Egyszerűen máshol helyezkedik nálad a határ mint az emberek másik 99%-ánál.
A srác fordított egy gitárokról szóló könyvet, és te ahelyett hogy azt mondanád hogy jaj de jó dolog, gratula... stb, egyszerűen megkeresed a kákán a csomót.
Szót nem szólsz magáról a szakmai dologról, hanem egy totál OFFTOPIC hibát kihangsúlyozol és olyan fogalmazásban amelyben ilyen szavakat használsz, hogy "semmit nem jelent" vagy hogy "értelmetlen".
És nem is beszélgetésd kezdeményezel hanem egyszerűen kijelented.
Leírom ide azt a hozzászólásodat kicsit átírva amitől nem nyilna ki a bicska az ember zsebében:
--- Szia, tök jó hogy egy ilyenben részt vettél, részletesebben miről szól a könyv ? Egyébként szerintem a cím nem teljesen helyes nyelvtanilag mert inkább úgy kellene írni hogy: Elektromosgitár-kézikönyv. ---
Ennyi, és megspóroltuk volna ezt a hétvégi agymenést.
Javaslom, hogy vegyél részt egy tréningen amely arról szól hogy hogyan kommunikáljunk másokkal. Egy ilyen tréningnek általában az a lényege hogy az rendben van hogy neked van egy habitusod egy stílusod, de egy beszélgetés akkor lesz kényelmes mind a két fél számára ha felismered hogy a másiknak nagyjából milyen kommunikácós jellemzői vannak. Például ha te vezető típus vagy akkor szereted ha tied az utolsó szó és állandóan közebevágsz hogy bizonyítsd a saját igazad, de a partnered egy olyan típus aki lassabban gondolkodik (Nem hülye) és fel kell fognia a dolgokat és kissé félénkebb. Ha ebben az esetben egy eredményes kommunikációt szeretnél akkor neked meg kell várni amig a másik befejezi mert ha közbevágsz sosem fogja végigmondani és a bszélgetés végén neki nagyon rossz érzései lesznek mert egyáltalán nem tudott érvényesulni.... stb stb
Neked alapvető kommunikációs problémáid vannak az emberekkel (legalábbis elektronikusan) és ezt ennyi idő után már igazán beláthatnád.
Hasznos lenne neked egy ilyen tréning hidd el, csak javadra válna.
Most utánanéztem, ki volt indulatos, a másik fél vagy én. Ezt írtam először (a 36445-ben):
Bocs, de már a címe helytelen. Az "Elektromos gitár kézikönyv" semmit nem jelent, illetve azt jelenti, hogy egy kézikönyv, amely gitár, amely elektromos. Tehát értelmetlen. Helyesen: Elektromosgitár-kézikönyv. Vagy ha nem akarsz ilyen hosszút, akkor Kézikönyv az elektromos gitárokhoz, vagy valami hasonló.
(Szerintem mindebben semmi személyeskedő, indulatos dolog nem volt, kifejezetten normális hangvételű hozzászólás.)
Erre a válasz (36578):
Te kis alattomos! Megint kötözködsz a semmiért. Nálad sokkal okosabb emberek döntöttek a cím felett - olyanok, akik főállásban ezzel foglalkoznak. Én adtam pár eltérő tippet is, de végül ez lett. És most mély levegő, majd figyeld a kaszáspókot.
(Tehát a normális hangvétel ellenére le lettem alattomosozva, és a többi. Ezek után nem értem, miért engem gondoltok rosszindulatúnak.)
"Mégegyszer, nem az a baj, hogy szóváteszed hogy Elektromosgitár-kézikönyv, hanem az, hogy iszonyatosan belegyalogoltál a csávóba, hogy amatőr, meg hogy ez mekkora hiba, és ilyen attitűddel, meg ilyen pongyolasággal hogy lehet élni."
Én ilyeneket nem írtam. Legfeljebb később, a szintén nem túl visszafogott válaszokra reagálva.
Helytelen. A próbálkozik ikes ige, tehát E/1-béli alanyi ragozása megegyezik a tárgyassal, azaz: próbálkozom (nem "próbálkozok") és próbálkozzam (nem "próbálkozzak").
De azért a pofonért elmehet... Egyébként már megtudhattuk az úrtól, hogy nincsenek "baglyok" tehát éjszakaibb életmódot élő emberek vidéken, sem pedig allergiások.