Lejátszottam versenyem kívül, hogy lássam őket nagyban is. Valóban Dorogtól Nógrádig vannak benne képek, sőt, szűkíthetném is, de akkor már túl könnyű lenne.
Igen, ez az egyik szempont. Ezért is szimpatikus a hűvösvölgyi kezdes, mert oda elvileg egy-egy átszállójeggyel el tudunk jutni a Keleti-ből.
Mindenkinek köszönöm a tippeket, remélem szép napos idő lesz a hosszú hétvége legalább egyik napján és akkor mindenképpen végigjárjuk valamelyik útvonalat.
"Utunkat Hűvösvölgyből az egykor jobb időket is megért Balázs vendéglő mellett kezdjük." Ez az 56-os villamos végállomásánál van. A túra másik vége éppen Solymár és Budapest határán van, ha egy fél megállót gyalogolsz Hűvösvölgy felé, és ott szállsz fel (Örökzöld utca nevű megálló), akkor már nem kell környéki jegyet is venni.
Holnap megpróbálom beszkennelni Nektek az igazolólapot, szerintem azt is elfogadják.
Ha véletlenül nem, megválaszolod a kérdéseket a fénymásolat alapján, begyűjtöd egy lapra a Virágos-nyeregi OKT bélyegzőt (mármint a lenyomatát :-) ), aztán majd ledokumentálod a "hivatalos" igazolólapon és beragasztod a bélyegzést.
Viszont ez az a túra, amit mindenképp tiszta időben érdemes végigjárni, mert néhány helyről nagyon szép a kilátás.
ez is szép útvonal, nekem a Szépjuhászné ugrott be, ott annyi turistaút van hogy olyan körtúrát rittyentesz magadnak amilyet akarsz, akár Hárs-hegy akár Normafa felé mész (vagy akár erre is arra is)
Köszi, most nem mennénk olyan "messzire", de később mindenképpen meg fogjuk nézni, a Pilisben eddig még sosem csalódtunk (max. a tömeg miatt a felkapottabb helyeken).
Csak amiatt gondoltam, hogy itt megkérdezem, mert itt úgy látom elég sok aktív túrázó van, nagy ismeretanyaggal. A tippet köszönöm, a leírás alapján nagyon szimpatikusnak tűnik. Gondolom az igazolólapon rajta van a pontos térkép, de ha addig már nem tudnék szerezni (hétvégén mennénk), akkor a hűvösvölgyi kezdés pontosan honnan értendő, illetve a végpont pontosabban hol található? (Csak hogy tudjam mennyi jegyet kell venni a gyerkőcöknek, illetve, hogy jó-e még ott a bkv bérletem.)
Mert az agglomeraciobol kell eleg sokat utaznunk (eloarosi vonat, plusz bkv) es gondoltam egyszerubb, ha ugyanoda erkezunk vissza, ahonnan indultunk. De termeszetesen az is jo, ha egyik jo tomegkozlekedesi ponttol megy egy masikig (mint pl. a Keknel a Huvosvolgy - Rozalia teglagyar szakasz... csak ugye az mar megvolt iden egyszer, annyi szep hely van, ha mar megyunk, nem akarunk rovid idon belul ugyanarra.)
Nem teljesen ott és esetleg egy kicsivel hosszabb is kb 14km. De mindenkinek ajánlom Pilisszentlászlóról indulva a Spartacus ösvényt majd vissza a kiindulásig az Apátkúti völgyet. Szvsz gyönyörű útvonal!
Megfogtál, már nem emlékszem pontosan a képekre, de azt hiszem Dorogtól.. Nógrádig vannak képek. ( Ha nem akkor majd Gábor pontosít, mert ő látja a képeket. )
Tudnátok ajánlani valami hangulatos kis körtúra útvonalat a Budai-hegységben?
Valami olyasmi kellene, ami tömegközlekedéssel jól megközelíthetô, 10-12 km-nél lehetôleg ne legyen hosszabb és komolyabb szintemelkedések ne legyenek benne (gyerekek is lesznek velem, nem akarom nagyon megkínozni ôket :-).
Rendszeresen Kék-túrázunk egyébként, de a környékbeli szakaszokat már megcsináltuk, meg egyébként is jó lenne egy kis változatosság és most inkább a könnyed lazulás lenne a cél, nem az adott szakasz teljesítése.:-)
Kiegészíteném azzal, hogy a mostani verseny csak a kéktúra középső szakaszának képeiből lett válogatva, hogy azok is eséllyel indulhassanak akiknek csak ezek a jobban megközelíthető részek vannak bejárva. Persze így sem lesz túl könnyű. :-)
Meggyőző, amit linkeltél, de én nem ezt néztem, hanem a Mapnik térképet:-(
Ami a TUHU térképét illeti, ott se ezt néztem, hanem amit belinkeltél. Amit én néztem, azon nincs rajta az út. Ha fel lesz szerkesztve, és a csempék generálása megtörténik (mostanában úgy látom, ez ismét működik), akkor a- nevezzük Kolesár féle térképnek, szóval ezen is látni lehet majd az útkereszteződést.
Igazad van, rá kell vetíteni a Google térképére a TUHU térképét, de történetesen én megörültem, hogy végre látszik az útvonal azon a térképen is, amit évek óta használok, pár hete, amikor eldöntöttem, hogy bejárom ezt a szakasz, még a turistaút sem látszott.
Azért ugye az nem OK, hogy 4 féle térképet kell nézni:-)
Tudom, elég az OSM -Turistautak, mely jelen esetben valóban azt mutatja, amit én fontosnak tartok, de én szeretném, ha a TUHU is azt mutatná. Legközelebb körültekintőbb leszek, mielőtt írok.
Ha esetleg valakit érdekel, készítettem egy apró szemléltető "rajzot" (eredendőena térkép-szerkesztőnek készült), mely az egyik problémás helyet mutatja.
A TUHU térképének az a részlete, mely szerintem nem tájékoztat arról, ami a lényeg (az OSM térképén sincs semmi az útkereszteződésről):
A 011-es pontba DK felől egy füves, keréknyomos út torkollik (nincs jelzés), a földút, melyen a forgalom is "bonyolódik" a 011 - 012 PONT-ok között ÉNY felől "érkezik, és fordul DNY felé. A "kereszteződést" követően, már a földúton hamarosan jelzést is találunk, az ÉNY irányú kitérést (oda-vissza trekk) az indokolta, hogy legyen nyoma a térképen annak, hogy itt becsatlakozik a jelzett út egy másik útba.
Talán ezek az apróságok is segítenek, én mindenesetre ezeket tartom fontosnak.