Az enyém is ilyen, már a kezdetektől fogva... 1,4-es. De amig jól megy és keveset fogyaszt egyszerűen nem érdekel... Nálam is szerelői tanácstalanság fogadott! Előző autómnál jól megszívtam az érzékeny hallásomat, mert ahányszor hozzányúltak egyre sza*abb lett (váltó) Szal kicsit dízeles és benzines hangú motor teszi a dolgát és ennyi! Ha meg szétesik, akkor a KIA fejére húzom.....
Tisztelt Brian63 .Köszi a nagyszerü tanácsot,de mivel ez a harmadik ceed-em, dióhélyban az első szabályosan széthullott a másodikat útólérte egy terepjáró,és mivel anyagi helyzetem véges,ezt a harmadikat inkább megjavittatom. Véleményem szerint nem volna etikus, egy leendő ceed várományost bepalizni. A tapasztalatom az, RIOm is volt,a KIAt ki kell fogni ,szerencse kérdése. A Slovákiai gyártás nem biztos,hogy a legjobb választás volt a KIA részéről, apropó, nézzétek meg a hátsóajtó zsanérok környékét ,nekem kettőnél ide nem jutott festék.
Sztetoszkóppal jól lehet hallani a hidrótőkék hangját.(a jólműködőkét is) Azzal egy gyakorlott szerelő azonnal behatárolja a zaj helyét és azonosítani is tudja az eredetét
Nekem a Lanosom épp fordítva csörgött (1.5 benzin). Amikor bemelegedett, 3000 fordulatnál, finom gyorsításkor.
A Váci Chevi szalonban (fórumokban istenítették) A hidrotőkével kezdve elég sok mindent cseréltek, (vezérműtengely, csapágyak, gyűrűk, dugók...)
Hallgatóztak mindenfélével, ezerszer visszavittem, sajnos csak újabb ötleteik voltak...
Vagy nem volt sztetoszkópjuk, vagy nem értettek hozzá.... :-(
Sztetoszkóppal jól lehet hallani a hidrótőkék hangját.(a jólműködőkét is) Azzal egy gyakorlott szerelő azonnal behatárolja a zaj helyét és azonosítani is tudja az eredetét. Jocó
habár nekem sajnos nincsen ötletem a megoldást illetően, de más ötletem lenne. Létezik egy Ceedservice oldal, aminek nagyon jó tematizált fóruma is van. Az alábbi linken éred el:
http://ceedservice.extra.hu/phpBB2/index.php
regisztrálj, és utána a tematikus részen nézd meg melyik téma foglalkozik ezzel. Én is tag vagyok ott, és szívesen látunk mindenkit! Főleg egy olyan emert, akinek már a 3. Ceedje van.
Ott egészen biztosan lesz ötletbrze, hogy segítsünk Neked!
Sziasztok. Tudna e nekem valaki segiteni ? Harmadik Ceed-emet koptatom,de erről majd késöbb mesélek,jót.rosszat. A mostani autom,egy 1800 km-et futott 1.6 SW. Minden hideginditás után kopogó hang hallatszik a motorból,ami bemelegedés utan megszünik.A szerviz szerint ez nem hiba,de lehet hogy a hidrótökék nincseneka helyzet magaslatán.Állitólag ilyen még nem volt a ceed-es történelemben,és én úgy vettem észre teljesen tanácstalanok is. Az 1000-res olajcsere sem hozott változást. Több szervizt is kérdeztem. Szerintetek?
igen az az 1MFt kicsit sok, de ahhoz 6 seb-es váltó van, meg még néhány extra, amit nem sajnos lehet kivenni belőle, ezáltal olcsóbbá tenni
a 2.0crdi nem ua, mint ami a dodge-ban van? (arra is crdi van ráirva és 2.0-s is van)
ha más brigád tervezte, akkor valszinű tök más
gyakorlatilag az összes féle tuningmegoldás (a mindeféle box-ok is) a turbónyomást (is) emelik, meg a karakterisztikán változtatnak.
az előzőekben volt szó a box-os tuningmegoldásokról:
nekem azért nem szimpatikus a box-os verzió, mert ott a progi eredeti marad, csak az érzékelők jelét manipulálva verik át a szgépet, ami arra vhogy reagál, pl jobban befordítja a turbólapátot: mert úgy érzi melegebb van, nő a nyomás ... de igen nehéz lehet a motor teljes viselkedését néhány érzékelőjellel manipulálni pontosan
ezzel szemben új proginál, minden paramétert figyelembe véve lehet új karakterisztikát csinálni, és pl. megakadályozni, hogy az eszetlenek, mint pl. én, szétpörgessék a gépet
vagy akár hidegen ne lehessen pörgetni, vagy izomból tolni neki
Jó kérdés, lehet a turbo ugyanaz de nagyobb a töltése, nagyobb nyomáson működik. De ez csak találgatás. Mármint úgy érted, hogy megemeled az 1.6Crdi-ben találhatú turbo nyomását ezáltal nagyobb teljesítményt érsz el? Elméletben lehetséges de van egy határ ameddig a turbo és a motor bírja. Meg hát azonnal ugrik a garancia.
A motor (amennyire én tudom) nyilván más mert 2 literes, meg asszem a 2.0Crdi motort koreaban gyártják szemben az 1.6Crdi-vel, más brigád is tervezte.
Ritka lehet mint a fehér holló a 2.0Crdi mert brutális felárat kér el érte a Kia. Sajnos.
Szivómotornál eszrevehető,gyorsabban reagál a motor gázadásra.
Turbó motornál csak fogyasztás külonbséget,ill minimális változást tudok elképzelni.Hamarabb és kevesebb energiába kerül felépíteni a turbónyomást.Elektronika ugy is leszabályozza.
ez teljesen igaz, csak nem volt meg a felszerelésem (= lusta voltam beszerezni és foglalkozni vele), hogy havonta kivegyem, átmossam és beolajozzam, inkább maradtam a hagyományos szűrőnél
nekem nem a fogyasztás növekedése miatt mondták, hanem hogy szüksége van a motornak a kartergázra,de különösebben nem ástam bele magam a kérdésbe,szoval nem tudom mi az igazság.
én nemrég azt terveztem hogy nem vezetem vissza a kartergázt hanem hagyom távozni. aztán azt hallottam nem feltétlenül jo a motornak ha nem kap kartergázt.
A direktszürőből beszívhat egy kis olajat,ami lerakodik a csövek falára,a por meg beleragad.De a kartergáznál is ez történik,bevezetik a levegőcsőbe,eredménye -kosz.
turbó kibirta, a lábam viszont nem birta ki, hogy ne toljam neki és váltsak ész nélkül, ezt meg a kuplung nem akceptálta, 20000 chipes km után gyakorlatilag darabokra tört
okos ember a mások kárán, én a magam kárán tanultam meg helyesen váltani
amúgy a vége 180kmh/4000rpm -ról 203kmh/4700rpm lett, de csak 1-2x használtam, nem illik 4000 felé tolni egy dieselt