Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 2
A meghívó szövege: (ezt én izzadtam meg)

Ajka és a szénbányászat 1865-től elképzelhetetlen volt egymás nélkül, aztán 2004. 09. 03-án az utolsó csille szén is a felszínre került…

Ajkán a szénbányászat és a vasút 1873. 03. 23-tól az 1960-as évekig elképzelhetetlen volt egymás nélkül, aztán megépültek a kötélpályák…

Ajka és a vasút 1872. 10. 01 óta elképzelhetetlen egymás nélkül. Még nem ment el az utolsó vonat, ámbár a helyzet felemás. A fővonalon ez remélhetőleg minél később fog bekövetkezni, az iparvágányokon pedig éppen ezeket a történelmi pillanatokat követhetjük nyomon napjainkban.

Ezért talán nem haszontalan, ha összehasonlítjuk Ajka vasútját régen és ma! Nézzük meg, mit látott a fotós a századfordulón, mit látott a század elején, mit a II. Világháború alatt és utána, és mit láthat, illetve mit nem láthat ma!

Tartson velem egy időutazásra, ezúttal nem a síneken gördülve, hanem a vasutat bemutató archív és mai fotók, régi vasúti tárgyak, több mint száz éves dokumentumok szárnyán repíthet minket a múltba fantáziánk.

Ezt a város:

Az ajkai Nagy László Városi Könyvtár
és Szabadidő Központ tisztelettel meghívja
Önt és barátait a Városi Múzeumba

december 1-jén 16 órára

Pászti Tibor
amatőr vasúttörténész, műszaki szakértő

Ajka vasútja régen és ma
című kiállítására és szakmai előadására.

A kiállítást megnyitja: Villányi György
 a MÁV Vasúthistória Munkabizottság tagja.

A kiállítás megtekinthető 2007. január 20-ig, a múzeum nyitvatartási idejében.

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 1
Grat ezzel te lettél a topiknyitó hozzászóló én meg a o-s! Hosszúra nyújtottam a mondókámat :-)))))
Előzmény: bogel (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.21 0 0 0

Sokat tűnődtem azon, hogy hogyan lehetne a vasutas fórum olvtársainak tudtára adnom, hogy a város hozzájárulásával, sikerült egy évek óta dédelgetett álmom! A fényképeimből és a gyűjteményemből egy kiállítás! Ha minden topikot tele szórok vele az egyrészt melós másrészt inkább indulatokat gerjeszt. Ha nyitok egy topikot neki akkor ez lesz a száz akarhanyadik, s emiatt kapok hideget meleget, de legalább nem annyira macerás! A kiállítás zárása után természetesen töröltetem a topikot, mert nem lesz értelme tovább léteznie, addig kérem türelmeteket.

No a lényeg a lényeg:

Ezennel tisztelettel meghívok minden olvtársat a kiállítás megnyitójára. A kiállítás megtekinthető 2007. 01. 20-ig a múzeum nyitvatartási idejében, a fotó galéria látogatása ingyenes, egyébként 100 Ft a belépő ha valaki érdeklődik Fekete István, Molnár Gábor, és Borsos Miklós iránt is.

Helyszín: Ajka Városi Múzeum Fotó Galéria.

Időpont: 2006. 12. 01. 16:00

A kiállítást megnyitja Villányi György a MÁV Vasúthistória Munkabizottság tagja.

16:30-tól Pászti Tibor (én) A kiállítás címével megegyező előadást tart eddigi "kutatásai" eredményéről.

Akinek kedve van eljönni, és bármilyen kérdése van annak itt szeretnék útbaigazítást adni, ha esetleg egy lelkes csapat szerveződne, akkor itt szeretnék ennek teret bitosítani, ezzel igazán kár lenne a többi topikot terhelni! :-)

bogel Creative Commons License 2006.11.21 0 0 topiknyitó
0o.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!