Keresés

Részletes keresés

Gyurco78 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 333

A zár kívülről az enyémben is így néz ki, de tuti, hogy nem a videón látható zárbetét van benne...a kulcs is más, "komolyabb" kinézete van...

 

Előzmény: Vakin (317)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.02.28 0 0 332

Ez a mauer alap tipusa, ún. "fűrészes" kulcs, mint egy elzett. Ezt könnyű nyitni, bárki is gyártja. Nyilván nekik is van több féle, melyek között te is választhatsz.

Előzmény: Vakin (317)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.02.28 0 0 331

Erre a ajtóra nem kell zárpajzs, mert nem emelkedik ki a zár az ajtóból. Síkban van a zár.

Előzmény: conrat (330)
conrat Creative Commons License 2011.02.27 0 0 330

Egyébként nem értem nívóékat, hogy egy ilyen profi ajtón miért nem tudnak legalább egy más profibb zárat is berakni. ( mondjuk valószínűleg az olcsóbb egyszerűbb technológiai megoldás miatt, mégpedig hogy a keskeny zártszelvénybe nem fér be a tollaszár, csak a keskenyeb megoldás. ) Náluk a keretbe van beépítve az egész mechanika, ezért nincs is "több ponton záródás", ami persze nem biztos hogy hátrány. Ezt úgy értem, hogy egy zár "csak" egy helyen zár, nincs több irányba záródó mechanika. A 3 zár 3 helyen zár, és kész. A túloldalon kiemelésgátló és záródó fix retesz, a 3 ponton elhelyezett zár pedig megfelel a záródó oldalon lévő reteszelésnek. Ezzel csak az a bajom, hogy ha nem feszítenek és rombolnak, akkor a 3 zár kipiszkálásával nyitható az ajtó. Ezzel lehet hogyhülyeséget írok, mert nem tudom mennyire egyszerű kinyitni egy cilinder zárat, de látva a neten lévő videókat, kétségeim vannak. A videókon a zárakat gyorsabban kinyitják mindenféle kütyükkel mint én kulcssal. Ha viszont ez igaz akkor lehet bármilyen vastag és erős egy ajtó, ha csendben gyorsan nyitható. (aki ért hozzá cáfoljon meg, mert nem üzletrontó akarok lenni, főként hogy tetszik az ajtó, az alapból hozzá adott elzett zárokról ne is beszéljünk, csak a maurerről).

Ezért hiányolom a lehetőséget egy olyan zárvédő pajzsról, ami szinte csak roncsolással, hangosan nyitható. És itt főképpen a zaj a mérvadó egy társasházban. Nem tudom érthető-e amire gondolok.

kleingy Creative Commons License 2011.02.26 0 0 329

Még mindig nem olvastad el, hogy mit írtam a videóra válaszként... Az SKG egy minősítés, NEM pedig egy Mauer zártípus. ;) Ahogy írtam is, totál más típusú zár van a mi, egyébként SKG minősítést - is - teljesítő ajtónkban. Máshogy néz ki kívül-belül, kulcsra, stb.

Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.26 0 0 328

nem erről van szó. Vakin kolléga egy SKG tipusú zárat tett fel képként ill. egy videót. A képet ha jól látom te tetted fel először hivatkozásként ,hogy nektek is ilyen van. Erről ennyit.

Előzmény: kleingy (327)
kleingy Creative Commons License 2011.02.26 0 0 327

Azt látom nem olvastad, amit arra írtam választ... Bővebben nem óhajtottam direkt kifejteni, hisz azzal az erővel el is árulhatnám akár még a kulcsunk típusát is. :)

Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.26 0 0 326

Én úgy láttam hogy te is SKG típusút tettél fel képként egy pár hozzászólással ezelőtt, amilyet itt írnak hogy könnyű megpiszkálni

Előzmény: kleingy (319)
conrat Creative Commons License 2011.02.26 0 0 325

Köszönöm. Akkor talán nem gond, bár én szívem szerint tennék rá valami pajzsot, csak nem fér rá. (pl gordiusz, vagy hasonlók)

Előzmény: UnitedParcelService (324)
UnitedParcelService Creative Commons License 2011.02.26 0 0 324

Nehezen.

