Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Gratula a méresekhez! :)) Én konyhai mérlegen szoktam volt mérni, csak azzal macerás, mert 100 darabot fel kellett rakni, hogy mérhető legyen. (Az agrár-végzettség adta az ötletet ... :)))
Nem is ezekre a legkönnyebb BB-kre mondták, hogy porcelán-magosak, hanem a nehezebb 0,25 - verziókra. Mondjuk a torkolati sebesség a legkönnyebbel a legnagyobb, de ezzel 3-4 méter a célzott lőtáv. :)
Jo durva, 500 USD 5 J torkolati enegiaert... ;) Akkor mar erdekesebb otlet felfurni egy Slavia-t 6 mm-es BB-hez, nem? ;)))
(Csak vicceltem, a vegen meg elvinne a yard mert rabsicfegyvert gyartottal...)
Ahogy igertem, lemertem tobb kezem ugyebe kerult 6-os BB-t. A "markas" (feher) 0,1 g, a gagyi kinaipiacos skulok 0,1-0,11 g-os tomeguek voltak.
Imigyen felbuzdulva egy kis "torestesztet" is csinaltam: fel kilos kalapaccsal tobbszor is alaposan ravertem a golyokra.
A markas cucc meg sem karcolodott, de a narancssarga piacos sem tort ossze (a nagyon gagyi ragasztott cuccok neha mar kiloves utan is szetesnek...) majd ezen tortura utan jo alaposan megszorongattam oket kombinaltfogoval >;) ez azert mar maradando nyomott hagyott a delikvenseken, de ossze igy sem tortek a leggyengebb (kek/zold homalyos feluletu, 100-as nylon csomagolasu) kinai BB kivetelevel!
(Van a piacos holmik kozt is jo kivitelu, csak elotte le kell faragni a kiallo ontesi nyomot-mar ha valaki ilyesmivel akar szorakozni-erosen onuralomfejleszto... ;)
A markas BB-t vegul is nagy nehezen egy csipofogoval kettetortem (belul van egy pici legholyag, anyaga tomor muanyag-szoval nincs benne porcelanmag :)
:))) Nem, természetesen nem, de ez egy idétlen kutya, a darts nyilacskákat is folyton ki akarja halászni a levegőből :) meg a potenciálisan véletlenül visszapattanó ólomtól is tartok (ti. hogy a szemébe megy). Ez van annyira idétlen kutya, hogy direkt a lőcsatornába ugrik, hátha el tudja kapni azt a szemtelen ólomlegyet :) Ugrik a BB-re is, csak attól kevésbé féltem. Ésszerűtlenül?
mi az a BB? Tudom, reality show, de ebben a környezetben mi? 1ébként nekem is van egy Air Soft cuccosom (valszeg BB-t köpköd, de én műanyag skulónak hívom :-)), Para utánzat, valami 5k volt asszem. Farmeron át sem leányálom vele egy közeli comblövés, kipróbáltam :-))
Jol bebutorozott szobaban nem olyan eros az akusztikai hatas (esetleg hallgathatnal kozben egy kis death-metalt >;) ha meg flobival a kezedben nyitsz ajoto talan egbol vissza is fordulnak... >:)))
Csak vicceltem, engem leginkabb a tul rovid lotav zavar otthon, meg jobb szeretek zavartalanul "ugykodni" ugyhogy legfegyverrel inkabb irany a garazs.
:) A kedvedert holnap lemerek egyet analitikai merlegen. Az alu-tol a skulo azert durva, a .5 g mar egy 4.5-os olomsoret sulya! Amugy az altalam hasznalt skulok a linken lathato dobozos kiszerelesben voltak:
http://www.kaehny.de/softair/kwc/softair.htm
"Atutik a bort" OOO na ez trefas! Az alap airsoft cuccok torkolati energiaja max. 1 J korul van (Gvass mester kiigazit ha tevednek), ez szvsz kozelrol okozhat latvanyoabb feluleti serulest. (Sikerult veletlenul csupasz combon loni magam egyszer 2 cm-rol. Lekaromkodtam a csillagos eget ("hogylehetekilyenokor"), de egy voros folton kivul nem lett komolyabb bajom.)
Bar lattam par fotot vmelyik oldalon egy porul jart azsiai kartacsrol aki nem hasznalt vedofelszerelest mikozben "modellt allt" ;) (mondjuk ugy egy darabig kinos lett volna neki borotvalkoznia) de gyanitom O valami erosebb cucc utjaba kerult.
