Keresés

Részletes keresés

Cuoresportivo Creative Commons License 2002.01.23 0 0 391
Szeretném tudatni, hogy beindult az "Így ahogy vagytok - ez lóverseny topic", mely nem kíván konkurenciája lenni az akito által elindítottnak, és ahol, reményeim szerint, mind galoppos, mind ügetős jól fogja érezni magát.
Előzmény: akito (383)
akito Creative Commons License 2002.01.23 0 0 390
Ha már nincs senki a családjában, aki ért a számítógéphez, elárulom: ha a jobb egérgombbal rákattint a képre, kijön egy ablak, az alsó sor a tulajdonságok, arra katt és ott találhatók a jellemzők. Ma az volt kiírva, "nem hozzáférhető"!
Tegnap még az volt!
Ha valaki képet akar betenni, és nem tudja hogyan kell, szívesen elmagyarázom, már profi vagyok, pár napja tanultam!:)) Persze nem holmi kismalacokat!!!!
Előzmény: Fra (389)
Fra Creative Commons License 2002.01.23 0 0 389
akito, aranyom!
Tudom, semmi közöm a magánügyeihez, kismértékben (szkepticizmus)sem, de az Isten áldja meg, arra nem gondolt, hátha valami net-ördög, vagy szerver probléma, ami miatt nem lehet azt a linket megnyitni? Ennyire nem lehetnek alulképzettek nevezett urak, hogy ne örülnének annak, minél többen látogatják az oldalukat! Hát sose hallot még arról a mondásról, talán egy színész követte el első ízben, mindegy mit mondanak rólam, csak benne legyek a köztudatban??!! Vagy lehet, hogy még ők sem hallották??? De, szerintem is, írjanak csak ide, ha tényleg szoktak kukukcskálni, úgy jó a dolog, ha minden értintett hozzászól, lehet ütköztetni érveket pro és kontra! Persze kizárólag az ügető fennmaradásának, és nívósabbá tételének érdekében! Meg néha egy-két holtbiztos tipp, az se ártana... :)
Fra Creative Commons License 2002.01.23 0 0 387
jaj, Couresportivo!
Fogja erősen a kantárt, és ne engedje, hogy elszaladjon a ló magával! :) (hogy milyen tébolyítóan megy nekem ez a lovas-nyelv! alig hiszem!)
Előzmény: Cuoresportivo (382)
Fra Creative Commons License 2002.01.23 0 0 386
akito, kedves!
A falunak van azért mása is, nem csak szépe, bár lehetséges, hogy lovat úgy nem neveztek még... :))
De mit szólna a B.B. Action-höz? (ha a hangsúlyt is írhatóvá tudnám varázsolni, egyből megértené, miért erre gondoltam! :) )(a star- bármikről meg csak annyit, hogy maradjunk a starlingnál, nagyon tetszik, Candy Starling! mmmmm... tudja mit jelent egészen potnosan a candy? nézzen utána! :) )
Kicsit unom már, de újfent elnézést kérek, amiért ennyire pofátlan vagyok, de teljességgel kiment a fejemből, hogy maga az, aki eme helyet megnyitotta, és itt élhet a házigazda kizárólagos jogaiva, mint pl. ajtót mutatni... vagy esetleg hellyel kínálni, és türelemmel viseltetni... Tudhatná, milyenek az emberek! Mindenki arról beszél, amiről őneki tetszik. Függetlenül attól, hogy figyelembe venné, a másik is arra kíváncsi-e. Próbálok