Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.21 0 0 260
Omnia is kapható szemes verzióban. Épp azt várom, hogy elfogyjon az őrölt, hogy elővehessem az otthonról einstandolt öreg kávédarálót és azzal állíthassam elő a reggeli kávé alapanyagát (ezzel is kiegészítve a szertartást).
De ott van a Kazinczy utca nevű buszmegállónál (7, 7A, 78, a Blaha és az Astoria között) az a kávébolt, ott is lehet kapni mindenfélét, háromféle pörköléssel (olasz, francia, bécsi).
Előzmény: nemisbéka (256)
nemisbéka Creative Commons License 2004.04.21 0 0 259
Sima mezei boltban nem? Beugrott az is, hogy a Duna Pláza Match boltjánál még láttam nemrég kávé- és mákdarálót kitéve.
Előzmény: valamilanykabatban (258)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.04.21 0 0 258
lehet, méghozzá finomakat
bécsi olasz és még valamilyen pörkölésűek és rengetegféle, persze jó drágák
cocquans coffee (ha jól irtam de nem biztos)
Ráday utca
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.04.21 0 0 257
lehet, méghozzá finomakat
bécsi olasz és még valamilyen pörkölésűek és rengetegféle, persze jó drágák
cocquans coffee (ha jól irtam de nem biztos)
Ráday utca
nemisbéka Creative Commons License 2004.04.21 0 0 256
A darálóról jut eszembe: lehet még szemes kávét kapni?
Előzmény: Sophie.C (254)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.21 0 0 255
Az olyannyira "gombaszerű", hogy asszem az is a neve: GOMBA. Van egy ilyenem otthon (4 személyes, azért használom nagyon ritkán), előkaparom és megnézem, de eléggé erősen az a gyanúm, hogy ez a neve.
Előzmény: Sophie.C (254)
Sophie.C Creative Commons License 2004.04.21 0 0 254
Nagyanyám meg olyan gombaszerűt. Aluminiumból volt, és felül kijött rajta egy kis cső, ami alá egy másik edényt kellett tenni (szintén aluminiumból, bakelit nyéllel, ami a gázon néha megolvadt, és oltári büdös volt), és abba folyt a KÁVÉ.:)
Viszont fa kávédarálójuk volt, alul kis fiókkal.
Előzmény: nemisbéka (253)
nemisbéka Creative Commons License 2004.04.20 0 0 253
És az elkészítésének is hangulata van :). Szeretem a kotyogókat, anyámék is mindig ilyet használtak. Lehet mindig belekukkolni, hogy mikor kezd folyni a kávé és szerintem az szép látvány, ahogy fokozatosan telik fel.
Előzmény: Törölt nick (252)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.20 0 0 252
Vegyél inkább a Szarvasi Vas- és Fémmű által gyártott kotyogót. Abból kávé jön. Az összes szűrt megfejtés csak a gyenge illúzióját kelti. Elizélsz rá egy csomó kávét, aztán híg löttyöt iszol.
A kotyogó (szép, íves alakzat, több méretben is kapható) és az amúgy átgőzölős, de súlyszelep nélküli kávéfőző közti különbség az előbbinél fellépő nagyobb gőznyomásban keresendő, amit a súlyszelep tesz lehetővé.
Előzmény: voltakepp (245)
Asteriksz Creative Commons License 2004.04.11 0 0 251
valahogy így...
Előzmény: Sophie.C (246)
voltakepp Creative Commons License 2004.04.11 0 0 250
kosz :)
Előzmény: kapucziner (249)
kapucziner Creative Commons License 2004.04.11 0 0 249
Ezt a módszert nem is olyan régen 1946 ban az olasz Achille Gaggia találta fel. Az alapelv a nyomás alkalmazása, tekintettel arra, hogy a gép belső nyomása miatt a víz magasabb hőmérsékleten forr és az így keletkezett gőz több kávét és aromaanyagot von ki, mint a közönséges forró víz.
A készülékekre egyébként rá van írva, hogy mennyi bar nyomással müködik
voltakepp Creative Commons License 2004.04.11 0 0 248
Koszi a tippet. Ezt a viznyomas dolgot elmagyaraznad reszletesebben? Hogyan befolyasolja a kesz kave minoseget es hol lehet utananezni, hogy egy kavefozonel mekkora ez a nyomas? Ezt rairjak a csomagolasra?
Előzmény: kapucziner (247)
kapucziner Creative Commons License 2004.04.11 0 0 247
Ha az erős kávét szereted akkor igazán nem ajánlom a szürős kávéföző kancsó megvásárlását.
Olyan fözőt javaslok amely mim 9 atm nyomással préseli át a vizet a kávén.
Nekem itthon DeLonghi Treviso típusom van ami elfogadható áron kapható és finom krémes presso kávé főzhető vele.
Sophie.C Creative Commons License 2004.04.11 0 0 246
Nemrégiben volt alkalmam ilyen kávét inni.
Szóval attól függ, milyen sokáig hagyod állni, és milyen sokat teszel bele. (Úgy nézem, ezt ki kell kisérletezni)
De ha a ... presszókávéhoz vagy szokva (húúúú de régen hallottam ezt a kifejezést, de szerintem ebből lehet érteni), akkor ne költs rá. De ha egyébként filteres kávét főznél, esetleg van késztetésed a kávét frissen darálni, sőt, van lehetőséged valami különleges kávét szerezni,(pl. olyan zsákból kimért nagyon friss, nagyon olajos portékát. Igaz, Ast?:-)), akkor mindenképp ajánlatosabb, mint bármi más alkalmatosság.
Előzmény: voltakepp (245)
voltakepp Creative Commons License 2004.04.10 0 0 245
Sziasztok!

