Igen, Calcimusc azonnal, hiszen nem tudni, hogy allergia vagy mifene. Én ilyenkor már kenem fülüket-nózijuk felett a vékony szőrt Federollal. "Federol sebolaj"...100 milisem van, 2-3 évig elég. Mikor a legyek és egyéb csípős élőlények zaklatják őket, egy pamaccsal bekenem őket kis területen. Ez egy érdekes színű és szagú szutyok, kámfor és gyógynövények antiszeptikus elegye....légy és szúnyog rémülten elzümmög tőle.
Ha már kicsípték, akkor le kell tisztítani a fület-nózi feletti hegeket és akkor is használható. Nem rajonganak érte a blökijeim, de még mindig kisebb gond, mint a rohadt vérszívók okozta esetleges szívféreg....1-2 tüsszentés, mancsolás és elfogadják, nyugodtabban sziesztáznak. Ha már kicsípték gyorsítja a gyógyulást is!
SOS segítségre van szükségem. Mephi mindkét szeme bedagadt, olyan, mintha a szemei körül sebes lenne. Én a szúnyogokra gondolok, hogy éjszaka szétcsípték, mert rengeteg van. Pár nappal ezelőtt tettem rá exspotot is, esetleg allergiás rá? Kérlek benneteket minél hamarabb írjatok, mert kétségbe vagyok esve. Holnap viszem állatorvoshoz, de nagyon rosszul néz ki a szeme. Esetleg adjak neki calcimuscot?
Valaki le tudná írni, vagy ha tud linket, linkelni, miért kell külön csukni a kant ha a szuka elleni fog? Mennyivel előtte kell ezt és meddig? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Nálunk egy műanyag gyerekhomokozó a hűsitő. Beleáll.Úgy hűsíti magát.Most már mindennap viszem uszni. Mikor nem tudok mégsem elmenni vele, akkor alapos Zuhanyzás van , dögönyözéssel,hogy átvizesedjen. Ez kb. 3 órát bir ki,mire megszárad. Van aki régi lemezkádat használ fürdetésre.:-)))
Olyan kérdésem lenne, hogy a kutyomnak szeretnék valami kis medencét csinálni, mert ma mikor megjöttem hoztam fel neki egy ici-pici kádat és abba pancsolt! Egymaga ment bele és fröcskölte le magát, csakhát nagyon pici.....
Szóval valami ötletetek lenne? Vagy ha van nektek akkor az, hogy van kivitelezve? Mert úgy gondolom, hogy a fóliát kiszakítaná a körmével. Betonozni meg nem nagyon szeretnék:)
Köszönöm a véleményeket. Mephi egyáltalán nem harapós, ő az az agyonnyalós típus. Mindenkit fagyinak néz. Először megpróbálom bódítás nélkül hátha tényleg engedi, mivel még nincs rossz tapasztalata e téren. Ebbe a fekete bundába tényleg nagyon szenved. Igaz nagyon nagy a kertünk és tele van bokrokkal, fákkal úgyhogy jól el tud bújni egész nap. Majd beszámolok természetesen ha megszépül és hozok is képet.
Jó ötlet szakemberhez vinni, de szerintem jobb otthagyni, kérik is egyébként a kozmetikusok, ha nincs ott a gazdi-a megmentő- jobban megszeppennek, könnyebb velük. Elég okos a fajta ahhoz, hogy felmérje hamar, ez csak jó lesz neki. Várom a fejleményeket:)
A kozmetikázás jó ötlet. Az enyémek állt. jól viselik, Borcsám is nemrég volt elősször, addig én ügyködtem rajta. 2-3óra elteltével egészen beletörődött a sorsába :)
A kozmetikusok elég jól tudják kezelni a makrancos kutyusokat, a kritikus részeknél pedig talán kap egy szájkosarat. Én sohasem hagyom ott őket, mindig besegítek, símogatom beszélek hozzájuk. A szoros kötődés miatt nem is maradnak nélkülem sehol. Jó ha van nálad jutifali, ha ügyes bátran lehet dícsérni, és az enyémek ha pl. reggel kell menni a kozmetikába nem is kapnak reggelit, teli pocakkal ne forgassák emelgessék őket.
Úgy tudom bódításnál állatorvosi segítséget kell kérni, tehát elviszed a doktorbához, aki ad tablettát v. szurit és utánna irány a kozmetika. Kozmetikusok többsége nem bódít, nem mer, és személy szerint nem is hagynám. Ez az orvos dolga sztem.
Ha nem harapós a kutty akkor biztosan nem is lesz rá szükségetek.