alkalmazkodni, de még nem tudom, pontosan mihez is, mert kissé free style-ban következnek egymás után a hozzászólások, inkább úgy, ahogy a lovak a lábaikat a .... jesszus, majdnem lerírtam, hogy hol, dobálják, ahogy jólesik nekik, nem olyan szigorú szabály szerint, mint az ÜGETŐN. Na, ha már itt tartunk, tudja, mit hallottam valakitől? Törekszem a szó szerinti idézésre: "az ügetőlovak már úgy jönnek ki az anyjukból, hogy tudják ezeket a lépéseket, tanítani sem kell nekik, nem megerőltető a számukra". Kissé kétkedtem, de mit mondhattam volna? Elhittem. Maga szerint? (ez igazi ügető téma, nemde? remélem ezért nem lesz se durcás, se zsörtölődő! :) )
Ezért a szép nap kívánásért egy soron kívüli fülvakarásban részesítem! Mégha kicsit késve is, majdnem este hékor olvastam el, persze, ha egyáltalán nekem is szánta...
akito Creative Commons License 2002.01.23 0 0 385
Nagy örömmel jelenthetem, hogy NL Kft. urai olvassák a mi kis topicunkat. Ugyanis annak a 4 képnek a hozzáférhetősége ("Magunkról" link), amiből kettőt feltettem ide, a mai naptól nem elérhető!
Talán írhatnának is valamit!
akito Creative Commons License 2002.01.23 0 0 384
Ha nem kocsit húzna "Bermuda", hanem szánt, azt hinném, hogy megjött a Mikulás! Pedig ő csak Martinek János öttusa világbajnok!
akito Creative Commons License 2002.01.23 0 0 383
Kedves Fra!
Ezen a topicon kizárólag csak akkor szeretnék galoppal foglalkozni, ha valaki udvariasan megkér, hogy magyarázzam már el az ügető iránt érzett imádatom okait. Mivel ezt tegnap megtettem, ezentúl csak utalni fogok Szasa-nak írt soraimra, de galoppal a továbbiakban nem kívánok foglalkozni. Az Index Fórum íratlan szabályai szerint, tőlem, mint topicnyitótól ez nem udvariatlanság! Ugyanakkor senki nem akadályozza meg új vendégünket abban, hogy "Az indító...." címen új topicot nyisson, ahová tódulhatnak a galoppimádók. Sok sikert előre is!
A nickem ne tévesszen meg senkit, Akito, mint szépség és nem mint angol telivér a második (!)kedvencem. Az elsőt úgy hívták, hogy King Satin, de közismert szerénységem tiltotta, hogy ezt a nevet vegyem fel. A mennyből is megörvendeztetett kedvencem, amikor a szilveszteri versenynap első futamában csemetéje ( King Satin-Candy Starling, vagy Starlight, erre most hirtelen nem emlékszem, annyi Star...kezdőnevű paci van)kisebb "vagyonhoz" juttatott.
De ugyen nem szeretné, ha "Falu szépe", "Durcás leány"? "Bonviván" vagy esetleg "Cili" lenne a kedvencem, bár a "Zsörtölődő"-n godnolkodtam!:)
King Satin egy külön fejezet, majd visszatérek rá!
Legyen szép napja az ide kattintóknak!
Előzmény: Fra (380)
Cuoresportivo Creative Commons License 2002.01.23 0 0 382
nem titkolt szándékom, kedves Fra:), (a galopp megkedveltetése mellett)
Előzmény: Fra (381)
Fra Creative Commons License 2002.01.23 0 0 381
Kedves Cuoresportivo!

