Klasszikus, kiváló helyen levő célpont a Vörösmarty-th.
Pusztul lefelé, pár éve sejtettem hogy eladósorban van igaziból, most láttam konkrét hirdetést, 80mill+ÁFA (valószínűleg már 2-3. körös tulajdonos a "privatizáció óta").
Végül is ha onnan nézem nem is sok, nagy telek, sok férőhely, páratlan elhelyezkedés, kiváló infrastruktúra.
Na persze, ha legális terepen mozgunk, csak Gyöngyös városának az építményadóra évente befizetendő több-százezer forint. Idegenforg. adó 440Ft/fő/éj.
Jövő héten Budapesten lesz Andy Davidhazy fotográfus, aki gyalog bejárta a Pacific Trail-t, ami az USA mexikói határától a kanadai határáig terjed, mondjuk ez a nyugati-parti kéktúra.
Van esély rá, hogy össze fogunk tudni hozni vele egy egyórás találkozót, ahol beszélgetni lehetne vele a túráról, az ilyen hosszútávú túrázás technikájáról, felszerelésekről, információt lehetne cserélni arról, hogy odakint milyen túramozgalmak vannak, hogy kezelik az ösvényeket, jelzéseket stb.
Akit érdekel a dolog, kérem jelezze itt, hogy ha összejön az időpont, akkor tudjam, hányan jönnének és kinek szóljak az időpontról
Össznépi kérdés:a Keszthely-Sümeg szakaszon hol vannak olyan helyek,ahol meg lehet aludni?Főleg esőbeálló,kilátó stb. érdekelne,mert a kisebb zsákomba nem fér be a sátram(kívül meg nem szeretem),a nagyot meg nem akarom vinni egy éjszakára.Előre is köszi mindenkinek az esetleges választ!:)
Akkor verseny afterpartyként egy kép, amit egy régi lakás falán lőttem, lehet nem is hazánkban van, lehet nem is kék... de azárt hátha felismeri valaki. A megfejtést én sem tudom, de a közösség ereje majd kisegít :-)
Nekem kettőt is..még mindig nem tudom hol az a nyavalyás kálvária, meg azt sem amelyiken egy rozsdás oszlop mellett áll egy hölgy egy épület mögött...valahogy nem rémlik. De amúgy ez tényleg nem volt nehéz, adott kis sikerélményt :)
Lejátszottam versenyem kívül, hogy lássam őket nagyban is. Valóban Dorogtól Nógrádig vannak benne képek, sőt, szűkíthetném is, de akkor már túl könnyű lenne.
Igen, ez az egyik szempont. Ezért is szimpatikus a hűvösvölgyi kezdes, mert oda elvileg egy-egy átszállójeggyel el tudunk jutni a Keleti-ből.
Mindenkinek köszönöm a tippeket, remélem szép napos idő lesz a hosszú hétvége legalább egyik napján és akkor mindenképpen végigjárjuk valamelyik útvonalat.
"Utunkat Hűvösvölgyből az egykor jobb időket is megért Balázs vendéglő mellett kezdjük." Ez az 56-os villamos végállomásánál van. A túra másik vége éppen Solymár és Budapest határán van, ha egy fél megállót gyalogolsz Hűvösvölgy felé, és ott szállsz fel (Örökzöld utca nevű megálló), akkor már nem kell környéki jegyet is venni.
Holnap megpróbálom beszkennelni Nektek az igazolólapot, szerintem azt is elfogadják.
Ha véletlenül nem, megválaszolod a kérdéseket a fénymásolat alapján, begyűjtöd egy lapra a Virágos-nyeregi OKT bélyegzőt (mármint a lenyomatát :-) ), aztán majd ledokumentálod a "hivatalos" igazolólapon és beragasztod a bélyegzést.
Viszont ez az a túra, amit mindenképp tiszta időben érdemes végigjárni, mert néhány helyről nagyon szép a kilátás.