Keresés

Részletes keresés

Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 209
Jajj, meg volt egy ilyen - asszem NDK-s (?) - mesefilmsorozat, amiben egy kislány valami nagy német kalózra való tekintettel matróz akart lenni, de a fiúk nem vették őt komolyan. A végén persze mégis bizonyított.
És a 'Katica' - nem bogár, hanem egy kislány - című csehszlovák mesefilm-sorozat megvan valakinek?
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 208
Na, nekem is van egy olyan mesefilm élményem, amire eddig még senki sem emlékezett, és lehet, hogy csak egy pszichiáter tudná belőlem a felszínre hozni. :-) Valami olyasmi volt a sorozat lényege, hogy gyerekek be akartak kerülni különböző mesékbe, és egy varázsló (?) segített nekik ebben, úgy, hogy egy paraván mögé kellett nekik belépni, és be is kerültek a szóban forgó mesébe. Ott persze pórul jártak, és a tanulsággal a tarsolyukban kerültek vissza a hétköznapi világba.
(Ez az átka annak, ha az ember minden 'sz@rra' emlékezik...)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 207
Ami még egy 'über alles' - nem kifejezetten - mesefilm volt, az a szovjet 'Hurrá, nyaralunk!' című opusz! Volt benne egy ilyen tipikus Szása-képű gyerek, aki mindig rosszkor volt, rossz helyen, és megkérdezte a többieket, hogy 'Hát, ti meg mit csináltok itt, he?', azok pedig jól elzavarták a fittyfenébe. :-)
Kham Creative Commons License 2003.08.09 0 0 206
Erre emlékszem én is. Mindig mászkáltak a kimerevedett emberek között. Volt egy olyan is hogy egyszercsak az egyik kimerevedett ember elkezdett hirtelen rohanni, én meg kiestem a fotelből úgy megijedtem.

Egyébként a főszereplő páros tudott telepatikusan is beszélgeni, meg valami lézerrel lövöldözni. Mindig meghaltak a kopaszok akiket kerestek, és a végén rájöttek, hogy igazából nem is, csak a kopaszok rendezték úgy, mivel ők renegát idegenek lettek, mert úgy megtetszett nekik a föld.

Előzmény: Giorgio Volli (198)
KataDavina Creative Commons License 2003.08.09 0 0 205
Ha jól emlékszem,volt egy olyan aranyos butuska ,de annál is inkább kedves nyulas rajzfilm,melynek a címe az volt "Bob és Bobek"!
Édesek voltak azok a kisnyulak ,ahogy ketten tettek-vettek.
A másik ,amelyik a kedvencek közé került nálam,az a "Lolka és Bolka" Lengyelországból.Mi már rég ezt a fergetegesen lökött duót bámultuk,amikor az amcsik fejében meg sem fogalmazódott a "Beavis and Butthead" gondolata.
Anne-girl Creative Commons License 2003.08.09 0 0 204
gyergya=gyertya
Anne-girl Creative Commons License 2003.08.09 0 0 203
Én arra a részre emléxem, amikor már rég benne voltak a helycserében és a kisgyerek beleszeretett egy kislányba. Csak hát nem szabadott elárulnia magát. Tisztára Aranyoskám!
:-)
Előzmény: Glázser Bozsó (202)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2003.08.09 0 0 202
Apropo! Ki emlékszik arra a lengyel ifjúsági filmsorozatra (kb. 10 részes lehetett), amiben egy kétpetéjű ikerpár volt a főszereplő, Tomek (fiú) és Tosca (lány). Ők ketten mindig veszekedtek. A szüleik a nyári szünidőben külön küldték őket vakációzni: a fiú rendszerint táborba ment, a lány meg a nagyszülőkhöz. Egy volt bennük közös: mindketten untak évről évre ugyanoda menni. Nem sokkal az iskolaév vége előtt történt, hogy Tosca fejtetűt kapott és rövidre le kellett vágatni a haját, olyanra mintha fiú lenne. Ezután mindig összetévesztették Tomekkel, és mikor közösen felismerték az ebben rejlő lehetőségeket, cseréltek: Tosca ment a táborba, Tomek meg a nagymamához...

Meg volt egy olyan NDK sorozat is, ahol valami boszorkányok voltak, akiknek 12 (asszem) jócselekedetet kellett végrehajtaniuk (már nem tudom miért). Egy férfi és egy nő, akik hol itt jelentek meg, hol ott, és akármennyire is jót akartak cselekedni ott ahová csöppentek, mindig alapos felfordulást okoztak. Muris volt az is!

