Mi felettünk nyáron majdnem minden nap ment 2-3db 747. Sajna mióta ez az új repülési rendszert bevezették (asszem valamikor májusba.) azóta jóval ritkábban jön. Ja, egyébként tököli vagyok. Majd egy-két képet még rakok fel.
Helló!
Én a DK - ÉNY irányt látom, rengeteg gép megy a nap minden percében felettünk, pont a város felett - BÉKÉS - van egy légifolyosó kanyar, és a várostól 2 kmre, a 47es mellett van egy iránytási pont, egy jeladó, amit 1200 KHz alatt sima rádióval is tökéletesen lehet hallani.
Egyébiránt ettől a kanyartól kicsit nyugatabbra van egy vsz katonai légifolyosó, nagy vsz szerint az amerikai hadsereg légutánpótlási útvonala lehet.
Márcsak onnan sejtem, hogy polgári gépket nem igazán festenek katonai szürkére, másrészt azokat nem engedik ennyire össze, pl ma és tegnap átlagosan azt lehet mondani, hogy Déli irányban a horizont általam még látható pontján (környező házak stb) már távcsővel lehetett látni 2- 3 gépet és kondenzét, miközben a fejem felett legalább kettő ment, és ÉNY irányban már legalább 1 távolodott.
Ma reggel 6:15 kor, amikor kinéztem az ablakon, már szinte kotta csíkos volt az ég, egyébként úgy 2 havonta mindig a hónap első 2 hetében erősödik ezen a vonalon a forgalom, aztán alább hagy, de működik folyamatosan.
Érdekesség még az is, hogy ezen a feltételezett katonai folyosón van visszirányú forgalom is, míg a polgárin csak befele jönnek az országba.