Keresés

Részletes keresés

hallotessek Creative Commons License 2023.12.19 0 0 229026

A rövid válasz, hogy nem ismerek ilyet.

 

Ha valamiröl kitalálom, hogy nekem arra bizony szükségem van, akkor rengeteg összehasonlító-oldal szokott lenni, de ezek inkább az általad említett jutalékos szarságok, ami nem zárja ki, hogy jók legyenek, de azért legalább 4-5 darabot érdemes párhuzamosan nézni, mert mindegyik mást hoz ki gyöztesnek. Átfedések azért lesznek és ez tud adni egy kb. képet arról, hogy merre induljon az ember ha masszázspisztoly vagy vasserpenyö kell. Ilyeneket a viszonylag nevesebb újságok is csinálnak, pl. a faz.de, stern.de, de van valami vegleichstest/portal? vagy micsoda is, meg még 12 egy tucat.

 

Ha tartós fogyasztási cikket néznék, akkor a Stiftung Warentestnél jobb nem kell (csak kérdés, hogy tesztelték-e amit kinéztem) ha autógumit akkor ADAC. Telefonokat és kisebb háztartási elektronikát néha néztem már a https://www.chinahandys.net/ -en, ök nem írnak rossz cikkeket, csak szerintem nem objektívek, mert az ajnározásért kapnak pénzt, nem az korrektségért.

 

GPS/óra terén viszont semmi ilyet nem ismerek és látogatok. Biztos van, de én németet ugyanúgy dcrainmakerre látok linkelni fórumban, mint itt vagy angol nyelvterületen. Ha van jó ilyen oldal, akkor nem ismerem, és valszeg niché szereplö, úgyhogy "ha gps, akkor X oldal" jellegü go-to defaultot nem tudok ajánlani, inkább csak a google fog tudni segíteni specifikusan adott kütyüval kapcsolatban, ha szerencséd van tesztelte egy kütyüörült, ha nincs, nem.

 

Egyébként ha bármi ilyet néznék, akkor én már youtube-ra mennék review-t nézni, mert szerintem általánosságban elmondható, hogy a "pötyögjünk sokat rétegtermékekröl" tartalmakra kicsi az igény, inkább YT formátumban élnek tovább.

 

Előzmény: Törölt nick (229018)
Asztrofizikus Creative Commons License 2023.12.19 0 1 229025

Képzeljétek, nagy öröm ért ma engem. Egy kollégámmal 2016-ban Piszkés-tetőről felfedeztünk egy kisbolygót, aminek így mi adhattunk nevet. A kisbolygó hivatalos neve mától (586003) Monspartsarolta. Így már van egy Mosáról elnevezett kisbolygó az égen :)

Törölt nick Creative Commons License 2023.12.19 0 0 229024

Jogos, hiszen pont én mondtam, hogy ne eddz. :-) Úgyhogy fussál 400W-on edzési szándék nélkül, kérlek szépen! 

Előzmény: Pinyo (229021)
Spenót Creative Commons License 2023.12.19 0 0 229023

Úgy értem persze a lassítást, hogy a magas pulzusos részen kellett lassítanom. Na, ilyen volt már nagyon régen.

Előzmény: Spenót (229022)
Spenót Creative Commons License 2023.12.19 0 0 229022

Csinálom az óra által kiötlött edzéseket és ma 4x10perc sietés volt benne. Nem emlékszem, hogy mikor történt velem ilyen utoljára, de lassítanom kellett egy szakaszon, mert túl magas volt a pulzusom. Újra élek, basszus! 🙂

Ehhez az is kellett, hogy megtaláljam végre a megfelelő bemelegítést a feladatos futóedzés elé, mert nekem a kocogás, belefutás kevés, az intenzívebb gyakorlatokhoz meg kedvem sincs vagy túltolom érzésre. Az izmozós alkalmazás minden edzés elején egy Jumping Jack nevű gyakorlatot ad, ami nem megerőltető, de tök jól átmozgat. Ma kipróbáltam futáshoz és nagyon bejött. Vasárnapra valami rettenetet talált ki. Remélem, addig még meggondolja magát. 🙂

Pinyo Creative Commons License 2023.12.19 0 0 229021

"Hagyd így a Zone Gauge-ot kikapcsolva, állítsd be, hogy Background a coloring-nál

Ha semmi színt sem látsz még 400 wattnál sem, akkor állítsd át, hogy Zone Gauge BE, s ha akkor megjelenik a szín, akkor egy univerzális bug-ot találtam tényleg."

