Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2022.06.28 0 0 1214

Csak a szokásos ősi ukrán (román szlovák stb) föld agyhalott paradigmája. Arra még egyik hullarabló sem volt képes válaszolni, hogy ezer éven keresztül ez vajon miért nem okozott konfliktust. Hol vannak a történelemben máshol oly jellemző ütközetek, háborúk?

Előzmény: pici mici a pók (1213)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.06.27 0 0 1213

Ukrán nacionalisták szerint Debrecenig „ősi ukrán nép él”
MNO 2008. március 4. 10:46


https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9175501&la=90695848


[...]
Az aláírók ukránellenes megnyilvánulásnak nevezik a vereckei magyar honfoglalási emlékmű építését is Kárpátalja és Lviv (Lemberg) megyék határán. Szerintük a magyarok alaptalanul állítják, hogy a terület, amelyet annak idején elfoglaltak, „terra incognita” lett volna, hiszen – mint emlékeztetnek – régészeti leletek bizonyítják: Kárpátalja területén már a VI–IX. században szláv települések voltak.

 

„Az adott helyen nem állhat ilyen emlékmű, mivel Kárpátalja megye Ukrajna része, tehát a Vereckei-hágónál nem Nagy-Magyarország kezdődik, ahogy azt magyar politikai körök igyekeznek beállítani, hanem ott, egészen Magyarország határáig (sőt egykor a magyarok által Debrecenné átnevezett Dobrocsinig) ukrán föld terül el, amelyen ősi ukrán nép él” – áll a nyilatkozatban.

Az írás szerint a magyar emlékművet olyan helyen készülnek felépíteni, ahol 1939-ben a Kárpátaljára bevonuló magyar csapatok a kárpátukrán államot védő 600 gárdistát lőttek agyon bírósági ítélet és vizsgálat nélkül, s ez – a nyilatkozat szavaival – szentségtörés, Európában a fasizmus ellen elsőként fegyvert ragadó Kárpát-Ukrajna legkiválóbb fiai emlékének meggyalázása.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.05.23 0 0 1212

ilyen bátor katonákkal nem fog menni ...

 

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9250594&la=161577016

Kárpátaljai magyar újságíró: Nincs hova bújni a behívó elől
Kimegy a behívó egyszer, kétszer, harmadszor, majd mennek az állig felfegyverzett rendőrök, és az ágy alól is kihúzzák."

pici mici a pók Creative Commons License 2022.05.15 0 0 1211

Az orosz állami média kiemelten foglalkozik a magyar vétóval

 

 

 Piszkosul jól jár a Mol az orosz olajjal

https://index.hu/gazdasag/2022/05/14/koolaj-mol-oroszorszag-bevetel/

 

A lapnak két olajipari szakember is azt mondta, hogy a korábbi évek marzsai alapján úgy becsülik:  bizonyos időszakokban akár 20-30 százalékos kedvezménnyel is vásárolhatott a magyar nemzeti olajtársaság orosz olajat. Szerintük

ekkora kedvezményes ár- és marzsszintek mellett teljesen érthető, ha a magyar olajtársaság és az Orbán-kormány ellenáll az orosz olajra kivetett embargónak.

Előzmény: pici mici a pók (1209)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.05.15 0 0 1210

Orbán, osszuk szét Ukrajnát!

 

Osszuk szét Lengyelországot is (az mar bevalt egyszer, úgy sem léteztek 150+ évig) ,kell a volt magyar tengerpart amit elvettek!)

 

 

Már Lengyelországot is „nácitlanítanák” az oroszok

 

Az Oroszországról és az Ukrajnának fizetendő kárpótlásról szóló kijelentéseivel Lengyelország arra ösztönöz minket, hogy Ukrajna után az első helyre állítsuk a nácitlanítandók között

 

− idézi Morozovot a Ria Novoszti orosz állami hírügynökség. evig

pici mici a pók Creative Commons License 2022.05.02 0 0 1209

Az orosz állami média kiemelten foglalkozik a magyar vétóval

 

https://index.hu/kulfold/2022/05/02/sajto-olaj-foldgaz-embargo-gulyas-gergely-allaspont/

pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.15 0 0 1208

https://444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban

 

Csütörtök este egy érdekes elméletet osztott meg a Facebookon Roman Giertych, Lengyelország egykori miniszterelnök-helyettese (2006-2007), Orbán terve címmel. Az írást több lengyel újság is átvette azóta.