Tegnap Mephinek nekiestem a fésűvel. Rengeteg szőrt leszedtem, ma még folytatom. Szegény egyre jobban szenved a melegben. Eldöntöttem, hogy elviszem kutyakozmetikába. Nálunk nincs sok lehetőség, kevés az igény, kevés a "fordrász". Akit hallottam, hogy jó, problémás kutyusokkal is foglalkozik, mint az enyém. Mivel még ez lesz az első szépítkezés nem tudom, hogy fog viselkedni, hogy viseli a nyírást. Hallottam, hogy ha nem boldogul lehetőség van elkábításra vagy altatásra. Szerintetek ez mennyire jó megoldás? Az az igazság, hogy annyira összecsomósodott a két hátsó lába között a szőr, hogy azt már képtelenség kibontani, csak kidarabolni lehetne, de az én kuttyomat nem tudom rávenni, hogy hanyatt fekve pózoljon nekem. Emiatt a rengeteg eső miatt alig láttam szárazon a kutyusomat és ez most nagyon meglátszik a szőrén. Biztos másnak is volt, van ilyen problémája... ti hogy oldjátok meg?
Sajnos ő nem az én kutyusom volt, ha jól tudom Gizmo Lengyelországban élt. Sajnos a kiállitásokon még nem találkoztam ilyen szép kutyával, most jelenleg 2 kutyát ismerek akik 3-4 éves korukban ilyen szépek lehetnek. Az egyik neve Starry Town Disfa Di Cristian, a másik reményeim szerint Santiago. A Starry Town-os kutyust az Európa kiállitáson Celjében megtudjátok nézni.
Azt már nem merem megnézni, nekem mára ennyi elég volt. Néha megnézegetem az eladó kutya hirdetéseket kiváncsiságból, aztán jól felhúzom magam. Hihetetlen dolgokat írnak le emberek. Pl: 4 éves spánielemet vmi hasznosabb dologra cserélném....
Saját tapasztalatomat tudom leírni: kamillás lemosás napi 2x, de általában csak a Brulamicin szemcsepp segít, ami humán gyógyszer, így háziorvosommal íratom meg, úgy olcsóbb.- persze előtte állatorvos bácsival egyeztetve. Meg kell nézni, a szempillái nem fordulnak-e befelé, idegentest...
A vizet úgy oldom meg, hogy 2 vödör víz, plusz egy pancsoló medence (merevfalú!), ill. megkérem a szomszédokat, ha egész nap nem vagyok otthon, cseréljék a vizet:)
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem... Pár napja észrevettem, hogy Mephi szeme csipás megint. A szeme fehérje tiszta, viszont ha megnézem az alját piros. Kötőhártya gyulladás? Mit ajánlotok? Menjek állatpatikába vagy vigyem el orvoshoz? Szerintem magától ez nem fog elmúlni. Mi okozhatja?
A másik dolog amire megoldást keresek, hogy az én macim is folyton kiborítja a vizét és abba a pocsolyába fekszik. Az egész lába és hasa alja egy nagy rasztás sárcsomó. Hiába fésülöm, egy fél óra múlva ugyanaz. Milyen gyakran lehet fürdetni? Samponnal vagy anélkül? Jó lenne ha ismét szép fundim lenne. Meg attól is félek, hogy már reggel kipacsálja a vizet és egész nap víz nélkül marad ebbe a hőségbe.
Várom a segítségeteket!
Köszönettel: Szilvi
Megfogadom a tanácsot, és beáztatom őket. Legújabb mutatványuk az iszappakolás. Kiöntik az ivóvizet (főleg Joy) és meghemperegnek benne aztán a sárban. Így van két raszta -barna ebem.
Feketepanda: azt hiszem inkább monokinire vetkőzik a csaj. :)
Én mikor hétvégén hazaérek a koliból mindig kifésülüm a kutyusom...Addig fésülöm ameddig meg nem únja! Kb 1 óra, de van hogy 2 vödör szőrt is kiszedek belőle! Vagy ha nekem jön akkor a nadrágomon ott marad a szőrpamacs. Hihetetlen, hogy mennyire vedlik mostanság. Én egyszerű hajkefével fésülöm ki, de azzal is nagyon jön ki belőle a szőr! Azt hozzáteszem, hogy fésülés után én lehet, hogy szőrösebb vagyok mit a kutyám:)
Miért van , hogy Dad szőre felemás? A kuty eleje egyenes szőrű, a hátulja göndörödő? Mindegyik ilyen? Vagy mint a nőknél ki szokták vasalni a göndörséget belöle?:-)))