Nekem is 1,4-em van, és a kezdeti csendessége után, most egyáltalán nem tűnik annak.
Igaz, az 1,5 Lanos se volt csendes, de az is, ez is jól ment, jól megy (eddig, és remélem ezután is). Jelenleg 14 ezer km van benne, nemsokára következik egy ceglédi szerviz.
Akkor jelezni fogom, a ritkán előfordult 3. kulcsra történő indulást, és azt, hogy az ülés magassság lassan leereszkedik magától.
Az enyém is ilyen, már a kezdetektől fogva... 1,4-es. De amig jól megy és keveset fogyaszt egyszerűen nem érdekel... Nálam is szerelői tanácstalanság fogadott! Előző autómnál jól megszívtam az érzékeny hallásomat, mert ahányszor hozzányúltak egyre sza*abb lett (váltó) Szal kicsit dízeles és benzines hangú motor teszi a dolgát és ennyi! Ha meg szétesik, akkor a KIA fejére húzom.....
Tisztelt Brian63 .Köszi a nagyszerü tanácsot,de mivel ez a harmadik ceed-em, dióhélyban az első szabályosan széthullott a másodikat útólérte egy terepjáró,és mivel anyagi helyzetem véges,ezt a harmadikat inkább megjavittatom. Véleményem szerint nem volna etikus, egy leendő ceed várományost bepalizni. A tapasztalatom az, RIOm is volt,a KIAt ki kell fogni ,szerencse kérdése. A Slovákiai gyártás nem biztos,hogy a legjobb választás volt a KIA részéről, apropó, nézzétek meg a hátsóajtó zsanérok környékét ,nekem kettőnél ide nem jutott festék.
Sztetoszkóppal jól lehet hallani a hidrótőkék hangját.(a jólműködőkét is) Azzal egy gyakorlott szerelő azonnal behatárolja a zaj helyét és azonosítani is tudja az eredetét
Nekem a Lanosom épp fordítva csörgött (1.5 benzin). Amikor bemelegedett, 3000 fordulatnál, finom gyorsításkor.
A Váci Chevi szalonban (fórumokban istenítették) A hidrotőkével kezdve elég sok mindent cseréltek, (vezérműtengely, csapágyak, gyűrűk, dugók...)
Hallgatóztak mindenfélével, ezerszer visszavittem, sajnos csak újabb ötleteik voltak...
Vagy nem volt sztetoszkópjuk, vagy nem értettek hozzá.... :-(
Sztetoszkóppal jól lehet hallani a hidrótőkék hangját.(a jólműködőkét is) Azzal egy gyakorlott szerelő azonnal behatárolja a zaj helyét és azonosítani is tudja az eredetét. Jocó
habár nekem sajnos nincsen ötletem a megoldást illetően, de más ötletem lenne. Létezik egy Ceedservice oldal, aminek nagyon jó tematizált fóruma is van. Az alábbi linken éred el:
http://ceedservice.extra.hu/phpBB2/index.php
regisztrálj, és utána a tematikus részen nézd meg melyik téma foglalkozik ezzel. Én is tag vagyok ott, és szívesen látunk mindenkit! Főleg egy olyan emert, akinek már a 3. Ceedje van.
Ott egészen biztosan lesz ötletbrze, hogy segítsünk Neked!
Sziasztok. Tudna e nekem valaki segiteni ? Harmadik Ceed-emet koptatom,de erről majd késöbb mesélek,jót.rosszat. A mostani autom,egy 1800 km-et futott 1.6 SW. Minden hideginditás után kopogó hang hallatszik a motorból,ami bemelegedés utan megszünik.A szerviz szerint ez nem hiba,de lehet hogy a hidrótökék nincseneka helyzet magaslatán.Állitólag ilyen még nem volt a ceed-es történelemben,és én úgy vettem észre teljesen tanácstalanok is. Az 1000-res olajcsere sem hozott változást. Több szervizt is kérdeztem. Szerintetek?
igen az az 1MFt kicsit sok, de ahhoz 6 seb-es váltó van, meg még néhány extra, amit nem sajnos lehet kivenni belőle, ezáltal olcsóbbá tenni
a 2.0crdi nem ua, mint ami a dodge-ban van? (arra is crdi van ráirva és 2.0-s is van)
ha más brigád tervezte, akkor valszinű tök más
gyakorlatilag az összes féle tuningmegoldás (a mindeféle box-ok is) a turbónyomást (is) emelik, meg a karakterisztikán változtatnak.
az előzőekben volt szó a box-os tuningmegoldásokról:
nekem azért nem szimpatikus a box-os verzió, mert ott a progi eredeti marad, csak az érzékelők jelét manipulálva verik át a szgépet, ami arra vhogy reagál, pl jobban befordítja a turbólapátot: mert úgy érzi melegebb van, nő a nyomás ... de igen nehéz lehet a motor teljes viselkedését néhány érzékelőjellel manipulálni pontosan
ezzel szemben új proginál, minden paramétert figyelembe véve lehet új karakterisztikát csinálni, és pl. megakadályozni, hogy az eszetlenek, mint pl. én, szétpörgessék a gépet
vagy akár hidegen ne lehessen pörgetni, vagy izomból tolni neki
Jó kérdés, lehet a turbo ugyanaz de nagyobb a töltése, nagyobb nyomáson működik. De ez csak találgatás. Mármint úgy érted, hogy megemeled az 1.6Crdi-ben találhatú turbo nyomását ezáltal nagyobb teljesítményt érsz el? Elméletben lehetséges de van egy határ ameddig a turbo és a motor bírja. Meg hát azonnal ugrik a garancia.
A motor (amennyire én tudom) nyilván más mert 2 literes, meg asszem a 2.0Crdi motort koreaban gyártják szemben az 1.6Crdi-vel, más brigád is tervezte.
Ritka lehet mint a fehér holló a 2.0Crdi mert brutális felárat kér el érte a Kia. Sajnos.
Szivómotornál eszrevehető,gyorsabban reagál a motor gázadásra.
Turbó motornál csak fogyasztás külonbséget,ill minimális változást tudok elképzelni.Hamarabb és kevesebb energiába kerül felépíteni a turbónyomást.Elektronika ugy is leszabályozza.
ez teljesen igaz, csak nem volt meg a felszerelésem (= lusta voltam beszerezni és foglalkozni vele), hogy havonta kivegyem, átmossam és beolajozzam, inkább maradtam a hagyományos szűrőnél
nekem nem a fogyasztás növekedése miatt mondták, hanem hogy szüksége van a motornak a kartergázra,de különösebben nem ástam bele magam a kérdésbe,szoval nem tudom mi az igazság.
én nemrég azt terveztem hogy nem vezetem vissza a kartergázt hanem hagyom távozni. aztán azt hallottam nem feltétlenül jo a motornak ha nem kap kartergázt.
A direktszürőből beszívhat egy kis olajat,ami lerakodik a csövek falára,a por meg beleragad.De a kartergáznál is ez történik,bevezetik a levegőcsőbe,eredménye -kosz.
turbó kibirta, a lábam viszont nem birta ki, hogy ne toljam neki és váltsak ész nélkül, ezt meg a kuplung nem akceptálta, 20000 chipes km után gyakorlatilag darabokra tört
okos ember a mások kárán, én a magam kárán tanultam meg helyesen váltani
amúgy a vége 180kmh/4000rpm -ról 203kmh/4700rpm lett, de csak 1-2x használtam, nem illik 4000 felé tolni egy dieselt