Giertych eszmefuttatásában választ keres a magyar és a lengyel kormány EU-ellenes szövetségének okára, és a mostani orosz-ukrán háborút is új nézőpontból értékeli.

Giertych szerint létezett egy magyar-lengyel-orosz titkos terv, Ukrajna felosztásáról.

 

A terv szerint az orosz hadseregnek a mostani háborúban nagyon gyorsan le kellett volna rohannia Ukrajnának a Dnyepertől keletre eső, jórészt oroszajkú felét. Néhány nap alatt, érdemi ellenállás nélkül bevonultak volna Kijevbe, megbuktatva Zelenszkij elnököt és a kormányát. A Dnyepertől nyugatra fekvő területeket azonban nem akarták megszállni, mert onnan érdemi ellenállást vártak, amihez egy jóval nagyobb hadműveletre lett volna szükség, sokkal több katonával.

 

A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként. Giertych még azt is elképzelte, hogy ezt akár a nyugat-ukrajnai politikusok maguk kérték volna, hogy inkább NATO-tag országból érkezzenek katonák, mintsem az oroszokkal kelljen háborúzniuk. A lengyelek Lviv központtal vehették volna ellenőrzésük alá Észak-Nyugat-Ukrajna nagyobbik részét, míg Magyarország Kárpátalján biztosíthatta volna a békét. A terv szerint Ukrajna felosztása aztán állandósult volna, megadva az esélyt a lengyel és a magyar vezetőknek, hogy az országukat gyarapítva hősökké váljanak otthon, örökre bebetonozva hatalmukat.

 

Giertych szerint ezt a hódítást készítette elő a magyar és a lengyel kormányok állandó konfliktuskeresése az USA-val és az EU-val. Azért mentek bele végeláthatatlan vitákba az EU bíróságának szerepéről, illetve ostorozták az amerikai befolyást, hogy ha eljön a területszerzés ideje, akkor a nyugatiak rosszallása és az együttműködés az oroszokkal ne legyen annyira bizarr fordulat sem otthon, sem pedig a külföldiek előtt. Giertych feltételezése szerint a Nyugat-ellenes gesztusok egyben jelzések voltak Moszkva felé, hogy megbízható szövetségesek irányítják a magyar és a lengyel kormányt. Moszkva érdeke azt kívánta volna, hogy egy semleges zóna jöjjön létre az oroszok által ellenőrzött terület és Németország között.

Giertych szerint a szélsőjobboldali európai pártok tavaly decemberben tartott varsói, és idén január végén rendezett madridi találkozóin egyeztette Orbán a lengyel vezetőkkel a háborús terveket, bevonva a francia elnökválasztásra készülő Le Pent is - aki ezúttal nem orosz, hanem magyar bankhitelből megy neki a kampánynak.

Addigra az európai vezető politikusokat az amerikai kormány már értesítette, hogy az oroszok minden bizonnyal háborúba mennek Ukrajna ellen, az erről szóló figyelmeztetések már novemberben kimentek. A terv utolsó simításait az elmélet szerint Orbán február 5-i moszkvai látogatásán végezték el, amikor Orbán Viktor öt órán tárgyalt Putyinnal, hogy aztán csak annyit jelentsenek be, hogy áprilisban az MVM és a Gazprom talán leszerződik még egy kis gázra egymással. Putyin a találkozó után arról beszélt, hogy hazugság árán bővült a NATO 1997 után. Orbán Viktor szó nélkül vette tudomásul, hogy az orosz elnök szerint az országa nem lehetne tagja a nyugati katonai szövetségnek.

Csakhogy a titkos terv Giertych szerint nem sikerült, mert Ukrajna váratlanul keményen ellenállt az orosz támadásnak, és az orosz nyelvű keleti megyék és városok is hősiesen harcolnak, még három hét elteltével is. Ezt látva a nyugati és a lengyel közvélemény is határozottan ukránpárti lett, és a lengyel kormány elengedte a felosztási tervet. Sőt, nem hogy elengedte, de még az élére is állt az ukrán ügy védelmének. Kaczynski, a kormánypárt elnöke és Morawieczki miniszterelnök keddi kijevi látogatásukkal mutatták meg, hogy már teljesen más forgatókönyvben hisznek.

