Nekem is ez volt a bajom. Mivel 2 honap utanajaras utan nem talaltam normalis kasznit, vegul vettem egy kocsit es azt ujitom most fel. Aterult a motorbol az ami kell, a futomubol, a fekrendszerbol, stb. Ezzel meguszol egy csomo koltseget.
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy 120L tipusú skodrim, és egy koccanás miatt megcsavarodott az alvás, sajnos ki kell cserélnem. Nem akarom eladni, mert sajnálom a motort, mert csak 43e km van benne, ezért döntöttem a szívműtét mellett:-) Amúgy első futóműn kívűl minden jó és működik benne, csak az a fránya alváz ne álna ferdén.
olyan kaszni kellene, melyben még minden elektronika a helyén van, mert sok lenne ujra vezetékezni, és nincs rajta rohadás, enyhe rosda elmegy. de csak alkatrésznek kellene.
Kérlek szóljatok, ha tudtok vagy láttatok valami jót.
Ha esetleg váltóolaj, akkor abban az esetben ha nem ereszt a váltód sehol, akkor 80W-90 helyett 75W-90 hajtóműolajat ajánlanék, csak vigyázz hogy pontosan annyit tölts bele amennyi az előírás, a sok olaj hamar szétnyomhatja a szimeringeket, tömítéseket. (S100 váltó 1.9 liter, 105/120 4 seb váltó 2.0 liter, 120GLS 5 seb váltó 2.4 liter)
Ha az általad leírt paraméterek megfelelőek akkor szerintem is öníndító rakoncátlankodik vagy szénkefe vagy behúzó része cserés. Viszont ha olajgond és nagy hidegben dermed, inkább valami adalékkal próbálkoznék, 120as vashengerfejes motorba én nem töltenék félszintetikus olajat. Ajánlom a Shell Helix 15W-40 elnevezésű olajat, kifejezetten "öreg" motorokhoz ajánlják kb. 800-1000 Ft-os literáron, nekem anno maximálisan bevált.
nekem volt, vagyis van is valahol de már annyira rossz állapotú, hogy fel sem teszem. Idén inkább fogom magam, elmegyek az OBI-ba és veszek egy hőtükröt, amit a radiátor mögé lehet betenni a lakásokba. Az nagyobb is, szigetel is és akkorát veszek amennyi az egész hűtőt fedi.
Kedves Topiklakók, szeretnék egy S105L (1988) -hoz való téli (bőr, műbőr?) hűtőtakarót szerezni. Van valakinek ötlete, hogy még hol lehet ilyet találni...? Előre is köszönök minden segítséget!
Lehetnek gondok az olaj sűrűségével is. Ha kuplung nincs kinyomva, akkor akár a váltóolajéval is. Nekem ennyi jutott eszembe, telente volt ilyen jelenségem 15w40 ásványi olajjal. Amióta 10w40 félszintetikust használok, ez a jelenség megszűnt.
1990-ben adtam el az akkor tiz éves 105-ös skodámat. 16 év után vettem egy 22 éves 120-ast második autónak. Komolyan mondom jobban szeretem, mint a jelenlegi WagonR-t. Úgy tekintek rá, mint egy megfáradt öregapóra. Van egy érdekes jelenség, amit nem tudok megfejteni, nevezetesen az, hogy hidegen azt játsza mintha nemsokára lemerülne akksija. Elsőre mindig beindúl, de alig tudja átforgatni az önindító a motort. Próbáltam már másik akksival is de ugyanezt produkálta azzal is. A gyertyákat megnéztem, szép egészséges őzbarna a színük. Az olajpálcán és az olajbeöntőnél csak egykicsi olajsár van, más semmi. Szemlátomást a megszakító is rendben van. Vajon mi lehet az ok? Rémálmomban persze arra gondolok, hogy már végét járja az önindító. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Van 4db Skoda felnin Sava Eskimo S3 R13 165/80 egy telet futott kerék 30000-ért eladó. Pár napig egyben szeretném eladni, ha meg nem kell senkinek, beszélhetünk arról, hogy külön a felnit és az abroncsokat. Ugyanitt 1982-es Skoda 120L 170000 km-el GLS motorral, 2007.09. műszakival, lejárt zöldkártyával. Szerintetek mennyit ér? Ütöttkopott, de nem lukas, de van mit javítani. A futómű és kormánymű zörög, feltétlenül meg kell nézetni. Olajfogyasztás meg soha nem volt kevés. A nagyapám az első tulajdonos, de 99 óta a bátyámmal használtuk a járgányt. Bal első ülés cserélve fiatalabbra, a padló kárpit is. KM óra cserélve, hidegben sebességet befűtésig ez sem mutat, de számol. Hűtő cserélve, és működik rajta a ventillátor, kapcsoló van hozzá. Favorit gyújtáselosztó. A fűtőradiátor új benne, de a bowdenek szakadtak, de a fűtés csapja elérhető. A fényszórót is újra cseréltem 3 éve.