Amugy a nehezebb lovedekek nem pattognak olyan konnyen ossze-vissza mint a konnyu muanyagok, de kart biztosan tobbet okoznak-otthon is. ;) (Volt ra eset, hogy Slavia-val 10 m-rol a konnyu diabolo szepen fejbekuldott visszauton, mert visszapattant a retegelt falemez celtablarol...)
Persze ha rakosz egy buvarpalackra egy poszivocsovet es megtoltod pl. 16-os csapagygolyokkal, tuti elrettento eszkoszt fogsz kapni-ez mar igazi legvedelmi eszkoz (hard-air???) >;)
Hát igen, a család miatt nem találom én sem szerencsésnek a légpisztolyt. (Kutya is van.) Volt, aki azt javasolta, hogy flóberttel lődözzek otthon célba nyugodtan, de hát azt hiszem, hogy a panelház egy emberként csöngetett volna be a második lövés után :)
Nekem még egyetlenegy pellet sem tört el, igaz, csak papírra lövöldözgetek vele.
Arra gondoltam, ha összejövünk elegen, lehetne próbálkozni valamiféle egymásra lövöldözéssel, persze megfelelő előkészületek megtétele után. Hogy viszonyulnátok ehhez?
A BB lövedék súlyára lettem volna kiváncsi :) a 0,2 -es BB egyébként elsüllyed a vízben. Nem a burkolat kerámia, hanem a mag. :)) Egyébként van alumínium (0,53) réz (0,7-8) és acél (0,95) grammos BB-is. Ezekre rá is van írva, hogy CÉLLÖVÉSZETRE, emberre SOHA mert már átütik a bőrt! :) Meg a tévé-képernyőt is kilyuggatja, tehát szobába se nyerő... Gondolom csapágygolyót se lenne nehéz betárazni, csak az már "megenné" a csövet... Persze nem azonnal, koptatná ki a csövet, ezért "szükséghelyzetben" használható. Pl. mélyrepülésben támadó vadászbombázók ellen... :))
A skulokat terkepesz haverom hozta kb fel eve, ha jol emlexem Godollo korzeteben talalt egy vadaszboltot (minden heten mashol dolgoznak, ugyhogy nem 100%), onnan hozta a Colt1911 SoftAir-t is anno.
A BB gyorstolto dobozan -atlatszo henger, zold fedel, 800 db-os kiszereles- egy emberi nyelvu felirat sem volt, csak kanji jelek, meg a 6mm BB felirat egy "ne loj emberre vele" piktogram. (Pedig pont arra talaltak ki, hehe.)
Eddig egy sem torott ossze a rendszeresen kilott 50 db-bol ;) ezert mondtam hogy megerte az arat. (A skulo papirfeher-talan tenyleg keramia bevonata van, legalabbis a rez cso nem sertette meg feluletet.)
Aterzem helyzeted komolysagat ;) nalunk szerencsere mar megszoktak az uj szerzemenyeket ;) es hat a csalad bevonasa is sokat nyom a latban, meg ha hangsulyozod a kedvezo vetelt is... :)))
Hol és milyen BB-t vettél hozzá? A P226 tuti darab. Én a Walther helyett választottam... :) Már nézte pár ember, köztük néhány hivatásos katona is, és mindenki el volt tőle ragadtatva. Csak asszonynak nem mertem még megmondani, hogy van. :) (mivel van másik AirSoft pisztolyom is, így nem vette észre, hogy másikkal lövöldözök olyan buzgón. Neki minden pisztoly egyforma. Pedig a másik egy Colt 1911 replika ... :))
Igen, az ujrafelhasznalhatosag nagyon jo dolog- hetvegi takaritaskor nagy oromomre mindig elokerul 20-30 db elveszettnek hitt skulo... ;)
Amugy amilyen 6 mm-es BB-t a multkor szereztem, az 2x dragabb a jominosegu diaboloknal, de megerte (ha nem betonra lovok vele 40-50x is felhasznalhato gond nelkul).
Amugy a P226-os nekem is erosen mozgatja a fantaziam, amint lehet szerzek egyet. ;)
A légfegyverek túl erősek lakásba, szvsz. Másrészt a BB lövedék jó eséllyel gyűjthető össze "használat" után. Így 90-100%-al olcsóbb vele a lövészet, mint légfegyverrel. Pedig az se drága. :)
Az elemes verziokat milyen arban vesztegehetik? Mintha ~30 eFt koruli arakra emlekeznek... (A kulfoldi weboldalak arai nem igazan iranyadoak VAM es AFA okan. :( )
Azert ebben az arkategoriaban mar egesz yo kis CO2-es legpisztolyok is vannak, szvsz meggondolando inkabb ilyet venni otthonra (persze a panelszomszedok biztos nem rajongananak erte...)
