Kicsit ömlesztve vannak a képek bocsi. :-) Csak állandóan lefagyott a gép. Az első pár kép az Hallstatt és Gosau, a többi pedig a Németországi rész. Tudom, hogy ez nem az a német topik, de talán valamennyire mégis ide illik, mert nagyon közel van a Königsee, és ha valaki azon a környéken jár, akkor érdemes átmenni, mert gyönyörű az is! :-)
Sziasztok! Hétfőn éjjel értünk haza, fantasztikus volt! Bár végig szakadt az eső, és a legmelegebb az 10 fok körül volt, de semmi nem tudta elrontani a kirándulást. :-)
Első nap elmentünk Münchenbe, mert ott nem esett az eső, Ausztriában pedig végig szakadt. Akinek nem jelent gondot a hosszú utazás (kb 2 óra) annak mindenképpen ajánlom. Igaz, hogy összesen 4-5 órát töltöttünk ott, de nagyon jól éreztük magunkat. Úgy döntöttünk, hogy nem fogjuk feszített tempóban végigjárni a "kötelező" nevezetességeket, inkább csak átvettük kicsit a német feelinget is és sétálgattunk a központban, piacoztunk, sörházaztunk. Visszafele bementünk Kaprunba a Tauern Spaba. Csodálatos az a hely!!! Amit negatívumként tudok felhozni, azaz hogy törölközőt és fürdőlepedőt csak pénzért adnak, méghozzá nem is olcsó, kb. 5-6000 Ft. Annyiért egy magyar már egy egész garnitúrát vehet. :-) Ajánlom kipróbálni a csúszdát is! :-) Először nem is akartam bemenni, gondoltam csak gyerekeknek való, de fantasztikus élmény volt. :-)
Második nap volt a mélypont, a legrosszabb idő. Elmentünk tehát egy sóbarlangba, ahol egy magyar csapathoz csapódtunk, így magyar túravezetést is kaptunk. :-) E miatt hosszabb lett a program. Kb 2 és fél órát voltunk bent, és a végére már rettenetesen fáztunk. Onnan átmentünk Bad Ischelbe, de ebben az időben élvezhetetlen volt. Egyébként gyönyörű lehet az is.
Harmadik nap Salzburgba mentünk. Csodálatos egy város! Felmentünk a várba, aztán ettünk egyet az Augustiner sörházban. Csak ajánlani tudom! Fantasztikus a kaja, a sör, a hangulat minden! És még még magyar felszolgáló is volt, ami nagy előny, mert elmondta, mit érdemes enni, inni. :-) Délutánra a nap is kisütött. Hazafelé elmentünk Hallstattba! Tényleg olyan varázslatos mint a képeken! Az egyetlen ami kicsit rontja a romantikát az a több ezer japán, kínai túrista a selfi botjával és a hatalmas ipadekkel. :-) Szét se néznek, csak fotóznak mindent mint az őrültek és keresztültaposnak mindenkin. El sem tudom képzelni mi lehet itt ha jó idő van... Este 7 körül még elmentünk a Gosau tóhoz. Na hát az valami elképesztően gyönyörű. Köszönöm, hogy rábeszéltetek. :-) Gyorsan még körbesétáltuk sötétedés előtt. :-)
Hétfőn volt a legjobb időnk. Olyan 10-15 fok körül, de már látni lehetett a környező hegycsúcsokat is, szóval úgy döntöttünk nem rohanunk haza, lesz ami lesz. Visszamentünk Németországnak az Ausztriába benyúló kis csücskébe. Felmentünk Berchtesgadennél a Sasfészekben. Térdig érő hó volt és akkora köd, hogy igazából bárhol lehettünk volna. :-) Elég drága a belépő úgyhogy azt ajánlom, oda csak tiszta időben menjetek, mert így nem érte meg annyira. Azért egy pár szép képet ott is tudtunk készíteni. Ezután elmentünk a Königseehez, ahol befizettünk egy hajókirándulásra. Nagyon szuper volt! Körülbelül 4-5 órás program, ha kényelmesen nézi végig az ember. Több kikötője van ahol ki lehet szállni, sétálgatni, majd a következő csónakkal továbbmenni. Ezután pedig hazaindultunk Debrecenbe. Hát eléggé elfáradtunk már a végére az biztos. :-) Nem sikerült kipihenni magunkat a nyaralás alatt, de nagyon sok szép helyen jártunk. Túrázni sajnos nem tudtunk az idő miatt, de legalább van ok arra, hogy visszamenjünk. :-)
Kb olyan az összefüggés, mint a boltban kapható mérleg, és a hitelesített mérleg között. Én a paicon csak hitelesített mérleggel mérhetek, de a boltban vett mérleg is teljesen használható, nem fog 10 dekákat tévedni. A vásárolt szonda is iránymutatónak bőven megfelel.
