Szeva Matu! Szóval férfias munka volt (ahogy Bálint mindta a telcsibe) a tábla kidöntése. Haza vihetted volna szuvenírnek! Azért a Győri dolog még áll, ha kocsival is?
Szia MatulA+! Sajnálom a szerkezetet, de legalább a bűröd egyben van!
Basszus ez nem igaz! Mindenki alól kicsúszik a gép? Biztos, hogy vezetői hiba? Nincs szerepe benne a lágy első futóműnek. Ha tudsz rá majd időt szakítani leírhatnád a részleteket, hogy okuljunk az esetből. Sajnos megint van miből!
Ez is benne van a motorozásban , nyilván akinek a garázsban áll annak kevesebb az esélye az ilyesmire ...... (mondjuk beállásnál nálam annyira pici a hely , hogy volt olyan amikor lazán nekimentem a motornak.... (nem az ER6n)....
Most, hogy beszéltünk és elmondtad, hogy mi volt, nem haragszom, valószínűleg tényleg kiborultam volna...:-((( Így is, mikor benéztem a fórumba és megláttam a képeket, nem hittem a szememnek...:-(( Nagyon sajnálom, de az a lényeg, hogy neked semmi bajod nem lett!!!
Pedig igaz! ;-)))))) A képek nincsenek összeretusálva egy másik törött motorral!!!!!
ez van Bálint! Sajnos beléptem én is abba a körbe, aki eldobta a Vasat! Azt hittem, hogy nem fogom, de most így történt ez az eset. A legfontosabb, hogy én tényleg megúsztam a dolgot, most reggelre érzem egy picit a csípőm alatt a lábam, hogy ott megütöttem, mert oda estem rá, és úgy csúsztam az aszfalton. Végig követtem a szememmel a motort. Láttam végig, ahogy csúszik az aszfalton. Nem volt szép látvány, de felkeltem, oda mentem, és felállítottam. Aztán ráültem, és szóltam a töbieknek, hogy segítsenek kitolni az útra. Utána meg kulcs elfordít, indítógomb megnyom, és háhá! A szerkezet óramű pontossággal beröffent! Aztán, hogy most egy - két idomod, és egyéb dolgot le kell rajt cserélni!? Madj a szerelők, és a kereskedő megoldja! Ennyi.....
Röviden, ráfékeztem elsőfékkel, és kicsúszott alólam a Vas. Aki esetleg aggódna a testi épségemért, jelentem, testilek, lelkileg rendben vagyok!
Elismerem, én voltam a balfasz, és kész! Lagalább magamnak okoztam a kárt, és nem valaki nekem, vagy én valakinek. Szóval egyben vagyok, a morot, meg majd meggyógyul!!!!!
Széles, és sima utat mindenkinek!!!! ;-))))))))))))))
Elöször is bocsánat Dorka!!!!! Ha ezt akkor mikor az sms-t küldted, elmesélem, akkor tuti idegrohamot kapsz, és ezért hazudtam neked! Szóval csak is a TE lelkiállapotod, és a nyugalmad megőrzése miatt volt.
Most akkor a képek, és hogy akkor, mi is történt valójában. Szóval nekem nem tetszett, hogy egy korábbi eldőlés miatt utángyártott lábtartóval kell közlekednem, és gondoltam, hogy most eljött az ideje, hogy lecseréljem. (mondjuk sok más alkatrésszel együtt)
Jó hír, már akinek jó!? Fehérvárig el fogok jutni, az tuti! Mert kb. 10 perc múlva indulok. Citára még nem tudom, hogy felmegyünk-e, vagy sem, de Fehérvárig tuti megyek. Aztán ha jó idő lesz, akkor lehet Cita is bele fog férni. (Van azért másik bakancsom is) ;-)))) (igaz nem motoros. :-( )
Gyere csak Citára, ha nem esik, a csizmát meg szárítgasd! Az én kesztyűm is vizes a tegnap miatt. Egyébként átérzem a problémádat. Tegnap én csak 30 km-t mentem és nem esett jól, a szakadó esőben.
