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 27
Na...
kiseger1975 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 26
A kép néhány napja készült.
szpsz911 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 25

Szemesieknek!:

Hadd kérdezzek annyit, hogy ki tudna arról valami hozzávetőlegeset, hogy milyen nagyságrendért lehet megvenni Szemesen ingatlanokat?

 

Ami érdekes lenne az összehasonlítás miatt:

ódon, kis villa szerű nyaraló, jó helyen

átlag parasztház, nem túl jó helyen, de olcsón

és legalább víz villannyal ellátott üres telek

 

Ami az élményfürdőt és a község fejlődését illeti, annyit, hogy engem nem érdekel az élményfürdő, mert én a Balatonért megyek oda és a nyugalomért, de ha valaki élményfürdik, tegye, semmi bajom azzal sem. Remélem, hogy a vezetés ügyes és tud majd Szemes úgy is fejlődni, hogy nem veszíti el a varázsát.

Böbebabaaa:) Creative Commons License 2005.03.31 0 0 24

nem tom... az 'élményfürdő' sztem felesleges.hogy miért?még mindig a legtöbb ember lellére járt át 'élménytfürdeni'(össze kell hasonlítani...persze ezt nem rosszból!!)az otpnél ugye most fedett medencét építenek.nah most ha 1 ilyet tettek volna közp-i helyre sokkal,sokkal többen járnának át emiatt (lásd rossz idő,meg h máshol a körny. nemnagyon van...)és ugye abból még télen is van bevétel,nem csak kiadás,mint a mostaninál.nah mind1,ez csak vélemény...a móló...persze tom,hogy nem tönkreteszik,hanem épp ellenkezőleg...az rendeben  is van,h ne kelljen pocsolyákat ugrálni esős időben,de ez a hajós részlegre vonatkozik...(alapból nem éretk azzal egyet,h a másik oldalra teszik az állomást)viszont a mólóban az volt a szép és EGYEDI,h olyan volt,amilyen.és a legtöbben így szerették,akik nem azoknak nyílván jó okuk volt rá.én akkor is önzőségnek és kapzsiságnak látom a dolgot,és akkor leszek a legszomorúbb,ha ez az egész átépítés nem hozza meg a sikerét(őszintén szólva kétlem,de inkább nem leszek ilyen negatív).a szemesi mólót ismerték,mert más volt,mint a környező kikötők.különleges volt.a szemesieké volt.és végül egy más szemszögből,ami biztos sokaknak önzőségnek hangzik(részben az is),de én nem 'viakoloron' a sétáló emberek között szeretnék napozni(nem kell támadni,igenis nagyonnagyonnagyon rég óta rengeteg ember jár oda fürdeni,és jelzem nem 2heti szemesi vagyok)nem ellenzem a korszerűsítést,nem vagyok az ellen sem,hogy fellendítsék a forgalmat Szemesen,de azt hiszem ezt nem itt, és nem így kellett volna elkezdeni.ennyi.

ticocicaja Creative Commons License 2005.03.31 0 0 23

gondolom te már felnőtt vagy,ugyhogy megérted hogy a "pancsi-pancsi"medence nem a felnőtteknek szól,hanem a kisgyermekes családoknak!!!

A mólon a fakivágásoknak is oka volt,a mólón újáépitik a jegyirodát,és talán a boglárihoz hasonló izléses mólót épitenek,ahol ha esik az eső akkor sem kell pocsolyákon keresztül a jegyirodához eljutni.hidd el nem lakótelep módjára épitik be a területeket,nem hiába kaptuk meg többször is a legvirágosabb község cimet,a fák helyén is parkositani fognak,itt minden ittélő szépiteni akarja csak a környezetét,és ezt biztos nem a környezet kárára tesszük,lásd ÚJ játszótér!

Előzmény: cavman (21)
Traubi Creative Commons License 2005.03.31 0 0 22

Azért a kettő között vannak fokozatok, szerencsére.

 

Biztos, hogy a strandnak köze van a fakivágáshoz? Végülis a mólón nem épül medence.

Előzmény: cavman (21)
cavman Creative Commons License 2005.03.30 0 0 21

LEGYEN A SZOMSZÉDOM!

cavman Creative Commons License 2005.03.30 0 0 20

A mólón a fakivágásra értettem.. És arra céloztam hogy a kis pancsi pancsi medence nem fog bennem soha olyan élményt hagyni, minta hangulatos sétány a parton. A játszóteret gyönyörűen megcsinálták, béke szigete volt számomra szemes. Vásárolni sem jártunk át boglárra,csak ha minden kötél szakadt.. Pl:Barkácsbolt. Amit kellett megkaptam a közértben, a pályaudvarnál mindjárt kettő, vagy följebb a posta mellett. Zöldséges is volt jópár. A hentes volt a legmesszebb, de húsért oda fölsétáltam autóm nemlévén.(meg az OTP bankjegykiadó) Ha gyorsan akartunk enni, volt jópár a móló közelében. Minőségileg nem tudtam kifogásolni, nekünk megfelelt. Sok emberrel ismerkedtem itt össze, mindet barátomnak tekintem. Nem olyan befásultak az emberek mint egylakótelepi panelházban (ahol lakom).