Kezdem egyre inkább megkedvelni Önt! :)

Fra Creative Commons License 2002.01.23 0 0 380
akito, akito, erre bizony mondani kellene valamit, hogy is áll maga a galoppnak nevezett szánalmas-nevetséges izével? akíííííto, akííííííto, jól gondolja meg, mit felel, nehogy úgy járjon, mint az a szerencsétlen Rodrigo, amikor kénytelen volt beérni Akito popójának látványával, és azzal is csak jó messziről, mert a végén úgy marad le maga is, gyűlnek itten a galoppotnemutálók-táborba tartozó b e t o l a k o d ó k! :)) (kapjon be egy kockacukrot, jót tesz a vércukorszintnek, tessék, itt tartom a tenyeremen!)
Cuoresportivo Creative Commons License 2002.01.23 0 0 379
Jó hír magamnak!:) Elszámoltam, csak 2 hónap és egy hét míg újra láthatjuk a telivéreket, ZSOKÉKAT, a tehetséges fiatalokat, mint Kerekes vagy Setény, és persze a mindig esélyes hölgylovasokat, mint Borkó Betti vagy Sallay Ágnes. És felhangzik: "Az indító felszólította a lovasokat starthelyeik elfoglalására"
Előzmény: Cuoresportivo (368)
Fra Creative Commons License 2002.01.23 0 0 378

Szia, Szasa_!

