Keresés

Részletes keresés

evil linguist Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34702

1) Az imbecilisek klubja nem forrás. Csepregi Márta tudományos nézeteinek forrása Csepregi Márta tudományos közleményei.

2) Amit te Csepregi Mártának tulajdonítasz, azt a szittyant debilek szájtja sem Csepregi Mártának tulajdonítja, hanem az egy rovó nicken író félig konyhakész éticsiga vélekedése.

3) El tudom éppen képzelni, hogy nem hazudoztál, hanem csak retardált, funkcionális analfabéta vagy. Ha akarod, adok róla igazolást.

Előzmény: abani (34701)
abani Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34701
Hazudozni te szoktál!
Ott van a forrásadat, vedd a fáradságot és olvasd el.
Előzmény: evil linguist (34700)
evil linguist Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34700
Imbecilis módon hazudozol. Csepregi Márta biztos nem mondott olyan hülyeséget, amit neki tulajdonítasz.
Előzmény: abani (34698)
evil linguist Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34699

Uramisten!

Te tényleg nem tudsz anélkül megnyilvánulni, hogy ne vonj le valamit az emberiség intelligenciájának összegéből :D

Előzmény: abani (34697)
abani Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34698
"A finnugor nyelvrokonságot ezután a sumér-magyar azonosság hirdetői sem kerülhetik meg: Simo Parpola finn sumerológus most készül a nagyvilág elé tárni azt a felfedezését, mely szerint a sumér is finnugor nyelv, de - ó, borzalom - közelebb áll a finnhez, mint a magyarhoz."

Csepregi Márta nyelvész álláspontja:

A tudomány (tehát nem a finnugrizmus) képviselőinek nem szükséges egymással vitatkozniuk, mert a magyar-sumer, a magyar-kínai, sőt a magyar-indián írástörténeti kapcsolatok is létezőek és nem mondanak ellent egymásnak. Csupán olyan nagyívű magyarázatot kell keresni, amelyik minden adattal összeegyeztethető, mindegyik rokonságot helyesen magyarázza. Ellenkező esetben úgy járnánk el, mint a finnugristák, akik meghamisítják és letagadják a valóságban létező összefüggéseket.
.
A sok irányba mutató (létező) írástörténeti rokonságot a következő érvelésekkel lehetne értékelni:
.
- vagy úgy, hogy egy központból eredt az írás s az terjedt el mindenütt a világon, különböző változatokban;
- vagy úgy, hogy mi magyarok körbejártuk a világot s összeszedegettük a különböző kultúrák jeleit;
- vagy úgy, hogy ezek a különböző kultúrák postán (szerzetesek küldésével, stb.) eljuttatták hozzánk a jeleiket.

A helyzetet azonban súlyosbítja az a tény, hogy az akrofóniák rekonstruálása útján mindig magyar szavakhoz jutottunk - ami arra utal, hogy a legkorábbi szójeleket (amelyekből más kultúrák írása később kialakult) a magyarok alkották meg.
.
Azaz Csepregi Márta sejti a helyes választ: Ádám és Éva magyarul beszélt (ha Csepregi Mártához hasonlóan durván leegyszerűsítjük a megfogalmazást).

Götz László már régen kimutatta, hogy amit a finnugristák a finnugor rokonság bizonyítékának vélnek, az valójában a sumer nyelv hatása az "indoeurópai", a "finnugor" és az "urál-altáji" nyelvekben.
.
Megdöbbentő, hogy Csepregi Márta nem veszi észre a bakit, amit elkövetett. Nem látja, hogy a finn-sumer kapcsolatok felismerése Götz Lászlót igazolja? S cáfolja a finnugor rokonság elméletét? Annyira gyűlölheti (vagy félreértheti) az alternatív gondolkodókat, hogy azt hiszi: minden alternatív a régi dicsőség keresése miatt kutatja a sumer-magyar kapcsolatokat?
.
Érthető, hogy nem veszi észre a saját érvelésében rejlő hibát - hiszen a finnugrizmust olyan emberek vallják elsősorban, akik az elemi összefüggések felismerésére, elismerésére és helyes magyarázatára sem képesek.

