Keresés

Részletes keresés

alexandrosz Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1129

Már a neve is csodaszép:

Mexico Maragogype Liquidambar MS

:)

nemisbéka Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1128

És rajzold már le! :)))

Előzmény: alexandrosz (1127)
alexandrosz Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1127
Ez lehet ama nagyszemű kávé, amiről regéltem a múltkorában. Az tényleg nagyon finom! Fogyaszd élvezettel! :)
Előzmény: kókusztigris (1122)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1126
OK, rajta vagyok a témán! :))
Előzmény: nemisbéka (1125)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1125
De látszódjon ám, hogy nagyon finom! :))
Előzmény: kókusztigris (1124)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1124
Ez valóban könnyebb feladat.:)
Előzmény: Káposzta (1123)
Káposzta Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1123
Akkor rajzold le.
Előzmény: kókusztigris (1122)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1122
Nohát, nagyon finom. Megpróbálkoztam leírni, hogy milyen, de nem lehet.:)
Thor Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1121

Nolám, ilyen egy rendes topicanyu, aki mindig értőn és érzéssel terelgeti nyáját :)

 

Csak azabaj, hogy rettentően kedvet csináltatok nekem egy olyan igazi KVbolti, vagy -  tekintetemet addig fel se merem emelni - Prága KVzói ízes-illatos, nagyhabú, piciny fahéjaskeksszel feltálalt kávéhoz, amire itt a környéken remény sincs, brühü.

Előzmény: nemisbéka (1120)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1120
:) Akkor fejsimi, vállveregetés :).
Előzmény: Thor (1119)
Thor Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1119
Ónem. Már a fórum előtt is KVztam :)
Előzmény: nemisbéka (1118)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1118
Lám, aki frissibe olvasta végig a fórumot :).
Előzmény: Thor (1116)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1117
Thorci, nemisbrekk, köszi az infokat, imádlak benneteket.:-** :)
Akkor most megkóstolom, aztán majd referálok.:)
Előzmény: Thor (1116)
Thor Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1116
A francia a közepes. A két végén meg a bécsi van (enyhe), és az olasz (erősen megpörkölt).
Előzmény: nemisbéka (1115)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1115
Az jól hangzik. A Semiramis gondolom a bót, ahol vette az illető a kávét. A pörkölésekről mintha korábban írtam volna, már nem mondom meg, hogy a francia milyen, de emlékezetem szerint az erőteljesebbek közé tartozik. A bécsi gyenge, az fix.
Előzmény: kókusztigris (1113)
Thor Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1114
Ha úgy kezdődik, hogy Semiramis, akkor állítólag már csak jó lehet :) Bár életemben a legförtelmesebb KVt Mexikóban ittam, az 1 hét végére már szinte leszoktam róla.
Előzmény: kókusztigris (1113)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1113
Kis szakértők!:)
Kaptam egy kávét papírban, Semiramis, az van ráírva, hogy szárm.hely: Mexikó, pörkölés francia. Ez mostan jó?:)
alexandrosz Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1112

A darálós automaták valamit biztosan tesznek a tisztaságukért, de nem árt hetente-2 hetente, a kivehető és mosható részeket elmosni.

Biztosan tudjátok, hogy citromsav is teljesen jó, mint vízkőoldó. Én azt használom legalábbis.

Előzmény: Káposzta (1111)
Káposzta Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1111

A daralos automatak nem pucoljak el magukat?

Egy manualis eszpresszogep nagyon igenytelen, nehany havonta eleg vizkooldot atnyomni rajta es kesz a pucolas.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (1109)
alexandrosz Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1110
Ez így van, de ez alapkövetelmény, nem? :)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (1109)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1109
többet számít szerintem, hogy igazán rendesen el volt-e mosva/pucolva a masina...
Előzmény: alexandrosz (1108)
alexandrosz Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1108
Namost, én közel nem vagyok ennyire tudományos. Viszont mindig kvázi frissen darált kávéból főzöm a feketetét, mivel a presszógép darálja meg közvetlenül az "aktus" előtt :) Ami szerintem lényeges, az a vízhőmérséklet, a nyomás és valóban fontos a darálási finomság, magam is kísérleteztem már ezzel. A gépet nem szórom tele kávészemekkel, a készletemet pedig igyekszem viszonylag jól záró üvegekben tartani.
Előzmény: Káposzta (1107)
Káposzta Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1107

Presszogepnel szvsz a daralo jobban befolyasolja a kv minoseget mint a presszogep. A legjobb mindig frissen daralt kavet hasznalni, en ehhez lusta vagyok es egy heti adagot szoktam elore ledaralni. Ha uj fajta kvt veszek, az elsö 3-4 adagnal lövöm be a daralas finomsagat.

 

Előzmény: alexandrosz (1106)
alexandrosz Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1106

Nem hiszem, hogy az ellenkezőjét állítottam volna :) A törzshelyemen lévő presszógép és az otthoni presszógépem által produkált kávé között is volt különbség, s ez normális is , szerintem.

Előzmény: Káposzta (1105)
Káposzta Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1105

Eszpresszogepbe, gozolos (kotyogo) kvfozobe es papirszürosbe es török kvba is masfajta kave masfajta finomsagu daralassal idealis. Ami egy eszpresszogepen jo eros aromas az egy kotyogoban valoszinuleg savanyu vagy keseru vagy mind a 2 lesz. 

Előzmény: alexandrosz (1091)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1104

Az árát nem néztem, olyan szép hétfő reggel van, még nem frusztrálom magam rögtön a nap kezdetén :). Inkább főzök egy legtöbbmiadhatót :/.

Előzmény: alexandrosz (1103)
alexandrosz Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1103
Bezony! Csak ne mérné oly' drágán Signore Trazzi :)))
Előzmény: nemisbéka (1102)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1102
Hú, de guszta az a kis piros presszógép a honlapon :).
Előzmény: alexandrosz (1087)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1101
Legalábbis a házi készítéssel, mi? :)
Előzmény: alexandrosz (1099)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1100
Akkor már tudom mit hozatok Bécsből a bátyámékkal, ha februárban síelni mennek oda.:))
Előzmény: JarJarBinks (1097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!