Előzmény: conrat (322)
kleingy Creative Commons License 2011.02.26 0 0 323

Jó kérdés, nem vagyok betörő. :D De hozz egyet, gyakorolhat a mienken (felügyelettel persze :D ). Ahogy én elnéztem most (szétkaptam picit), én nem tudnék kívülről hozzáférni gyorsan és hangmentesen.

Előzmény: conrat (322)
conrat Creative Commons License 2011.02.26 0 0 322

És a hozzá adott mauerek nem kipiszkálhatóak?

Előzmény: kleingy (321)
kleingy Creative Commons License 2011.02.24 0 0 321

Nézz meg pár Nívó ajtót élőben... Nem ilyen zár van bennük. ;) Plusz nyilván úgy is kérhető, hogy mindegyik másfajta legyen, esetleg egyedi zárast.

Előzmény: conrat (320)
conrat Creative Commons License 2011.02.24 0 0 320

Egyébként engem ez tart vissza a nívótól, hogy félek hogy hiába erős az ajtó, ha ezek a zárak nem a legjobbak :( Semmiféle burkolatot nem lehet rátenni állítólag (ami eltakarja a zárat) így szép csendben is nyitható az ajtó, legalább 1 másféle tollas zár lenne még rajta, akkor venném is. Gondolom hevederzárat erre vicces lenne feltenni :)

kleingy Creative Commons License 2011.02.21 0 0 319

Na én is előbb írok mint gondolkodom... Tehát az SKG egy minősítés jele, nem típusé. A Nívó ajtóban nagyon nem ilyen zárak vannak mint ami a videón látszik. És persze jóval nehezebb/időigényesebb a beépített zárat kinyitni mint azt, ami a kezedben van és látod, hogy mikor "jó". ;)

Előzmény: Vakin (317)
Vakin Creative Commons License 2011.02.21 0 0 317

Nívó Biztonsági Ajtók - MAUER "SKG" zár? 3 X 30 másodperc = 1.5 perc megnyitásához.

 

 

 

 

SIMTDIToledo Creative Commons License 2011.02.15 0 0 316

Sziasztok!

 

átolvasgattam a forumot, és én is a NIVO felé hajlanék, bár kicsit elgondolkodtat "em" topiktárs beszámolója a beépítésről.. Sajnos a legkisebb illesztési, és egyéb hibákat is észreveszem, és rendesen tudnak zavarni...

 

Egy kérdésem még lenne. A hivatalos oldal a bizto****giajto.hu ? Mert én itt találtam meg őket. 

Az akciójuk, hogy 99000+áfáért beépítéssel megcsinálják egészen jól is hangzik. Van valami rejtett költsége?Tudja valaki?

 

 

Mondjuk nálunk sima dolog lenne, egy újépítésű, lépcsőházból nyíló ajtót cserélnék le.

 

Köszi!

 

Üdv:

SIM

em Creative Commons License 2011.02.14 0 0 315

igen, dán típus. és tudom, hogy ott mennek a kábelek, és ezért valamilyen nyitható megoldás kellett oda.

de azért ott is lehetne valamiféle keret,  nem így kívül felcsavarozva a farostlemez, mert ez így nem túl szép ahhoz képest amennyibe került az a toldalék. (simán nyílhatna belül ugyanúgy a belső rész, mint az ajtó maga, lehetne kerete)

 

és igen, van ami jó az ajtóban, mert normálisan nyitódik-záródik, nem szorul, elfordulnak a kulcsok, meg gondolom felfeszíteni sem lehet a vasak miatt,, amennyire meg tudom laikusként ítélni, elég masszívan be van a falba forrasztva, szóval stabil. jobban hang és szagszigetel, mint a régi panelajtó, ez is pozitív.

 

 

és még egyszer: nem akarok senkit sem lebeszélni a nívó ajtóról.