Forrás:http://tudos.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=49168
abani Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34697
Jó reggelt Mociga,

tudod azt álmodtam az éjjel, hogy Székely ÁBC betűi ami több ezer éves, úgy alakult, hogy minden egyes jelhez a megfelelő magyar értelem került.

pl. u=us(Ős) K=kéz, gy=Gyík H=Hal, stb.
Össze kéne hasonlítani a régi Babiloni képírást a Székely ABC jeleivel.
Én ehhez nem értek de biztos vannak jól képzett tudósaink akik ezt megtehetnék.
Hogy miért? Mert kiderülne, pozitív vagy negatív irányban nyelvünk származásának és írásának feltételezhető kora.

De én már megint csak álmodozom:((
Előzmény: mociga (34696)
mociga Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34696
Offtopik valahol Kedves Rece Fice, de ha idehoznád az eredeti eredetijét szövegestül az jó lenne. (legyen bumm-bumm-bumm!!) ;-)
Előzmény: rece fice (34695)
rece fice Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34695
Szivesen...
Annyira tökéletesen saját magukra formálták,
hogy 200 ezerrel többen hallgatták meg már, mint az eredetit :)

Előzmény: mociga (34655)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34694

Bizony, bizony...... (Te oszt gondolkozol Kedves Ferences!!)

Előzmény: Törölt nick (34691)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34693

Pedig bizony az éhes ember, azért kezd követ dobálni. (Cirkuszt kenyeret római felfordításban) Sokféle kenyér van. Engem pl. kenyérre lehet kenni. Oszt még meg is lehet enni. Hát ennyi... ;-)

(Remélem mindenki örül annak, hogy micsoda csudanyelv ez a magára maradt magyar)

Előzmény: retlax (34686)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34692

Azok még mindig csak szavak, szavak, szavak és nem tettek....

Köszöntés........ Nem gyilkolás....

Nagyon tetszik a népeknek (tele szlovákokkal), mikor kicsiny mátrai falumban bemegyek a kisboltba és azt mondom:

"Adjon Isten úgy is, hogy elvesz."

Válaszolnotok kéne, hogy mit akartok kezdeni magotokkal és mi a célotok azzal, ami itt folyik!

Árad.....

Előzmény: retlax (34689)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34690

Tudod Ferences testvérem én..........

Hogy is mondjam, másként, ha már elmondtam. VAN URÁLI KAPCSOLAT! (is) Csak másként!!!!

De az nagyon nagyon nagyon régi. Az már pont, vagy jómessze  túllóg a történelem határain.

Székely asszony mégegyszer (ismétlés a tudás anyja):

"A magyar nyelvben elfér minden történelem. A magyar nyelv nem férhet el semmilyen megismerhető történelembe."

(Ha jól meggondolod ez folyik minden alternatív topikban is, de a "nagy" ellenoldal a FUralizmus is ezt használja ki)

Szerintem ez egy jó gondolat, hogy esetleg megismerhessünk mégis mindent......

Már csak azért is, hogy mindenki (de az egész világ!!!) békében megnyugodhasson.

Mert nem akarok ám itt megint messzire szaladni...... de.......

(Na jó ebben a hangulatban jobb ha hallgatok és halogatok.....)

Előzmény: Törölt nick (34682)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34689
És: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
Előzmény: retlax (34688)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34688
Galamblelked van...(nekem is...a galambok között)
De!...amilyen a mosdó, olyan a törülköző.
Előzmény: mociga (34685)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34686
Üdv!
A kenyér visszadobálás nem vált be...
Előzmény: Törölt nick (34683)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34685

Nem értesz Te semmit a világ örök bölcsességeiből.... :-((

Tanmese Neked:

Temesvár 1990-91 tele. Hideg tél volt Erdélyben.

Tőkés László egy prédikációban fellázítja a várost. Magyarokat, románokat mindenkit. A nép érti egymást. Kétnyelvűek. Csaut lebeszélik a hadurak a földigbombázás ötletéről. (Mit szólna ehhez a világ, mégsem járja ez a megoldás) De akkor büntessen a hozzánk hű nép! (Zsilvölgyi??) Bányászok (ismerjük ugye Marosvásárhely és Sütő András történetét, ugyanazoktól a nacionalista őrültektől, akik átvették a botot tőle) vonatra, irány horány és.....

