Keresés

Részletes keresés

Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.02.26 0 0 3395

A riportot én is láttam, megemlítették, hogy a karabély és puskalőszerek illetve szúróeszközök ellen védő mellényekről van szó, (nagyon helyes, hogy ezt így külön-külön kiemelték), ellenben az általad említett szöveg egy állítólagos "szakértő" szájából hangzott el, pontosan idézni nem tudom, de az, hogy a te füledet is megütötte, az nem véletlen.

Valami ilyesmit fecsegett, hogy: A mellények tökéletes(!) védelmet nyújtanak még a B-32-es páncéltörő lövedék ellen is, ami természetesen nagyobb teljesítményű a NATO lőszereknél, (ez így konrétumok nélkül a "mi kutyánk kölyke" effektus, vagyis a régi hitvány-puhány nyugatista-ellenes mentalitás) tehát a katonák védve vannak!

Itt (vagy az RTL-es Híradóban) is elhangzott, bele a nép képébe, hogy  azért nem értik a százados felvetését a géppuska-állvány -4 foknál lejjebb állíthatóság igényéről, mert így a vezetőt lőné le!!!!

 

A legundorítóbb, mind emberileg, mind politikailag, kedvencünk, Juhászferike nyilatkozata volt, aki rögtön azzal kezdte, hogy az ő felelősség ki van zárva(!), mivel ez szakmai kérdés, neki ehhez semmi köze!

Egyből mentegetőzött, mint egy éretlen kisgyerek!

Az más kérdés, hogy pont ő volt az élenjáró a szakmai vezetés jogkörének a megnyírbálásában, és úgy néz ki, hogy ez a fegyver visszafelé sült el...    

 

coirm Creative Commons License 2005.02.26 0 0 3394

A tegnap esti Duna tv-s híradóban nyilatkozott valamelyik honvédségi főemberke(nem tudom ki, ezt még csak csak fél füllel hallottam), és kifejtette, hogy az a kevlár lövedékálló mellény mennyire jó, mi mindent "megfog": magnumot, parabellumot, gárnátszilánkot, efféléket, de említett valami páncéltörő lövedéket is, ami "erősebb a NATO-lőszereknél"(ezt már kevéssé tartom elképzelhetőnek, de lehet, hogy tévedek). Amúgy a riprtból az tűnt ki, hogy szerintük a mellényekkel kirakott, nyitott terepjáró tökéletes megoldás. Később mutattak még egy gyakorlatot, ahol mintha egy terepjáró mögül lövöldöztek volna böszöm nagy, láthatólag páncélozott teherauttó-félékre azt illusztrálandó, hogy milyen jó az a Mercedes...fura. 

Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.02.26 0 0 3393

Ennél engem sokkal jobban érdekel a két másfél tonnás kapcsolószekrény ügye.

Ez kb. 3 tonna felesleg, ami valami fontos helyett érkezett meg.

Mi lehetett az a három tonna ami itthon maradt, esetleg lenyulták?

Abszurdnak látszó, botrányszagú esemény.

Bujazliz Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3392
Véleményem szerint valódi kivizsgálásra nincs esély!

Hogy miért?

Felteszek néhány kérdést :

- A Magyar Honvédségben rendszeresítették-e (katonai alkalmaság alapvető feltétele!) a kabuli misszióban résztvevő G-Wagen-t? (Válasz: nem!!!!!!)

- Megvizsgálták-e a járműveket borító lövedékálló mellények és kerámia panelek védőképességét (erre hivatott vizsgáló állomással a HM Technológiai Hivatal rendelkezik) a kérdéses felszerelési módon? (Válasz: nem!!!!!)

- A lövedékálló mellényekről, és az ablak elé helyezett kerámia panelekről katonai átvétellel egybekötött műbizonylat van-e? (Válasz: nincs!!!)

- A drótvágóról van-e műbizonylat?(milyen sebbeséghatárig, milyen vastag drótot vág el?) (Válasz: nincs információ)

- Ki a felelős a vizsgálatok nélküli és alkalmassági-műbizonylatok nélküli, nem rendszeresített eszközök háborús övezetbe küldéséért úgy, hogy a magyar hadmérnökök ezek ellen tiltakoztak. (Válasz: olyan magas rangú személyek, akiket nem lehet felelőségre vonni.)