A munkahelyi nyomtatas tenyleg ciki, foleg halozati nyomtatonal (futok is, hogy elobb erjek a nyomtatohoz, mint a kollegak ;)
Par lolap van az alabbi oldalon:
http://bestpricebusters.zoovy.com/category/airsoft_products/
valamint vannak linkek a Legpuskas topikban is (mindjart lehet pontossagra gyurni ;).
Egyebkent valaki "roller"-nek :) titulalta a KWC holmikat- akkor nem tudom hogy pl. a JINMA ~900 Ft-os (!) kinai csodat minek kellene hivni (fatengelyes?). >;)
A gázos verzió elég drága. Inkább sima elemes verzión gondolkodj. Bár az összes BlowBack -változat pont arra hajaz, hogy rendesen mozog a szán... de ne aggódj, elég tartós darabok! :) A weben van egy pár hely, ahonnan lőlapot lehet letölteni (PDF) és kinyomtatni. Ha tudsz olcsón nyomtatni/fénymásolni, akkor kiválóak! Mondjuk itt a munkahelyen furcsállják az emberek, amikor belebotlanak egy ottfelejtett IPSC lőlap-halomba... :)
Megolvastam a légpusekos topicot, megcsodáltam az alapos tesztedet, tök jó!
Tényleg lakásba nem tudok jobbat elképzelni. Gondolkozom erősen a 'gázos' pisztolyon is, mert unalmas cibálni a szánt, és asszem nem is tesz túl jót neki. Az igazság az, hogy ha elkopik vagy eltörik ez a dolog, akkor szomorú leszek, de nem fogok nekiállni ragasztani és reszelni rajta, hanem inkább elballagok a boltba, és megnézem, mi a helyzet :) Amúgy barkácsoltam hozzá én is olyan kartondobozt, amiből nem esik ki a BB, és így tényleg nagyon költséghatékony :)
Nekem egy KWC SigSauer P226-om van,AirSoft-ból. Nagyon meg vagyok elégedve. Lásd: Légpuskás topik! Ja: minél nehezebb BB-t veszel bele, annál pontosabb lesz! :)) Főleg a HopUp-os... bementem itt Cegléden tegnap "A" fegyverboltba (egy van). Kérdeztem: "AirSoft" lövedék van? Válasz: "Tessék?!" :) Mondom, ja ha nem ismerik, nem magyarázom! :) Köszöntem és leléptem...
Teljesen újrahasznosíthatók. Most felfedeztem, hogy kaptam hozzá vékony papírból készült lőlapokat, amin köregységek vannak. Rendeztünk tegnap 'háziversenyt' haverokkal, és értékelhető eredmények mellett pl. sütési hibákra is derült fény. Még mindig le vagyok nyűgözve.
sajnos az általad írt oldal nekem nem gyün be. Köszi azért, hogy ideírtad :)
Én őszintén szólva úgy sejtem, hogy amikre Te gondoltál, azok a BB köpködők 'Rolls-Royce'-jai, amiről én beszélek, az meg a roller :)
Szívből remélem, hogy sok-sok kartács van, akinek nem okoz problémát a magas árat, továbbá a feltételezhető szállítást megfizetni, ám én - fájdalom - nem tartozom közéjük :)
Most azt csináltam ezzel a BB-s játékkal, hogy fogtam egy számítógépház dobozát, kivágtam belőle egy kb. A4-es lyukat, nyomtattam 'lőlapot', és ráragasztottam a lyukra. Ha a lyuk felett találom el a lőlapot, akkor az garantáltan átszakad, ám a doboz túlsó felében garantáltan meg is áll, így a dolog nem jár 'környezetszennyezéssel'. Tök jó móka :)
Köff :)
A FeHoVán 11 KHUF volt a Walther, kaptam mellé akciósan ajándokba egy Browningot, ami azonban lényegesen alacsonyabb minőséget képvisel. Aztán persze van egy fegyverbolt, nem messze a Tevepalotától, ahol ugyanez a Walther kicsit elnyűttebb állapotban 5 KHUF... Murphy él.
A Colt valami 33 KHUF lett volna, ellenben a nézőkéje nem volt az igazi. A sűrített levegős meg állítólag 130 KHUF.