Biztosan zajos, ha már ennyien állítjátok!Nekem a téli után /Dunlop SP Wintersport/ csendesnek tűnik. Azért ez is milyen érdekes- az A2-ben most van egy cikk a nyárigumikról. Ott azt írja az újságíró, mérések bizonyították, hogy csak egy kínai gumi felelt meg az EU által ajánlásként elfogadott zajkibocsájtási normáknak, miközben emberi füllel hallgatva kifejezetten hangosnak tűnt.
"bocs, hogy belepofi, de a totalcaron olvastam, hogy benzines autónál indifferens, hogy megvárod-e a kontroll-lámpák kialvását vagy sem. magyarul semmi értelme."
Ez a Totalcar véleménye, és nem jelenti, hogy szentírás!
Az én tapasztalatom, télen a Lanosnál, nagy hidegben: ha rögtön indítóztam, akkor sokszor rángatva, néha csak 3 hengerrel indult be a motor.
Többszöri gyújtás rátevéssel gyakorlatilag szivatóztam, és pöccre indult.
Biztos ilyeneket írnak, egy viszont tény, hogy nekem a téli Nokian wr után igen zajos. Persze ebben benne van az egyébként csendes motor is, de akkor is.
A felső-közép- és felső-kategóriás autók kedvelt első szerelésű abroncsa. A nagy sebesség melletti kiváló menettulajdonságok és a kényelem egyedülálló egyensúlyát rejti magában. Rendkivül csendes futású abroncs, mely kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik nedves útburkolaton is.
:-/
Az ördög tudja ezek után miért, mit, mikor, hallunk hangosnak.. Ha most lenne zsém, ..hát nem tudnám eldönteni milyen gumit vegyek, ha a zajszint az egyik fő szempont..
"A Dacia eredetileg Renault volt... sőt, a franciák tanították be a román munkásokat... a minősége mégsem érte el afranciaváltozatét."
Na igen, csak a Daciat soha nem árulták Renault-ként.
a Michelin, meg akárhol gyártják, Michelin. Én el nem tudom képzelni, hogy a gyártástechnológia nem zárt, vagyis országspecifikusan lehet rosszabb, vagy jobb..
Azért a guminál sem mindegy, mekkora a szilkát tartalma, stb.... van egy előírás, azt pedig, hogy mennyire térnek el tőle, max. egy ellenőrzéssel lehet kimutatni... Megint csak az autókra tudok visszatérni... A Dacia eredetileg Renault volt... sőt, a franciák tanították be a román munkásokat... a minősége mégsem érte el a francia változatét.
De nem is akarok belefolyni a témába... tény, hogy a gyári Michelin hangos, és nem a legjobb minőségű gumi. De ezt az ADAC tesztje is bizonyítja ADAC teszt
bocs, hogy belepofi, de a totalcaron olvastam, hogy benzines autónál indifferens, hogy megvárod-e a kontroll-lámpák kialvását vagy sem. magyarul semmi értelme. na, meg is találtam:
Kedves Autódoki!
Az lenne a kérdésem hogy amikor beinditom az autót akkor várjam meg hogy eltűnnek a visszajelző fények vagy nem? Pro: elvileg igen, mert akkor tuti ha elalszik a check engine lámpa, feltölt szépen a benzinpumpa, airbag lámpa elalszik etc. Kontra: nem, mert a gyujtással betölt az összes elektronikus kütyü; rádió, navigáció, ülésfűtés, klima.... és csak utána indul be a motor, igy jól megterhelten...
Köszönöm:
Dávid
Kedves Dávid!
Általánosságban elmondhatjuk, hogy azon dolgoknak, amik igényelnek egy-két másodperc szünetet, van egy olyan védelme (starter interlock), ami nem engedélyezi a motor hamarabbi indítását. Ezt egyes autóknál meg is lehet figyelni, hogy hiába az azonnali kulcselfordítás, az indítómotor csak 1-2 gondolattal később kezd tekerni.
További védelem, hogy azok a fogyasztók, amelyek nagyobb áramot vesznek fel (komfort elektronikai berendezések, esetleg lámpa), indítózáskor lekapcsolódnak, ezt is egy elektronika vezérli a legtöbb (modern) autóban. Ha egyik sincs, tehát nem is kapcsolja le a fogyasztókat, nem is késlelteti az indítást semmi, akkor nyugodtan lehet indítani. Arra azért figyeltek a gyártók, hogy egy-egy hirtelen indításnál ne írja tele a tárolót hibakódokkal, illetve nehogy az legyen, hogy az indítómotornak nem jut elég áram akkor indítani, ha be van kapcsolva több fogyasztó.
Most viccelsz? Ugye a guminál számít a keverék összetétele, meg a mintázat és ennyi! Egy autó azért ennél kicsit összetettebb! Félreértés ne essék én nem istenítem a michelint! Van akinek ez jön be, van akinek az. Egy kollégám pl. szidja a bridgestone-t is!
Jó, hát egy autó többezer összeszerelési ponttal, más tészta, ott valóban megesik, hogy egy nem japánban összerakott toyota problémásabb ,nade egy guminál, ahol viszonylag egyszerű a gyártástechnológia, és azonos a kész futófelület, miben térhet el az országonkénti gyártás minősége?
Nem gondolod, hogy tök mindegy, hol gyártják? A gyártástechnológia ugyan az, bárhol készítik! Egyébként a tesztek szerint is egyik legcsendesebb a Michelin. No meg ugye az egyéb tulajdonságok sem mellékesek.
"Amit Gregis mondott (20156), én is pont ezt szerettem volna kérdezni, hogy meg szoktad várni ienkor a motorellenőrzés "lefolyását"? Emiatt pl lehet szerintem. De ez csak egy ötlet. :)"
Természetesen megvárom, ebbőla szempontból már vén róka vagyok.
Hideg motornál például, mindig megvárom a zúgás-kattanást (amíg az AC pumpa dolgozik),így szivatózom-és csak utána indítom a motort.
A Lanosnál pl. több napi állás után akár 2-3-szor is ismételtem, így nem rángatott, és simán indult (nem csak 3 henger).
Én is bátorkodtam ezt leírni. :) De tényleg zajosak. Főleg a 17-es primacy HP-k és főleg hátul hallani, gondolom ott nem sikerült úgy elszigetelni a kerékjárati ívet. Majd ellenőrzöm a guminyomást is, mert az is ludas lehet a zajkeltésben.
Amit Gregis mondott (20156), én is pont ezt szerettem volna kérdezni, hogy meg szoktad várni ienkor a motorellenőrzés "lefolyását"? Emiatt pl lehet szerintem. De ez csak egy ötlet. :)
"Szerintem jók ezek a Michelinek, bár volt aki erre is azt mondta, hogy zajos." Szerintem is zajos, pedig nekem a német Michelin van. Hallottam, van akinek Török és van akinek Angol jutott. A téli Kléberem nem volt hangosabb, ennél a nyárinál. Viszont a régi Yokohamámnak a hangját nem lehetett hallani.