90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Ez nem egy szép történet...:( 1 hónapig almát enni??? Már az is elég savat csinál, ha 1-2 napig eszed.
Szerencsére nekünk tényleg sokat segített, mert nekem nagyobb az önbizalmam, kisugárzás.. szívesebben megyek emberek közé, és hát hogy mondjam, el tűntek a gátlások, és ez "elősegíti a házaséletet.." is.. Ettől mind2-en jobban vagyunk, én nem emésztem magam, hogy nem vagyok elég, ő meg örül, hogy béke van.:) Meg ahogy látom, tényleg jobban is tetszem neki.
Próbálj meg keveset enni, mert ha kicsit összemegy a gyomrod már könnyebb lesz. Ha iszol ásványvízet csöppents bele igazi citromlevet az is jót tesz. Biztos sikerülni fog!! :)
Volt egy kolléganőm aki kb.170/65 paraméterekkel rendelkezett és a "kedves" ura kitalálta, hogy "kövér". És le is adott vagy 10 kg úgy, hogy csak almát evett 1 hónapig, de a végén a sav kibukott az orrán mikor lehajolt. Csont és bőr lett és mellette az "drága" urának külön főzött és a kisfiának is. Ő meg nem evett! Én nem tudom, hogy bírta, ennek ellenére elváltak, mert a férje lecserélte egy fiatalabbra. :(
Családdal meg kell értetni, hoyg nem érzed jól magad, nem örökre számüzöd az édességeket, csak egy időre, hoyg a kezdeti nehézségeken túl ess. Nem szabad otthon tartani semmi olyasmit ami kísértésbe hozz. (Mint ahogy nem költözünk a családdal kupleráj mellé.:)
Köszi! Kicsit kínai még a kalóriaszámlálás, de belejövök! :) Ez a dvd a 3x25 perces tényleg nagyon jó. A többit meg sem mertem próbálni, mert nagyon kemény! :O
Owen-képlet: a napi energiaszükséglet (kcal) férfiaknál: 900+10x testsúly-kg, nőknél: 700+7x testsúly-kg. A kapott érték szorzója a fizikai aktivitás mértékétől függően 1,2-1,4, illetve 1,8.
Normális testsúly esetén a testsúly fenntartása céljából a napi energiaszükséglet szellemi, könnyű testi munka esetén nőknél általában 1300, férfiaknál 2000 kcal, közepes fizikai aktivitás esetén 1600, illetve 2400 kcal, nehéz fizikai munkánál 2000, illetve 3100 kcal. Mivel a 2-es típusú cukorbetegek túlnyomó többsége túlsúlyos (ami erősen fokozza az inzulinrezisztenciát), esetükben a testsúly csökkentését célzó fogyókúrás diétákban a fenti energiabevitelt napi 500-1000 kcal-val célszerű megszorítani. Ez túlsúlyos nőknél általában 1000–1200, túlsúllyal rendelkező férfiak esetében 1200–1600 kcal-t jelent, ami biztosíthatja az ideálisnak tartott, heti 0,5–1 kg-os testsúlycsökkenést. A kcal–ból kJ-ba történő átszámításkor 4,2-es szorzószámot kell alkalmazni.
http://www.macosz.hu/etrend-energiatartalom.html
Sziasztok! Peszti szerintem, hogy jobban beinduljon a fogyás kicsit tornázzál. A Norbinak megjelent a Duci trénin DVd 2008 még 2008 ban. :) Szóval 3x25 perces mozgásból áll és 100kg felettiek is csinálják. Én is megvettem és én az első 2x25 percet csinálom egybe. Én nem is a Norbi miatt vettem, hanem, mert sose tornáztam és gondoltam meg tudom csinálni ezt a koreográfiát. Nagyon izzasztó, de nem bonyolult.
Szia Daniella: úgy döntöttem átállok a kalóriaszámlásra, mert ha nekem is sikerül 60 kg alá mennem akkor 5-6 kg kell fogynom. A 90 napost abbahagytam másfél hete, de lehet kombinálom a kettőt. Akkor nekem 1200 Kcal lehet ennem egy nap? +torna. :)
Rakd a rágcsát olyan helyre ahová késő este már nem tudsz bemenni. Nekem is a csoki a nappaliban van ahol anyám alszik és már nem megyek oda éjjel zörögni, ha lefeküdt.
Jujjjujjj ezek komoly vétkek! Én a két db. héjjába főtt krumpli után csak 3 szem apró nápolyival vétkeztem. :) Ebédte csilis babot ettem és úgy égett a gyomrom tőle, hogy muszáj volt a krumlival lenyomni. Na olyat se veszek többet.
Nagyon kedves az anyukád, Te meg rendes vagy, hogy hagytad neki, hogy megcsinálja neked. :) Kérdezted az uradat, hogy ilyet "b.......i"-t kóstolt e már, hogy ahhoz hasonlítja? :DD
Ja, rágcsáról jut eszembe mondtam, hoyg eltűnt a ropim.. kiderült, hogy megvan, csak letagadta a menyét, nehogy megegyem..:) szóval elősegíti a fogyót.:)
Kéne neked valami löket meg valaki aki kordában tart, meg egy olyan módszer, amit be tudsz tartani. Meg kéne kérned a családodat hoyg próbáljanak meg segíteni. Ragassz ki képeket a hűtőre, vagy vegyetek lakatot, vagy nem tudom.
Na igen, Neked mindig ott a vígasz, h jól nézel ki, legfeljebb pár dekát felszedsz!
De én akkora marha vagyok, ha elkezdek fogyni, másnap azt hiszem ehetek kicsit többet, és már el is rontottam. Ha elég sokszor újrakezdem ugyanonnan, elmegy az életkedvem is!:((
Hát az uram nem szereti az egészséges dolgokat, bio cuccokat a kemikáliákra esküszik.:)
Ne keseredj el!
Ma dumpla torna, és bűneid megbocsájtatnak.:)
Én is fogok ma mert tegnap a színházban megint bevedeltem csomó édes löttyöt meg perec, meg előtte otthon a pizza, meg anyu megkínált egy fasírtal, meg 2 kocka csokival, meg egy fél naranccsal.. szóval ennyit rólam. reggelre megint 59 kiló voltam... szóval ma megint tornázni kell, legalább 1 órát, vagy 1,5-t, az lenne a jó. (legalább nem 2 az nagyon nagyon mazohista)viszont ami jó hír, egyre jobba tudom követni a koreográfiáit ezeknek az ugrándozásoknak.. azért vannak olyanok, aminek még az alaplépését sem tudom lekövetni, olyan hülye mozgásokat csinálna...:(na sebaj, vígasztal, hoyg szombaton megint feszíthetek az "új hátsómmal".
Baszki de "rendes" urad van!! Anyukád milyen aranyos!! Enyim is mindig tukmál. Most nagyon utálom magam, tegnap frankfurti leves volt vacsira, gondoltam az nem árthat krumpli nélkül. Nem is, de utána nem kellett volna túrós palacsintát enni aztán csokit, aztán bake rollst::(((
köszi.:) a google-t én is ismerem, én kipróbált dologra gondoltam, kis otthoni receptre.:) de közben megoldódott az ügy mert anutám pont felhívott, és kisírta, hyg hadd csinálja meg nekem.. hát mit tehetnék.. az az arany szívem.:) a fele teljeskiőrlésű lisztből lett. így kicsit sötétebb lett a tésztája, uram mondta, hogy ennek már megint "biogeci" íze van.:) elnézést.