Elsősorban köszönet, amiért szimpatikusnak találtál.
Másodsorban végtelen megnyugvással tölt el, amiért belőled is nagyjából hasonló gondolatokat és érzéseket váltanak ki ezeknek a kedves féfiaknak a megnyilvánulásai. (de jól vigyázz, mert a nagyon szerényt, nem Simonnak, hanem Simonyinak hívják, nehogy sértődés legyen a dologból! nem, mintha a másik egy csöppet is szerénytelenebb lenne!) És az meg egyenesen tisztán látszik, aki netán kedveli "az egy ló egy emberrel a nyergében" felállást, annak bizony aló mars!, vagy valami ilyesmi... (valami azt súgja, megérted, vagy meghallod, hol van a hangomban irónia, netán pár csöpp kis cinizmus, de néha ennyi kell)
Egy gyarkorlati jótanács, ha valóban kimennél az ügetőre: vagy termoszban vigyél magaddal kávét, vagy előtte igyál, amennyit elégségesnek tartasz arra a pár órára, ott semmiképp! Ja, és úgy öltözz, hogy minden ragad a mocsoktól! És kényelmes cipőben! Mert leülni, csak úgy, ukmukfukk, nem lehet ám, még akkor sem, ha találsz valahol egy széket, mert az biztosan valakié, még akkor is, ha úgy néz ki, senki nem ült már rajta ezer éve... De a lovak gyönyörűségesek, a futamok tényleg izgalmasak, és van azért levegő is, mert tudod, csak a "rozzant, köpcös, kopaszodó vének"-nek fontos, hogy meleg-büdösben legyenek! :))

Cuoresportivo Creative Commons License 2002.01.23 0 0 377
Kedves Szasa, Fra, tisztelt Akito és András!

Nos, véleményem (egy nézőé:) szerint lehet vitatkozni azon, hogy melyik ág a "jobb", a galopp vagy az ügető. De nem hiszem, hogy a másik kedvének és szórakozásának elrontása lenne a cél. Maga a lóverseny egy jó dolog, hogy valaki az ügetőt, vagy a galoppot, esetleg mindkettőt kedveli már egyéni beállítottság kérdése.
Én elismerem az ügetőnek azt az előnyét, hogy a versenyek végig követhetőek, mármint szemmel. Ezért jobban el is adható, mint termék.
Szasának egyetértek abban, hogy az emberek többsége számára a lóverseny a galoppal egyenlő. A versenyló pedig a telivérrel. A galopp tradícionálisabb, 1814-ben rendeztek először versenyeket itthon. Emlékversenyek sokasága lett történelmi személyről elnevezve.
Bármely állatorvos egyetért azzal is, hogy a galopp a természetesebb mozgás a ló számára. Olyan, mintha a futást hasonlítanánk a gyaloglással. Önök hány neves futót tudnak felsorolni? 10-et? Annyit biztos. És hány híres gyaloglót?
Mit gondolnak a telivérek a célegyenes dombján? Talán azt, hogy legalább kocsit nem kell húzniuk. Ez alagi specialitás. Nem jó, de most ez van. És van ez a fontos. De azt tényleg nem tudom, hogy értelmezi a ló, hogy büntetik, amiért gyors.
Az ügető hangulatát, ami köszönhető a betonnak is és a kis légtérnek, őszintén irigylem és élvezem. Fantasztikus a lelátón lenni és hallani, ahogy zúg a tömeg. Alagon sajnos nem szokás megtapsolni a nyerőt, de ez szerintem a sok „laikus” miatt is van. A Kincsem Parkban ez még dívott. Kívánatos példaként Pozsonyt említeném, ahol a galoppversenynap népünnepély. Ha még nem voltak és tehetik, mindenképpen látogassanak ki egy vasárnapra. Ott a hölgyek sem éreznék idegenül magukat.
Menthetetlen lenne a galopp? Ezt, ugye, nem mondja komolyan, Simonyi úr? Egyébként is, nekem ez az öntömjénezés pusztán provokációnak tűnik. Higgye el, ha nem szítja a kedélyeket is megél a topic.
Akito úr neve pedig önmagáért beszél. Gondolom nem választott volna telivér nevet, ha gyűlölné a galoppot.
Jó éjt mindenkinek

