Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Sihuhu Creative Commons License 2020.03.13 0 0 149100

En talaltam ki. Talalo szerintem.

Előzmény: 59th_Roy (149097)
Sihuhu Creative Commons License 2020.03.13 0 0 149099

Ennek elkeruleserol van szo. :-) A dolgot megneheziti az is, hogy nalam van egy benyaszuro az AC-k elott, ami fel tud belul gozosodni, rontva a villamos AC eselyet, foleg nyaron. Szoval nem konnyu a helyzet.

Előzmény: 59th_Roy (149097)
Sihuhu Creative Commons License 2020.03.13 0 0 149098

Szivattyut ugy celszeru telepiteni, hogy a szivo oldal minel lejebb legyen. Szivaskor a szivas oldali nyomas lecsokken, es akar kavitalhat (lecsokkeno nyomas miatt a folyadekaramban gozbuborekok jelenhetnek meg, ami nem kivanatos jelenseg). En ugyan elore raktam be a villamos AC-t, de amennyire lehetett, olyan melyre.

Szerintem lenne hely, de a profi megoldas ilyen esetben az, hogy a benya-AC a tank belsejeben van, es onnan nyom. 

Szerintem az allo mechanikus AC megakadalyozna, hogy a villamos AC felnyomja a benyat a karbiba. Ezert raktam be parhuzamosan a villamos AC-t es utana egy visszacsapo szelepet. Utobbi akadalyozza a visszaaramlast a villamos AC-n keresztul, ha csak a mechanikus AC mukodik.

A villamos AC-t csak a karbi feltoltesere hasznalom. Esetek nagy tobbsegeben bevalt. 

Előzmény: noszkovonye (149091)
59th_Roy Creative Commons License 2020.03.13 0 0 149097

ÁÁ Szóval Snapszoltatásnak hívják! Én is úgy szoktam beindítani ha sokat állt, hogy a pvc csőbe nyomok fecskendővel keveréket. Akkor beindul annyira, hogy a tápszivattyú már feltölti a karbit..

Előzmény: Sihuhu (149094)
Sihuhu Creative Commons License 2020.03.13 0 0 149096

En akkor zsirozok, ha valami bejelez, hogy igenyli. Ilyen volt eddig az ablaktorlo motorja. A keletnemet zsir a mechanikus kapcsolojaban bekovult, es nem mukodott a motor. A mechanizmus is zajos, kene kenni. Gazbowden merulhet meg fel. Mast most hirtelen nem tudok emliteni. Ja, km ora bowdenje, ha felzajosodik.

Előzmény: noszkovonye (149095)
noszkovonye Creative Commons License 2020.03.13 0 0 149095

Nem pont ezt kérdeztem, de azért köszi :D

Előzmény: Sihuhu (149094)
Sihuhu Creative Commons License 2020.03.13 0 0 149094

Ichling Wartburg Hogyab Tovabb konyvenek vegen van kenesi terv. A kocsihoz eladaskor adott gyari fuzetecske is tartalmaz kenesi tervet.

Szerencsesebb, ha a szivattyu a tanknal van, de ott viszont serulekenyebb es nehezebben szerelheto. Nyaron vagy hoszabb ido utan fordul elo, hogy a benyat nem kapja fel. Ilyenko marad a motor snapszoltatasa a vastag pvc csovon at. Wn inkabb egyutt elek ezzel a kellemetlenseggel, nem tervezem a villamos AC-t atrakni a tank ala.

noszkovonye Creative Commons License 2020.03.12 0 0 149093

tudom milyen rendszere van, ismerem, de a gyárit meg akarom hagyni és az elektromosat csak nyomógombbal működtetem, ha kell

így "izgibb" is :) indítás előtt olyan, mint a dízelnél, amikor izzítani kell.. pár másodpercig nyomok egy gombot

szóval ezt a párhuzamos rendszert akarom továbbfejleszteni, nekem ez jött be

Meg az is benne van a pakliban, hogy 2 pumpa üzembiztosabb, mint 1. Bár nem sokat számít :)

Előzmény: Oldjawás (149092)
Oldjawás Creative Commons License 2020.03.12 0 0 149092

Erre ki van találva hogy elektromos AC-t kell a tank elé bekötni, mert az nyom, nem szív. Gyújtásra indul és felnyomja az üzemanyagot a karburátorba. Csak olyan kell, ami bizonyos nyomáshatárnál lekapcsol hogy ne nyomja szét a rendszert. Károly barátomnak így müködik már évek óta.

noszkovonye Creative Commons License 2020.03.12 0 0 149091

én elővigyázatoságból az összes ajtó zár + ablakemelő szerkezetét újrazsíroztam a kárpit leszedése után

+ az első ülések előre-hátra csúsztató mechanizmusát is pár éve, kiszerelés után

+a zsanérokat olajoztam

+ a zárak oszlopokon levő foglalatát zsíroztam

+ a kerékanyákat minden kerékleszerelésnél

Esetleg tudsz, Sihuhu, olyan helyekről még, amiket általános karbantartás címszóval meg kellene időnként zsírozni?

