Keresés

Részletes keresés

gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 283
"És akkor még nem említettem a közép- és felsővezetői bonus-t, azon belül pl. a részvénycsomagot."

A mi cégünknél pl. a vezetői bónusz nem a saját cosportom, hanem a cég teljes forgalma alapján jár. Ez majdnem ugyanaz, mintha kapnék részvénycsomagot, nem?
Előzmény: kplaszlo (266)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 282
20-100-200 ember ? Annyit normális munkával el lehet erni ...
Előzmény: gma (281)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 281
Az elismertség? Azoktól, akiket hozzásegítek olyan jövedelemhez, amit sosem tudtak elérni az mlm előtt...
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 280
GMA az a DMA bár mind a kettőnek van volt köze a szamítastechnikához ... ;-))
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 279
Az lehet csak ez üzlet mint Te is tudod es ha pénzt nem kötsz rá akkor nem lesz belőle semmi. NA de majd DMA a passziv jövedelméből finanszirozza.
Előzmény: kplaszlo (277)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 278
HA mosz nincs a faluban akkor nemigen lesz ...
Előzmény: kplaszlo (276)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 277

Aktív vagyok én, de még mennyire! Van a "nagyok" között olyan, akinek borsódzik a bőr a hátán, ha meglátja az aktuális munkaanyagomat a fényvezetős távközlési infrastruktúra vagy az egyetemes szélessáv témájában.

Előzmény: Törölt nick (275)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 276

Most jutott szembe Zerelmetes Feleym az, hogyan is kell majd latinul imádkoznunk, ha a T-COM végre elhozza majd egyszer nékünk a szélessávú fényvezetős elérési hálózati Mennyek Országát:

Ave Maria, gratia plena, Dominus t-com...

:-)

("Zerelmetes Feleym": kenetteljes megszólítás papi szószékről a kora középkorban)

Mottó: A tata, a purdé és a szent spiritusz nevében, Ámen.

BOCS a durva OFF-ért! Ökörködni jó és "röhögve nem lehet félni" (a mondat második fele értelmiségi szólás-mondás a pártállami diktatúra idejéből).

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 275

Nem bocs, de azt hittem aktiv vagy csak nem Telekomnál. Valahol olvastam Inviteles beírást. Nalunk nincs sem minősegi csere se semmi csak racionalizalas.

Na hogy téma legyen maga az egesz tavközlés es informatika az igénytelenedés felé halad. Esetleg a HDTV lesz valami előrelépés de a többi egy visszalépés a jelenlegihez. Mert ugye a GSM is szarabb a hagyományosnál a DIGItélis tomorített kép es hangátvitel is szarabb DE OLCSÓ ! ez a lényeg mindenkinek es hajlandóak ezt az emberek megfizetni.

Előzmény: kplaszlo (273)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 274

Honnan látod? Bepötyögted a nevem a lótuszba és nem talált?

Előzmény: Törölt nick (272)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 273

Király!!!

:)

De sajnos már nincs nekem olyanom, amit írsz, csak ez a csóri GMAIL, a gyalázatosan kicsi 2.7 Gbyte tárhelyével.

Tudod mi történt a céges laptop-ommal pár nappal a felmondási és egyben felmentési időm kezdetét megelőzően? Kitiltotta a cég IT üzemeltetője (nem csak nekem, másoknak is, akik akkoriban egyszerre távoztunk). Még offline-ban sem volt hajlandó elfogadni a bejelentkezést. Mondjuk nagyon nem lepett meg a dolog, mert előtte engem is kérdezgettek a döntéshozók közül néhányan arról, hogy amikor többen távoznak egyszerre a cégtől, mert mondjuk a végkielégítés erre ösztönöz, de olyanok is, akinek egyszerűen útilaput kötöttek a talpára, akkor mire érdemes a céges PC és laptop témában odafigyelni? Pontosan tudtam, mi fog történni.

Nálatok folyamatosan van felvétel, de elég szűk az "áteresztő kapacitás". Minőségi cserékről tudok, és persze többen mennek el, mint ahányat fölvesztek. Ilyen az élet.

Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 272
Most látom Te nem is Telekomos vagy ?
Előzmény: kplaszlo (270)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 271
Majd megírom a lótuszodra ... ;-)
Előzmény: kplaszlo (270)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 270

Az hol van?