Megtudják a szimpatizánsoktól Bukarestből az ottani népek, hisz sok a kötődés és a kapcsolat, mi is szerveződik, készül ellenük.

Újabb igehirdetés. Drága Testvéreim......... Javaslat közös döntés. (Amolyan Bibliai alapú - Újszövetség az a példás Jézusi szeretetalapú)

Sok sok asszony, gyermeklány ki a pályaudvarra. A város éhezik. Már él a blokád. A maradék élelem, kenyér friss kenyér, beindulnak a sütödék. Vonatok beérkeznek. Botok kézben. A vonatok fűtetlenek, hidegek, a pálinka sem segített. Messze van ez a Temesvár.

Meleg édes tea, és kenyér asszonyok és lányok által kínálva nekik. A sajátjukból. Mi ez!? Félelem, megalázkodás, avagy? Lekenyerezés???

A kb. 1000-es tömeg ott téblából és értetlenkedik. Majd a hangadók, mondják: Mikor indulnak haza a vonatok?

De Te nyugodtan visszaüthetsz.  És ha régen megütöttek és azonnal nem ütöttél vissza, akkor nem kéne azt ...... (hogy is mondjam új alapokra helyezve tisztázni szépszóval a félreértéseket??)

Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!

(Mi is történik ha kővel dobsz vissza?)

.................... (Akiket állíítólag gyűlölsz, s közben ugyanazt szemet, szemért, fogat fogért akarsz, s biz akkor ugyanaz vagy!!!)

De szerintem ez annyira OFFtopik itt. (Jajj jajj mégsem) Csak mellékesen jegyezném meg hogy lassan már Aladinnak érzem magam és dörzsölgetem ezt a csodalámpást (a magyar nyelvet)  és megértem az engem is érő és kisérő félelemalapú durva kritikkákat. Kiszabadítja a szellemet a palackból. És ezt pont Te igazolod azzal (nem is tudod úgy tűnik miket) amiket ide beszólsz. Kapj már a fejedhez Kedves kérlek!!!

Én tudom hogy ennek eljött, mert muszáj hogy eljöjjön az ideje. De be is fejezem, mert nem vagytok érettek még rá úgy tűnik. (Egyébként Te meg mit kezdtél el töténészkedni??  Mondtam hogy az a legrosszabb út. Foglalkozz csak a nyelvvel (különleges tehetség vagy ám ebben!!), s nem ezzel az adok-kapok méreggel. :-(() 

Látod és most velem mi lesz, hogy ilyeneket kell túl idejekorán szólnom!? Miattad. A tököm tele van, komolyan. :-(((

Előzmény: retlax (34680)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34681
Üdv!
"...hetven évvel ezelőtt nyilas beszkárt kalauz, nyilas vicéné, ma meg fidesz szavazó, jobbant, nyelvészet-tagadó, honfoglalás-tagadó, racionalitást tagadó, cigánygyűlölő, antiszemita..."

E kolosszális felfedezését, mondjuk közölhetné Deutsch Tamással, Fónagy Jánossal és Farkas Flóriánnal is.
Előzmény: RobUr (34676)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34680
Ha megdobnak kővel....
Dobd vissza.....egy tár ólommal...
Előzmény: mociga (34678)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34679
Elemezgessünk kicsit! Ez a vers (mondtam a költők érzékeny indikátorok.)

Ez a vers közvetlenül a tianoni döntést követően született egy """dicsőséges"" 133 napot követően. Azt hiszem érthető ez a kinyilatkoztatás.

Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.

Mindig ilyen volt: apró khánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.

Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szívét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kíméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja.

És hogy tisztábban lássunk azét írt Ő ilyeneket is.

Góg és Magóg fia vagyok én,
Hiába döngetek kaput, falat
S mégis megkérdem tőletek:
Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?

Verecke híres útján jöttem én,
Fülembe még ősmagyar dal rivall,
Szabad-e Dévénynél betörnöm
Új időknek új dalaival?