Előzmény: akito (376)
akito Creative Commons License 2002.01.22 0 0 376
Én adaptáltam egy régi (30-as évek beli) mondást!
"Miért jó a kávéház? Mert az ember nincs otthon és mégsincs levegőn!" Ennyit a füstös, mocskos büféhelyiségről!:))
Előzmény: Törölt nick (375)
Simonyi András Creative Commons License 2002.01.22 0 0 374
Kedves Szasa!
Igaza van Akitonak amikor a galopp és az ügető közötti különbséget ecseteli! Én még annyit tennék hozzá,hogy amíg az ügető egész évben üzemel addíg a finnyás galoppsport időjárásfüggő! Azaz leghamarabb március körül kezdődnek a versenyek és november táján hála a jó Istennek be is fejeződik! Még annyit a galoppsportról,hogy ennek a szakágnak a talán legnagyobb egyénisége Kállai Pál aki ha jól tudom-Akito segíts-közel 70 éves! Minden elismerésem Kállai úrnak hiszen világszám amit scínál-komolyan mondom-de ez valahol a magyar zsokék szégyene is! Bezzeg nálunk ügetősőknél ott van Huszár,Dénes,Marschall,a kis Füredi,Paulovicz,ott van a fiatal és tehetséges Kolozsi,nem beszélve Nagyváryról Szabó Krisztináról no meg Horváth Györgyről! Szóval amíg nálunk klasszisok egész sorát láthatja a publikum addig a galopposoknál talán ha 3-4 viszonylag nagy egyéniség tevékenykedik! Ezért viszont felesleges megtartani az alagi tréningpályát vagy mondjuk a Kincsem Parkot! A közönség letette a voksát az ügető mellett jó lenne ha Pécsi Istvánék is így tennének! Pécsi sajnos galoppmániás de nem kellene az ügető kárára előnyben részesíteni a menthetetlen galoppsportot!
Előzmény: Törölt nick (370)
akito Creative Commons License 2002.01.22 0 0 373
Még valami!
Egyszerűen szánalmasnak tartom a galoppon az un. nagydíjakat! 6-7 ló áll starthoz, ahol 3-4-nek esélye sincs a helyezésre. Nevetséges! Nézzen meg az ügetőn egy nagydíjas versenyt, hihetetlenül erős, 12 lovas mezőnyök jönnek össze, ahol általában 7-8 lónak komoly esélye van a győzelemre és rendkívül izgalmasak, végig nyíltak a versenyek!
A pénzdíjak közötti aránytalanságok meg egyenesen vérlázítóak. A galoppon egy rossz hendikepben a harmadik helyezett annyit kap, mint az ügetőn egy díjban a győztes. Ha valaki kiszámolná, hogy árilistól novemberig a galoppon és az ügetőn mennyit fordítanak díjazásra, döbbenetes szám jönne ki. De ezt Simonyi András már többször kifejtette és teljesen igaza van! A mindenkori vezérkar, de főleg a mostani látványosan háttérbe szorítja az ügető versenyágat a galoppal szemben!
Simonyi András Creative Commons License 2002.01.22 0 0 372
Tisztelt Cuoresportivo!
Mindenekelött a többi írótársam nevében szeretném megköszönni,hogy ennyire nagyra tartja a hozzászólásainkat! Valóban fantasztikusak a beírások,igérem a jővőben is tartani fogjuk a színvonalat! Ami a galopposok száműzését illeti ebben a kérdésben a topictulajdonosnak azaz Akitonak van döntési jogköre! A magánvéleményem az,hogy a galoppot népszerűsítő illetve azzal foglalkozó írásokat száműzni kellene erről az oldalról! A galoppsport nálunk menthetetlen nincsen utánpótlás,kevés a hajtó,unalmasak a versenyek! Nagyon örülök annak,hogy Alagra kerültek a galoppversenyek bár szívem szerint még messzebbre vinném! Remélem sem idén sem késöbb nem fogom azt megélni,hogy egy helyen legyenek a galopp és ügetőversenyek! Nekem a Kerepesi út remek ügetőhelyszín,csak fel kéne egy kicsit újítani a lelátokat és a kiszolgáló helyiségeket!A galopp menthetetlen nincs szüksége rá senkinek 1-2 fanatikust kivéve!
akito Creative Commons License 2002.01.22 0 0 371
Kedves Szasa!
Kérdésére roppant nehéz a válasz!
Röviden, a galoppon unatkozom, az ügetőn nem! Nem tehetek róla, ilyenből vagyok!
Kicsit hosszabban:
Galopp: szép idő, jó levegő, szénaillat, lópára, brrr!
Ügető: füstös büfé, mocsok, ordítozó emberek, büféasztal, kis társaság, mindjárt más!
Galopp: bevallom nem értem, képtelen vagyok követni a súlyozást, nem tudom a lovak esélyeit kiszámítani, az időeredmények nem számítanak, csak véletlenül nyerek.
Ügető: azt hiszem az összes lovat ismerem, tudom mennyit "tudnak", mit jelent az esélyek szempontjából a 20, 40, 60 méteres hátrány, az, hogy honnan fordulnak, mi a startszámuk. Sokszor nyerek, még akkor is, ha néha még így is mínusszal zárom a napot, de van sikerélményem!
Galopp: nem látom a versenyt, csak az utolsó 200 métert, amikor is általában 2 ló elköszön. Nekem csak ritkán emelkedik az adrenalin szintem ezeken a futamokon.
Ügető: Végigkövethetem a versenyt, minden mozzanatát, a megjátszott lovakkal szinte én is futok. Nehéz jellemezni ezt a lelkiállapotot, ami kb. 3 és fél percig tart, de ez engem rabul ejtett!
Most hirtelen ennyi!
Előzmény: Törölt nick (370)
akito Creative Commons License 2002.01.22 0 0 369
Kedves "Newcomer"!:)
Én természetesen nem zárnám ki a galoppot preferálókat, csak hát nem értem őket! De hát ez valószínűleg kölcsönösen, mondhatnám vice versa így van!
Szegény párák, megszakad a szívem, amikor az alagi nagydombra vánszorognak fel a befutó egyenesben! Mit gondolhatnak magukban! Legyen az alcím: " Az indító felszólította a lovasokat starthelyeik elfoglalására!":)
Cuoresportivo Creative Commons License 2002.01.22 0 0 368
Kedves Fra, Akito és Simonyi Urak!