Lenne egy kerdesem kavefozes temaban: szimpatizalok azzal a kavekeszito alkalmatossaggal (sajnos nemtom a nevet), ami egy uvegkancso, amibe beleszorja az ember a kavet, aztan raonti a forro vizet, var egy kicsit, majd a beszerelt szurot lenyomva az edeny aljara preseli a zaccot es folulrol kitolti a kavet. Ha van koztetek, aki hasznal ilyet, meg tudna nekem mondani, hogy a vegeredmeny, amit ez a szerkentyu produkal, nagyon hig, hosszu kave, vagy nem annyira? Inkabb az eros kavet szeretem ugyanis, ezert habozom, h erdemes-e befektetni a kutyube (ikeaban 6 rugo)..

Nikkelezett nikk Creative Commons License 2004.03.10 0 0 244
JA, ezen a cikken felbuzdulva, rendszeresítek ide kávéfőzőt. Nehogymá kávé nélkül maradjak. Azért vigyázni kell, kb két hete nem iszom kávét, az első három kávétlan napom elég szörnyen telt...
Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.10 0 0 243
Én mindig is tudtam, hogy nekünk van igazunk!

C I K K

Mondjuk azt, hogy fejfájásra jó, azt azért tudtuk egy páran eddig is :)

voltakepp Creative Commons License 2003.12.16 0 0 242
Allitolag a Vasarcsarnokban lehet, es asszem Tescoban is.
Előzmény: nemisbéka (236)
nemisbéka Creative Commons License 2003.12.16 0 0 241
Mondtam, jólesett :).

Mi itt nem nagyon kísérletezünk. Omnia, oszt kész. Ha véletlenül ajándékba kapunk kávét, akkor az van. Egyszer-egyszer belefutottunk Jacobsba, az valami tragikus volt, borzasztó savanyú utóízzel, szóval ha ilyen jön, azt is keverjük Omniával. Érdekes mód neszkávéban nincs nagy különbség a DE-kávék közt. A koffeinmentes Omnia vajon megtartja az eredeti ízét?

Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 240
Jólvanna! :) Nem akartam itt körbeudvarolni, attól függetlenül egészségére váljék!

Omnia megunhatatlan. Mármint számomra. Otthon mindig azt iszom. Najó, kaptam múltkor egy Segafredo-t, az sem rossz, bár túl finom szemcsés és ezért kicsit zaccosra sikeredett főznöm. De az engem nem zavar.

Előzmény: nemisbéka (239)
nemisbéka Creative Commons License 2003.12.16 0 0 239
:))) Rosszcsont. És az offolás akkor is offolás, ha megpróbáljuk onolás beállítani :))). Ennek örömére most gyorsan ittam egy kávét :))). Omnia. Kezdem már unni, de munkahelyen ez van.
Előzmény: Törölt nick (237)
snejderfáni Creative Commons License 2003.12.16 0 0 238
Akkor passz, én török kávét az ex-jugo országból szoktam kapni, ha épp minden készlet kifogy, akkor Lurdy-ház. Ehhez a kardamomos dologhoz nem tudok hozzászólni, de azért sok sikert a kísérletezéshez.
Előzmény: voltakepp (233)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 237
Ami szép, az szép ;)
Mint ahogy a finom kávé is finom :)
Előzmény: nemisbéka (235)
nemisbéka Creative Commons License 2003.12.16 0 0 236
És vajh hol lehet kardamom-magot kapni? Ázsia-boltokban? Vagy van valami kifejezetten arab fűszerbolt?
Előzmény: voltakepp (233)
nemisbéka Creative Commons License 2003.12.16 0 0 235
:* a bókért, mer amúgy egy kicsit elpirultam a nagy meglepetésben :), de jól esett :).
Előzmény: Törölt nick (234)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 234
Repkedtem az Iszoldában, aztán láttam, hogy ott vagy :)
Előzmény: nemisbéka (232)
voltakepp Creative Commons License 2003.12.16 0 0 233
Koszi, de ott is probalkoztam mar, ott sincs ilyen. Tegnap viszont kaptam egy tuti tippet, ugyhogy megosztom veletek. A szomszedunkban van egy kis bolt, aminek arab a tulajdonosa, ugyan nem arul kavet, de hatarozottan allitja, hogy kardamommal van izesitve az igazi arab/torok kave. Szoval ha nem kapok keszen, akkor jofele finomra orolt kave + orolt kardamom mag. Meglatjuk, milyen lesz. :)
Előzmény: snejderfáni (227)
nemisbéka Creative Commons License 2003.12.16 0 0 232
Huncut vagy :). Nagy bőszen elkezdtem törni a fejem, hogy honnan ismerjük egymást IRL :), aztán eszembe jutott a fénykép :). Időnként még mindig meglepnek emberek, hogy megnézik :).
Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 231
Mé', nem? ;)))
Előzmény: nemisbéka (230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!