 

Beállítottam, már csak ki kellene mennem futni, ez lesz a nehezebb dolog.

Előzmény: Törölt nick (229016)
9:3 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 229020

illetve mégsem, írok inkább :)

 

Előzmény: 9:3 (229019)
9:3 Creative Commons License 2023.12.19 0 0 229019

Szovjetunióst? Köszi :)

Publikussá tettem

Előzmény: O/O (229017)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229018

HALLOTESSEK


Ha már itthon, s ha már ottan.

 

Szoktál böngészni, vagy akár korábban néztél német nyelven íródott kütyü review (Rezension?) oldalakat? Sok-sok éve találtam kettőt, ami az angolszász “vedd már meg vmelyiket a link-en keresztül, mert jutit kapok“ oldalakhoz képest messze korrektebb volt. Még mindig hiszek a németekben, ezért pl. az amazon.de oldalt nézem először, s csak a német nyelven írt véleményeket. Így azoknak csak az 1/4-1/3-át kell ignorálni, s nem a 2/3-3/4-ét.

 

Szóval nem tudtam visszafejteni, hogy melyek voltak azok a valóban gyártó- és sales független oldalak. Az egyiiben mintha a “navi” és “gps” szavak lettek volna, s persze “.de” végződés.

 

Hátha te tudsz egy-kettőt, amin egy-egy szent őrült publikál olyan részletesen mint dcrainmaker vagy the5krunner, csak precízebben, elfogulatlanabbul és/vagy értelmesebb megközelítéssel.

 

Kösz.

Előzmény: hallotessek (228978)
O/O Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229017

9:3 küldeném a képet, de hova? Nekem publikus az email címem, írj ;)

Előzmény: 9:3 (229013)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229016

Tehát a Zone Index-et kellene figyelnem, miközben ezeket állítom ugyanezen beállítós képernyőn:

NEM, HANEM A PRIMARY VALUE-T, HA A TEXT-ET VÁLASZTOD. VAGY A HÁTTERET A BACKGROUND ESETÉN. Szerintem látni fogod, hiszen ha nem NONE, akkor valami színnek fel kell bukkania futás közben ahogy eléred az 1 zóna alját.

 

Hagyd így a Zone Gauge-ot kikapcsolva, állítsd be, hogy Background a coloring-ná!

Ha semmi színt sem látsz még 400 wattnál sem, akkor állítsd át, hogy Zone Gauge BE, s ha akkor megjelenik a szín, akkor egy univerzális bug-ot találtam tényleg.

 

Ha neked már az első felállásnál lesz szín, akkor más a probléma, vagy típuskérdés vagy óraszintű. Ém az univerzális bug-ra tippelek.

Előzmény: Pinyo (229014)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229015

 

- "Enable Zone Gauge" - ez lenne a színes felső ív engedélyezése?

IGEN

- "Show Metric Labels" - ez meg amit "text"-nek mondasz?

NEM,

- "Color Power Values" - ez a színezés most nekem ki van kapcsolva (none), de lehet "Text" és "Background"

AMIKOR TEXT-ET VÁLASZTASZ, AKKOR AZ ELSŐDLEGES ADAT ÉRTÉKÉT SZÍNEZI. NE KÉRDEZD, HOGY EGY ANGOLSZÁSZ CÉG MIÉRT NEM A METRIC SZÓT, VAGY A VALUE SZÓT HASZNÁLJA ERRE, S MIÉRT A TEXT SZÓT.