Remek, amit eddig összehoztak. Igazán pazar, szórakoztató olvasmány. Komolyan. Szerintem, ha lenne lehetőség alcímet adni a topicnak, sokkal több "newcomer" (próbálom tartani a lépést az angol kifejezések használatával) tenné tiszteletét itt a lovis témánál.
Jól mondom? A cím, ugye nem zárja ki a galoppot preferálókat?
Még három hónap és egy hét...

Előzmény: Fra (367)
Fra Creative Commons License 2002.01.22 0 0 367
Kedves András!

Kezd lételememmé válni az a megkülönböztetett „figyelmesség”, mellyel ezen a fórumon – és nem csak Ön – engem kromoszómáim szerint kezelnek. Hovatovább természetesnek tűnik, hogy az e helyet naponta, akár több ízben látogató férfiak, ellenben, kiváló társaskapcsolatban, felhőtlen boldogságban, kiegyensúlyozott módon pergetik napjaikat. Tekintettel az „éjjel-nappal” időbeni meghatározására, vettem a fáradtságot, és végignéztem, mikor is voltam itt. Tény, hogy sokszor, az utóbbi három napban. Miután megtaláltam az imádott lovaimat. De megvizsgálva az inkriminált időpontokat, ezek főként éjszakaiak, mert az is tény, keveset alszom. És nem is volt sehol figyelmeztető jelleggel, nagybetűkkel föltüntetve: NŐKNEK ÉS BUTÁKNAK TILOS A BELÉPÉS! Akár hájjal való kenegetésnek, és hízelgő bizsergetésnek is érezhettem volna, hogy válaszra méltattak. Helyette a következő impulzusok értek: na, indulj, főzz egy kávét! nincs mosogatni-mosni-vasalnivalód??? Kissé magasabban osztályozva, egy könnyed farracsapást követően: csitulj, kisvirág, ez komoly társalgás, ne szólj bele! hallgass és mosolyogj! Nos, nem túlságosan vastag a bőr az arcomon. Viszont eddig nem is éreztem szükségét, hogy akár egy mikronnyit is növesztenem kellene rajta. Nem ehhez vagyok szokva. Lehet, hogy az Ön számára talán értelmezhetetlen, de elsősorban elismerő tiszteletet szoktam kapni, és egyáltalán nem azért, mert valamiféle géniusz lángol bennem! Csupán azért, mert természetes vagyok, megjátszás, beképzeltség, és „fitogtatási” kényszer nélkül (ezt majd megtalálja, akinek inge, és az húzza is magára!). És talán még azért is, mert hülye, és műveletlen viszont nem vagyok. És ritkán ülök föl a magaslóra is, olyankor is csak szántszándékkal, tudatosan, amikor azt megérdemli valaki… Van szerencsém ismerni, szakmájukon belül leghíresebb, legnevezetesebb, és egyébként is nagyon népszerű embereket. De valamilyen véletlen folytán még sosem tapasztaltam velük kapcsolatban, hogy ezt magukról ki is merték volna jelenteni, vagy akár leírni… Mi több, olyanokat is, akik közismerten baromi jól néznek ki, de ez, meg semmi más, csak ízlés kérdése, és mint tudjuk, azok közé a dolgok közé tartozik, melyről értelmetlen eszmétfuttatni… Mert szerény véleményem szerint, a baromian jól kinéző férfiak (a számomra azok) jó kinézése nem is látható kívülről! Ez egyfajta kisugárzás, egy hang, egy messzenéző tekintet, azonos gondolatok, ugyanakkor felmerülő azonos kérdések… valami ilyesmi, divatosan kifejezve feeling. És, mivel Önt annyira foglalkoztatja a külcsín, hát persze, hogy az is van! Gyönyörű kéz, és meleg szemek. De, lehet, hogy most sikerült újból olyan húrokat pengetnem, melyeknek frekvenciái az Ön fülének hallhatatlanok maradnak…
Tudja, gyorsan írok, és nem kell gondolkodnom a mondatokon, azok csak úgy előjönnek belőlem, néha sokkal több is, mint kellene, mint valószínűleg most is… Nem telik hát órákba, míg végzek tíz-húsz sorral.
De valami írható azért javamra is, készültem Önökből, kedves uraim! Nem, mint egy-egy hímnemű példányból, dehogy! Mint személyekből. Mint egyetlen egy, mindenki mástól különböző személyből. És talán megkockáztathatom, nem ért semmiféle csalódás. Minden bizonnyal azért is, mert optimista vagyok, megértő és elfogadó. És, ha semmi nem játszik bele a mindennapos, labirintusban való futkározás életembe, akkor vidám is. Az útvesztőt persze magamnak választottam, jól érzem magam benne. És azt is tudom, merre a kijárat. De még, egyelőre, jól el vagyok… A tavaszt még megvárom, míg a sövényeken újból levelek nőnek, ugyanis úgy sokkal izgalmasabb, mint átlátható ágak között, megtalálni az utat…
Hát, ez teljesen off lett. (lassan legalább a műszavakkal tisztába jövök)

Ha valakinek ez a néhány mondat kellemetlen perceket szerezne, untatná, vagy teljességgel nem várt reakciókat váltana ki belőle, attól bocsánatot kérek. Számomra nem olyan rettenetes. Néhány gondolat csupán, válaszként, néhány másik gondolatra… mert egészen egyszerűen „én úgy vagyok alkotva, hogy muszáj azt hinnem, hogy minden egyszerű”…
Hát, éljenek a lovak, a széna- és istállóillat, éljen a zabos-zsák... Önök, urak, pedig mulassanak jól!