Anne-girl Creative Commons License 2003.08.09 0 0 201
E. Világok! Valahol fel van véve magnószalagra, annyira szerettem!
Csak 1 kevéke megy fejből: "Vár 1 rút sötét világ, nincs ott fény és nincs virág!
Indulj el, és mi ott leszünk......."
" Az én nevem 1szerű zsebpiszok, gyergyalángént néha csak pislogok"
Én emléxem a pandácskára. A végén nagyon izgultam, hogy sikerül-e neki megmászni a hegyet!
Előzmény: Glázser Bozsó (200)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2003.08.09 0 0 200
Hát én elég nagy hülye vagyok! Annak idején nem tetszett az Elveszett Világok, csak a bevezető képsorok meg a zenéje. Mindenki úgy odavolt érte, engem akkor nem érdekelt. Most viszont mindent megtennék, hogy láthassam! Napjainkban a tévék politikai szájtépéssel meg gusztustalan valóságshow-kal és reklámokkal vannak tele, igazán felüdítő lenne ez a rajzfilm, ami asszem nem (csak) gyerekeknek készült.
Előzmény: Anne-girl (153)
Lottie Creative Commons License 2003.08.09 0 0 199
Még a napközis mozivetítések alkalmával láttam az egyik kedvencemet, nem tudom ismerős-e valakinek...egy japán egész délutános mesefilm volt...egy pandamaciról szól a történet, a gyermekkortól a " felnőtté" válásik. Még bocskorában elkerült otthonról, mert nem tudta megmászni a nagy vízesés mentén a köveket. Ezért száműzött lesz, és egy cirkuszhoz kerül, ahol beletanul az ÉLETbe: megismerkedik a szerelem érzésével is, egy pandalány van az idomított állatok közt. Aztán leég a cirkusz és a maci hazatér. Elég erős és bátor lett, hogy megmássza a vízesés menti köveket. Sikerül is neki. Nagyjából ennyire emlékszem.Azt nem lehetett elfelejteni, ahogy pandánk az otthoni búcsú elött könnybelábadt szemekkel mered a távolba... nagyon megható és végül happy end-es sztory nagyszerűen megrajzolt figurákkal. Hát ennyi...Van valaki, aki látta ezt a mesét?
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.09 0 0 198
Háj! Itt a topic-gazda! :-)
Na, erre ki emlékszik: Kb. 15 éve mehetett az MTV-n egy sorozat, amiben hét tökkopasz férfi kereste egymást, - olyasmi nevük volt, hogy 'Alabda', 'Kiri', 'Memno', 'Reka' ... (?) - és volt velük egy nő is, aki az ő 'munkájukat' segítette azzal, hogy amikor forró lett a lábuk alatt a talaj, akkor eltekert egy tollat, és erre megállt a Földön az élet.
Nem ez volt a Látogatók? Van itt nálam valaki, akit ez nagyon érdekelne...
delfinvibrator Creative Commons License 2003.08.09 0 0 197
volt még egy parás - asszem - sorozat, amiben embereket bábokká/robotokká alakított valaki.
a célszemélyre szaggatott vonallal felrajzolta, hol fog a szikével metszeni... rémlik?
nekem csak ennyi. talán angol volt és feketefehér
Előzmény: csipkebogyó (194)
delfinvibrator Creative Commons License 2003.08.09 0 0 196
és emlékszik valaki az elektromos eszkimó című angol filmre? moziban ment...
Anne-girl Creative Commons License 2003.08.09 0 0 195
Pont ez volt a lényeg, nekem akkor ez nagyon meredek volt, hogy a nagyon hidegben alsóneműre kellett vetkőzniük,hogy a kutyát is magukkal tudják vinni. Közben persze jöttek az idegenek, hát nagyon félelmetes volt.
Még amit én parásnak tartottam a Szellemírtók volt! Akár most is le tudnám írni azt a szöveget amivel itthon bevezették. De csak akkor írom le, ha kéred. :-D
Előzmény: csipkebogyó (194)
csipkebogyó Creative Commons License 2003.08.09 0 0 194
Jó ez a topic...Beszéljük ki gyermekkori traumáinkat címen is futhatna:)
Szal én is paráztam rendesen. És a legvégén talán valakit ott is kellett hagyni, mert nem fértek fel a felvonóba mind, vagy ilyesmi...
Hát nem tudom, de én ezt ma biztos nem mint "ifjúsági sorozatot" vetíteném, hanem egy hatalmas piros karikával, éjfél után!

Világítós cipőm sajna nem volt, de az osztálytársamnak igen:) Nagyon maszek volt!:)

Volt még valami hasonló TV-para élményed?