Van egy jogi kategória - lehet, hogy nem pontosan így hangzik-: széndékos veszélyeztetés bűntette!

Vajon ráillik a fentiekre?

Más:
Többen viccesnek tartják a (lejárt szavatosságú) naptej kiküldését.
Ez pedig nem vicc.
A naptej igenis kellhet, de a lejárt szavatosság botrányos.

Miért kellhet a naptej?
Mert hiába tél van,hideg van ott, a 2000-3000 m magasságban szikrázó napsütésben néhány óra leég az arcbőre a katonának.(Ez nem nyerő!)
Afganisztánban a napsütéses órák száma nagy a szárasz éghajlati viszonyok miatt!
Előzmény: Sgt. Elias (3390)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3391
reméljük a politika nem harap rá (végül is mind sáros), és valami történni is fog
Előzmény: Sgt. Elias (3390)
Sgt. Elias Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3390
A honvédelem fórum kicsit áttekinthetetlenné vált, inkább ide írok:

Szerintem alapvetően pozitív az, ami történt, még akkor is, ha esetleg lehet a módot vagy a személyt kritizálni. Az alapján, amit az elmúlt években láttam kintről, sokkal rosszabb már nem lehet, és mivel általában nem működnek a belső csatornák, így valamilyen szinten indokoltnak éreztem, amit a százados úr tett.

Szerintem most várnunk kell egy hetet, amíg el nem készül a vizsgálat - végül is akár jó jel is lehet, hogy kivizsgálják. Utána viszont, ami kijön, azt szakmai alapon amennyire csak lehet, ízekre kell szedni, hogy ne legyen esély mismásolásra. Nem szabad megelégedni valami látszattal, de azt is el kell ismerni, ha tényleg jól feltárják az ügyet. Persze, nehéz a közvélemény figyelmét ilyen "hosszú" ideig fenntartani, de amikor van valami kézzelfogható megint, akkor meg kellene próbálni.

Érdekes, hogy egyelőre mintha nem lett volna politikai ügy belőle, bár ez akár még jó is lehet, így esetleg a szakmaiság is szerephez jut, és nem fogják nagyjaink szokásos "élethalálharcuk" részévé tenni ezt az epizódot.

Boldog lennék, ha elindítana valamit (még ha ez naivitás is, de akkor is bízni kell), annak ellenére, hogy a lelkem mélyén azért mégis többre becsülöm (nem tagadva a százados úr bátorságát) azokat a "megszállottakat" akik a rendszer szabályait szigorúan betartva próbálnak jobbítani (biztos mindenki ismer a környezetében ilyeneket, nem akarok példálózni). Az ügy igazi hozadéka az lenne, ha a vezetés most kicsit megijedne, és ezután rájuk figyelne oda jobban - így a reform is menne, és a kívülről alkotott kép sem romlana.

Üdv,

Sgt. Elias - Civilian (a honvédelmen)
Előzmény: Bujazliz (3389)
Bujazliz Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3389
Üdv

A kabuli missziós katonák felszerelése körüli "botrány" nem újkeletű, hiszen az iraki missziónál is felvetődtek hiányosságok, de ott a cenzúra sokkal hatékonyabb volt.
(Nem kell félni többet egy katona sem fog ezután "dalolni".)
A rendszerre jellemző, hogy az BBBH-ban (a hadfelszerési anyagokat kizárólagos joggal beszerő HM hivatalban) tartott ÁSZ vizsgálatok nyilvánosságra hozott adati szerint a nagyértékű (több száz millió ft.) közbeszerzési törvény szerint megkötött szerződések közel 60%-a szabálytalan, törvénytelen volt. (A kisebb tételeket nem is vizsgálták)
Azóta sem hallani arról, hogy mit tett a miniszter Úr ennek ismeretében. Sem a politikai pártokat, sem a sajtót nem érdekli. (Ez is furcsa, vagy ennek mélyebb okai vannak....??)

A BBBH - miniszter által - újonnan kinevezett vezetője a régi, hiszen Ő nem tehet a törvénytelenségekről......................

Ezek után miről beszélünk??

A "megsemmisülésnek" ilyen események az igazi okai.
Nincs kontroll, nincs felelős, csak egy ideig hangos a sajtó. (Majd elhallgat.)