 

 

Előzmény: Jatka Smallö (314)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.02.14 0 0 314

Hallod em, én lakatos vagyok, de én még sose csináltam asztalos munkáját, meg elektromos munkáját, meg festő munkáját, meg senkiét. Nehéz volt kitalálnom, hogy milyen lehet a te ajtód, de ha ilyen dán tipus, akkor abban felül a felső részben mennek kábelek, a a házé, ahhoz te sem, meg az ajtósok sem nyúkálhatnak. Viszont hozzáférést kell biztosítani. Ahoz kellhet a lecsavarozható lap. Ebből gondolom, hogy dán tipus. Azzal sok dolgot nem lehet csinálni. Egyébként van valami, ami jó neked ezen az ajtón? Mert én is gondolkodom, hogy beszerzek egy ilyet, de lejjebb nem sok rosszat írnak róluk, csak neked vannak ilyen un. nagyobb problémáid. Nekem nem dán, csak sima panelajtó, az meg gondolom egy méret. Mint mondtam, én szerkezeti lakatos vagyok, én a Flóriánba láttam az ajtójukat, ott nagyon pöpec.

em Creative Commons License 2011.02.12 0 0 313

nem látom értelmét, hogy felhívjam őket.

mert mik is voltak a problémáim?

- zárszerkezet és ajtó  között átlátni a résen, nem illeszkedik az ajtó síkjába. - azt fogják mondani, hogy ez ilyen, meg hogy belefér stb (nem hiszem hogy ezért lecserélik az egész ajtót, vagy hogy kisebbre tudják venni a kivágott zárhelyet az ajtón)

- villanykapcsoló zsinórja a lépcsőházba került :) na, max azt el tudom képzelni, hgoy kipiszkálják a purhabot és visszavezetik a lakásba a zsinórt. de már lemondtam a lámpáról az előszobában, tökre nem hiányzik még azzal is a macera (reklamáció, megint jöjjenek, farigcsáljanak, purhabozzanak, közben meg magukban anyáznak hogy milyen hülye ügyfél vagyok)

- a szomszéd tv kábele, ami korábban az ajtóm feletti falon volt elvezetve, a szerelésnél meg ugye leszedték (mondjuk szerencsére legalább nem vágták el mint ahogy eredetileg akarták:) és most a plafonra szigszalagozták - erre is ugye azt mondanák, hogy nem az ő gondjuk, oldjam meg. ami OK, csak ez megint nekem plusz meló, ráadásul most feljebb jönnek ki a kábelek a purhabból mint ahogy korábban voltak, úgyhogy fal melletti élen nem is lehet visszavezetni most már őket, úgyhogy majd maradnak a plafonon keresztbe ragasztva. ez mondjuk tényleg már csak esztétikai dolog, de ez is olyan, hogy más ajtósnak a szomszédoknál ezt is teljesen szépen sikerült megoldani

- nem adtak takarólécet - hát, ezt ugye előre megmondták, hogy az utómunkák nem rájuk tartoznak, csak én voltam tapasztalatlan, és nem tudtam elképzelni előre hogy milyen gondok lehetnek (mekkora lesz a hiány a tapétánál, lesz-e az obiban megfelelő méretű és színű takaróléc kívülre és belülre is.)

- gagyi hatása van, hogy belül az ajtó feletti rész farostlemez, egyszerűen felcsavarozva. - ezen sem tudnának így utólag változtatni. bennem fel sem merült a megrendelésnél, hogy az a rész nem ugyanolyan anyagból lesz, mint az ajtó (mert hát elég húzós ára volt ahhoz hogy ugyanolyan legyen), ők nem mondták hogy más lenne. ez most már az ez van, ezt kell szeretni kategória. arról nem is beszélve, hogy ott van mindkét oldalon kb egy arasznyi rés, ahol jön be valahonnan a levegő (gondolom a lépcsőházból, mert hogy az van ott. mindenesetre érezni a huzatot ha odateszem a kezem, ami a lépcsőházi szagok miatt nem annyira örömteli)

 