Na még egy téma: tudod, nekem is van egy párhuzamos AC a motortérben, de kb. 1 hét után már azzal se indul.. Azt hallottam, fel tudná magát szívni, ha a tank közvetlen közelében lenne (alatta). Erről mi a véleményed? Ott lenne neki hely? Ha ott lenne párhuzamosan bekötve és rányomnám indítózás előtt a gyári AC-ra mi történne? Mi a véleményed?

Előzmény: Sihuhu (149090)
Sihuhu Creative Commons License 2020.03.12 0 0 149090

Parszor megiccelt az anyos feloli ajto. Nem lehetett bezarni - utcan allo kocsi eseten azert ez kisse necces helyzet. :-) Vegul meglett a ludas. A belso ajtonyito gomb altal mozgatott bowden zar feloli vegen a kapcsolodo femlemezke osszerohadt a zarral, nem ugrott vissza a helyere. Ki kellett kapni a zarszerkezetet, aztan kapott egy kis olajozast. Arrafele meg nem igazan szerelgettem... 

Sihuhu Creative Commons License 2020.03.12 0 0 149089

Igen. Meg hozzak be oket Nyugatrol hasznaltan, kopottan.

Előzmény: Atomi (149088)
Atomi Creative Commons License 2020.03.12 0 0 149088

Nem az a baj, hogy az első 3 percben füstölsz, mert ez ilyen konstrukció. De ebből szerintem nincs 1000 sem a 2milliós városkában. A sok kivert katalizátoros, gyűrűtörött/kartergázos  meg füsthatár fölé húzott "tuning"-dízeltől kellene elbúcsúzni.

Előzmény: Sihuhu (149087)
Sihuhu Creative Commons License 2020.03.11 0 0 149087

Gyöngyszem:

https://www.vezess.hu/hirek/2020/03/11/levetetnek-a-rendszamot-a-fustokado-magyar-autokrol/

Sajnos, a motor bemelegedéséig a 2T warti láthatóan füstöl. De azt gondolom, legnagyobb szennyezők a teherautók és a buszok. A füstölő autók kiszűrésével a nagy füstölők még ott maradnának az utakon, tehát az elképzelés szerintem inkább környezetvédelmi pót- vagy látszatcselekvés lenne.

59th_Roy Creative Commons License 2020.03.09 0 0 149086

Hello. Tegnap én is láttam egy öreg bácsit egy világos zöld 2T Tourist-al  szembejönni pestszentimrén a Nagykörösi úton! Tetőcsomagtartója is volt! :) Nagyon jó volt látni, ő nyilván napi használatban tartja, nem hobbiautós.

noszkovonye Creative Commons License 2020.03.09 0 0 149084

Ja, én a 4T-ket nem vettem figyelembe, azok mindenhol vannak, naponta többet látok, és a többségük "megélhetési" wartburgos, aki szerintem csak azért hajt Wartburgot mert éppen az van, de semmi nem köti a márkához. Bocsi, Wartburg hallatán 2T-re asszociálok önkéntelenül - valószínűleg azért is, mert a 2T-sek már kevésbé "megélhetésiek"

pappgyerek Creative Commons License 2020.03.07 -1 2 149083

Itt Kecskeméten minden nap jön velem szembe egy Wartburg. Az utcába rajtam kívül van a boltosnak egy 4t-je, van egy srác akinek van egy piros 2t, meg egy idős házaspár szokott járni egy kicsit lepukkant 2tvel.

Ezenkívül Lidl-be rendszeresen összefutok egy családdal akinek 4t-je van, és egy idős hölgyet is szoktam látni egy kombi 4tvel és az nagyon szép állapotú.

Sihuhu Creative Commons License 2020.03.06 0 0 149082

Videken pedig biztos tobb van, csak azert latni ritkan, mert garazsban tartjak oket.  Budapesten a kertvarosi reszekben lehetnek meg, jellemzoen ott is garazsban.

Előzmény: noszkovonye (149081)
noszkovonye Creative Commons License 2020.03.05 0 0 149081

Érdekes, mert Budapesten lehet látni Wartburgot, kétüteműt, vidéken nem nagyon. Egész országrészekből eltűnt. De engem is mindig megnéznek :)

Előzmény: Atomi (149080)
Atomi Creative Commons License 2020.03.04 -1 2 149080

Krügernek sem adta ki, jobb oldali lezúziusz ...