Cifu Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3388
Igen, és most a moderátorok sem lehetnek könnyű helyzetben, mert ha (egyébként teljesen jogosan) kimoderálnák az erősen nem oda illő hozzászólásokat, rögtön jönne a felháborodás, hogy "miféle demokrácia ez" (mondjuk a "demokratikus" fórumoknak talán csak a moderálatlan fórumokat lehetne nevezni, de azokra inkább az "anarchikus" jelző a találó...).
Előzmény: Némedi László __ (3387)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3387
kezd nőni a "zaj" a fórumon (amott) az információhoz képest, így kell elcs*szni egy topikot
Előzmény: Némedi László __ (3376)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3386

hát a változásokhoz sok ember elgondolkodása és cselekvése kell. általában egy ember kezdi a dolgot és a többieknek oldalt kell választaniuk (pro-kontra). ha a százados egyedül marad, akkor egy fecske nem csinál nyarat alapon repülhet délnek. ha nem lesz egyedül, akkor kiderülhet, hogy t*kös tisztjeink vannak, akik készek újítani. a Honvédség problémája, hogy a társadalomnak nem mutatta meg, hogy a változások nem leépítéseket jelent csak, hanem megújulást, és így el lehet felejteni a régi (cocialista) hadseregféle élményeket. ezt a kis kavargást ki lehetne használni arra (ott fent), hogy rendbe tegyék a honvédséget. küldjük el aki nem akar változni, és az ilyen akarni akarókat tegyük olyan helyre, ahol tenni is tudnak. lehet, hogy kevesebb is elég lenne, és mégis jobban biztonságban éreznénk magunkat. és így pénzt megtakarítva fel lehessen használni az ellátás javítására.

Túl nagy ballasztot cipel a Honvédség, viszont a frissítés a középvezetői-vezetői szinten sokat segítene. És ezeket az új embereket már ki lehetne engedni feladatokat megoldani a civilek közé és rögtön jobban mutatna a Honvédség imidzse.

 

Hibázni egyszerűen nem lehet, mert ez nem egészségügy, ahol azonnal probléma lenne, hanem olyan, ahol még egy ideig lehet vakítani, és addig megcsinálni a változtatást. egyszerűen nem értem miért nem lehet újraépíteni/kitalálni ezt a Honvédséget. kellene vagy tíz-húsz jófejű fiatalos tiszt és egész jó anyagot tudnának letenni.

 

 

Előzmény: Tiger205 (3382)
Tiger205 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3385

erre én ott reagáltam kicsit hosszabban

 

üdv:

TGR

Előzmény: Törölt nick (3384)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3383
Na pont ez a lényeg:
Így lesz a hősböl közellenség!

És akkor azok nyernek, akik pont a Honvédelem ügyét hivatottak lejáratni.
Tiger205 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3382

Laci!

 

szeritnem sokkal árnyaltabb akép.

 

A két másik CIMIC százados elutasító hozzállása is érthető, illetve a kint járőröző katonák véleménye is vegyes lehet Farkas szds. felvetését, illetve személyét illetően.

 

Ne feledd, ezel őket is belerángatta valamibe, amibe nem biztos hogy katonaember (vagy bárki) szeret belerángatva lenni.

 

üdv:

TGR

Előzmény: Némedi László __ (3376)
Tiger205 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3381

Szerintem igenis érti a problémát.

És ez súlyosbító körülmény.

 

 

Előzmény: Allesmor Obranna (3378)
Maz Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3380
Sajnos nem nevetséges a helyzet. Ugyanígy szemléztetik a MÁV vezetői a vasútmániás topikokat, a BKV-s vezetés a VÉEVK topikot. A gond nem is itt van, mert olyan információkat tudnak így szerezni, amiket amúgy nem és amik segíthetik a szervezetek munkáját. Egy nagyon jó visszacsatolás a vezetőkhöz. A baj ott kezdődik, amikor a szemlézés nem tanulási, hanem megrovási szándékba megy át. Pár éve, ha jól emlékszem egy villamosvezetőt akartak kirúgni, mert olyan "stratégiai" információkat adott ki a fórumon, mint pl melyik járművet akarják majd legközelebb szétvágni, esetleg mi hova lett átcsoportosítva:-(
(A vége szerencsére jó lett az ügynek, a topiktárs nem lett kirúgva, de a hozzászólásait töröltette)
És ez még csak a BKV, mit tudhatnak ártani egy hivatásos katonának a HM-ben:-((((
Előzmény: Yoshi (3377)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3379
hozzáteszem: sajnos
Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3378
Juhászferi nem fog itt komolyan intézkedni.
Egyátalán nem érti a problémát, nem érti azt sem, hogy ebből a problémából hogyan lehetett ügy, nem ért semmit.
Magyarországon honvédelmi minisztert még sosem váltottak le.
Olyan emberekkel töltötték fel ezt a posztot, akik helyett már nem tudtak volna kit berakni.
Igen, a selejtesek is el szoktak fogyni, továbbá a kormány sem tudja átlátni, mi is a szakminiszter feladata, vagy mi vele a baj.
Eddig egy olyan kormány sem volt amelyik értette volna, hogy mi a helyzet a Honvédséggel.
Nem is érdekelte, ezért is lettek mindig dilettánsok a miniszterek.
Ezeket meg nem váltották le a ciklus végéig.

