Keresés

Részletes keresés

kókusztigris Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1684
Én Pelét iszom szinte mindig (mindjárt visítanak páran itt a topikban :)) ), de ez tényleg kimondottan finom. Ma akartam venni párat, de csak 10 db. volt egybecsomagolva, akkor meg nem fogyna a Pelé. :)
Előzmény: ElinaLea (1683)
ElinaLea Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1683
Igen, kis tasak, rajta lilás, kékes, narancsos képek. Nekem is nagyon ízlik. Előtte a Nescafe 3az1-ben volt nekem a legjobb, viszont ez még annál is jobb szerintem:-))
Most, hogy "csak" Nescafe van, érezni lehet a különbséget:-)
Előzmény: kókusztigris (1682)
kókusztigris Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1682
A DE 3az 1ben az, ami kis tasakban van, ugye? Az szerintem nagyon finom, pont jó az ízesítése.
Előzmény: ElinaLea (1681)
ElinaLea Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1681
Egy ideje már a Douwe Egberts 3az1-benjét iszogatom. Most elfogyott és a Nescafe változat volt csak a boltban. Sokkal "könnyedebb" ez a Nescafe. A D.E. ehhez képest erőteljesebb kávé ízű és valamivel erősebb is, úgyhogy visszatérek ahhoz, feltéve, ha kapható:-)
ElinaLea Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1680
:-))
Előzmény: alexandrosz (1677)
fvv1200 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1679
Úgy tudom, hogy az illat és aromaanyagok kb:80%-a távozik az italból a lefőzés után percekkel, a cseranyagok pedig, amik a savanyú- keserű ízt okozzák pedig kioldódnak belőle, így mintegy aktiválódnak. Ha valaaki szakszerűbb magyarázatot tud, vagy netán tévedek, kérem írja meg.:-)
Előzmény: oiuz (1678)
oiuz Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1678

Kedves KV- és Szag értők!

 

Miért van az, hogy egy közepesen jó (közepesen rossz) KV a lefőzés után kellemes ízű, de néhány perc után,mikor kicsit kihült olyan keserű, mint állat!

 

Válasz azt köszi azt!

 

oiuz

alexandrosz Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1677

Nem tudom :)

Én némi tejjel, cukor nélkül iszom a szokásos kávémat.

Őszintén szólva a kísérletező kedv már egy ideje kiveszett belőlem, ill. lehet, hogy megtaláltam az igazit? :)

ElinaLea Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1676
:-))a meleg teszi
Előzmény: alexandrosz (1675)
alexandrosz Creative Commons License 2005.07.16 0 0 1675
mindenki kapuccsínót vedel biztosss :)
Előzmény: fvv1200 (1674)
fvv1200 Creative Commons License 2005.07.16 0 0 1674
Már senki sem kávézol itt?
ElinaLea Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1673
A Douwe Egberts 3az1ben kapucsínó isteni:-))
fvv1200 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1672
Próbáltátok már? Nekem nagyon bejött az íze!
JarJarBinks Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1671

Bár az én esetemben a kávéval lehetett gond, mert presszógépen próbáltam (kettőn is):(

 

Előzmény: Káposzta (1669)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1670

Káposzta kolléga tippjéhez meg annyit, hogy a gondos tisztítás mindenekfelett szükséges!

Hagyd lazára a kaffét és gondosan pucold ki főzés után a szettet!

Előzmény: doktorúr (1668)
Káposzta Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1669

Az az oka, hogy kávéfőző. Vegyél egy eszpresszogépet, az nem forralja fel a vizet és nem nyom 100 fokos témát a kávéba, ezérts nem oldodmak ki a mindenféle savak. 

 

Addig is darald durvabbra a kavet es egyaltalan ne tomoritsd ossze, akkor gyorsabban at tud rajta menni a göz, talan nem old ki annyi savat.

Előzmény: doktorúr (1668)
doktorúr Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1668

Nekem is hasonló tapasztalatom van. A KVfőzőm savanyú kávét főz, már több fajta kávéval is próbáltam. Mi lehet az oka? A gép? Esetleg az őrlés vagy a pörkölés? Vagy van valami kicsi trükk amivel "rendes" kávét lehet főzni? A kávéfőző delonghi, és gyakorlatilag vadi új (vagy ez a baj, kell neki egy kis idő amíg bejáratódik?)

 

Minden észrevételt köszönök.

 

d.

Előzmény: JarJarBinks (1656)
H_G Creative Commons License 2005.07.04 0 0 1667
Nem mondta, melyik összetevőjére allergiás -- egyesek a tejfehérjére azok, nem a tejcukorra.

A szójatej elég meggyőző ízű, csak istentelen drága.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (1665)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.07.04 0 0 1666

azt a dohányt amit a cigibe teszenk már gazdaságtalan lenne bármivel elkeverni :(

 

A cigiben a papír a rossz, ami meg extra büntető, az a mentolos cigi, mert valami egészen durva vagyszar amitől mentolos lesz a filter.