akito Creative Commons License 2002.01.22 0 0 366
Kedves Fra!
Érdeklődéssel várom, hogy ebből hogyan mászik ki?:))
akito Creative Commons License 2002.01.22 0 0 365
Sajnálom, hogy espé (kié lehet ez a nick?:)) a (2) beírás után eltűn, pedig üdvözölte a kezdeményezést ("ez olyan jó, hogy mától én mondtam"). Csak hát nekimentünk kicsit a NL Kft-nek (ingatlanpanama, meg egyebek) és hát ugye az ember ritkán támadja a kenyéradó gazdáját. Pedig szívesen olvasnám észrevételeit.
András, tudsz valamit a Kincsem parki építkezés helyzetéről? Túl nagy a csend! Néha felröppen, hogy költözik az ügető, de már volt 2 legeslegutolsó szilveszteri verseny! Hány lesz még a kerepesi úton? Remélem sok!
Simonyi András Creative Commons License 2002.01.22 0 0 364
Kedves Akito!
Gondolom egyetértesz Velem abban,hogy Huszár László sokadszor bizonyította be,hogy az egyik ha nem a legjobb magyar hajtó! Szilveszterkor ha jól emlékszem Elba kocsijában sziporkázott amikor fantasztikusan energikus hajtással rázta fel fáradó lovát és győzte le a sokkal frissebbnek tűnő Eiffelt akit a kis Füredi hajtott! Zsibárus is rettenetesen elfáradt a végküzdelemre azonban jött Huszár és máig nem tudni hogyan de győzött! Elképesztően gyengén hajtotta viszont Szabó Krisztina Donna Summert amivel azt bizonyította be az egyébként kítűnő képességű hajtóhölgy,hogy a fogós lovak nem neki valók! Alexandra M sem megy igazán jól a kezében,Szabó Kriszti kezébe én inkább hajtós lovakat adnék! Bob Do It a magyar ügetőidomárok szégyene,Németországban körbe tudták hajtani itthon viszont csak vergődnek vele! Ideje lenne már Török kezébe adni úgy gondolom! 2100 méterre felesleges kihozni! Megdöbbentő volt ismét azt látni,hogy Jáder László újabb alibihajtást mutatott be Dorinával,egyértelmű,hogy ezzel a loval nem is akar nyerni a mester csak pénzt keresni a sok placcal! Örülök annak,hogy egyre nagyobb a játékkedv nem örülök viszont a roppant kevés nézőnek! De ez már PR kérdés is! Kérdezem Én miért nem lehet minden hétvégén szilveszteri hangulatot csinálni?! Színvonalas programokkal ki lehetne csalogatni több ezer embert minden héten ebben biztos vagyok! Jó lenne ha Pécsi tenne valamit az Ügető népszerűsítéséért is!!
Előzmény: akito (363)
akito Creative Commons License 2002.01.21 0 0 363
Fra!
Ha ilyen rohamosan fejlődik, még a végén felfogadják szóvivőnek. A Farkasházy úgy sem ér rá mostanság! Tudta? Az látszik, hogy beszélőkéje van, remélem nem vraccsol!
Egyébként, azért fitogtatta hihetetlen alulinformáltágát és rosszindulatát! Nem csodálkoznék, ha Simonyi András be sem tenné ide többet a lábát! Nem hallott Coral Starról??? És képes volt virslitölteléknek nevezni valaki szeme fényét??? Ejnye!!!
András!
Nem volt térerő, hogy nem is reagálsz a vasárnapiakra? Vagy a fentiek miatt tüntetsz távolléteddel?
Jó éjt minden ezután érkező olvasónak és írónak!
Simonyi András Creative Commons License 2002.01.21 0 0 362
Kedves Fra!
Azt kérdezte Tőlem,hogy miféle virlitöltelékem van! Nézze Ön rátapintot arra,hogy miért tartanak engem a szakmán belül minden idők legnépszerübb,leghozzáértöbb tulajdonosának.Bármennyire is furcsa eddig minden lovamat úgy vettem,hogy a tulajdonosok többsége valóban inkább virslitölteléket mint versenylovat látott bennük! Én azonban ezekben a lovakban megláttam a tehetséget és Dénes Áron személyében megláttam azt az idomárt aki a lesajnált lovakból is ki tudja hozni a maximumot ami Coral Star esetében zajos hazai és nemzetközi sikereket jelentet!
Más..Szeretném Önt tájékoztatni arról,hogy nem válaszoltam hanem kérdeztem Önt,arról,hogy van-e barátja?! Úgy gondolom ugyanis,hogy az a nő aki szinte éjjel-nappal ír a Fórumunkba az nem él állandó párkapcsolatba illetve ha él is kezd a kapcsolat kiégni! Én viszont közismerten baromi jól nézek ki ezért gondoltam arra,hogy esetleg felvídítanám Önt nemcsak a valóban színvonalas hozzászólásaimmal hanem a személyes jelenlétemmel is! Most akkor újból feltenném a kérdésemet:VAN BARÁTJA?
Előzmény: Fra (350)
Fra Creative Commons License 2002.01.21 0 0 361
akito, kedves!