Farkas százados eltaposható.
Yoshi Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3377

ne adj nekik tippeket!!!

 

:S

 

ja, és a röhej az, hogy nagyonúgy tűnik, olvasgatják ezeket a fórumokat rendesen.... bexarás

Előzmény: Némedi László __ (3376)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3376

egyébként egy kommunikációs megoldást nem használtak ki, pedig elég hatásos lenne:

 

a százados melletti megszólalások, amik s*gghülyeségek lennének. ezzel szét lehetne verni a fórumot...

 

a névtelen százados elleni beszólások gyenge megoldás (rögtön mindenki sejti, hogy kik lehetnek), az elhatárolódás meg tényleg korai és így feltűnő

 

Ami érdekes, hogy mekkora hatalma lett a dolognak (persze csak pár napig), ami pozitívum.

Ami hiba, hogy nincs csak katonáknak elérhető fórum (külön regisztráció ellenőrzés), ahol a negatívumokat belül lehetne kommunikálni (névvel).

 

 

Yoshi Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3375

ez szarlapátolás.

 

DE!

 

nekem nagyon úgy tűnik, hogy kedvenc honvédelmi miniszterünk most, hogy kicsit úgy néz ki, az ő nyakába borult a szarosvödör (mert mivel ő a honvmin), mindenképpen vért akar látni.

 

a "plebs" előtt nehéz lenne xxxxx százados (ne is írjuk ki inkább a nevét, legyen ő a névtelen százados ikább) nyakába borítani a vödör tartalmát (ugye, még ha nem is volt valaki katona, mindenkép ismer valakit, aki volt, a közös emlékezet pedig nem túl sok jó dolgot jegyzett meg a honvédség vezetéséről), bár nagyon úgy látszik, próbálkoznak vele.

 

ne sikerüljön nekik!!!

 

 

(magánmegjegyzés: normális körülmények esetén nem értenék egyet xxxxx százados tettével. na de hol vannak itt normális körülmények, könyörgöm?????)

Előzmény: Tiger205 (3373)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3374

meg a tv-kben és az legtöbb napilapban.

viszont egy hét múlva sehol...

 

 

Előzmény: Tiger205 (3372)
Tiger205 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3373

február 24., Népszava, 3. o., Farkas Roland nem először használta a HM fórumát észrevételei közlésére, de amikor egyeztetést kezdeményeztek, azt szolgálati feladatokra hivatkozva mindig lemondta - közölte Bocskai István. A századost csak akkor éri retorzió, ha szabályokat sértett, pl. minősített információkat hozott nyilvánosságra

 

 

ez szerintetek nem hangulatkeltés?

 

a szzados úr kekeckedett,  nem jött ide egyeztetni Kabulból...?

 

üdv:

TGR

 

 

Tiger205 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3372

ma reggel már a rádiókban (Juventus ???) szerepelt a téma....

 

TGR

Előzmény: Némedi László __ (3371)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3371
gyorsan el fog múlni a hírekből, és jót még senki nem gondolt a hadseregről tehát ebben sem lesz negatívabb. egyébként is bátor katonák inkább pozitív képet képeznek az közemberekben (népi hős kategória). viszont ha lesz nehány változás, akkor az összkép az inkább jobb...  (rosszabb már úgy sem lehet...)
Előzmény: Yoshi (3370)
Yoshi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3370

érdekes.... JF elég pipa volt.. és ha jól vettem ki, elsősorban a katfelsővezetésre VKFel az élen.. (tudom, naív vagyok, tudom, álmodozom, tudom, szeretek jót feltételezni az emberekről: lehet hogy ferikének tele lett a töke, és elkezd asztaltborogatni? mert azt márérzi, hogy az ő pol. karrierjének végevan...)

