Kedves Nikon és nem Nikon felhasználók! Itt lehet sörösüveget törni egymás fején, ha valaki nem ért egyet a másik véleményével fotózás ügyében. Értelmes megbeszéldének indul, kérem, értelmes emberek értelmes hozzászólásaival emeljék a Korcsma színvonalát... Sértődni lehet, de nem érdemes.
Kérem a tisztelt italozókat, hozzászólásban megjelenő, később látható képet csak indokolt esetben illesszetek be nagy méretben.
A Korcsmalakóknak fenntartott galéria itt érhető el.
Ide tölthetőek fel, nézhetőek meg a tagok képei.
Olcsóbb megoldást választottam. Állványos kínai vakukat vettem, amelyeket bármilyen, a vázra helyezett villanóval ki lehet sütni.
Itt egy próbakép a kezdeti kísérletekből. Lágy főfény és kicsit keményebb hátsó díszítő fény. Ha hármat veszel, a lehetőségek rendkívül sokfélék lehetnek.
A "vakurendszerről", amire rákérdeztem pár napja, még egyszer csak röviden.
Valóban csak mint haladó amatőr vettem egy Viltrox vakut.
Azért tartottam fontosnak legalább egy db slave vakut, mert unalmasnak tartottam a "szembe vaku", vagy esetleg a "falra vaku" képhatást.
Ha van egy bárhova tehető, szabályozható fényerejű slave és egy szintén szabályozható fővaku a gépen, akkor - ezen a szinten - gyakorlatilag bármit kihozhatsz egy arcból.
Két "fő témám" van.:) A 14 éves lányom és a 86 éves apósom portréi - jó néha a feleségé is. :))
Azt hiszem, ezzel a minimum felszereléssel (D5200+18-105 + egy slave vaku) minden olyan képet össze tudok "barkácsolni" a családban, amelyek házi használatra bőven átlagon felüliek.
Én csak egy kisfröccsöt iszom ebben a korcsmában. :DD
Hát egyenlőre a hívásnál meghúztam a határt, azzal nem tervezek foglalkozni. Legalábbis most még így gondolom, úgyhogy a saját filmeket is előhívatom és szkenneltetem majd...
Azt ugye tudod, hogy a Koyaanisqatsi-nak is van 2 másik része?
Godfrey Reggio rendezte őket:
Koyaanisqatsi - 1982
Powaqqatsi - 1988
Naqoyqatsi - 2002
A másik filmpáros Ron Fricke rendezte:
Baraka - 1992
Samsara - 2011
Ha valaki nagyon be akar fordulni lelkileg, csak ajánlani tudom. Persze, akit a látvány érdekel, azoknak is tiszta szívből ajánlom mindet, fantasztikus filmek!
Az egy idokapszula. Sok esely nincs a jo eredmenyre, de voltak mar csodak. En a vegebol csinalnek egy probahivast. A fekete-feher forumokban ellatnak tanaccsal.