összességében: elhiszem, hogy masszív az ajtó, és tényleg bazi nehéz lehet, ezt érezni rajta. még azt is elhiszem, hogy nem gond az, hogy rés van a záraknál, és szuper biztonságos az egész. ebből a szempontból jó választás.

viszont a fenti pontokból adódóan bazi sok az utólagos macera, utánajárás, barkácsolás, és sz@rabbul is fog kinézni mint a többi ajtó a folyosón. (mondjuk a külső kinézet az nem elsődleges szempont, na de akkor is:))

 

úgy érzem, hogy most már jóval többet foglalkoztam ezzel az egész ajtótémával (nem önként), mint amennyit kellett volna, és már baromira szeretném rövidre zárni a jövő hét elején, elfelejteni az egészet, semmi kedvem velük feleslegesen vitatkozni értelmetlenül, és igazából itt sem fogom tovább rágni a témát, megígérem:).  tényleg csak azért írtam le a fórumba mindezeket, hogy ha valaki új ajót akar vásárolni, akkor okuljon ezekből a dolgokból, igyekezzen előre letisztázni, hogy mi hogy lesz, figyelembe tudja venni a döntésnél amikor céget választ, és ne érjék meglepetések.  s tényleg csak azért írom, mert én is ennek a fórumnak a hatására válaszottam pont a nívót, mert jónak tűnt az arány, csak egy ember írt negatívat, míg kb 3-4en dicsértétek.

nem akarok senkit sem lebeszélni arról, hogy a nívónál vegye az ajtaját, mert biztos az esetek többségében kitűnő a végeredmény, és még abban is tudok bízni, hogy legalább tényleg jó minőségű maga az ajtó, s még pár évig amíg itt lakom nem lesz vele gond, és egyetértek hogy ez az elsődleges szempont. egyszerűen csak ez a sok plusz macera nem kellett volna mellé. (aminek nagy részét azért egy kis szerelői odafigyeléssel és ezekkel a fránya takarólécekkel el lehetett volna kerülni)

Előzmény: merQree (309)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 312

Engem megkérdeztek, hogy az ajtótok melyik felületen legyen a fallal egysíkban. Az előszobát jelöltem meg, így a tokot úgy gyártották le, hogy az előszobában a régi nyílásra rátakar, így ott visszajavítanom nem is kellett.

Ami a színt illeti, fehér ajtót rendeltem, pontosan a visszajavítás miatti hercehurcák miatt. Az más kérdés, hogy a fehéren kívül minden más szín nem passzolt volna nekünk ;)

Előzmény: em (308)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 311

Azért gáz a felmérés, mert igazából a sötétben tapogatózik ilyenkor az ember, mert sosem lehet tudni, hogy az akkori "szakemberek" mekkora rést hagytak eleve az ajtónyílás és az ajtótok külső felülete között. Ez csak a bontás után derül ki, de akkor meg már készen kell lennie a toknak és az ajtónak is. Én nem vettem észre, hogy kisebb lenne a szélessége az ajtónak, de azt mondhatom, hogy kb 1-2 cm oldalt és felül biztosan maradt hézag, amit aztán purhabbal kifújtak. 2-3 nap múlva síkbavágtam a purhabot, kerestem egy ügyes köművesbácsit, és ő szépen élvédőprofillal, gipszkartonnal, vakolattal visszajavította az egészet.

Előzmény: conrat (306)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 310

Indulj ki abból, hogy hány ember cipeli az ajtót. Célszerű úgy számolni egy vasajtó súlyát, hogy 1 mm vastag lemez, 1000x1000mm -es nagyságban 8 kg! Egy ajtó, legyen max 2 m2, oldalankét, azaz 4 m2 lemez. Ez önmagában 32 kg, plusz még hozzá jön az ajtó kerete és a belső merevítés. Ha az ajtónál azt írják, hogy 2,5 mm-es lemez, akkor a 32x2,5=80 kg csak az ajtó lemezsúlya. Szóval erősen kamu. Én azt mondom, 1-1,5 mm teljesen hihető, mivel az ajtó keretét, ami nem maga a tok, azt zártszelvényből csinálják. Tehát annak is van súlya, mert nem 1-1,5 mm-es falvastagságú anyagból készül. Az ajtótok 3 mm-es falvastagsággal bír nálam, 60x40 mm-es külső mérettel. Ebből kiindulva, az ajtó kerete is szerintem ebből készül.