Laja73 Creative Commons License 2022.04.11 -1 0 1207

Te még mindig itt tartasz? Kezdjük a románnal. Megszállta a fél országot mint most Putyin Ukrajnát. Valószínűleg több román iskolai férőhely van, mint román anyanyelvű diák az országnak azon a részén, ahonnan már visszavonultak már a románok. Gyulán max társalgási szinten tud a többség de kétnyelvűek a táblák. Mit szeretnél még nekik, te kis dulifuli? Ne csak vastagítsd a betűket, használj caps lockot is, úgy az igazi :D

Előzmény: pici mici a pók (1206)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.09 0 0 1206

Mit bántották?

 

Hogy 150 ezren akarnak pofázni a 40 millios többségnek hogy nekik mi jár, meg lebegtetik a revízióit a melldöngető híveik Magyarhonban?

 

Na mesélj, Magyarországon hogy is van a nyelvtorvény? Mennyire is használhatja egy román kisebbségi mondjuk a mindennapi állam ügyintézéseiben a román, nyelvet? Es a cigany, vagy a szlovak stb? Mennyi román általános iskola és gimnáziumot biztosítunk nekik az egész országban>?

 

 

Előzmény: egy hazafi (1205)
egy hazafi Creative Commons License 2022.04.06 0 0 1205

"a magyarokat sokat bántották az elmúlt években Ukrajnában"

 

Miért, szerinted ez nem így van?

És a Nyugat ilyenkor bezzeg nem horkant fel, ahogy az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogromok kapcsán sem, meg még sorolhatnánk, hogy mik történtek velük csak a rendszerváltás óta eltelt években.

Persze nem utólag kellene emlegetni, hanem a magyarellenességek bekövetkeztekor kéne kiállni a hazai külpolitikának és diplomáciának az elszakított magyarokért, és nemcsak ilyen orbáni finomkodással, hanem követelve a revíziót. Csakis a területvisszacsatolás a garancia arra, hogy azok a magyarok is biztonságban éljenek a szülőföldjükön.

Előzmény: pici mici a pók (1204)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.06 0 0 1204

Van az a mocsok alszent képmutatás ahova putyin csicskája nem süllyed le?

 

 

 

Orbán Viktor: A magyarokat sokat bántották Ukrajnában

A miniszterelnök újságírói kérdésre kifejtette, hogy ő mindig is azt gondolta, hogy az ukránok jó katonák. Orbán Viktor azzal folytatta, hogy a magyarokat sokat bántották az elmúlt években Ukrajnában, ez be is árnyékolta a viszonyt, de egy intelligens, keresztény ország nem hozakodik elő ezzel ilyenkor, mert egy atomhatalom támadta meg őket.

egy hazafi Creative Commons License 2022.04.05 0 0 1203

"Lehetne arra is szavazni, hogy Luxemburghoz tartozzunk?"

 

Miért, van vele földrajzi összeköttetésünk?

Esetleg a Kétfarkú Kutyapárt majd elintézi ezt a szavazást.

Előzmény: Vidám ellenzékváltás ! (1201)
Laja73 Creative Commons License 2022.04.05 0 0 1202

Nem.

Előzmény: Vidám ellenzékváltás ! (1201)
Vidám ellenzékváltás ! Creative Commons License 2022.04.05 -1 0 1201

Tízévente Európában mindenhol népszavazást kéne tartani a hovatartozásról.

 

Lehetne arra is szavazni, hogy Luxemburghoz tartozzunk?

 

 

Előzmény: Laja73 (1200)
Laja73 Creative Commons License 2022.04.05 0 0 1200

A románok is népszavazásnak hívják a megszállást azóta is. Tízévente Európában mindenhol népszavazást kéne tartani a hovatartozásról.

Előzmény: pici mici a pók (1199)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.28 0 0 1199

Kulonosen hogy mi az újabb orosz otlet? Legyen népszavazás hova tartozzanak.

 

Mirol is álmodozik itt a fórumon is évek óta a nemzeti oldal?

Előzmény: NoNickNo (1198)
NoNickNo Creative Commons License 2022.03.26 0 0 1198

Orbán, osszuk szét Ukrajnát!

 

Orbán szélkakas, tőle kitelik!

egy hazafi Creative Commons License 2022.03.26 -1 0 1197

A szovjet időkben értelemszerűen nem hagyhatták el az országot. 1991 után már többen elvándoroltak onnan, de az, hogy maradt még ott magyar közösség, nem jelenti azt, hogy olyan jó ott nekik. Főleg nem, hogy majd pont ukrajnáért harcoljanak ebben a háborúban.

