Keresés

Részletes keresés

fvv1200 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 321

A munkahelyemen van Nescafé automata.Egy dupla espresso 30 pénz.

De én inkább a rezsómon főzök kávét 4 szem Autopress kávéfőzővel.Ég és föld:)

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 320
Márpedig az az 1500Ft-os az tényleg csoda. Már ha sikerül rajta jó kávét főzni :)
Előzmény: fvv1200 (319)
fvv1200 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 319

A Debreceni T**CO-ban árulják ezeket a valóban súlyszelep nélküli izéket.

Azóta a Szarvasi(C) Kotyogókon is feltüntetik hogy ez az eredeti.

Sajna az az igazság,hogyha a feleség leküldi a férjét:"Vegyél fiam egy kotyogót"

akkor a ~1500 ft-os csodát fogja megvenni -tisztelet a kivételnek- mert amellé még kitelik egy kis folyékony kenyér,meg fél liter cserkó:(

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 318

A szomszéd nem tud érdekelni e kérdésben. Köll az. A nagy rohanást kicsit megfogni, egy picit húzni a kantáron, hogy azért mégse már. Adjuk meg a királynak, ami a királyé :)

Előzmény: nemisbéka (317)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.30 0 0 317

Minden reggel elszöszölsz vele? Irigyellek. Nálunk elég vékonyak a falak, szerintem a szomszéd felkötné magát, ha hn. 6-fél 7 között nekiállnék kotyogtatni.

Loli, a Segafredonak sincs instantja. www.segafredo.it

Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 316

Persssze :)

Lényeg a kávé. Mint említettem, újabban szemeskávét veszek és darálom azzal az öreg masinával. Nagy élmény. Ki nem hagynám, még ha így tovább is tart reggel a procedúra. Kell az, na. Közben hallgatom a Krónikát, jó kis átlagpolgári megfejtés így a dolgok menete :)

Előzmény: nemisbéka (315)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.30 0 0 315
Jóvanna, néha lehet kicsit kötöszködni :))).
Előzmény: Törölt nick (311)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.30 0 0 314
Köszike :), még a végén elpirulok :). Reggelente én is neszkávézok, mert az a leggyorsabb, aztán nálam szokott lenni kapkodi :). Mikróban két perc alatt megmelegszik a víz, a végén csönget egy kicsit :))), arra fel is ébredek :). Meg az a baj, hogy nekünk villanytűzhelyünk van, mire azon kikotyogná a kávét, az alacsony vérnyomásommal már ájulnék is elfele. Dél magasságában itt bent viszont rendeset iszunk. Koytogtatni Pécsett szoktam, anyáméknál.
Előzmény: lolimano (308)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 313

Nem is láttam még mást ilyen néven. Már csak azért sem lehetnek, mert egyik sem súlyszelepes, márpedig a kotyogó attól kotyogó, hogy kotyog :)

(Ez elmehetett volna effektbemutatónak a Kukoriba)

Előzmény: fvv1200 (310)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 312
Ha már instant, akkor van az Omnia ilyen változatban is. Részemről még a Nescafe Brasero az, amit szívesen beszürcsölök, ha már nincs más.
Előzmény: lolimano (308)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 311

Jóvanna, ez olyan, mint a xerox, avagy a zsilettpenge :)

Előzmény: nemisbéka (307)
fvv1200 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 310

Ki merem jelenteni hogy a Szarvasi(c) Kotyogó a legjobb magyar kávéfőzőtípus.

De sajna (jó magyar szokás szerint) nem védték le a nevét, és mindenféle bóvli Olasz,Kínai főzőket árulnak ezen a néven:(

Azok a szögletes típusúak azok.

fvv1200 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 309

Üdv.

Teljesen egyetértek veled!

KOTYOGÓ forever.

Előzmény: Törölt nick (297)
lolimano Creative Commons License 2004.07.29 0 0 308

:)) jó hasonlat!

Igazából nem tudom miért ragaszkodom a Nescaféhoz- talán mert az pikk-pakk megvan. Persze tudom,h ez hülyeség, hiszen azt a pár percet akkor már érdemesebb megvárni, de ennek ellenére mindig Nescafét iszom.

Itthon valami Alvorada nevű nescafé van, anyám mindig ilyet vesz- szerintem nincs valami jó íze. Most gondoltam beruházok egy igazán finom kávéba, de elgondolkodtatott,h nincs belőlük nescafé. Na most lehet,h kipróbálom belőlük a főzőset, egy életem, egy halálom!:))

nemisbrekk: mert jók a topkijaid ;)

Előzmény: Törölt nick (305)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.29 0 0 307
Lavazzának nincs instant kávéja (mer ugye a neszkávé az Nescafe :) ), viszont jó kis honlapjuk van www.lavazza.com.
Előzmény: lolimano (304)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.29 0 0 306
Nocsak, hogy szaporodnak a máshonnan ismert arcok :).
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.29 0 0 305

Az igazán jó kávé nem neszkafé. Szerintem ezért nincs is Segafredo és Lavazza ebben a formában. Ez olyan, mint a dugás, azt sem lehet úgy, hogy nem teszed be :)

Amúgy meg érhetik meglepetések az embert, azaz olyan helyen talál finom kávét, ahol nem várja. Kedvenc példám a budaörsi Tuscó, ahol a kávés soron van egy automata. Na, abban príma Omnia és Karaván található 60Ft-ért (a cappuccino is), és nem instant, mert "elgondolkodik" egy darabig, mire kiadja.

lolimano Creative Commons License 2004.07.29 0 0 304

Sziasztok kávé-imádók!:)
 Én nemrég kaptam rá a kávéra- nem iszom mindennap, de azért mostanában elég sűrűn. Én is a hatása miatt iszom csak, ez azért is van, mert még szinte nem is ittam igazán finom kávét! Esküszöm amit a Mekiben lehet kapni eszpresszót, az ízlett a legjobban az összes általam megkóstolt közül. (ebből is látszik,h nem kóstoltam még sok félét.:) ). Ha beülök valahova, általában cappuccinot kérek, na abból is  elég széles a paletta minőség terén.