Nekem Nívós ajtóm van, nálam biztosra veszem az 1,5 mm-es ajtólemezt, és a 60x40x3 mm-es zártszelvény anyagot, mind a tok, mind az ajtó esetében.

Előzmény: conrat (307)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 309

Bocsáss meg, de még mindig csak a kesergést hallom Tőled, de szeretném tudni, hogy a Nívósékat levélben/emailben/személyesen/telefonon (megfelelő aláhúzandó) már tájékoztattad a problémádról?

Előzmény: em (305)
em Creative Commons License 2011.02.12 0 0 308

szerintem kb 1-1 cm (2 cm alatt) van a purhab réteg a fal és a fém között az oldalsó részen. (felső részen kb 3cm, ezért szívás, mert a takaróléc amit talátunk színben illőt az csak 2,5cm széles:S)

na mindegy, a lényeg, hogy ha már egyszer méretre készítik, akkor méretre csinálják, azzal szerintem nincs gond.

Előzmény: conrat (306)
conrat Creative Commons License 2011.02.12 0 0 307

A Hisec ajtókról végül is mi az igazság? Kínai gagyi, vagy a 7cm Hisec ajtók azok valóban jobbak? 41db hanggátlást írnak, és 1,5 és 2,5 -ös lemezt. Hinni vagy nem hinni?

conrat Creative Commons License 2011.02.12 0 0 306

Érdekes, mert amit láttam élőben és a képeken is, olyan mintha a takaró rá lenne hegesztve az ajtóra. Persze attól is függhet milyen helyre kell beépíteni.

Egy más kérdés nívós ajtó tulajoktól:A keretet mennyire méretpontosan készítik el? Azaz ha lemérik a szemlekor a helyet, akkor mekkora ráhagyással dolgoznak? Vagy érthetőbben mennyivel kisebbre csinálják a vas ajtókeretet a valós falmérettől? ( itt a folyosón úgy tettek be egy kínai ajtót, hogy az ajtó kb 10 cm-el kisebb volt a nyílásnál, a többit kihézagolták mindennel. Így aztán biztosan nehéz lehet befeszíteni :) )

Előzmény: em (305)
em Creative Commons License 2011.02.12 0 0 305

na még egy dolog, aztán többet nem szidom a nívós ajtóm: azt nem értem, miért nem bírnak adni takarólécet az ajtóhoz? belülre már találtunk olyat, ami majdnem olyan színű, mint az ajtó, de kívül kicsit szélesebb a purhab az egyik oldalon, oda valót ilyen színben nem láttunk még a barkácsboltban. (és igazából takaróléccel lehet csak szépen megoldani az ajtó melletti 1-2 centis tapétahiány miatt)

még ez a mi cseresznye színű ajtónk hagyján, mert ez azért elég gyakori, ilyen színű (vagy legalábbis hasonló) szegőket azért ki lehet fogni, de mi van aki az ezer féle színmintából valami extrábbat választ? 

most végignéztem a folyosón, három féle ajtó van, de mindegyik tök ugyanolyan színű szegélyléccel van körbeburkolva mint maga az ajtó, szóval tuti hogy azt az ajtóstól kapták (vagy az ajtós burkolta körbe).

 

conrat Creative Commons License 2011.02.11 0 0 304

Hmm. Akkor ez sem jött be :) Nem is tudom mit csináljak.

Előzmény: em (303)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 303

tőlük rendeltem közvetlenül, és nívó feliratos pulóverben jöttek a szerelők.

 

áh, majd megoldjuk most már valahogy, a betörők meg remélem elkerülnek:) (bár elhiszem, hogy a rés ellenére is tuti ez a zár)

Előzmény: conrat (301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!