:-)))))))

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 269
Gondolod nálunk van felvétel ? ;-DD
Előzmény: kplaszlo (268)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 268

Igen! Ez egy picit felhajthatja az IT szektorban a béreket, hiszen a magas kvalitású szakmákban eleve szakemberhiány van Budapesten és Északnyugat-Dunántúlon. A "marcangoláshoz" pedig nyilván profikra van szükség, nem pedig "testnevelésből felmentettekre". 

Az IT piacon már elég régóta elég kemény a verseny, és újabban a klasszikus távközlési ("telkó") szolgáltatói iparágban (ami az IT-hez hasonlóan az infokommunikáció egyik önálló ága) is kezd élénkülni a verseny. Korábban csak a TOP 300 ügyfélkörben volt valódi verseny a tévközlési szolgáltatói piacon, a TOP 5000-re már csak egy-két cég tudott rárepülni, mostanában pedig már a lakossági és SOHO (Small Office Home Office = mikrovállalkozás) ügyfélszegmensekben is kezd komolyan beindulni a városokban a többszereplős verseny.

Volt viszont néhány sovány év a 2001 évi telkó tőzsdei zuhanást követően, amikor kifejezetten nehéz volt tisztán telkó profilú (távközlési szolgáltató) cégnél elhelyezkedni.

Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 267
Azt azert vedd figyelembe hogy most az IT piac erős atrendeződés alatt van. A nagyokat marcangolják a kicsik nem is sikertelenul.
Előzmény: kplaszlo (266)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 266

gma> alkalmazott kevés bérért,

Nem mondod komolyan! Tudod, hogy például az infokommunikációs szakmákban a multiknál mekkora a sima beosztott diplomások tipikus fizetése? És a főnöki pozíciókban (ők is alkalmazottak, csak magasabba beosztásuk) mekkorát lehet havonta kaszálni? A kis magyar IT cégeknél már nem annyira rózsás a helyzet, de azért a spílereket ők is nagyon jól megfizetik.

A jó szakmával, jó képességekkel, jó helyre bekerült alkalmazott pénze  sokkal jobb, mint amit MLM-mel össze lehet szerencsétlenkedniük azoknak, aki a hierarchia alcsonyabb szintjein görcsölnek a napi minimum kettő "üzleti tárgyalással" és az effektív termékforgalmazással.

Önbecsapás az egész MLM. Akik legfölül vannak, azok "kaszálnak" valamennyit, de nem hiszem, hogy többet, mint mondjuk egy IT cégnél egy főosztályvezető.

A lényeg pedig az, ha már erre akarsz te is figyelni, hogy míg a te MLM-beli pozíciódat senki nem foglalhatja el alulról fölfelé haladva a hierarchiában (mert ilyen irányú mozgás az MLM-ben eredendően nincs), addig a klasszikus vállalati struktúra működésének pont az a lényege, hogy el lehet jutni akár a vezérigazgatói posztig és az azzal járó álomfizetésig is, amúgy pedig a közép- és felsővezetői (vezérigazgató helyettes, dívízió vezető, üzletág vezető, főosztályvezető, stb ..) kategória pénzei sem olyan rosszak, és ezekbe a pozíciókba azért kellő tehetség és elszántság meg energia birtokában azért simán el lehet jutni.

Érzed a különbséget?

És akkor még nem említettem a közép- és felsővezetői bonus-t, azon belül pl. a részvénycsomagot.

Előzmény: gma (262)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 265
Hol van az elismertség a hirnév al MLM-ben ?
Előzmény: gma (263)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 264

Öcsém is alkalmazottként indult kevés bérét most meg a cég bővebb vezető testületének tagja nem kevés bérért ...

Aki tehetséges kitartó es tanul az eléri ezt az anyagi szinvonalat.

Sokféleképen lehet sokat keresni. Ugy ahogy az öcsém ugy ahogy GMA es ugy ahogy egy közepes önáló luxuskurva. De ugye nem ugyanaz az ut mindháromnak ...

Előzmény: gma (262)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 263
"A motiváció a karrier, tehát az előrejutás, a magasabb pozíciók megszerzése, a szakma minél több részének átfogó ismerete és persze a pénz meg az elismertség (adott esetben hírnév)."

Tehát végül a pénz megszerzése és hogy egyre jobb legyen a munkájában, szeresse azt, igaz? Tökéletesen megoldható ez MLM-ben. Nagyon magasra fel lehet jutni.
Előzmény: kplaszlo (259)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 262
De figyetem. Én írtam ezt. Nekem tökmindegy, alkalmazott kevés bérért, ez a lényeg. Talán koncentráljunk a lényegre.
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 261

Nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy "akár"....