 

viszont!

kérdés: mi a jó a honvédelem szempontjából: baromi nagy botrány, vagy az inkább azért mégse kéne?

Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3369

átmásolod a gépedre, majd windows exploreren jobb gomg és átnevezés :o))) 

 

a királyfi ügy :) hidd el egy darabig izgalmas lesz ez. ugye fönt nem hibázhatnak, alul levőt most nem lenne politikus (rögtön) s*ggbe rúgni, marad a kommunikációs útvonal a középvezető kör, mint hibás. jól s*ggbe rúgják őket. ezek után mondjuk ha hozzájuk fordul egy alsó problémázó szerinted nem rohannak védeni a s*ggüket és papírozni a felfele jelentést? (CYA cover your ass...)

Előzmény: Tiger205 (3368)
Tiger205 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3368

Királyfi?

Hány éves is vagy ?

 

Csak egy példa.

A múltkor említettem (neked is) hogy kiszámoltam, mennyit kereshet max egy Vezérezredes MH VKF, és ez jóval alatta vólt az államtitkári pénznek is!!!! 

Na, erre aztatat hallom (csak pletyka is lehet, persze)  hogy az új VKF államtitkári juttatást kap ezentúl. (persze ez sem eget rengető összeg).

A tiszthelyettesek, tisztek, tábornokok persze maradtak a régi rendszerben,a  régi szorzókkal.

Ez persze nem a VKF hibája, de emelkedhetnének azok a számok (ha már a képviselői illetmények gondosan, rendszeresen emelkednek).

 

Azaz nem a képviselői szorzót, henm annak alapját kellene emelni tisztelt  uraim, hölgyeim! (Köztisztviselői alapilletmény)

Persze akkor nem csak 300valahány, hanem sok köztisztviselő, állami alkalmazott bére melekdne, azt  felborulna drazsé internetes játékon indított-államháztartása, ami amúgy csak kirakati játékszer...

 

OFF:

Amúgy most néztem át (nagyjából) a két DVD-t amit tőled kaptam, és hát, tátom a számat. nagy fogás.

:o)

Kár, hogy pdf.

A ciril betűs CÍMŰ pdf-et nem nyitja meg az acrobatom...

Kár, hogy maradt iylen is benne

Mit tegyünk?

:o(

ON

 

 

éljen a szólásszabadság!

éljen a szóás!

éljen a szabadság!?

Éljen az éljen!

 

 

na jó, rossz kedvem van

üdv:

TGR

Előzmény: Némedi László __ (3366)
cool_l Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3367
Igen. Azt gondolom, igazad van.
Előzmény: Némedi László __ (3366)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3366

azért járhat néhány pozitívummal. pl. ezentúl kicsit több pánik lesz (jobban működnek a szolgálati útvonalak) probléma jelzés esetén. mindenki próbálja majd a "problémás emberek" jelzéseit gyorsabban továbbítani, és ott fent nem kunszt bizonyos esetekben pozitívan dönteni. ha ennyit nyerünk vele már az is jó...

 

ez biztos kamikaze repülés volt, de nem hiszem, hogy jobbra számíthatott

Előzmény: cool_l (3365)
cool_l Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3365

Hello!

"kiborult a bili"? Attól tartok, hogy csupán kiföccsent egy kevéske a tartalmából. Mindez csak egy szilánk a jéghegy csúcsából. Most jön a "nagyarányú kivizsgálás" valakit biztosan felelősségre is vonnak. Aztán eltelik 2-3 hét és előveszik Farkas százados Urat. Jól nem kerülhet ki ebből, csakhogy addigra már feledésbe merül a botrány.

Az, hogy a százados Úr megírta és közzétette ezt a levelet, kicsit Dugovics Titusz cselekedetéhez hasonlítható önfeláldozás. Csak félő, hogy a százados Úr Dugovics Titusszal ellentétben egyedül vetette le magát a toronyból... :o(

Előzmény: Bálint Attila Kristóf (3356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!