Én mindig teszek bele itthon őrölt fahéjat, vaníliát és kardamont. Mostanában rákaptam a kávétejszínre- rájöttem,h így sokkal finomabb, mint tejjel. Ja, és persze cukor nélkül meg nem bírnám inni.

Keresek mostanság Segafredo vagy Lavazza nescafét, de csak főzősben láttam idáig.

sacsill Creative Commons License 2004.07.29 0 0 303
Ezt még nem kóstoltam, de lehet megpróbálom. Viszont ez a kávé olyan, mint a Whikas, mindig ezt inná az ember. Komolyan, én naponta csak egy kávét iszom, a reggeli indítót, de szombaton a Lehel piacon jól végzett vásárlás eredményeként iszom egyet és aztán otthon is "kell" innom még egyet, persze csak, ha ilyan van otthon.
Előzmény: moes (302)
moes Creative Commons License 2004.07.29 0 0 302
és ott lehet kapni csokiba mártott kávészemeket is. hm. két baj van vele, hogy fulladok tőle és a szívem kiugrik a helyéből, ettől eltekintve kiváló darab :)
Előzmény: sacsill (301)
sacsill Creative Commons License 2004.07.29 0 0 301
Semiramis kávézóknak hívják azojat a helyeket, ahol a legjobb kávékat lehet inni. Kis zsákokban vannak kirakva a szemes kávék, már az illat is káprázatos, ahogy belépsz. Frissen darálják le azt a kávét, amit kérsz, lehet elvinni is, kicsit húzós az ára 12,5 dkg 900 ft körül van, de isteni.
moes Creative Commons License 2004.07.29 0 0 300

ultraplusz :) ja, az egy másik topik :DD

olyan kulcsot kapsz :)))

Előzmény: nemisbéka (299)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.29 0 0 299
Okidoki. A haszonkulcsomat majd megbeszéljük, plusz áfa, plusz szállítási költség, plusz csomagolás, plusz plusz :))).
Előzmény: moes (298)
moes Creative Commons License 2004.07.29 0 0 298

Nescafé Gold, Cap Colombie kivitelben (rá is van írva szép nagy betűkkel az elejére), ebből szeretnék egy szép nagy üveggel.

jó a hely neve :)

az omnia sem rossz egyébként, a nővéremnél szokik olyan lenni, akkor pont jó. azt hiszem, az ízlésem változhatott mostanában...

Előzmény: nemisbéka (296)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.29 0 0 297

A kotyogóstól hátast dobsz? Nem is vagy Te igazi kávéfüggő!  :)

Konstans minőség pedig van még néhány, pl. Omnia. Jó, tudom, az igazi ínyencek fintorognak, merthogy ez mégiscsak robuszta és nem arabica, node SZVSZ annak a topján van elérhető áron. Ma reggel is benyaltam egy duplát, egy velem kb. egyidős darálóval nyomtam le a cuccot, aztán bele a kotyogóba. Ilyen szürke reggeleken enélkül fel sem tudok ébredni.

Előzmény: moes (295)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.29 0 0 296

Szia Panda,

hát miért nem kérdezel, asszony?! Megmutatom én neked a kincsesbányákat :))). Na, ha már idekotyogtál, írd csak be azt a kávécsodát, amit hoznom kell neked from Bécs. Amúgy meg stílusosan a Hotel Pension Kaffemuehle-ben fogunk lakni :))).

Előzmény: moes (295)
moes Creative Commons License 2004.07.28 0 0 295

némmá, nemisbrekk, micsoda topikra bukkantam :))) pont amikor ebéd közben kifejtem várakozásaimat kávéügyben :)

sziasztok, itt is egy kávéfüggő... bemutatkozásként annyit, hogy napi 3 kávé az adagom, reggel mindjárt ébredés után (mint a holdkóros tartok a vízforraló felé), munkába éréskor és ebéd után. alapvetően nescafét iszom, ennek is oka van, mégpedig kettő is: stabil minőség + nincs hely a konyhámban egy kávéfőzőnek. mármint csorgatósnak, mert a kotyogóstól hátast dobok. a nescaféimádatom egyébként hosszú-hosszú évek után leáldozóban, ma már csak a lightosabb (nescafé gold) kávét bírom.

no, a többit majd később :)

moes

fvv1200 Creative Commons License 2004.07.14 0 0 294

Szívesen:)

Előzmény: nemisbéka (292)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.14 0 0 293
Igen, Omnia-árban van. Őrölt, egyébként.
Előzmény: fvv1200 (291)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.14 0 0 292
Jó hír, köszi :).
Előzmény: fvv1200 (291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!