Valóban nem tipikus az ugyanazon szervezeten belül egészen alulról egészen magasra történő feljutás, de azért elő szokott fordulni. Multiknál egyébként nem is olyan nagyon ritka a dolog. Persze valóban inkább az a jellemző, hogy ürgebürge vagy honleány egy adott cégnél eljut egy adott szintig, utána pedig már fejvadász cégekre bízza a következő lépést, annak a cégnek a megtalálását, ahol tovább építheti a karrierjét, vagy a kapcsolati tőkéjére alapozva mozog a szakmáján belül a cégek között.

Az MLM-ben ez egészen másképp történik. Sokkal inkább hasonlít a méhek kirajzásához (új méhraj alapításához) az, ahogyan egy a növekedése határait elért MLM piramisból "n" motiváltabb, mozgékonyabb egyed megszabadulhat és egy másik piramisban jobb pozícióra tehet szert, illetve új piramist gründolhat.

Az MLM-ben személyhez kötött a hierarchiában elfoglalt pozíció, nagyjából úgy, ahogy az a feudalizmusban működött, a klasszikus vállalati szervezetekben viszont nagyon ritka a személyhez kötődő funkció, a főszabály az, hogy egy adott funkcióba, pozícióba bárki bekerülhet, aki megfelel a pozícióra előírt követelményeknek.

Van még egy dolog, ami nagyon taszító az MLM-ben: a mindent átható monotónia. Szűk ternékválaszték, egyféle tevékenység. A nagyvállalati kultúrában viszont tipikusan "n" különféle szakma képviselői dolgoznak egyazon szervezeten belül, és még a szakmák között is van átjárás. Az alkalmazott horizontálisan és vertikálisan is elég jó mozgásszabadsággal rendelkezik, és a pályája során nagyon sokféle különböző tevékenységet van módja begyakorolni.

Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 260

Később ugyanez a pályakezdő diplomás ha motivált, magasabb pozícióba kerülhet. Idővel akár vezérigazgató is lehet belőle, ugyanannál a cégnél.

SOHA ! ;-)

kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 259

gma> Először is egy kérdés: miért akarna egy kifutófiú vezérigazgató lenni, mi az ok, a motiváció? Számodra mi lenne?

Nem figyeltél! Lótifutit írtam, nem kifutófiút. A lótifuti a pályakezdő diplomás, akire minden ócska munkát rá lehet nyomni. Pl. menjen ki X faluba és próbálja meg eladni a telkó fix végponti vezetéknélküli telefonját (GSM-RLL, fix GSM) azokban a házakban, ahová már/még (soha) nem építette ki a telkó a rézhálózatot (nincsenek oszlopok és rajtuk telefondrótok). Kimegy a pályakezdő diplomás fregoliember (Mädchen für Alles), megpróbálja az értékesítést, és többnyire elhajtják azzal, hogy van a családban "n" mobilkészülék, olyan valódi vezetékes telefont viszont szívesen vennének, amin ADSL működhet.

Később ugyanez a pályakezdő diplomás ha motivált, magasabb pozícióba kerülhet. Idővel akár vezérigazgató is lehet belőle, ugyanannál a cégnél.

A motiváció a karrier, tehát az előrejutás, a magasabb pozíciók megszerzése, a szakma minél több részének átfogó ismerete és persze a pénz meg az elismertség (adott esetben hírnév).

Ha már a kifutófiút említetted: A szálodai iparágban akár a londínerből is lehet szállodaigazgató, ha folyamatosan továbbképzi magát és megvan benne a kellő késztetés, nomeg hozza a teljesítményt minden olyan pozícióban, amit a karrierje során meg tud szerezni.

Előzmény: gma (257)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 258
Igen ezt itt tényleg ne folytassuk tovább, mert kispadra kerülünk a végén.
Előzmény: kplaszlo (256)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 257
"Nekem pl. eszembe nem jutna betagozódni egy olyan értékesítő hierarchiába, ahol ugyanazon a piramison belül egyáltalán nincs mód arra, hogy a belépéskor kapott pozíciómhoz képest a piramisban fölfelé mozoghassak, a csúcson lévők felé. Bármilyen klasszikus kereskedelmi szervezetben megvan erre a lehetőség, akár vezérigazgató is lehet nagyjából a negyedik X környékén abból, aki huszonévesen egy területi értékesítő csapatban kezdi lótifutiként. Az MLM-ben nincs ilyen lehetőség, ez rendkívüli módon taszítja azokat, akik komolyan hisznek a saját képességeikben és van is hozzá valamilyen szakmában elegendő hardcore muníciójuk."