Mikor is megyünk hozzád!? Ezentúl nem fogok semmit se mesélni, mert folymatosan azt gondolod te is, meg a többiek is, amit nem kellene. Inkább szépen csendben leszek. ;-)))))
A "valami féle védő vagy tároló zsír", az a formaleválasztó. Gyártás során, a formáról, amire vulkanizálják a gumit, ezzel az anyaggal segítik, hogy könnyen elváljon a formáról. Amíg ez le nem kopik, tényleg csúszik a gumi.
Van egy rosszhírem! Kormánysúly nem volt. Csak tükröt hoztam, és lábtartót. Ja, és 5 rongy visszajárót. Akkor innen mehet tovább az egyezkedés. ;-)
Ha holnapra megszárad a ruhám, akkor lánckenés után felmegyek Fehérvárra, és felviszem a törött, és az ép tükröt, meg persze a lábtartót. Aztán szerintem akkor fel is biggyesszük a Vasra, nem!?
ui.: Egy fazon ott vitte ki a teljesen új motorját a boltból, és indult vele Csornára. Szóval nem én vagyok a kemény hanem a srác, aki bejáratós motorral elindult Csornára Pécsről.
Akkor a vizes teszt is megvolt! :-( Itthonról kb. fél 12-kor indultam, és ekkor már pont el kezdett esni az eső. Nem voltam ideges, dehogy! Aztán eleinte nagyon fosósan mentem, mert féltem, hogy csúszik, és féltem, hogy a fék sem fog normálisan. ;-) Mire jöttem hazafelé, már nagyon élvezetes lett volna, ha a cordura is bírta volna. Sajnos nem bírta hazáig. Modnjuk nem is csodálkozom rajt, hogy kb. 3-4 óra után már átázik. Aztán még utána ázott legalább egy órát. Szóval csak jó tapasztalatokat tudok írni! Nagyon komoly volt ez a vizes teszt! Lehet szerzek be esővédőt, és akkor folyamatosan esőben fogok motorozni! Mondjuk lefelé nagyon szenvedtem a párával. Folyamatosan "ködben" motoroztam. Nagy szépen, és jól viselkedett a motor. Aztán a féken is nagyon meglepődtem, hogy azért esőben is milyen fékhatást lehet kihozni a gumikból. ;-))) Kanyar tanpóm nem volt valami fényes, pláne a Mecsekben, ott felfelé elment mellettem egy két autó, de volt amit letoltam. Hazafelé, meg folyamatosan feltartottam a sort. :-(
Aki eléggé megszállot, és állat, annak nagyon tudom ajánlani az esős motorozást! Nagyon élveztem! Az autóknél jobb tempót jöttem így is esőben, és egyáltalán nem volt semmi necces szitu. ;-))))
Bizony. Én is követni akartam a többieket, aminek az lett a vége, hogy árkot fogtam, szerencsére vissza tudtam jönni az útra úgy 30m után. Pedig kb. 70-nel szabtam bele. Leizzadt az őrangyalom, hogy azt megússzam. Buta voltam, nem szabad.
Elsősegénycsomag 2 rongy. :-( Izzókészletből szerencsére kapható egy mini, amiben H4-es van. Ebben csak ki kell cserélni a H4-et H7-re, és a fehér index izzót sárgára. Ennyi. 1300Ft + 1000 a cserések ára.
Tényleg vigyázz a kerékkel. Valami féle védő vagy tároló zsírt emlegettek, amitől így csúszik, annak le kell kopni, azért van megadva 2-300 km. Nagyon jó gép. Bízhatsz benne nyugodtan ,de ezt majd érzed. Viszont soha ne motorozz a saját határaidon túl. Abból csak a baj van. Inkább ahogy kényelmes. Ne bánd, ha otthagynak még az elején a többiek (ha normálisak, úgyis megvárnak). Ha úgy motorozol, hogy közben nem érzed magad biztonságban, abból nem sül ki semmi jó.
Úgyis napról napra érezni fogod, hogy mélyebbre döntöttél, stb. Csak óvatosan, de sokat menj, ha teheted.
Most Tatabányán vagyok, zuhog az eső, mintha dézsából öntenék!! Sőt néha még dézsák is esnek! :) Az előbb beszéltem a pécsi kawás Zsoltival, ahova tart épp Matula bácsi, azt mondta szakad az eső ott is... Matula, kemény vagy!