 

És akkor ezek után építsünk be mindent: LEGYEN A SZOMSZÉDOM!

 

 

Előzmény: ticocicaja (19)
ticocicaja Creative Commons License 2005.03.30 0 0 19
nem tudom milyen rombolásra céloztál,de a strand azon területe ahol maguk a medencék épültek soha nem is volt használva különösebben,sima fü volt ott semmi más.az meg hogy a nosztalgiázás miatt ne fejlődjön a község semmit,az hülyeség.sajnos manapság a turistákért ugyanolyan harc folyik,mint a boltokban a vevőkért. ha jól sejtem mindenki szivesebben megy egy korszerű hipermarketbe ahol mindent megkap,minthogy végigjárjon 10 lepukkadt kis boltot.itt ugyanez a helyzet!!!ha nem fejlődünk,a gyerekes családok mind lellére vagy máshova mennek.ezt meg a falu nem engedheti meg magának,ugyanis a bevételek nagy része ebből adódik a legtöbb családnak,ugyanis mi nem csak 2 hétig lakunk itt..............!!!!
Előzmény: cavman (16)
Traubi Creative Commons License 2005.03.30 0 0 18
Miről van szó pontosan?
Előzmény: cavman (16)
szpsz911 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 17

Na legalább kisegér1975 vágya is megvalósul

Ő írta ezt korábban:

"

Ráadásul, semmit, komolyan mondom semmit se fejlődik. Illetve igen. Vissza.

"

 

Én tuti, hogy megyek le idén is, de nem érdekel az élmányfürdő. Én Szemesre a nyugalmáért megyek.

Előzmény: cavman (16)
cavman Creative Commons License 2005.03.30 0 0 16

 

Üdv!

 

MÉLYSÉGESEN LE VAGYOK SÚJTVA!!..

 

1999-től kedvenc helyem volt Balatonszemes, úgy látszik semmit sem ért el az aláírás gyűjtés.

Béke poraira! Balatonszemes elvesztette azt a varázsát, amit a GAGYI élményfürdő sohasem fog pótolni.. Gondolom a pénzéhséget kielégítették a barbár rombolással.

 

Böbebabaaa:) Creative Commons License 2005.03.29 0 0 15

én imádom szemest,nem ott lakom de minden szabadidőmet ott töltöm és már csak évek választanak el attól,h odaköltözzek.a világ legjobb helye.és a mólóhoz csak ennyit...:

 

A Baloshoz...

 

Fáj nekünk...

Hisz itt töltöttük fél életünk.

Elmélkedünk...

Miért tettétek ezt velünk?

Bennünk élni fognak az elmúlt nyarak,emlékek és képek,

Szeretjük és szeretni fogjuk a bal mólónkat,azt a régi,szép ZÖLDET!

 

 

nagyon sajnálom azt amit a mólóval csinálnak.......

ticocicaja Creative Commons License 2005.03.25 0 0 14
én szemesi vagyok,és imádok itt élni!szerintem a balaton minden itt felnőtt emberbe mély nyomot hagy.az év felét külföldön töltöm,de amikor hazaérek és keszthely felől feltűnik a balaton akkor érzem csak úgy hogy itthon vagyok és milyen jó magyarnak lenni,hiszen a balaton a miénk,borhegyestől,naplementéstől,vadkacsástól.ez asszem egy életérzés.
Előzmény: szpsz911 (10)
szpsz911 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 13

Nekem érdekes kötődésem van a Balatonhoz és Szemeshez.

 

A történet oda vezethető vissza, hogy a hetvenes évek végén, nyolcvanasok elején, kissrác koromban voltunk Balatonon többször is nyaralni, édesapám akkori vasutas mivolta végett olcsón, vasúti szálláshelyeken. Pl Balatonfenyvesen, az állomás mellett volt egy üdülő. Édesanyám pedig sokat mesélt Balatonszemesről, hogy milyen szép nyarakat töltött ott anno az ötvenes-hatvanas években.

 

Aztán valahogy elszakadtam a Balatontól, jött ez a drágaság-elnémetesedés-angolnavész, koszosvíz-híresztelések stb stb, tehát kimaradt. Aztán 1999ben, a párommal ez volt az első közös nyarunk, gondoltuk, hogy el kellene menni nyaralni. Tök véletlen, egy utazási irodás ismerős által kötöttünk ki Szemesen.

Most már hatodik éve, hogy a nyaralási úticélok központja lett. (Korpássyékkal baráti lett a viszonyunk (Éden Camping))

És lekakilom, hogy külföld olcsóbb-e vagy sem, mert: ad1, én a Balatont célnak és nem pótszernek tekintem, ad2, azért Horvátországba le is kell ám autózni, ami időben és benzinben nem egyszerű eset. (kétszemélyes benzinfalómhoz ragaszkodom nyaralásaim alkalmával)

 

Imádom körbeautózni a Balcsit, tök jókat kirándulunk ott mindig, mindig találunk valami újat.