Ha ennyire fontos az a pohár/korsó sör, akkor venni kell egy elektromos alkoholszondát, nem egy egetverő összeg. Nem lehet azt mondani, hogy egy pohár/korsó sör még belefér, mert egyénileg teljesen eltérő lehet.
(Én személy szerint egyetértek a zéró toleranciával, legalább is ami az alkoholt illeti)
Abban tud valaki segíteni, hogy mennyi még a megengedett alkohol fogyasztàs Ausztriában illetve Németországban. Nem berúgni akarunk persze, csak ha megyünk Müchenbe a sörkertekbe akkor szabad a férjemmel is megkostolnia egy pohár sört ha vezet? Néztem a neten es 0.5%-öt olvastam valahol. Abba belefér egy pohár?
Petra! mi komfort szobában voltunk (az sem sokkal drágább), de csak így volt biztosítva, hogy mindenkinek egyforma elhelyezése legyen. Akik gyerekkel jöttek, ők pedig stúdiót kértek, mert az két helyiséges (háló+nappali). Szerintem semmi gond a szobákkal, van szekrény, az ágy kényelmes, korrekt a fürdőszoba, mi ennél többre nem vágytunk :). Ami nekünk még fontos szempont volt, hogy legyen erkély és az a hegyekre nézzen! (ezt Te is kösd ki, mert megfizethetetlen!)
Az reggeli átlagos "svédasztal", van minden, ami szokott az ilyen helyeken. A mieink hiányolták a friss gyümölcsöt (április legelején!), mert az nem volt, de volt több fajta gyümölcslé . A vacsora tényleg pazar és rengeteg volt (de tudnod kell, hogy nekünk beleesett Húsvét, nem tudom ez jelent-e valamit) előétel, leves, második és desszert. Reggel ki lehetett választani, hogy mit kérsz. Nekünk nagyon ízlett és soha nem bírtuk megenni az egészet. Vacsora után, mi még órákig üldögéltünk egy sör mellett és soha nem "néztek" ki bennünket az étteremből.
Igazi attrakció a szauna, nézd meg a honlapjukon :)
Rengeteg társasjáték, billiárd, darts, asztali foci stb. van náluk, ez is szabad préda.
Összefoglalva, ha gyönyörű helyen, egyszerű, de tiszta, korrekt helyen, nagyon jó ellátással és rendkívül olcsón szeretnél nyaralni, akkor tökéletes választás. Egy teljesen más hangulatú Ausztriát és vendéglátást fogtok megismerni.
Ha München felé indultok és tudod értékelni az igazán jó szaunát akkor ezt ki ne hagyjátok: Rupertus Themre / Bad Reichenhall, Salzburgtól kb.15mkm-re. Magasan a legjobb szaunavilág ahol jártunk és mellesleg lényegesen olcsóbb mint az Aqua Dome. Óránként felöntések a a nagy szaunában és minden félkor a gőzben sóval, iszappal, olajjal. Nem kell külön fizetni érte az árban benne van: http://www.rupertustherme.de/
Úristen :((( Akkor berakom a csizmám, a télikabátot, meg a hóláncot..:D Vasárnap, hétfőre már egy kicsit jobb időt mond. Hát majd meglátjuk. Mostmár mind1. Megyünk, ha törik ha szakad. :-)
Szia Ildi! Nagyon köszönöm a tippeket, megnéztema fotókat is, igazán szépek! Tegnap visszajelzett a tulaj is , hogy van szabad standard szobájuk és döbbenet, hogy milyen olcsó! 78 euró/nap hármunknak félpanzióval! Sok helyen keresgéltem és ez az általában talált árakat magasan alulmúlja! Tényleg jó a reggeli-vacsora és tiszta a szállás? Azt látom a fotókon, hogy kicsit retro, de az nem baj, csak tiszta legyen.
Jézusom. Ez nem túl bizalomgerjesztő... Van még rajtunk kívül valaki aki most megy kirándulni? :D
Szerintem holnap átmegyünk Münchenbe. Várost nézni lehet hidegben is. :-) A hegyekre úgyis hiába mennénk fel. Aztán szombat, vasárnapra meg hátha javulna kicsit az idő.
fogalmam sincs hol milyen a szauna, nem volt benne semmi különleges számomra, és lehet a Kapruniba nem is voltunk, mert ott meg kertipartis vacsorázós esti fürdőn voltunk, az ember tele hassal nem biztos hogy szaunázik, de tényleg nem emlékszem, minden hol annyi fürdő van és mi el is megyünk esténként, de ennyi, mély nyomot nem hagynak bennem