Még csak egy kis tekeredés se lett a házikómon, még az egyik szarvacskámat sem dugtam ki! Hát nem csigázott oly sokáig! Szerencsére. :)
Azt mondja, hogy látnom kellett volna??? Hát most akkor mehetek a versenyre, vagy inkább ne zavarjam az ismerősömet? A fene se tud kiigazodni magukon! Férfiak! Viszont tudom, mi az a barrier. Művelődöm, rohamos tempóban. Ha akarja tudni mennyire, hát figyeljen: úgy viselkedett ebben a beírásában, mint egy felhúzott ló! mmmmm....! Na??
Leesett az álla, mi?? Majd csak figyuzgasson! Napról napra egyre up to date-ebb leszek! :))

Kicsit zavarban vagyok, ehhez, hogy - 5.000, ehhez illene gratulálni? (ezt még nem látom tisztán)

Egy futam volt összesen vasárnap????

Jó éjt mindenkinek! Álmodjanak az urak szikrázó lópatkókkal! :))

Előzmény: akito (360)
akito Creative Commons License 2002.01.21 0 0 360
Csak egy futamról szeretnék írni, ami tökéletes reklámja lehetne az ügetőnek! Kedvcsináló gyanánt, ha valamikor lesz olyan valamelyik országos TV csatornán, Pécsi úr, kérem a IX. futam utolsó 200 méterét bejátszatni. Lélegzetelállító volt és az a furcsa, hogy senki nem szentcségelt (mint rendesen, ha nem nyer), hanem mindenki azt motyogta, hogy "ilyet még nem láttam".
Legalább 10 hajtó nyerni akart. Ha jól emlékszem 6 ló ment egyvonalban, a másik 4 utat keresett. Valamelyik, a barrier-ről átvágott a kerítéshez, de így sem talált "lyukat". Aztán szinte egyszerre átröpültek a célon! Fra! Ezt látnia kellett volna! Nem volt egy francos antennazsinor a közelben?
Elég volt egy versenynap, hogy a "nagymenők" feltalálják magukat. Volt néhány meglepetés, de a kvóták korántsem törtek a csillagos égig, mint a 100 Ft-os alaptét premierjén.
A jó hír, hogy myertem kb. 30 ezer Ft-ot (3 hármasbefutó, két befutó 100-as alapon), a rossz, hogy még így is 5000 Ft vesztéssel zártam a napot!
Na majd legközelebb!
Talán ha a Simonyi András tippjeit elolvashatom csütörtök éjjelente, átfordulok nyerőbe!
Fra Creative Commons License 2002.01.21 0 0 359

akito, kedves!

Ha nem zavarja különösebben, hátulról indulnék visszafelé.

- Dorothy-ra gondolt? (csak, nehogy félreértsem!)
Amúgy pedig véletlenül mentem arra, és, hogy bejött-e? Még nem perdülök táncra, se nem fakadok dalra... Még nem is tettem, se helyre, se tétre...

- Csigázódásról csak annyit, majd meglátjuk, kinek nő ki hamarabb a szakálla, azaz, kinek meddig kell várnia, hogy a másik türelme elfogyjon!

- Amennyiben a magánügyeit titokban óhajtja tartani, ne tegyen rájuk utalást, kedvesem..., vagy ne is viselkedjen úgy, hogy fény derüljön rájuk...

- Köszönöm, ha válaaszol nekem valamire! :)

- (viselkedhetek még hülyeként, ha értem is, nemde? :) )

- Most majd mehetek a fogorvoshoz, mert a fenyegetésétől való félelmemben összekoccannak a fogaim, és a végén, még valamelyikből letörik egy darab! Ne hozza rám a frászt! Van itt "kioktató" és "ecet", maga csak maradjon meg "méz"-nek, ha kérhetem!
Akár lépesnek is...
(ha magának sincs humorérzéke, akkor mi lesz itt velem????)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!