Hogy mekkora flash egy működő wart : ma délután  átszeltem vele kelet-nyugat irányban Bp. belvárosát.

Jó nem azt mondom hogy állat módra, de olyan...tempósan. Emberek kerek szemmel belassulva laggolva nézik hogy ez meg mi a fösz.  Ettől hogy működő (tovább megyek - rendesen működő) wartburgot lássanak, teljesen elszoktak már a pestiek.

Előzmény: dstr (149079)
dstr Creative Commons License 2020.03.04 0 0 149079

Wartburg Rallye '88. Érdekességek: 4T Wartburg, TLX Dacia, FSO Polonez, tehéncsorda :o)

https://www.youtube.com/watch?v=TpXOxpm6qIk

frundsberg Creative Commons License 2020.03.03 0 0 149078

Köszi a tanácsot, egyenlőre megpróbálom a gyáriakat új porvédővel visszarakni.

Előzmény: noszkovonye (149076)
Sihuhu Creative Commons License 2020.02.25 0 0 149077

Csak ido kerdese, hogy ne legyen tul szep. :-)

Előzmény: Klementina1 (149075)
noszkovonye Creative Commons License 2020.02.24 0 0 149076

Nekem az a hobbim, hogy ezeket cserélgetem.

Mindegyik porvédő bírja egy évet :) de olyan is van, amelyik tovább. Felszerelés előtt is lehet érezni melyik mennyire kemény. A keményebb simán kihasad.

Az utángyártott talpasnál figyelj oda, mert a zsírzószeme kiesik magától és ott bemegy a kosz. Azt rögzítsd valahogy vagy cseréld ki egy csavarra!

Előzmény: frundsberg (149060)
Klementina1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 149075

Így keletkeznek a "bácsinyomok" :)  Ilyen szempontból előnyös, ha az embernek nem túl szép az autója...

Előzmény: Oldjawás (149074)
Oldjawás Creative Commons License 2020.02.24 0 0 149074

Oldjawás Creative Commons License 2020.02.24 0 0 149073

Jómultkor én a kocsimnál állok, mikor a papa áll ki mögülem. Nézem, nekimegy a kocsim sarkának, jó nagyot lök rajta, majd tolat hátra, kicsit igazit, elindul újra. Menne ki mögüle, én meg odamegyek, hogy elnézést, álljon már meg egy kicsit. Nézem a kocsim hátulját, a lökháritó teljesen végighúzva, több csikkal, benyomva, stb. Na most én álltam ott előbb, tehát az öreg már bemenetelkor is megnyomta. Kérdezem, hogy amikor állt befelé, nem tünt fel neki valami? Mondja hogy de, valamiért megakadt az autója, de azt hitte nekiment a járdaszegélynek és azért.

OFF autó, csak a lökháritó fényezésre mondtak harminc ezer forintot. Emlitettem az öregnek, hogy azért rendezni kellene a dolgot. Ő ad húsz ezer forintot. Mondom rendes leszek, elfogadom. Á mégsem, inkább ad betétlapot. Rendben, adjon betétlapot, de ugye tudja, hogy a bónusza legalább két fokozattal csökkenni fog és erősen emelkedni fog a havidija?? Az öreg meghökkent, aztán csak a helyszini fizetésnél maradtunk.

De ha épp nem állok ott, az öreg szó nélkül elmegy. Ami szép, ez a Honvéd kórház előtt volt, legalább öt taxis beszélgetett közvetlenül ott, akik az egészet végignézték, de sem az öregnek, sem nekem nem szóltak egy mukkot sem. 

Az öreg volt a Suzukival.

Sihuhu Creative Commons License 2020.02.24 0 0 149072

Tapasztaltam mar korabban is. Nincsenek tekintettel a masik autojara. Raadasul ezek a helyek szukosek SUV jarmuveknek kenyelmesen beallni. Mivel nagyon keves a parkolohely, oda is beeroltetik a SUV-ot, ahova mar elegge kockazatos.

Előzmény: Atomi (149071)
Atomi Creative Commons License 2020.02.24 0 0 149071

Arra felé így parkolnak.  Enyém is ugyanígy járt egyszer a Vásárhelyi Pál utcában. Szerencsére már nem ott dolgozok.

Előzmény: Sihuhu (149069)
Klementina1 Creative Commons License 2020.02.23 0 0 149070

Szegény Wartburg... Így múlik el a világ dicsősége :(

Előzmény: Sihuhu (149069)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!