Előzmény: Pinyo (229014)
Pinyo Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229014

[Stryd adatmezők a Fenix órán]

Oké, én két módon használtam eddig és nem mentem mélyebbre

- egy darab teljesítmény (power) számot kijeleztem az órán egy adatmezőben. Választhattam a telefonon (CIQ applikációban volt a beállító felület) , hogy az aktuális vagy 3 mp-es átlagolású teljesítményt mutassa.

- A teljes lapot elfoglaló Stryd adatképernyőt választottam, ahol a régi CIQ applikációban csak két választható Power mező (pl. pillanatnyi és körátlag teljesítmény - így használtam) volt.
A pár hónapos új v2.0 Stryd app-ban viszont végre egyéb idegen adat (pl. pulzus) is megjelenhet rajta.

 

Ezek szerint a teljes laposnál kell próbálgatnom.

 

(nézem)

De jó, ki lehet választani a hőmérsékletet is. Az óra beépített hőmérője úgyis irreális, főleg télen a ruha alatt.

 

Ezek vannak most beállítva, szeptemberben ezt használtam edzésekre.

 

- Number of Metrics: five (5 különböző adat)

- Top metric: "Zone Index"

- Elsődleges adat: Power: real time

- bal oldali mező: tempó

- jobb oldali mező: másodlagos power adat (lásd később)

- alsó mező: pulzus

- Tempó honnan: aktuális/realtime (lehet még: 3-10-30 mp átlagolású)

- Másodlagos power adat: Körátlag

 

Tehát a Zone Index-et kellene figyelnem, miközben ezeket állítom ugyanezen beállítós képernyőn:

 

- "Enable Zone Gauge" - ez lenne a színes felső ív engedélyezése?

- "Show Metric Labels" - ez meg amit "text"-nek mondasz?

- "Color Power Values" - ez a színezés most nekem ki van kapcsolva (none), de lehet "Text" és "Background"

 

Hmm. Egész sokat lehet állítani az első verzióhoz képest...

Előzmény: Törölt nick (229011)
9:3 Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229013

gyerekek, tegnap este életemben először olvastam egyszámjegyű Body Battery-értéket a garmin connecten.

 

Ebből arra következtetek, hogy azért nem ez lett volna még az ideális táv nekem, másrészt 3-4 deci víznél több kellett volna. Na mindegy, idénre csak annyi volt a terv, hogy ne maradjon ki most sem egy tókör, ez abszolválva van.

Most át kell vészelni a karácsonyt, utána januártól vissza kell menni versenysúlyra és tavasszal meg már lehet kezdeni értelmes futásokat is.  

 

Örülök, hogy voltunk, és igen, nekem is feltűnt, hogy sokat pofáztam, talán tudat alatt próbáltam Spenótot is helyettesíteni :)

Törölt nick Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229012
Előzmény: Pinyo (229009)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229011

A kijelző tetején az ív (arch) a Zone Gauge. Ez külön ki és bekapcsolható.

 

Van egy opció a beállításokban, an angolban coloring vagy vmi hasonló, ami vagy off, vagy text vagy background. 

 

Az alapbeállítások vsz az, hogy Zone Gauge bekapcsolva, s a Text van kiválasztva. Ezért látod azt indulásra, amit látsz. Ha átállítod backgroundr-ra (gondolom, magyarul háttér) akkor nem a szám lesz  a színes, hanem a szám mindig fehér (vagy fekete, attól függ, mi az az adott app háttere), s a felső mező fél köre lesz színezve.

 

1)

Ami engem érdekelt az az, hogy kikapcsolod a Zone Gauge-ot, viszont bekapcsolva hagyod a coloring-ot, tehát vagy text, vagy background (s NEM OFF). S hogy akkor mi történik? Előjön-e a világos kék, a nafrancssárga, a bíbor mint a zónákat jelölő szín, legyen az a számok színezése, vagy a háttéré? Nekem nem jön be ilyenkor, tehát össze van drótozva a színezés a zone gauge megjelenítésével.