Na erről nagyon szívesen beszélgetek, mert érdekel a téma. Először is egy kérdés: miért akarna egy kifutófiú vezérigazgató lenni, mi az ok, a motiváció? Számodra mi lenne?
Előzmény: kplaszlo (255)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 256

A romakérdésben nem offolnék tovább. Fölösleges indulatokat szokott okozni a téma ragozása. Amiért bedobtam, az a kisegítő iskolákkal kapcsolatos kapitális disznóság. Kiskölyköt 6-7 éves korában ráteszik egy kötött pályára, ahonnan a kisegítő iskolai bizonyítvánnyal mint "bélyeggel" később esélye sincs a kitörésre. Adminisztratíve van végleg ellehetetlenítve a továbbjutásban, az általános iskola első osztályától kezdve. Így működik a többségi társadalom tagjai által menedzselt beiskolázási rendszer. Folyamatosan újratermeli az "emberanyagot" a mélyszegénységhez, amiből aztán nagyjából le is vezethető a romákkal kapcsolatos összes jogos és kevésbé jogos kifogás.

Asszem, hogy ennyi a témáról bőven elég.

Előzmény: gma (254)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 255

Megnéztem Osbourne MLM topikokban készített hozzászólásaiból néhányat, és azt kell hogy mondjam, hogy elég őszinte véleményeket szokott megfogalmazni, ami egyáltalán nem baj.

Ha időnként kellemetlennek érzitek ti MLM-ben/MLM-ből élő emberek azt, ami én, Osbourne, Zottjoghurt és mások - ki ki a rá jellemző stílusban - mondunk nektek, az szerves része a diskurzusnak. Ami nektek szuper, benne éltek, szeretitek, elfogadtátok, az nekünk nem többnyire smakkol.

Ízlés és etikai normák meg karrierépítési elvárások kérdése a dolog. Nekem pl. eszembe nem jutna betagozódni egy olyan értékesítő hierarchiába, ahol ugyanazon a piramison belül egyáltalán nincs mód arra, hogy a belépéskor kapott pozíciómhoz képest a piramisban fölfelé mozoghassak, a csúcson lévők felé. Bármilyen klasszikus kereskedelmi szervezetben megvan erre a lehetőség, akár vezérigazgató is lehet nagyjából a negyedik X környékén abból, aki huszonévesen egy területi értékesítő csapatban kezdi lótifutiként. Az MLM-ben nincs ilyen lehetőség, ez rendkívüli módon taszítja azokat, akik komolyan hisznek a saját képességeikben és van is hozzá valamilyen szakmában elegendő hardcore muníciójuk.

Az MLM sajnos átverés ebből a szempontból, és egy sor más szempont szerint vizsgálva is az.

Érdemes Zottjoghurt linkgyűjteményét átolvasni. Tanulságos dolgokról szólnak a forrásanyagok.

Előzmény: gma (253)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 254
OFF

Erről én is elmesélek egy rövid sztorit: sosem volt bajom a romákkal, mondván nem tehet róla, hová születik. Egész eddig így láttam. Aztán kb 1 hónapja bejöttek az udvarba (3 cigány nő) és szépen elkezdték kipakolni, amit értek (kábeldob, stb). Csak azért, mert nem volt kulcsra zárva a kertkapu (feleségem várt haza, 5 perc múlva értem haza). Hihetetlen, hogy ezek mit meg nem engednek maguknak. Amikor elkaptuk őket egy haverral és kihívtuk a rendőröket, azt mondták, hogy az egyik csak "pisilni" ugrott be az udvarba!!! Rohatt büdös állatok! Ilyet! A kábeldob meg kint volt az árokban az utcán!
A rend őrei elengedték őket azzal, hogy feljelenthetem őket ugyan, de pénzbüntetést nem tudnak behajtani rajtuk, úgyhogy nincs értelme. Ez ma Magyarország 2006-ban (akkor volt az eset). De egy biztos: ha meglátok egyet a kerben, eltöröm a kezét.

ON
Előzmény: kplaszlo (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!