Előzmény: Anne-girl (192)
Lothiriel Creative Commons License 2003.08.09 0 0 193
Ha jól olvastam még nem voltak, bocs ha mégis: MACSKAFOGÓ!!!, Flinstones - Rimhányó Romhányi rulez! Vuk, Gusztáv, Micimackó, Hupikék Törpikék, Heltai Gáspár fabulái, Pink Panther, Keménykalap és Krumpliorr.
És a "köpött a maci, menjetek aludni". :-)))
Anne-girl Creative Commons License 2003.08.09 0 0 192
Van Isten!
Hiába vártam 14 hosszú évet, és most 1/2 nap alatt találtam vkit, egyforma "sítáboros élményekkel". Akkor nem bírtam először aludni, úgy féltem...
Nagyon állat volt, amikor az egyik csávó bevette a szájába a cigit, hogy az idegen ne érezze, akkor az nekem extra menő volt!!
Emléxel amikor mindenre azt mondtuk, hogy MASZEK?
Az volt az igazán maszek gyerek, akit elvittek a Safariba a Ladával, és volt világító cipője is. Olyan aminek a sarka pirosan villogott, ha rálépett.
:-))
Előzmény: Anne-girl (190)
csipkebogyó Creative Commons License 2003.08.09 0 0 191
Üdv!
- Az időlabirintus egyszerre volt para és k*va jó!!!
Én is akkor szerettem meg az időutazásos sztorikat. Egyébként fogalmam sincs már miről szólt, de biztos megnézném újra. Egyedül a görög korban játszódó részre emlékszem valamennyire.
Nekem hasonló élményem volt a magyar Szinbád sorozat is (borzalmas 80'-as évek feeling), nemrég újra adták, az a sakkozós rész még mindig ott van (mikor kiderül, hogy a bábuk levágott emberfejek...)

A síelős akármit én is láttam!!! Az tényleg nem volt semmi. Az rémlik, hogy az idegenek a hóban hemperegtek, brrr!

- A kétpetéjű vöröshajú ikrek sorozata sem volt rossz. Ebben volt az, amikor a szomszédok féreggé váltak és alagútban csúszkáltak, a gyerkőcöknek pedig színes köveket kellett szorítaniuk a kezükben, hogy megakadályozzák a világvégét...

- Kicsit lightosabb: Elsüllyedt világok! (Bob, Rebecca, Spartacus, Arkana és a kalózok) Fogalmam sincs, miről szólt, sosem értettem.

- Extra light: Mofli, a koalamaci, és Pufóka, a kis fóka. Aranyosak...

Anne-girl Creative Commons License 2003.08.09 0 0 190
" Mit csinálsz Apjuk?"
" A két alvás közti szunyókálást töltöm."

Egy újabb eseménytelen délután Mormogiéknál!
:-))

Előzmény: pseudosugar (185)
pseudosugar Creative Commons License 2003.08.09 0 0 189
igen, teljesen jogos...
Előzmény: Giorgio Volli (187)
Artension Creative Commons License 2003.08.09 0 0 188
Sokáig játszották a Tabán moziban, megnéztem utólag is.
Előzmény: pseudosugar (186)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.09 0 0 187
Lásd: 2003-07-31 19:51:44 (hozzászólás)
Előzmény: pseudosugar (186)
pseudosugar Creative Commons License 2003.08.09 0 0 186
És az Idő uraira emlékeztek??? Én úúgy szeretem!
pseudosugar Creative Commons License 2003.08.09 0 0 185
Igen! Anti és apu! Na, az negyon elmés volt! Vasárnap reggelenként fel sem keltem, míg nem láttam! Nagyon gáz!
A hármasfogatból nekem Mormogiék a kedvenc!
Előzmény: Artension (183)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.09 0 0 184
Én is! Főleg Cukorfalaton! De Mormogi Papáék sem voltak rosszak! :-)
Előzmény: Artension (183)
Artension Creative Commons License 2003.08.09 0 0 183
Anti és apu? Arra gondolsz? Asszem, az svéd rajzfilm volt.

Még egy tuti eszembe jutott, a legeslegjobb Hann-Barbera sorozat: Atom Anti-Cukorfalat-Mormogiék hármas füzére kedd (?) esténként a Telesport után 90-ben. :)))) Na, az mindhárom szenzációs volt, ma is sokat röhögnék rajtuk.

Előzmény: pseudosugar (173)
pseudosugar Creative Commons License 2003.08.09 0 0 182
szerintem az is sokként érhetett, hogy nagyon high tech volt! addig csak Majka űrhajóját láttuk, ami kicsit másmilyen volt... Emlékszem annyira azon igyekeztem, hogy ne sikitsak/sirjak/vagy ami mégrosszabb..., hogy az amúgy vicces részeken sem tudtam nevetni! otthon persze a hős szerepében villogtam hugi előtt, aki még nem jöhetett el!
Előzmény: Giorgio Volli (181)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.09 0 0 181
Én is! Amikor a kiscsákó kint virraszt a kertben, és várja a manót, majd motozást hall, és utánamegy a kukoricásba. Amikor széthúzza a kukoricaszárakat, ET felordít, a kiscsákó meg dob egy hátast. Na, attól a jelenettől majdnem bek@káltam.
Előzmény: pseudosugar (180)
pseudosugar Creative Commons License 2003.08.09 0 0 180
nem tudom pontosan hány éves lehettem. mondjuk 7nél több -sajna... OK, nem azt mondom, hogy nem volt némi borzongás, de az még nem para!
viszont az E.T.re még apám vitt el (20 éve), és annak voltak olyan részei, mikor tök féltem!
Előzmény: Anne-girl (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!