 

2)

Neked meg szimplán csak ajánlottam, hogy "Nézd meg a coloring-ot, s a text-es verziót, ne a background-ost!"

 

Magyarán hogy nézd meg, hogy melyik megoldás áll hozzád közelebb: a) a zónákhoz kötött színes watt értékek, vagy zónához kötött színes háttér mindig fehér (vagy fekete) watt értékkel. Szerintem az utóbbi szebb.

Előzmény: Pinyo (229009)
Pinyo Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229010

A lépcsőzés lefele még nem 100% - ma reggel kényelmesebb volt egyik láb mellé másik láb lépősen venni a fokokat, és a térdem oldalai fájnak, mintha az IT szalag lenne, de szerintem csak kicsit sokkot kaptak az ízületeim.

Üzenem amatőrnek, hogy igen, a maraton kevés edzéssel is lefutható, de mennyivel élvezetesebb már felkészülten ugyanez.

Előzmény: Pinyo (229006)
Pinyo Creative Commons License 2023.12.18 0 0 229009

Itt kicsit elakadtam.

Szóval

"Nézd meg a coloring-ot, s a text-es verziót, ne a background-ost!"

Az első, a coloring, amikor a kijelző tetején egy íves színes izé van, mint ahogy a pulzus és a színes zónáit mutatja?

Vagy az a Zone Gauge-nek hívott izé?

A text amikor egy szimpla teljesítmény szám van, de a background-os az micsoda?

Előzmény: Törölt nick (229008)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.17 0 0 229008

https://club.stryd.com/t/humidity-accuracy/25662

 

https://club.stryd.com/t/humidity-accuracy/25763

 

Aztán még annyit, s a paraszt fb közösség nem segít a kitesztelésében, pedig én írogattam oda is segítő hsz-eket, hogy ha én az F6X-en kikapcsolom a Zone Gauge-ot, akkor nem működik a coloring, egyik verziója sem. Erre a fejlesztő azt írta, hogy ez nem volt szándéka.

 

Esetleg meg tudnád nézni, Pinyo, valamikor, hogy nálad is ez a helyzet? Lehet futás közben is állítani a settingsben, nem omlik tőle össze a Stryd Zones. Nem sürgős, a Stryd még annyit sem írt vissza 1 hét alatt, hogy konfirmálták a bug-ot. Köszi előre is. Megnéztem a gc linket, még mindig túl gyors vagy. Egyél is, többet mint kellene! :-)

Előzmény: Törölt nick (229007)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.17 0 0 229007

Én már tesztelem vagy 2-3 hete a Stryd új adatait.

 

A T jó, ha nem süt a nap, akkor a Styrd kerekített T-je maximum 0,9 fokkal mutatott többet, mint a kalibrált Tempe-m, azaz a teljes eltérés max. 1,4 fok. De ehhez hozzá kell tenni, hogy a Stryd-ba kisebb mozgóátlagolás  van és/vagy kevésbé érintkezik a szenzor a házzal, legalábbis ez a tapasztalatom, ld lakásba beérkezést, mindig a Stryd T-je emelkedik előbb. Azaz vsz a max. 1,4 fokos eltérés kisebb, inkább 0,5-1,0 fok között lehet. Egyszer kirakom az erkélyre, aztán hajnalban - amikor a minimumot el szokták érni a külső hőmérőim - majd rájuk nézek.

 

Az RH gagyi, hiába tiltakoztunk a club.stryd.com-on, mellébeszéltek a strydosok. A fb-on meg általában nagyobb az ájlávjú sztrájd!

 

Nézd meg a coloring-ot, s a text-es verziót, ne a background-ost! Az is kafa lett, az F6X-en szép nagyon. A bunkók az Enduro-ra nem fejlesztették ki, mert hogy kicsi a memóriája. Nekem fut az Enduro-n egész komoly CIQ adatmező, azaz lehet, hogy szarul kódolnak.