Előzmény: pici mici a pók (1196)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1196

Akkor viszont NEM VOLT OLYAN rossz nekik mint allitod!

 

 

Előzmény: egy hazafi (1195)
egy hazafi Creative Commons License 2022.03.25 -1 0 1195

Hogy miért? Mert a legtöbb ember nem szívesen hagyja el a szülőföldjét. Ellenkező esetben pl. Magyarország is kiürülhetne, mert mindenki elvándorolna gazdagabb országba - de mégsem így van.

Előzmény: pici mici a pók (1194)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1194

Kárpátalja a szülőföldjük, Ukrajna nem. Ukrajnától csak elnyomás és nyomor az osztályrészük. Ezt kellene védeniük?

 

akkor tessek áttelepülni. Szívesen varjuk őket mint állampolgárok!  Erdekes eddig az általad említett olyan "borzalmas" másodrendűség ellenére sem volt vonzó Orbanisztanban élniük.

 

Vajon miert?

Előzmény: egy hazafi (1192)
Laja73 Creative Commons License 2022.03.25 -1 0 1193

Nagysztalin ugyanúgy megszállta Kárpátaljánkat mint Putyin most őket. Arról hallgatnak de most elvárják hogy törjön ki a harmadik világháború értük. 

egy hazafi Creative Commons License 2022.03.25 -1 0 1192

Kárpátalja a szülőföldjük, Ukrajna nem. Ukrajnától csak elnyomás és nyomor az osztályrészük. Ezt kellene védeniük?

Előzmény: pici mici a pók (1190)
egy hazafi Creative Commons License 2022.03.25 -1 0 1191

Éppen most böngészem alaposabban a Karpataljaterjenhaza Facebook oldalát, és azon van egy hivatkozás erre az oldalra:

 

http://szegyenpad.blogspot.com/?fbclid=IwAR2XRCkMhmcFDFhpS0fa6ya2JNiniBozLXQ1-BHtz9AAorKPMjkw495eHc0

 

Ezen nagyon jól leírják, hogy a mostani magyar vezetés is milyen hazaáruló, ha revíziós lehetőségekről van szó.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1190

Ez jol hangzik csak semmit nem jelent arra a kérdésre amit írtam.

 

A valosi hazájukat védenék ok csak épp nem hazájuk csak szuloofoldjuk. Szülőföldet meg nem kell védeni?

Előzmény: egy hazafi (1187)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1189

semmi gond, akkor tessek áttelepülni. Szívesen varjuk őket mint állampolgárok!  Erdekes eddig az általad említett olyan "borzalmas" másodrendűség ellenére sem volt vonzó Orbanisztanban élniük.

 

Vajon miert?

Előzmény: kilógó lóláb (1188)
kilógó lóláb Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1188

A haza nem kezeli másodrendű állampolgárként a lakóit és nem üldözi őket. Nekik ukrajna nem a hazájuk, csak egy ország ahova a szülőföldjük sajnálatos események folytán tartozik... 

Előzmény: pici mici a pók (1186)
egy hazafi Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1187

Nekik ott van a szülőföldjük és itt a hazájuk, az anyaországuk. Nem tehetnek arról, hogy a fejük felett áthúzták az államhatárt.

Inkább közös erővel azon területünk visszaszerzésén kéne munkálkodnunk ahelyett, hogy a mi országrészünket méltatlanul bitorló Ukrajna érdekeit szolgálnánk ki.

Gondolom, ehhez is jogunk van?

Előzmény: pici mici a pók (1186)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1186

Pedig nem kéne. Az ottani magyaroknak sem kéne, hogy köze legyen az ukránok háborújához.

 

 

Rendben de akkor csend legyen bárminemű jogok követeléséről. Aki nem akarja hazáját védeni annak csend van.

Települjenek at mindannyian Magyarországra, szeretettel varjuk őket mint állampolgárok ha nem akarjak Ukrajnát védeni.

 

De az nem megy - csak a magyar nemzeteieknel valamiért - hogy ha nincs baj akkor nem kell Magyarország valamiért mert nem az a hazánk hanem Karpatalja, de ha baj van akkor meg nem kell a hazát védeni mert inkább Magyarok vagyunk és ott jobb.

Előzmény: egy hazafi (1184)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1185

Érdekes, az Putyint ajnározó Orban topikokat se az USA szido fidesznyikkes topikokat valamiért nem akarod töröltetni...

Előzmény: feinrutsch (1181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!