 

A bagórágáson kívül a dohányzás összes módját művelem, plusz barátom a BATnál akárki, ki vagyok oktatva :)

 

De egy jó szivar egy aromás, forró kávéval... sőt, mindez második kedvenc városomban Barcelonaban egy kávézóban, egy jó regénnyel...

 

A pipa megy egy hintaszék és rozé fröccs társaságában egy jó regénnyel...

 

MOst is ilyesmire tervezem a nyaralásom :)

Előzmény: Káposzta (1662)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.07.04 0 0 1665
laktózmentes tejet köll inni!
Előzmény: nemisbéka (1663)
ElinaLea Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1664
Szia!
Egy kolléganőmnek 2-3 hét volt. Azóta időnként teázik. Teát esetleg a kávé helyett?
A fekete teának elhúzódóbb az élénkítő hatása, mint a kávénak.
Előzmény: Kővári Gabi (1659)
nemisbéka Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1663
Tejet helyettesitheted valami olyannal, ami direkt tejallergiasoknak van (szojatej? nem akarok hulyeseget mondani).
Előzmény: Kővári Gabi (1659)
Káposzta Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1662
Biztos igy van, nem vagyok cigiexpert. De hogy a szűrő elé sem csak dohányt tesznek az biztos.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (1661)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1661

pácolt cigi már alig van, a szűrőbe teszik a mindenféle súlyos dolgot, amitől ilyen-olyan íze lesz. A pipadohányban legalább a dohány pácolva van, tényleg.

 

A pipa jó dolog, de néha egy-egy szivar is nagyon jól tud esni!

Előzmény: Káposzta (1629)
Bátor Tintafolt Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1660
Én a földalattiről elnevezett helyen botlottam egy kávéba, ami 100% arabicának hirdeti magát. És valóban belül közepes szemű arabica van, és az íze is rendben van, nekem egy kicsit a costa ricaira emlékeztet, csak egy kicsit túl van pörkölve (lehet emiatt van a hasonlóság érzésem). Szóval szerintem érdemes megpróbálni, mert az ára elég jó volt 2000 egység/kg. (na ez nem reklám akar lenni, mert az igazi, ha valami finom keveréket vagy tájegységes kávét vesz. Basszus ez meg sznob volt)
Kővári Gabi Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1659
Sziasztok!
Ti tudjátok, mennyi ideig tartanak a koffeinelvonás/kávémegvonás kellemetlen tünetei?
Egy hete nem iszom tejeskávét. Önmagában nem szeretem, a tejről pedig az allergiám keresztreakciói miatt kell lemondanom. Minden nap 2 bögre volt az adagom, fele kávé, fele tej. Szóval egy hete szét vagyok csapva. Egész nap el akarok aludni, délután hazamegyek, alszom, reggel kelés után egy órával márálmos vagyok. Egész nap ásítozom, fáj a fejem. Meddig fog ez tartani?
JarJarBinks Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1658

Sajnos nem az az oka, mert amúgy jó kávét főz másból. Hazavittem és az otthonin is savanyú lett, félek a hiba a kávéban van:( Pedig nagyon nagy várakozással néztem elébe - 100% arabica és durva őrlésű (az irodai gép nem komálja annyira a finomra őrölt kávét, három után pucolni kell a szűrőt, hogy rendesen kifolyjon a nedű).

 

Ez van:( Ha valakinek kell savanyú kávé az jelentkezzen bátran van még kb 225 g.

 

JJB

Előzmény: Thor (1657)
Thor Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1657

A KVfőző. Én itt melóban egyszerre szoktam lefőzni 6-6 KVt két presszógépen, tök ugyanabból az Omniából. Az egyik gépen savanyú lesz (szerencsére csak egy árnyalatnyit) a másikon nem. A savanyú, megjegyezném, épp az itt sokat dícsért Szarvasi.

Előzmény: JarJarBinks (1656)
JarJarBinks Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1656

Hello

 

Tegnapelött az I*EA-ban jártam és vettem egyet az őrölt kávéjukból ami a felirat szerint 100% arabica. Most jutottam oda, hogy kipróbálom és nagy csalódás ért. A zacskót kibontva nagyon finom illata van, de lefőzve savanyú. Még nem is kóstoltam ilyet. Mi lehet ez?

 

JJB

Káposzta Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1655

És a Schümli? Azt senki nem ismeri?

 

Der Klassiker aus der Schweiz. Der "Schümli", wie er wegen seiner hellen Crema im Volksmund genannt wird, wird mit weit mehr Wasser zubereitet als der Espresso. Am besten schmeckt der Kaffee Crème mit einer hellen Kaffee-Röstung

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!