 

Egyébként meg sajnálom, hogy nem mertem elmenni, olyan jó lett volna úgy szenvedni egy hosszú futásnál, hogy nem vagyok vele egyedül. Továbbra se eddz, lécci! :-)

Előzmény: Pinyo (229006)
Pinyo Creative Commons License 2023.12.17 0 0 229006

Én eléggé megszenvedtem, nem esett jól a lábaimnak. Minden tiszteletem 9:3 kartársnak, akinek benőtt a luka és tök jól futott. És végig dumált.

O/O, Asztrofizikus meg O/O barátja pedig két kört futottak, jaj.

 

De nekem is lett újdonság: új mezőket láttam a futásomnál: a Stryd elkezdte mérni és letárolni a hőmérsékletet és a páratartalmat. Jé.

https://connect.garmin.com/modern/activity/13131399321

Spenót Creative Commons License 2023.12.17 0 0 229005

Jó nektek!

Sajnálom, hogy nem voltam veletek!

Előzmény: O/O (229004)
O/O Creative Commons License 2023.12.17 0 0 229004

Megvagyunk! Már a Ponty étteremben eszeünk! Minden rendben volt

Spenót Creative Commons License 2023.12.16 0 0 229003

🙂

Előzmény: 9:3 (229001)
Pinyo Creative Commons License 2023.12.16 0 0 229002

Lehet, hogy jobb bőrben vagy, a tegnapi 7 kilométertől izomlázam lett.

Előzmény: 9:3 (229001)
9:3 Creative Commons License 2023.12.16 0 1 229001

Klassz, ezt majd mesélgetni fogom Spenótnak, hogy "amikor mi voltunk Pinyo-val a lassú szekció". Ez kb. olyan, mint hogy gurtnisnak és nekem együtt összesen két Spartathlon-teljesítésünk van : )

Előzmény: Pinyo (228999)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.16 0 0 229000

Nem hiba ez, hiszen pl. a mai napos időben pár fokban is jólesett a séta. Kicsit el

is kalandoztak a gondolataim, s láttam magamat kocogva….

 

Csak nyűgös voltam, mert általában novemberben vagyok csúcsformában. Minden szempontból.

Előzmény: 9:3 (228976)
Pinyo Creative Commons License 2023.12.16 0 0 228999

Én. Én vagyok a lassú szekció.

Előzmény: 9:3 (228998)
9:3 Creative Commons License 2023.12.16 0 0 228998

lesz még rajtam kívül bárki, aki 8.45-re megy a parkolóba, és egyetlen kört kocog? Vagy már teljesen kihullott a lassú szekció?

Asztrofizikus Creative Commons License 2023.12.16 0 0 228997

Oké, valahogy megtalállak benneteket! Nem lett semmivel se bizonyosabb a ma éjjeli időjárás-előrejelzés. A Mátrában állítólag este 6-kor még ragyogó derült lesz, reggel 6-ra viszont beborul. De hogy a kettő közt mikor, az teljesen bizonytalan. Minden esetre igyekszem 5:45-ig odaérni a gárdonyi vá. parkolójába (az állomásépület Bp-felőli, focipálya melletti oldalára, ugye?), de mondom, ne várjatok rám. Ha nem borul be mégse, és munkán kívül más nem jön közbe, akkor is legkésőbb 6:30-ig odaérek, és úgy várhatóan Pákozd térségében fogunk találkozni. Biztos ami biztos, feltöltök egy tókör-útvonalat az órámra, mert bármikor képes vagyok eltévedni, különösen ha a nem a megszokott irányba megyek. Biztos ami biztos, elküldöm privátban a telefonszámomat, ha arra visszaírod a tiédet, akkor tudunk esetleg menet közben egyeztetni, ha bármi miatt kellene.

Előzmény: O/O (228993)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!