Fülembe forró ólmot öntsetek,
Legyek az új, az énekes Vazul,
Ne halljam az élet új dalait,
Tiporjatok reám durván, gazul.

De addig sírva, kínban, mit se várva
Mégiscsak száll új szárnyakon a dal
S ha elátkozza százszor Pusztaszer,
Mégis győztes, mégis új és magyar.

Én azért ezen utóbbit fogadnám a szívembe a mából is kiindulva. És higgyétek meg ez az igaz dal...... És minden rendben lessz de ahhoz rengeteg, rengeteg dolgot kell még nekünk együtt magyaroknak csel--ekedni és biz nem csak a magyaroknak, de másoknak is tenni.

Előzmény: retlax (34677)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34678

Na jó, de visszarúgsz, vagy valami más Kedves Retlax?!?!?

Ha már polidili..... :-(

Előzmény: retlax (34677)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34677
Üdv!
Én is hozok egy versrészletet. Az utolsó két sora itt az érdekes...
............
Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz,
S ki egyszer rúgott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rúgáshoz.
.........
ADY ENDRE: A HŐKÖLÉS NÉPE
-------------------------------------------
Ne hagyjuk!
Előzmény: mociga (34674)
RobUr Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34676

Edible pet lice. :-)

Lice-nak azert, jo' nagy. :-)))

Előzmény: retlax (34675)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34675
"... hetven évvel ezelőtt nyilas beszkárt kalauz, nyilas vicéné, ma meg fidesz szavazó,..."

...hahahahaha.....Csak, hogy tudjuk ki is vagy valójában...
Előzmény: edice petlice (34626)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34674

Mint mondottam Kedves Retlax, ez egy mozaikjáték.

Te meg "bűnös" módon hozod ide a nem beillő tört-tény darabokat.

Szét akarod rombolni azt a rengeteg ""igaz"" a kutatói fáradtságtól összerakott mutatós (egy fityfenét) képüket? A hiányzó darabok helyét betöm-betonnal töltik ki. (S ez már régen megtörttént)

Már csak az esővízben bízhatunk. Mi lassan ezt elmossa........Nem minden darabját ám!! (Legyünk sok-sok-sok kis vízcsepp!!! Egyetétesz!?)

Előzmény: retlax (34671)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34673

A világ összes nyelvére igazak......

Én meg kapom a fejemre a 3000-4000-5000-et. És mellékesen jegyezném meg, hogy az ún. de már ismert aboriginál (eredetnélküli) nyelvek hangzógazdagsága nagyobb, mint a civillizált nyelveké. Hogy is van ez? A kikövetkeztetett ősnyelveké meg szegínyebb, szegényebb, szegik az ínyűket ínségükben)

Axiómákat termelnek.

A matekban (még erre is képesek voltak tudomámuk védelmében itt hivatkozni) mi az axióma? Az ha az minden egyes egyedi egyéni esetre igaz. Nincs kivétel! A nyelvben meg a kivétel erősíti a szabályt. (mellesleg ez is egy magyar félretükörfordítás) A nyelv nem matek, hanem valami egészen más.

És kédem én és joggal, nem ám az azonosságok, az analógiák a bizonyítékok a rejtélyes rokkant roppant rokon egyáltalán nem biztos, hogy nacionalista nyellvi  kapcsolatokra, hanem az eltérések. A magyar nyelv meg bizony van ám oly gazdag, hogy ha ez az óhaj, hogy legyen finnugor önként és dalolva ad hozzá rengeteg adatot. Lehet az "igazságok" édekében csemegézgetni belőle.

Na röviden ennyit, de most aztán már Ti jöttök!! (Nem ártana ha ők is megszólalnának, és LvT-t sem véletlenül hoztam, húztam ide.)

