Nálunk a kisebbik kapott a hálás partnerektől beiglit, többek között a Zserbótól, hát én még ilyen szart nem ettem. Gyönyörű csomagolás, papírdoboz, masli itt és ott, valamint a barátnője pékségi beiglije és mákos kalácsa is nagyon gyenge lett.
Autóval érintettük tegnap a Bah- csomópontot és egy ott kéregető hajléktalannak adtuk a beigliket, aki összecsókolta a kezemet. Végülis jó helyre ment és nem veszett kárba!
Nekem 3 olyan csészém van, azért az ritka, hogy mindhárom piszkos legyen, mert másra nem használom, más meg hozzájuk sem nyúlhat. Nem mintha nagy érték lenne, valami francia tömegáru, de kedves, az anyukámtól kaptam. Amikor egy összetört toporzékoltam, úgy haragudtam magamra, mert láttam, hogy rossz helyen volt..., remélem ez a három kitart, amíg kávét tudok inni:-)
A baratnomnek (nem is egynek) gazos a sutoje, es csodalatosan sutnek benne. Igaz az en villany sutom (most tudom igazan) tokeletesen sutott... es semmi meleget nem adott ki magabol, a legforrobb nyaron is nyugodtan sutottem orakig...
Amit meg nem probaltam, az a convection... ha keveri a levegot, akkor remelhetoleg nem jut tobb az aljara.
Nekem 13 év alatt nem sikerült normális süteményt sütni a gázsütőben. Pedig kihivtuk a gázosokat, a céget amelyik eladta stb. Vállukat vonogatták és kész. Végül az egyik okos közölte, hogy villanysütő kellene inkább. No azt én is tudtam, de abban a házban a villanyvezeték nem birta volna el a villanytüzhelyt. Bérlakás volt persze.
Én azért vígasztaltam magam a forgó grillel, mert az tényleg szuper jó volt.
En nem keszitek hetente halat - a modszert ismerem, a fuszerezes mas szokott lenni. Azt hiszem, most figyelek fel a citromra igazan, mint fuszerre... tobbet kellene hasznalnom.
Ilyent sem lattam surun - 280as hozzaszolas ketszer is...
Ittam jo kavet en is papir poharbol - mert ahol ittam ott nincs mas - es nagyon finom kavet ittam... Az egyeduli dolog ami zavar az a nem tiszta pohar/csesze.
Vannak kedvenc cseszeim nekem is, de nem szoktam vinni magammal, mert kenyelmetlen (ezert is van sok kedvenc cseszem, hogy ne legyen kellemetlen, ha eppen a mosogatoban va...), es azt nem szeretem.
Nem is arra gondoltam, hogy bajod lenne tőle, csak nekem nem ízlik belőle. Nem vagyunk egyformák, pl. hétköznap simán megiszom a kávémat az ősi fazonú presszós pohárból, lehet másnak az nem guszta. Általában tejhabbal, de nem gőzzel, csak melegített felvert tejjel, a 300 Ft-os ikeás elemes verő tökéletes hozzá, ráadásúl 3 év garancia van rá, pár havonta visszaviszem, ha arra járok, veszek újat. De tény, hogy egy lavazzas, vagy más igazi capuccinós csészéből jobban esik uaz a kávé még itthon is.
Viszont ami teljesen meglepett, az kávéautomatában kapható amarettos kávé. Aput mikor szívével műtötték, a kórházban (Honvéd) voltak ilyen automaták, fillérekért igencsak jó kávét lehetett inni a nagy rohanásban!
Anyám se volt az a nagy sütős, párfajtát szokott, de szerintem se zserbót, se bejglit nem csinált soha. Én meg csak kikavarósakat szoktam, azt is csak pár éve. Kár, hogy nincsen bénáknak való zserbó-recept. :-)
Hat en soha nem vasaroltam sem beiglit, sem zserbot - es keves alkalomtol eltekintve, nem szoktam sutemenyt venni - magam csinalom :)). El tudom en magam rontani rendesen :(( nem kell bolti ahhoz.
Nagyon bosszant az, hogy a sutomet meg mindig nem tudom ugy hasznalni, ahogy szeretnem :((.
Anyám hozott 24-én este vásároltat (nagyon hiányzott...:-D), és a szokásos: száraz, ámde fahéjas, ezúttal ropogóan cukros diótöltelékkel, ami lekvárt mintha nem is látott volna. Tőlem rögtön mehetett volna az egész a kukába, de anyám iránti kegyeletből másnap egyet megettem félbevágva, baracklekvárral megkenve.
Ittam Handpresso-kávét, finom volt, volt olyan, mint a (nem egy nagy etwas, Solac Freecaffee) podos gépemmel, itthon normál vendéglátóipari egységekben ennél legtöbb helyen jóval rosszabbat szoktak adni. De a pumpálás igazából nem gyenge nőknek való, na sebaj, legfeljebb erősödik a karom, ha nincs mellettem az Ember. :-)
En sem elvezem az otthon fozottet vendegsegben... volt olyan hely, ahol a cukor potlot is elore beletettek, elkevertek nekem... es nem tudtam visszautasitani... szenvedtem rendesen.
De ittam már, nagyon nem ízlett. (Igaz, a Jacobs-ért sem vagyok amúgy oda, sőt, valami olasz 100% arabica-csíkot is vettem már, de úgy tűnik, az instant eszpresszó nem az esetem, erős mellékízt érzek mindegyikben, leginkább a Nescaféban.)
Mert még nem ittál nescafe espressót. Sajnos itthon nincs és már fél éve nem voltunk sógoréknál. 5 üveget szoktam venni és csak reggel iszom, úgyhogy kitart. Nagy kávés férjem is zokszó nélkül megissza:))
Lehet, hogy így van, az olasz kávé nekem is ízlik minden formájában, de a megjegyzésem a házilag készített kávékra vonatkozott leginkább. Persze azt én is érzem, ha híg, de ettől még biztos senki legszuperebb kávéja sem finomabb, mint a megszokott "híg löttyöm", ami vsz. nem vicc, hanem igaz:-) Hogy tovább tartson, bögréből iszom, bár nem akármilyenből:-) Volt olyan is, hogy a bögrémet is magammal vittem egy-egy utazásra.
Nahát..., még mindig itt van az asztalomon, akkor meg is mutatom:-)