de ha kicsit utána nézel a MOTOROLAJ FELADATAINAK akkor nem meglepő módon nem csak a kenés és a hűtés a feladata hanem a szennyeződések lebegtetése és a motor tisztán tartása (katt a kék szövegre)ha nem használod túl akkor ezt el is fogja látni és nem csak azért kell olajat cserélni mert elő van írva :)
konkrétan? RENDSZERES OLAJCSERE és persze nem 20000km-ként. :) én nem vagyok híve semmilyen motoröblítő adaléknak mert ha rendszeresen cseréled akkor nem is igazán van szűkség rá ha lenne a gyártó is előírná a használatát.
Nem akarok mélyen szántó filozófiai mélységekbe merülni, de ha belegondolsz akkor igen. Utálhatod a kocsidat vagy a házadat, de valójában csak a tervezőre vagy a kivitelezőre haragudhatsz, esetleg magadra amiért megvetted. Utálhatsz egy ízt vagy egy illatot, de valójában ez undor. Utálhatod valamelyik állatfajt, de ösztönlények, nem tudatosan cselekszenek, inkább ha jobban belegondolsz csak nem szereted őket. Utálhatsz egy ideológiát, de azt is valaki kitalálta. Szóval igen, szerintem kell társítani személyt az utálat mögé, máskülönben csak undorról, félelemről, viszolygásról, vagy a szeretet hiányáról beszélünk.
Most már eszembe jutott, hogy vett a szerelő egyszer 1l és egyszer 4l olajat és maradt belőle, szóval akkor a 4,.. valamennyi ment bele. Akkor mit javasoltok? Először olajcsere hétvégén aztán jövőhéten nullázás vagy inkább először vigyem el nulláztatni és aztán cseréljem ki?
Gebriel323-ék ki tudják nullázni a DPF számlálót? Valaki tud elérhetőséget adni?
Én nem utálom a mézet, a méz nem valaki. Egyszerűen kifordul a belem ha megérzem a szagát. Ha egy valaki mézes negrót eszik a buszon le kell szállnom ha nem akarok odahányni. Szerencsére már van autóm, mert ez télen elég gyakori. :)
Na most "bekeverek",de erősítsetek meg urak erről..
Én azt javallanám,hogy vidd szervízbe cserére először,mert tudomásom szerint,volt akinek az olajhígulás miatt,nívópálcát cseréltek,és akkor már elég volt 4-4.2 liter olaj,de ennek nyoma kell hogy legyen a digitális "füzetben"..
Úgy gondoltam, hogy ha kiderül hogy mennyi olaj kell bele, akkor meg is rendelem és hétvégén kicserélem.:) És ha nem túl sokba kerül és sikerül találni helyet ahol megcsinálják, akkor jövőhéten kinulláztatnám:)