 

Persze időközben én is voltam külföldön is, mert pl Jordániába nagyon olcsó volt eljutni 2003ban, nem hagytuk ki.

De azért minden évben 2-3 hosszúhétvége és 1-1,5hét nyaralás "kötelező" a Balatonon.

 

Az ottlakókat megértem, őket más szempontok vezérelnek. Pl ha fejlődne, akkor több turista lenne, több munka, több bevétel. Stb.stb

 

Egyszer, ha nagyon jól alakul minden, talán telket is veszek ott.

kiseger1975 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 12

Ez a problémám.

Két hetet még én is kibirnék ott, de a többet nem...

Ráadásul, semmit, komolyan mondom semmit se fejlődik. Illetve igen. Vissza.

 

A vigadó melletti részen sokszor voltam. Van ott egy kis büfé..

:)

Előzmény: szpsz911 (10)
Lesifotós Creative Commons License 2005.03.14 0 0 11

Ebben amit leirtál teljesen egyetértek veled... mármint az utazási szokásokról.

Én is már jártam sok helyen a világban, de nekem mindig a balaton marad a világ teteje. Sokan mondják , hogy ennyiért már Horvátországba megyek inkább, meg olcsóbban, igen ám de mondjuk oda utazik jó esetben is 2-3 x annyi ideig az ember a balcsira meg én spec letépek 1-1,5 óra alatt.

Előzmény: Törölt nick (8)
szpsz911 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 10

Én pont a változatlansága miatt szeretek odajárni. Semmi felesleges nyüzsgés.

Gondolom ott élni persze nehezebb, mint két hetet ottnyaralni.

Nekem nagyon tetszik Szemesen az Árnyas fasor és környéke, meg a vigadótól öszödig terjedő részen vannak ódon villák. Nagyon belé vagyok zúgva, csak gondolom qrva drága lehet ott ingatlant venni.

Előzmény: kiseger1975 (9)
kiseger1975 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 9

Jé, szemesi topic...

 

Én szemesi vagyok-ill. a személyim alapján.

 

Jó hely, csak semmit se fejlődik...

 

ReklámÁron Creative Commons License 2005.02.21 0 0 7
Szio!
A magam részéről úgy kerek a történet, hogy van észak és van dél, meg kis balcsi, bár délen még fel sem fedezték (kirándulás) a partközeli falvakat!
Node!
Közel egy éve kezdtem bele a balatoniságba. Azóta majd' naponta frissítgetem, de mivel egyszerre nem lehetek ott mindenütt, jó volna, ha azok közül akik Szabadiban laknak, dolgoznak, nyaralnak... etc. kedve volna valakinek bejegyezni ezt azt Szabadiról: szubjektív tudósítások formájában. Jó lenne tudni, ki hol száll meg, hol érdemes kajálni, stb. Egyáltalán: miért pont Szabadi? Szabad tudni? balatoniságok, vagy mik?
szpsz911 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 6

De kár, pedig Balatoszemes 1999 óta a kedvenc helyem.

Éden kemping, Korpássyék, a Fő út és az igazi fő út sarkán.

 

Előzmény: polányi (5)
polányi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 5
Sajnos most vágják azokat a szép fákat amiről beszéltél.Szörnyű dolgokat látnátok.Mit tehet az ember amikor az egészséges fenyőket kiterítve látja!!!A moló ugy néz ki mint háború után,nincs kedvem kimenni a házból.

Előzmény: Andris88 -))) (0)
XpadreX Creative Commons License 2004.08.20 0 0 4
én úgy gondolom mind az északi mind a déli part rendelkezik olyan szépségekkel amiért azt érdemes szeretni. igaz, hogy csodás pl. a szigligeti rész de a legnagyobb mókák Lelle és Földvár környékén szoktak lenni! nincs vita a Balaton eme kettősségével tökéletes. Én viszont egy lányt keresek aki lehet hogy szemesi. fent volt a Szigeten, csodaszép és állítólag felszolgáló. Kb. 19 éves, barna hajú és Lellére szokott bulizni járni vmi funky discoba vagy mibe? Nem vágjátok ki lehet az?? tudom viccesen hangzik de meg kell találnom!!
szpsz911 Creative Commons License 2004.06.11 0 0 3
Ami a kirándulásokat és az északi part varázsát illeti, egyetértek. Az az igazság, hogy Szemesen nagyon jól érezzük magunkat, mert nagyon csendes és nyugodt, családias település. A mániánk az azonban, hogy az egész tavat körbeautózzuk többször is minden nyaraláskor. Így mi sem hagyjuk ki a Badacsonyt, Füredet, Tihanyt, Kesztehelyt és el szoktunk egy napra menni Hévízre is. Ha meg csak vacsorázni és kis éjszakai életet élni akarunk, akkor át szoktunk menni Lellére. Az viszont tök igaz, hogy kirándulni az északi part a jobb.
Remélem idén is lejutunk a Balcsira
Előzmény: Andris88 -))) (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!