Előzmény: mociga (34670)
abani Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34672
Azt hiszem Mociga, hogy nekem nagyobb szükségem van az ilyen témájú olvasmányokhoz, mint neked.:))
Előzmény: mociga (34669)
retlax Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34671
"Egyébként pedig igen, a honfoglalás a kilencedik század végén történt. Erről tudósítanak a magyar krónikák, a korabeli bizánci, római, német és kijevi források, valamint tanúskodnak róla a régészeti leletek. Az egyszerűen debil, aki azt gondolja, hogy ezeket a kemény tényeket ignorálni lehet, hogy tér nyíljék a szabad, szittyant fantáziálásnak."
------------------------------------
De administrando imperio
Cap. XXXII

Serbli oriundi sunt á Serblis non baptizatís, qui etiam Albi cognominantur, & ulter iora Turcie incolunt loco ab illis Boici dicto, cui finitima Francia est, …..
……Principatu veró ad duos fratres deuoluto, alter sumptâ populi parte dimidiâ ad Romanorum imperatorem Heraclium confugit, qui & excepto sedé desiit….

De Administrando Imperio 32. fejezet:
Tudnivaló, hogy a szerbek a kereszteletlen szerbektől származnak, akiket fehéreknek is neveznek, s akik Turkián túl azon a helyen laknak, ahol szomszédos velük Frankország …
…..két fitestvér vette át apjától, az egyik közülük [Dervan] magához vévén a nép felét Heráklioszhoz, a rómaiak császárához menekült, s őt ez a Heráklios befogadván…".
---------------------
HERÁKLIOSZ (610 - 641)
-----------------------------------------
" Azon felvetést, miszerint Nagy Károly a 790-es években Pannóniában már
magyarok -kal háborúzott (ez a frank-avar háború néven közismert), alátá-
masztja azon frank krónikás-adat, amely Sárvár nevű városunkat 791-ben
és 805-ben is mai magyar nevén (Sarwar) nevezi. (Dr. J. Böhmer: Regesta
cronologico-diplomatica Karolum, Frankfurt am Main, 1833. 17. és 24. old.)"
------------------------------------------
Nesztor krónika:
"Mikor pedig a szláv nép, mint mondottuk, a Duna mellett élt, a szkítáktól, mégpedig a kazároktól, jöttek azok, akiket bolgároknak neveznek, és letelepedtek a Duna mentén,…
…Majd ezután fehér ugorok jöttek…..Ezek az ugorok ugyanis Hérakleiosz császár korában jelentek meg,… És ebben az időben tűntek fel az oborok is, akik harcoltak Hérakleiosz császárral, és kishíján el is fogták. [avarok]
….utánuk [tehát közvetlenül!] érkeztek a besenyők, majd később a fekete ugorok vonultak Kijev mellett Oleg idejében."

Előzmény: edice petlice (34610)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34670

Na persze a kínkeserv azáltal kezdődik el, hogy megpróbálom magyarázni a bizonyítványom. Na ez nem szokott bejönni.......... Ilyenkor derülnek ki igazán az igazságok...

Előzmény: mociga (34669)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34669

Hát Kedves Abani, nem elsősorban nekem kell ilyeneket olvasgatnom. Mert én nem hiába mondom, hogy ha lassan szépen, de előbb utóbb el kezd majd mocorogni az az alaposan """igazságok"""" súlyától megterhelt szekér....

(Kínkeservvel, de szépen lassan....)

Látod milyen jó feltenni azt a gyermeki (mégis a legnehezebb) kérdést, hogy miért?

(Ez a miért korszakuk és tudod mikor jön el náluk? Amikor már mindent megértenek ami nekik fontos a külvilágból és már van nyelvi kimenetük is......... a nyelv határozza meg a kéjváncsi emberi tudatot?)

Igaz talán Bibelliai jelmondatom?:

"Kezdetben vala az Ige. És az Ige vala az Istennél. És az Isten vala az Ige."

El ne higgyétek azt a teológiai magyarázatot, hogy az ige a szentírásokban van. Az ige ezt 1000x-esen sőt végtelenül meghaladja!!!

Előzmény: abani (34666)
mociga Creative Commons License 2009.05.17 0 0 34668

Ezt bizony jól is TESZed, köztünk a helyed!

De.... Kedves Zoroastro ezt nyugodtan szelíden szépen tegyed!

Hát igen az viszont nem fog senkit sem nyugtalanitani. :-(( A kígyó megint a farkába harap, s jön a ragadós harag.

(Közben már észre sem veszem, hogy mindezt versekbe mondom (azért se teszem!!! ;-))

Előzmény: Törölt nick (34664)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!