Vettem egy Toyota Carina E-t májusban, és rendbehozni nem lesz pénzem egy ideig az öreg Skodát, de kedvem sem, elkényelmesedtem a Carinában:) Nincs az a stressz, hogy célbaérek-e, hogy mikor melyik csatlakozó csúszik szét éjszaka a sötétben, és merül le az elemlámpa, meg mikor darálja le a gyújtáselosztót a motor, mikor szakad el az ékszíj... OK, elosztó már favorit, tartalék ékszíj az ülés mögött egy koffernyi kütyüvel meg szerszámmal... Azt viszont már most tudom, hogy nem fogok olyan jót csapatni a hóban a Toyotával. Ha nem kell senkinek, megy a bontóba... üdv, Zozz
A skoda dokinak van fenyezo ismerose, de ha jot akarsz te elotte mindent jol atnezel es csiszolsz majd alapozol, glettelsz ezutan viheted fenyezohoz. En igy csinalom mert hajlamosak a regi feluletre csak ugy rafujni.
Okés... meg fogom tenni .) Ismeri valaki a Skoda doktort? Az Üllői úton van a boltja és Káván... vagy egy ilyen nevű kis településen a szervize. Szerintem aki Skodás és picit is érdekli a kocsija, hozzá vigye... nagyon profin és jól dolgozik.
Jut továbbá eszembe; Skoda fényezési tapasztalata van valakinek? Elsősorban az ára érdeklene... egy igényes, hosszútávú, teljes festésé.
hívd fel pl a skodaklub honlapon ajánlott skoda boltokat. Biztos van nekik. A hypermarkettekben viszont nem valószínű, hogy ilyen autóritkaságra találnál...
És egy kérdés: lehet kapni a Skodára dísztárcsát? Mert tegnap vettem egy Nascar 13 colosat az óceánban, de valahogy pont nem volt jó rá... van ilyen téren itt tapasztalat? :)
Szia! Engem a felnik eselteg érdekelnének... ha azokat külön el tudod adni, akkor írj egy emailt: pirisi@foci.hu Nem ígérek előre semmit, mert a kocsi nem az én nevemen van és nem is az én tárcámra menne a felni, de éppen kéne 4 közepes-jó állapotú Skoda-kerék, újba már nem akarunk befektetni.
Kell valakinek egy működő képes, december közepéig érvényes műszakis erősen felújításra szoruló 120L? igazából az eleje elég instabil, futómű meg ilyenek. KB 40-et kérnék érte, ha senki, akkor bontó sajna:(
Még egy kérdésem lenne, skodához létezik gyári feszültségmérö ora,vagy csak az a kombinált ora van ami a kilométer ora mellet van?Nekem akkora ora kéne mint a vizhöfok,vagy az üzemanyagszint!Ha tudtok segitsetek!Köszi
Köszönöm szépen az infot!Sok jo dolgot találtam, de egy még mindig hiányzik!
A fordulatszámmérö hátulján van 3db saru, azt szeretném megtudni,hogy azok közül melyik a +; -; és melyik az a láb ami a gyújtotrafora megy?Ebben ha tudnál, vagy esetleg tudna nekem segiteni valaki az jo lenne!Elöre is köszi!
Én uj vagyok ezen a topikon, és a segitségeteket szeretném kérni!
A müszerfalban lévö müszerek bekötése érdekelne engem!
Van egy höfokméröm, egy üzemanyagszint méröm,egy fordulatszámméröm ,és egy kombinált müszerem ami a töltést ,olajat .....stb figyeli!
Szóval ha valakinek lenne eröl kapcsolási rajza és el tudná nekem küldeni vagy meg tudná nekem mondani ,hogy honnan tudnám letölteni az nagyon megköszönném!
Egy kérdés: Miért van az, hogy ha pl. 1-2 napot áll az autóm, az első indítózásnál olyan, mint ha le lenne merülve az akksi, de a másodiknál - vagy ha aznap már használtam az autót, és úgy indítózok - akkor normálisan teker? Önindító haldoklik, vagy valami kenési bibi?
Eladó az alábbi tuningolt 120-as motor (egyben vagy alkatrészenként): Keihin CV karburátorok, hozzá való légszűrőházzal (tartóval), szívócsonkkal 40eFt; Sportkipufogó rendszer (3 leömlős, egy hosszanti és egy kereszt dob, keresztartóval) 15eFt; Hengerfej (GLS) 2mm-ert síkolt, szimmeringezett, átdolgozott égéstérrel, C himbasorral 20eFt; Blokk többi része: 73mm-re felfúrt hüvelyek, GLS dugók, könnyített hajtókarok, könnyített lendkerék, könnyített ékszíjtárcsa, vezérműláncfeszítő, Gaál SP3 vezérműtengely 25eFt; Együtt az egész 80eFt A motor 70 lóerős, kb 15..20ekm-ert futott felújítás óta, többször is kiégette a hengerfej tömítést, van ötlet a hiba javításra (lehet kisérletezni vele), de tuning alkatrész bázisként is lehet használni. A motorról képek és leírás a honlapomon: http://gyuszko.fw.hu Érdeklődni emailen: gyuszkoKUKACfwPONThu