A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Na igen, sejtettem..Pláne nekem elég egyszerű kis kávéfőző gépem van. De szerintem még így is ízleni fog azért..:) Azért próbaképp be fogok ruházni egy dobozba, mert már nagyon izgatja a fantáziámat.
Biztos lehetsz benne, hogy nem! Ez nem azt jelenti, hogy rossz lesz, hogy más, az tuti. A kávéfőzés komoly tudomány...a jó eszpresszó csodás dolog. Többször próbáltam ugyanazt a kávét otthon elkészíteni, amit a törzshelyemen ittam. Ott komoly La Cimbali gépen készül a fekete arany. Sosem volt egyforma az eredmény, de biza volt olyan, hogy az otthoni jobban sikerült!
Na ez a Sega csak sima Espresso, és úgy semmi különös íze nincs szerintem. Vagy lehet az is, hogy megszoktam, hogy a Pelének olyan karakteres és markáns íze van.
De az Illy-nél konkrétan az első korty után azt éreztem, hogy sosem ittam még ennyire finom kávét..Most már csak az a kérdés, hogy itthon megfőzve is ugyanolyan finomra sikerül-e, mint amit a kávézóban ittam..(?)..
Azt hiszem, azért adok esély az Illy-nek, egy dobozka erejéig... Az viszont tény, hogy nálunk (is) általában drágák a jó szemes kávék.
A Sega amúgy tényleg nem a csúcs, de egy jó presszógép kihozza belőle a maximumot :) Én - elsősorban megfizethető ára miatt - az Intermezzo-t rendszeresítettem, s bár nem az én ízlésem szerint pörkölték, nagyon kedvelem az utóízét, szvsz az igen különleges...
Nyomoztam kicsinykét, a magyarországi forgalmazó (Espresso Kft.) szerint vehetünk ilyen kávét és akár csészéket is a Saturn-ban, A Kaiser's-ben, sőt még a Rotschild üzleteiben is...
gyors helyzetjelentés: délutáni alvás utáni ébredezős netezésben vagyok, egy fél bögrényi lecsöpögőssel főzött piazza d'oro kávéval, felengedve tejjel. hmmmmm :))
Sosem eshet eleget :) Ennek ellenére a mostani ár kb. fele az 1-2 évvel ezelőttinek. Olcsóbb az omniánál is (1550/kg, ahol én veszem. Ugyanott őrölt 400HUF/250 g) Ugyanez a lavazza esetében nem történt meg, sajnos...
a répa nyersen, felvágva került bele, a répa király cucc, én imádom, de ami a fő Ő is.
a gyöngyhagyma is passzol bele a vörösbab kihagyásán legközelebb eltűnődöm, nem tudom eldönteni, hogy végü is baj-e, hogy benne van. Kedvesemnek ízlett, és ez a lényeg.
na csinátam salit (pradicsom, kukiorica, szójacsíra, paprika, gyöngyhagyma, répa, vörösbab, újhagyma, mozzarella, olivaolaj, balzsamecet), hogy örüjjön az asszony, ha hazajön, mert nem ehet húst. Most rittyentek magamnak egy combos, tűzforró segafredót tejecskével :)
Azanagy hejjzet, hogy én is megpróbáltam kiélvezni a télben rejlő lehetőségeket és aludtam egy hosszabb kört délután, utána persze KVztam egy féladagot, csakhogy ontopic legyek. De látom nagyon jól elboldogulsz te egyedül is a kenyértészta szétlocsolással :)
Jó volt, határozottan jobban tetszett mint az összes többi amit itt kóstoltam, hiányzik belőle hálisten az a fertelmes dohányszerű füstíz, ami sajna a legtöbb neszkávé sajátja.
Külön jó pont neki a finomszemcsésségéért, mert úúútálom ezt a versengést a márkák közt, hogy hogyan kristályosítsuk csillárfüggő méretűvé a KVt.
Kicsinyt hasonlít a kedvenc Amigómhoz, de azért messzemessze nem olyan telt és dús az íze. Ittvanni nektek, lefényképeztem: