Egyik beírásomra kaptam egy nevét sem vállaló privát emailt. ezt megosztanám Veletek. Nem tudom sírja, vagy nevessek rajta :-))))
"Te fórumos okostóbiás
Műxik meg izzó .... Akinek bmw je van rendesen beszéljen vagy írjon. Izzó nincs benne sehol...nézz utána tanulj,ne égesd magad . Tipikus az a pali vagy aki Zsigulin Wartburgon nőtt fel és egyszer csak véletlen folytán beleülsz egy AUTÓBA. Attól még maradsz az aki voltál,amit 3 mondattal el is árulsz,persze te nem veszed észre,és ha valaki megírja neked vérig sértődsz. Választ ne írj nem érdekel , olvasás nélkül törlöm"
Szóval nem tudom milyen alapan ítél meg bárkit is, anélkül hogy ismerné. Illetve egy kötetlen fórumon miért baj, ha valaki nem szakszavakkal írja le a problémáját. Nem lehet mindenki autószerelő :-)))
" Te sipi A fórumon írkálsz szerinted okosokat? jókat? asszed tutin vezetsz mert ülsz egy e 60 ba,? Először is ha olyan okos vagy nem ütsz el 1 állatot se ! semmilyet se .Én úgy vezetek hogy mindég várom az állatokat,. Soha 1 autó se húzott meg mert nyitott szemmel állok le és gondolkodom ,a parkolókban út mellett stb...mindég messze a többitől állok meg soha 1 se tudjon mellém állni emeletes parkolókban oszlopok közé sarokba de soha nem 2 köcsög közé,stb... 8 kerék garnitúrám van ,1 karc sincs 1 iken se mert tudom hol a padka és hol az autóm felnije-ilyen egyszerű. Elég suta vagy ha végigpadkázod ,és érzéketlen is ha nemérzed a kerék szélét,,,gyakorolj sokat azzal talán érsz el némi fejlődést,de tökéletes nem leszel soha . De a valódi ok az hogy nem gondolkodsz vezetés közben és ez a titka mindennek. És nem érzed milyen égő dolgokat soroltál fel erénynek feltüntetve ,és ha még pipa is vagy mert írt neked valaki,akkor igazat se adsz és benned van a hiba. Nem mazsola vagyok de 100 szor precízebb mint te ! Sajnálom hogy vannak ilyen BMW sek is. 250 ezret csak BMW e 60 assal mentem,a többi 400 ezret 7 essel 5 össel. Vezetés közben nem veszem el a gázt ,tudják mire számítsanak !! ez mi? még nagyképű is vagy meg rámenős,de csak az úton?! ,,,valamit kompenzálsz mert a magánéleti és munkahelyi bajaidat így a legkönnyebb ,,helyrehozni,, Gondolom maximum középtermetű, alkalmazott ,beosztott , lehetsz mindég feszült,a magánéletbe se annyira boldog és a bmw jó alkalom hogy megmutasd a többinek ki vagy.Valójában . Szánalmas ,, figyelj oda mivel égeted agyon magad,mindenki röhög rajtad. Ha ez a cél ,te akarsz lenni a fórum menő bohóca akkor csak így tovább. kOLOMPÁR rIHÁRD"
Éjjel probléma mentesen kiértem,ez már fél siker:)) Gyakorlatilag normálisan viselkedett az autó,este meg ugynézki viszem is haza.Bejelentettem a szervízbe,aztán a héten megoldják..
Szerintem ez lesz nekem is a turbo "propeller" szeleit mutogatta a szaki, hogy letorhetett egy mm- es attol sipol, ettol fuggetlenul ment az auto, es nem is karosodhat elvileg.
Legalabbis nekem ezt mondtak mert amikor meghallotam rogton gurultam is a szervizbe.
(sot utana meg 2-be mert nem hittem el, hogy ez ennyi kmnel megtortenhet)
Mas. A regi turbom nem adtak vissza mert elvileg le kell adni, de lehet ez csak extra profit volt nekik...
Sajnalom, de azert majd irj hogy mi lett a vege, udv:
Köszi,sokat segítettél hogy válaszoltál,nekem az a gyanúm amikor érces hang volt(egyszer) akkor esetleg letorhetett egy darab,a kopás miatt,majd most emiatt enyhén sípolhat.(persze lehet hogy hülyeséget írok és rosszul gondolom)
Az enyémben valós 300-at értem el.Gyári turbó,kormolni ezt felesleges 95%-ban pályán hajtom..Elhiszem és megértem,hogy megérett a turbócsere,(hiszen más pl:Te már rég lecserélted) ha szükséges lesz újat veszek,ezt pedig felújítattva majd piacra dobom..
Most indulok ki remélem nem hagy úton.
Köszönöm a hozzászólásokat,jó pihenést a BMW-s fórumolvasóknak!
nem szeretnek veszmadar lenni, de nekem is hasonlo volt kb fel eve (valos 145e km-nel) eloszor csak neha aztan folyamatos lett a gazadaskori futyules, majd gazelvetelnel a fokozatos abbamaradas.
Eloszor azt mondtak kormoljam ki menjenk fele nehany szaz km-et egyenletes sebesseggel autopalyan, majd jott ha jol emlekszem agr szelep vagy mi tisztitas.
A vege pedig egy uj turbo lett, mert azt tippeltek hogy letort a propellerbol egy kis darab:(
Azota nem sipol csak kicsit draga volt a mulatsag:( bar neha hallom bekapcsolt klimanal is a hasonlo hangot de ez mar lehet fikcio:)
Amugy gondot nem okozott, olaj nem fogyott, teljesitmeny nem csokkent, nem fustolt, csak ciki volt a melygarazsokban csiripelni:(
Normál útszakasz volt,és nem is mentem gyorsan,nem hajtottam,mert elég kanyargós ott az út...Szagot azóta nem érzek,viszont enyhe kis fütyülése van a motornak.(kis gázadásnál)Mondanám nem jelentős,talán más aki nem ért hozzá észre sem venné.
Olajat nem eszi,nem fogyott,kipuff chrom tiszta,húz,megy rendesen.Mindenképp megy szervízbe mert nem tetszik,csak egy kanyart még bírjon ki,hogy időben rá tudjak készülni.
Lehet, hogy ennyire nem komoly a gond. Nem mentél lejtős-dombos szakaszon miután érezted ezt a szagot? Szelepfedél tömítés problémánál érezhetsz égett olaj szagot, ha éppen olyan szögben ment az autó, hogy kifolyt pár csepp forró olaj az elöregedett gumitömítésnél. Ezt a szagot viszont az utastérben is érezned kell mert beviszi a ventilátor a motortérből.
Annyi volt csak a bibi, hogy a kocsi alul jobb oldalt olajsáros volt.
55 E Ft-ért megjavíttattam itt- http://www.belfegorturbo.hu/, de azóta (valami rejtélyes okból kifolyólag) néha megy , néha nem a turbó! :(
Persze felhívtam őket, de ők a "próbapadon lepróbálták"-volt a válasz. Ezt talán el is kéne fogadnom, mert gondolom ők a mechanikus részt tesztelték. De akkor mitől mülyülhetett meg pont utánna az elektronika.
Egy kis segítéget kérnék,tegnap este a következőt tapasztaltam:
Mentünk az egyik barátunkhoz és az utcán megállva mondja hogy valami büdöset érez az autóm körül,kiszálltam felnyitottam a motorháztetőt valami gumi vagy talán égett olaj szag szerűséget lehetett nagyon enyhén érezni..Amikor elindultam akkor ahogy fordulatot kapta a motor enyhe kis érces fütyülős hang..Majd üresben kicsit megtúráztatva a motort már érces hang nélkül,kis fütyülő sípoló hang...Turbó?
Aztán éjjel eljöttünk haza,és mire hazaértünk nincs semmi..Nem sípol..Megy rendesen,nem füstöl..
Érdekes,én turbóra gyanakszom,vagy mi lehet esetleg minek az elője ez?
Gond nagyobbik része hogy este mennem kell vissza Welsbe ami 350 km,és nem szeretnék ismét mentést,bérautó,útszéli várakozás..(múltkor ékszíjtárcsa szivatott meg)
Ha mondjuk kezd lehalni a turbó,felújítás?Kinél hol,aki jól dolgozik..Egy új hozzávetőleg kb mennyi:€?
"Kisati" te talán nemrég szedted le?Miért?
Akinek van ötlete véleménye kérem ossza meg velem,hátha segít!
Vagy turbó vezérlő elektronika,vagy légtömegmérő!Nekem is ilyen bajom volt,de kicseréltem a légtömegmérőt és maradt a hiba így inkább turbó elektronikát mondanék!
Képzeljézek a haverom papájához házhoz jött egy muki (aki valami navi szaki) azt mondta vigyázzni kell a másolt navi lemezekkel ,mert tönkre teszi a fejet! (vagy a fejegységet?)
Berakott neki valami tisztító lemezt, majd eladta neki a gyári 3 lemezes DVD-t. (azzal persze tökéletesen ment)
Hallottatok ilyenről? Az enyém mikor megy tönkre? 2008-ban hoztam..
Ki tudja valaki deríteni, hogy a 65900430516-os szett melyik Garmin navin alapul?
Illetve, hogy a nüvi715-ös navihoz tartozó tartónak mi a cikkszáma?
Az ETK már csak az aktuális szériához hozza ami a nüvi37xx-re épül, annak 65902208580 a cikkszáma, de az a 7xx szériához nem jó.
Gyakorlatilag van egy 65900445990-ás cikkszámú beépítő készletem és ehhez szeretném társítani a nüvi765-ös navimat (ennek a felfogatása, csatlakozása megegyezik a 715-ös navival) .
Nekem nem a "pörgősebb" járáskor, hanem egyszer igen ,egyszer nem megy a turbó..
Történ ,hogy felújíttattam a turbóm, utána ez a jelenség fogadott.
Azt mondták turbó elektronika!
Elötte semmi baja a turbónak, húzott rendesen (mindig). Azért vettem csak le és vittem el megcsináltatni ,mert folyt egy kicsit, és godoltam ikább most csináltatom meg , sem mint akkor amikor teljesem elhagyja magát.
Jaja minden OK, holnap után indulok oda ahol voltatok :):) remélem tetszett ....
de most vettem észre h a motortérben vmi állat megrágott egy vízcsövet, egy vékony visszatérőt a hűtő tetején, nem lyukas és nem is szivárog de következő olajcserénél ez is csere majd lefotózom és elküldöm h tudd rendelni
Koszonom az ajanlast,szep auto,latszik,hogy karbantartott.Nekem e60 van 6-dik eve amelyiknel vmiert leragadtam annak ellenere,hogy nagyon sok gondom volt vele 150-180e km kozott.335/325i e92-n mar rajta voltam 1 eve,de vhogy annyiba maradt...'nagy' benzines 3-mas es melle egy uj kia sportage van tervbe,de meg nem is erek ra vele foglalkozni,meg anyagiakban sem tudom a mostani hellyzetben eldonteni merre 'evezzunk'.
Én ugy gondolom kicsit vissza fognak erosodni arban,a ritkabb,nagyon jo allapotu e60-ak.Ha nem,akkor egy golf 5/passat vagy e39 facelift,millio ala csuszik rovid idon belul.
Bmw-m lesz az biztos,mint ahogy az is,hogy veszek egy Kia sportage-t is melle....boccs-offf
Egyébként úgy látom, hogy egyre kevesebb E63 szaladgál az utakon. Egyelőre még kuriózum, nem tömegautó. Jól tartja az árát. Szerintem idejében és jól szálltál ki az E60-ból. Én már bentragadtam, de mivel egyben van a gép esztétikailag és műszakilag így nem hiszem, hogy sokat kell majd hirdetnem.
Nem adtam el, meg sem hirdettem pedig januárban fotóztam és meg is írtam a hirdetést. Nincs hozzá türelmem, mert más projektben vagyok, ami leköti minden időmet. Nálam F10 528i, E63 645i (manuál váltóval) vagy E60 M5 játszik majd, de még az is lehet, hogy egy patika állapotú E24 M635 CSI lesz a vége. A BMW már csak élményautó lesz, illetve max néha külföldre és vidékre használnám. Ezért kérdéses, hogy F10 legyen-e a következő meg azért mert nem tetszik csak M optikával és ültetve, akkor meg már legyen 535i. Viszont az sem kupé. :) A céges autók meg jók lesznek a hétköznapokra. Nincs is jobb manapság annál, mint az ingyen benzin. :)
Én is váltani akartam, először volt egy francia, fehér,alkantarás F11 hátsó futómű kiszakadt, aztán egy X1 a magasabb felépítése miatt, most bele vagyok gágyulva egy E92 kupé-kábrióba ,aztán láttam mennyit érnek a mieink..!
Annyit azért nekem is megér, inkább ülök még benne.
Úgy is csak a hét végén használom, kilómétert nem rakok nagyon bele,ez késöbb majd jól jöhet. (ha akkor egyáltalán lesz még ára)
Tartod még az e60-t?Én sem adtam még el.Egyszerűen nem mozgat meg egyik sem,mint ez akkoriban.Az e92 sem érdekel màr,az f10 meg még annyira sem.Egyedűl az x6 ami tetszik annyira mint a 60,de atóra nem adok ennyi pénzt.
/nem is értem hogy csúszhatott le 3 millióra az e60/
Vettem egy 2005évj-ú BMW e60 530xd -t és a differenciálmű (ez csak tipp volt) felöl éles hang jött olyan 60-70 környékén, se lassabb tempónál, se gyorsabbnál, ami nem volt összefüggésben a gázadással, ha kitettem üresbe ugyan úgy folytatódott, játszani lehetett vele, ha nagyobb terhelést kapott erősebb volt egy picit, illetve motorféknél is lassulásnál erősödött.
Most jártam hivatalos márkaszervizben ahol megerősítették az itteni szaki véleményét miszerint a diffi lesz az.
Ár: 450e újan.
Olajcsere ezen nem segít? Biztos ki kell a komplett diffit cserélni? Ha igen használtan bontóbol érdemes venni? 191e valós km van az autóban.
Ha zörög a napfénytető, akkor mi a megoldás? Fémes hangot ad és mintha Steeef írta volna, hogy valami fémlapot kell meghajlítani, hogy megszűnjön. Már 6 éve zörög, de most untam meg. :)
De ha kikapcsolod a DSC-t, állsz a féken, de közben tartod a gázt 1500 környékén (1200-1700) és leugorva a fékről padlózod, akkor 5.1!
Ekkor már pörög a kis turbóm, de még a nagy nem (hogy ne kaparjon) és ilyenkor már ráküldi a wandlert is.
Mentem egy 335i tuning ellen és Ő Neki volt rendes drag mérőműszere és az szerint 5.1s volt a 100km/h
De nem gondolom, hogy sok ilyen rajtot kibírna az enyém, mivel egy M-es is csak 20 rajtprogramot bír.
A 335i-s srácnak is 800.000-ért volt erősített wandlerja és váltója, hogy bírja a rajtokat.
Egy hónapja voltam váltószervizbe, ott azt mondta a főguru, hogy 60-80km/h-ig csak nyugisan és utána lehet padlózni, mert külömben hamar újramehetek :(
Ha már itt tartunk - mennyi alatt gyorsul 0-100-ra? Pont tegnap mértem az enyémet egy iPhone alkalmazással + stopperral is, hogy meglássam mennyire megbízható ez a szoftver. Meg ell mondjam, pontosabb mint én stopperrel :-) Szóval 1 utassal, klíma nélkül 7,7 (530D aut, 2004). Biztosan nem egy szenzációs idő, de viszonyítási alapnak jó lehet! Azt se tudom, mennyi lehet a gyári adat ...
A 250e 6 hengeres benzinesnél nem sok és nem lesz gondod, ha valóban ilyen jó állapotú az autó és ennyire igényes volt a tulajdonos (olaj, gyújtógyertyák cseréje rendben megtörtént a múltban). Az E39 520i-met óra szerint 150e-el vettem anno. Mint utóbb kiderült, akkor volt benne 270e, mivel amikor eladtam és bevizsgáltattam már 340e-nél tartott. Semmi gondom nem volt vele (csak önindító csere és AC pumpa érintkezőhiba javítása) igaz, hogy manuális váltóval rendelkezett. Előtte a 8 hengeres szintén manuális 540i-vel jóval többet szívtam pedig abban valós 85e volt. Szóval sor 6 forever. :)
A generátor és önindító gondok sajnos már sokkal előbb előjönnek az E60-nál. Bevizsgált futásteljesítményű (maszi+márkaszerviz is csekkolta) az autóm és még a 200-tól is messze vagyok, de már mindkét alkatrész cseréjén túl estem. E39-nél még valóban 300e környékén jöttek ezek a gondok.
A kocsiba a km. biztosan annyi, mivel a barátomé akibe tutira megbizok+ a szervízt a BMW-ben csinálták az összeset rajt horror összegekért. A típusjelzése valójában 520i...Csütörtökön hozom el tőle és elviszem egy BMW szakihoz is, hogy mit szól hozzá, bár kívül és belül is ugyanolyan, mint amikor megvette. A kocsit én még koszsosan nem láttam és a belsejében egyetlen porszem sem tűnt fel amikor vitt...Az elmondása szerint ugyanúgy vált, mint amikor megevette 0 kilométerrel..
A városi fogyasztástól egy picit azért tartok, mert elég sokat használom városban, de mint korábban olvastam, ha csak az érdekelne akkor vennék egy három hengeres suzit..Bízom benne, hogy jó vételt csinálok és egy darabig még autó lesz alattam, főleg úgy, hogy évente max. 10.000 km-ert megyek....Előtte is szerettem volna BMW-t, de amikor múlkor együtt mentünk és a 6. henger hangját meghallottam, azt hittem magam alá csinálok annyira jó volt.....Ez az autó szerintem olyan mint egy jó nő szerintem még a hibáit is megbocsájtja.
Sziasztok. Olvasom a forumot egy ideje, de mind a 800 oldalt nem bírtam még végig olvasni..
Annyi kérdésem lenne, hogy egy 2004-es évjáratú, 523ia vásárlását tervezem, amibe 250 e km. van. Az autó a barátom tulajdona, amit újan vett és rendszeresen szervizeltetett szakszervízben....Most meg újat vett helyette, ezt meg nekem adná.
Annyi lenne a kérdésem, hogy mennyi km. után kell az autómata váltót felújítani, mert ilyesztegetnek, hogy 250-nél már biztos csere érett. Jelenleg teljesen tökéletesen működik. Továbbá ennyi km.-nél milyen szervizeken kell túl lennie és mire számíthatok a kopó alkatrészeken kívül.
Továbbá szívesen venném, ha valakinek van ilyen az irna róla pár szót, mert nekem ez lenne az első BMW-m.
Hanyszorosan irod meg? En TDK-t hasznalok, de nekem is van amit atugrik.. Lehet egyszerusitem a fajl neveket, es kiprobalom ugy. Megirom 4x-esen BMW taliig!
Hű de büszkén tartod azt a kupát. A legmagasabbra tartod... Végülis megvertél egy skodafábiát, és öregítetted a kocsidat (és a mozgó alkatrészeit) 2-3 évvel... ezért megérte egy réz köcsög :-)
Köszi a választ. Jó tudni, hogy bármit lehet. Laikusként azt gondolnám, hogy pl egy sima tempotatot követősre upgradelni nem túl húzós dolog. Tévedek? :)
Amúgy nagyon jó arcok voltak, egy LCI 535d-s 340Le Apuka, Mickey Mouse-os sötétítőkkel, 2X megvertem, de még nagyon akart egy 3. versenyt is...:)))
Valószinű, hogy a LCI 535d-nek rövidebb fokozatai mégsem jönnek be se gyorsulásra se nagyobb sebességre. (Mert ugye ugyanannyit megy végre, csak Ő magasabb fordulaton)
ZSO-101 meg az M6-al kategóriagyőztes lett és vezeti az éves pontversenyt is.
Ezek szerint kurvák dolgoznak a ZF-nél, hogy még olajat sem tudnak összehozni a saját váltójukba, ha egy Redline olajtól gyorsabb a váltás és javul a nehezen megfogható "hatásfok"..:))
Hali! Ha tartom a lábamat a gázon pl. 80nál vagy 60nál,váltási szándékot érzek az auton,tehát olyan mintha váltana,de még se löki fel...kb.5mp-enként fordulatszám,fogyasztásmérő nem ingadozik...enyhe pici rántás talán érezhető,de legjobban "váltás hang" hallható...mi lehet? köszi nektek!
Akár gondolhatott Steeef a kartergáz szűrőre is , mert az is kell cserélni (igaz egyszer, mert ha már az újabb tipusu szűrő van bent , az más öntisztulós (vagy micsoda))
Váltó olajat is érdemes cserélgetni (hiába élettartam garanciás)
Ekkor érdemes szűrőt is cserélni (ugyan úgy ,mint egy olaj cserénél), csakhogy a BMW úgy oldotta meg a szűrőjét ,hogy egybe van integrálva a karterral..
Így a szűrőt külön nem tudod cserélni!
Én a váltó javító haverommal szereztettem a ZF-től , olajat meg a Karcsiéktól.
Sziasztok ma kicseréltük az mpm modult,de viszont azt még mindig nem tudjuk,hogy került a viz a pótkerék alá.A szerelőm azt mondta hogy a napfénytetőnek van vmilyen elvezető csatornája.Jobb oldalt hol található ez,mit kell lebontani hozzá hohy hozzáférjünk?
Ahogy nezegettem van benne egy csap torx fejes, ha minden igaz es jol emlekszem ,talan az nyekereg, de igazabol passz. Mar teljesen lebontottam a burkolatot is es keresem mindig.... JAh es mar fujtam ra amennyire hozza tudtam ferni.
Szia kisatila! Nem tudok erre neked válaszolni! Nekem egy bluetooth nélküli kartámasz telefon volt benne, annak a helyére ment a MULF2. Ha jól emlékszem, ebből is több féle létezik. Van síma MULF, MULF2 és (talán) MULF2+ - ez a leg okosabb, nekem ilyen lett berakva. Atitdi vagy Jani többet tud neked erről mondani. Mindketten résztvettek a műveletben.
Nem merítette le. Víz se volt benne. De ma meglett a hiba oka....Szerelőm felhívta a bmw gyárat és azt mondták hogy a micro power modult (pótkerék alatt van) és a blutooth vezérlőegységet (nekem a bal hátsó sárvédőre van belülre rászerelve fél tégla nagyságú ezüst színű doboz) egyszerre kell cserélni ez a hiba forrása. Valószinű nem beszélnek hülyeséget mert a bt modulból kihúztam a két csatlakozót ami belemegy és azóta a rádió nem csinálja a hibát.Igaz csak kb 2 órát hallgattam folyamatosan viszont cserébe nincs kihangosító valamint a cd-tár sem megy. a modul 40 ezer a BT egység 100 ezer körül van.......
Nos nekem a sok fel -le stb allitas utan szarakodott, aztan ezzel nincs is gondom mar. csak ez a kurva nyekerges fol-le allitasnal megy az agyamra, de csak ha meleg van az automba. Ezt keresem epp, hogy mitt kellene befujnom, de jelenelg nem talalom az okat. Agyamra megy.... :-(
AtiTDI! 2005-ös E60-ashoz keresek CCC modult, Maszi mondta, hog téged keresselek!
Megpróbálja szerdán életre kelteni, de mondta, hogy ezek szériabibásak és letérdslnek
előbb utóbb. Mi az ára most nálad és mennyi idő beszerezni? Azt is mondta, hogy az új
már javított változat, ez már jobban bírja... Szóval ha kiderül hogy nem javítható kellene
egy jó áron! Előre is köszi!
nekem is ez a bajom ha megvan az oka jelezzd légyszi....nekem MPM-et cseréltek pótkerék alatti kis doboz de nem az volt...volt egy tipp generátor feszültségszabályzóról itt valaki a fórumról írta de azt még nem próbáltam...
Nálunk a kis főni karácsonyra vett magának f10 M5-öt kék színben..Bár tény az autó hihetetlen menetdinamikával rendelkezik.Tény ehhez hasonló brutál "utcai" autóval még nem kocsikáztam:Osztom gyilkosan brutális..
Ő mégsincs megelégedve vele,febr/marc szervíz 2hónap alatt sikerült megjavitani a turbó lekönyökölt,majd vmi tömítés szállt el mindez kb:40ezer km-nél..majd visszahívásos lett valami akksi kábel.ami ha jóltudom e60/61nél is volt..
kb 2hónapra kapott egy új 7es 745D-t ha jól emlékszem,hát az is parádés gép,a luxux netovábbja..
Átvettem az autót, túl vagyunk az első közös km-eken :))))
Az autóba lévő rádióval lenne egy kis probléma....Business navi és a " középső " rádió van az autóban ( legalább is az ülés alatt van hangszóró... úgy tudom ez azt jelenti... ) Amikor rövid utakon - a városban és a próbaúton - használtam az autót akkor nem jött elő semmi hiba, de amikor hosszú távon - 2 óra autópálya - mentem, akkor egyszer csak elhalgat a rádió kb 1 másodpercre majd visszajön, ezt elég gyakran ismételete.... Azóta megint csak városban rövid utakon használom, és semmi hiba...
Az m5 nél 270 nél van a tiltás pont azért hogy a többi kocsit még meg bird elözni amiben 250 nél van:). az olaj fogyasztás több mindentöl lehet de nem biztos hogy mindegyik motor eszi igy.nekem több e39 m5ön volt azok mind ették de az e60 ban ez nem jelemző most 2 ö van az egyik szinte semmit nem eszik a másik 4-5 ezrenként /liter ez függ attól is hogy lett bejáratva szerintem meg ha ez egy bérautó akkor nagyon erre nem figyeltek szerintem.a másik meg a fogyasztás a dizel sem eszik keveset ha nyomod neki kb pont a felét.meg az igazi feelingje egy ilyen autonak ott van ha kikapcsolsz mindent és ugy nyomod neki a speer miatt.amugy köszönjük a videot.
Tegnap 2,5 órára kibéreltünk egy F10 M5-öst Münchenben, profi brigád, karcmentes autó, a féktárcsa látványra meg volt égve, de ez várható volt a 26000km-es futásteljesítmény és a 70 euró/óra miatt...:)
Szóval bődületes, nem tudom, hogyan csinálják, hogy így bírja a kiképzést, hajtást, hogy közben minden luxusod megvan.
Viszont egy valamire jó volt ez az idő. Nagyon jó, de nem vennék még használtan sem. Ha nem nyomod neki, akkor talán beérem az enyémmel, ha viszont nyomod, akkor rosszúl leszel, mint mi, hányingerünk lett és fájt a fejünk a rángatástól-gyorsulástól.
Azt nem is említve, hogy visszavitel előtt kiírta:
Ja, és 136km alatt 40 litert evett meg....29.8l/100km :(((
boccs, a csúnya beszédért, meg az összevisszaságért, de lámpalázasak voltunk :)
Ki volt belőle szedve a 250-es limit, és 267km/h volt a vége :)))
nem a lelkiismerettel van itt a baj hanem hogy nagyon sok munka és előkészület hogy ne csináljon az ember nagyobb kárt ,polírozáshoz mindent le kell előtte ragasztani mert nem tudod kikerülni a műanyag csikokat az ablaknál ,a kilincseket és minden kiálló dolgot mert ha hozzáér a szivacs széle azonnal belekap a fényezésbe és máris több 10e.- ft a kár
a dodo cuccokkal nem kell kerülgetni már utána azért nagyon jó és ajánlottam mindenkinek
A fényezéssel gondom nincs, a hologramot meg gondoltam eltüntetem én, mert nincs közel a srác, én meg már normálisan megcsinálnám, de lehet, hogy ha arra járok beugrom, hogy menjen át rajta. Van egyébként hologrammentesítő? Vagy amit a kollega itt a fórumon ajánlott?
Hi!
Az enyém is csinálta.
Masziéknál az egyik szaki nekem azt mondta erre, hogy ez azért van, mert nem várja meg az ember, míg a helyére megy a kormány, és kiszàllásnál "nyomja lefelé".
Én mindíg megvárom, mert tökölök még egy sort, de az előttem lévő gazdája lehet, hogy ezt csinàlta, és ez a kopás az idő múlásával sajnos megmutatkozik.
A cserére vagy javításra 50 körüli összeget mondott, de ha rájössz, hogy hol kell olajozni legalább átmenetileg, majd szólj. Bár mondom, az enyém pl most teljesen csendes.
Mostanaban a kormanyom ahogy fel-le allitja magat, vmi IRTOZATOSAN elkezd nyekeregni, erre lebontottam a burkolatot, hogy megnezzem mi is lehet a baja, nem talaltam semmi ertelmes magyarazatot ra, viszont erre meg jott egy plusz hiba, hogy nem mindig tudom a kormanyt allitani, de nem a mikrokapcsolonak lehet a baja, mert mikor leveszem a gyujtast, nem mindig megy vissza a helyere... Van erre a 2 dologra vkinek tippje ?! Koszonom
A merités okát is ki lehet olvasni diaggal?Mikor reggel inditottam magától ment az ablaktörlőm,a képernyőm eltünt minden diag lámpám világitott.A töltést az normális volt mikor mértük!
Sziasztok vettem e 60 hoz hátsó ledes lámpát de halványan világitanak a fék lámpa izzok test baj lesz ?és a neon helyzetjelzö nem nagyon világit talán halványan tudna valaki segiteni hol mit csináljak 2005évj E 60
Nekem most fújták körbe az autóm (nem e60, de most ez itt a téma:), s látok a polírban egy két hibát, viszont políroztatni sem szeretném sokat. Erre mit ajánlasz, vagy maradjak az újrapolírozásnál?
itt látszik hogy milyen komoly munka , én is ezt az anyagot használom " MENZERNA " polírozáshoz kis karcokhoz ami a képeken van, van az intenzív és a finish ,utána lehet waxolgatni dodoval :) az már csak élvezet :)
Lecseréltem a gyári indexet ledesre a 2004/04 525D E60-on. A szét/összeszerelés hibátlanul ment, mielőtt véglegesen összeszereltem volna a teszt is hibátlan volt, minden index tökéletesen villogott.
Másnap mentem volna vele, és arra ettem figyelmes, hogy a két oldalsó index egyáltalán nem jelez, ugyanakkor se a műszerfalon, se az i-drive-on nem találtam semmi hibaüzenetet/kódot.
Amit leellenőriztem:
- újra szétszereltem, majd összeraktam a csatlakozásokat
- esetleges hibajelzések a műszerfalon/ konzolon
- biztosítékok ( kesztyűtartó: 5,6,19-es ), mind hibátlan
Nem tudom merre/ mit kellen megnéznem, hogy legalább egy hibaüzenetet adjon, vagy hogy miért nem villognak, ha egyszer az összeszerelés után jól működtek. Semmi életjelet nem adnak, zárásnál-nyitásnál-jelzésnél-elakadás jelzésnél.
Azért is keresnék egy értelmes wax-ot, mert autokkal foglalkozok, fényezek kasznizok ,polirozok,stb. szeretem le waxolva átadni a kocsit, hogy azért sokáig tartos legyen, mivel egy sötét kocsit (na meg a többit is) nagymunka szépen igényesen profimodon polirozni,és azért a festésnek sem tuljo ha évente két évente kell polirozni.
szivesen megnézném , mit tud mert én is a saját gépemen kisérletezek, csak szerintem nagyon távol vagyunk egymástol.
polirozás után egy jo waxal nagyon sokáig meg lehet tartani a kocsi szépségét, csak néha waxolgatni kell..
nyitott vagyok az uj dolgokra lehet kifogom probálni majd...
Oksa, de nekem hajszalkarcokbol sok van, meg amugy is fenyesiteni szeretnek kicsit feketen, de ugye sok polirozoszernek pl nem mehet ra muanyagra stb..
Tehat a dodot igy is erdemes fontolora vennem?! Arat ,kiszerelest kerhetnek?
én úgy gondolom hogy ha "karcos" egy lakk akkor meg kell polírozni profi módon és utána ápolni "dodoval" és nagyon sokáig szép lesz ,minden alkalommal nem kell waxolni olyannal amibe polírozó szemcse is van
formálya amivel akár minden mosás után lekenheted hamar kész van és nem kell kerülgetni a dolgokat mert mindenre rá mehet üvegre is ,győnyörű fényes lesz és nagyon könnyű megcsinálni ,
zöld terméke amit 3-4 havonta érdemes megcsinálni minimális polir anyag van benne ,ezek a termékek nem tartalmaznak vegyi anyagokat!!! ami nagyon fontos annak aki csinálja ,valamint szuper gyümölcs illata van közben , ha közelben laksz gyere el és megmutatom
,20 éve mindíg úgy alakult hogy fekete kocsim van, nagy tapasztalatunk van hidd el.
és ha van kedved waxolgatni mindíg akkor a blue velvet -el kenegetheted, sötét autóhoz való brutál finom illattal
nem sokára lesz egy rész az oldalunkon ahol autó ápolási termékek és okos garázs szerszámok és kiegészítők lesznek fent sok év saját tapasztalata és próbái alapján
Tárcsából csak a gyári megbízható hosszútávon. Másrészt közel annyiért adom a gyárit mint egy utángyártott, így nem éri meg kockáztatni. Küldj egy mailt alvázszámmal, adok kedvezményes árajánlatot: bmwcucc kukac gmail.com
Cserélj olajat. Fusch, Castrol, Mobil olajak jók bele. MAN szűrők a legjobbak (és a legdrágábbak is.) ((Gázolaj, olaj és levegő, kartergázszűrő cseréjével és minőségével nem érdemes spórolni sokba fájhat ))
A héten veszek át egy E61 520D-t, 2006-os modellév...
Használt autó vételnél szokás kicserélni az olajat, az olaj, lég és üzemanyag szűrőt... Itt elvileg az olajcseréig ír még 10e km-t a komp. . Az autót hivatalos BMW szakszervízben átvizsgáltattam, ott azt mondták rendben van az autó...
Bizzak a kompjuterben, vagy cseréljek ? Én nyugodtabb lennék, ha ki lenne cserélve, de ha nem muszály....
Milyen motorolajt javasoltok ehhez a típushoz ?
Egyéb dolog amit javasoltok ???
Kb mennyibe kerül egy ilyen mutatvány ?
Bocsánat a sok kérdésért, de még új vagyok, mint BMW-s, illetve ez az első használt autóm...
Nem tudom, hogy hogyan néz ki a mikrofon, mert nem tudom, hol van. A gyanum az, hogy valahol a belsőtér világítás közelében, de nincs látható nyoma!
A2DP-re még nem próbáltam rávenni, mert kiváló minőségben játsza az mp3-at a pendrive-ról, de iPhone 4S -ről a Viber és a Skype hangját ugyan úgy kezeli, mintha telefon hívás lenne.
Hogy néz ki a mikrofon? A stream alatt A2DP -ertek, azaz ha peldaul megy a zene lejatszo a telefonodon akkor az megszolal a az auto hangszoroin, vagy akarmilyen mas kulso programot kepes-e kezelni pl. Skype, viber stb stb.
Nekem se volt bluetooth az autóban - pont emiatt szereltettem be a MULF2-t. Számomra csak utólag derült ki, hogy egy kábel és egy USB aljzat felhasználásával, tudja onnantól kezdve a FlashDrive-ról MP3 lejátszást is. Trehányság, de én nem kábeleztem előre (a MULF2 a csomagtartóban, a bal oldalon, a kárpit alatt van) hanem csak a kábel végét bedobtam a pótkerék mellé. Később előre dugtam a hátsó üllés alá. Nagyon ritkán húzom ki a pendrive-ot, így mindegy, hogy hol van és nem is kellett furkálni ill. szétszedni. A bluetooth tökéletesen működik, ahogy kell.
Tegnap már a második alkalommal törént az, hogy nagyobb gázadásnál, felpörgött a motor tiltásig, de úgy, mintha kirakta volna üresbe, majd 2-3 másodpercig nem is váltott fel. Kezdjek lélekben felkészülni egy váltó cserére/felújításra? 2004. 530dA.
Köszi.Igazából semmi más furcsasàgot nem csinàl a vàltó,mondhatnàm hibátlanúl dolgozik,csak ezt a tompa dübögéses morgást vettem észre mostanàban,ezt is csak akkor hallom ha mindent kikapcsolok és nagyon odafigyelek.
Szóval 205.000km van a kocsiban,váltó száraz és hibàtlanúl működik,,,,megelőzhető lenne egy váltóolaj cserével a wandler teljes meghibásodása,vagy nincs összefüggésben?
Köszönöm.
Nekem is van olyan lemezem, ahol ezt csinálja, én úgy vettem észre, hogy jobban szereti a lassan megírt lemezeket, az egyszerűbb könyvtárszerkezetet, és a rövidebb file/könyvtárneveket.
Legalábbis nálam ez bejött, azóta mindent megeszik.
Az miért lehet, hogy dvd-re kiírt mp3 könyvtárakból nem mindegyiket játsza le? Ugyanazon a lemezen van amit lejátszik és van, hogy a track-et csak átugorja. Szoftverfrissítés?????
Ha beteszed a MULF2-t amit Attila ajánlott korábban 25eFt-ért, akkor pont ezt kell rádugni és lesz Pendrive-ról MP3 lejátszás és Bluetooth telefonálás is! Én pont ugyan ezt csináltam és tökéletes! Maszi megoldotta!
Sziasztok!Aux -in bemenetet szertnék professional fejegységhez kötni MP3 lejátszáshoz!Tud valaki esetleg segíteni,hogy hol szerelnek ilyet be és mennyibe lenne!Elöre is köszönöm!Üdv!
Szia, esetleg generátor, feszültség szabályzó átvizsgálása, nekem ez volt a gond, aztán meg következő évben a ventillátor állt meg és túl melegedett a fejegység. Nekem is olyan alap mint a tied. Nézesd meg hátha...
Mit gondoltok mit erdemesebb venni? Egy dension gateway 500ast bluetooth modullal (kb. 100e) vagy egy gyári bluetooth modult? (60e) valakinek van tapasztalata akarmelyikrol?
A végeláthatatlan szopás elkerülése érdekében írok nektek és próbálok segítséget kérni.
Az autóm 2004.12 hó 530i a következőkez művelte kb 2 hónapja elment a rádión a hang először ritkábban később egyre gyakrabban....egy pici pukkanás hang el 3-6 sec utána zene visszajön majd ugyanez 5-10 percenként később már percenként félpercenként ha lenémítottam 5-10 perc után magától visszaadta a hangot, váltogatta a cd-t a rádióval...magyarul nem lehet hallgatni a zenét (navi nincs pro logic nincs mezei fejegység) végül már a kijelző is elsötétült se zene se kép se telefon...általában ha megálltam tankoltam bementem valahova minden visszaállt kép visszajött zene is volt 5 percig utána kezdődött elölről.jellemzően a 20 fokos garázsból kiálltam 15 percig bírta a rádió utána suck... Nekiálltam a fórumoknak hívtam a szerelőmet arra juttottunk, hogy végfok. Az egyik autohifis cégnél hoztak nekem gyári fejegységet meg kijelzőt, kicserélték de a hiba továbbra is megmaradt..a srác azt mondta sznte valami kommunikációs hiba van vissza a régi cucc bele..ok. Szerelőhőz el kimértünk mindent a ventillátorok amik vannak benne müködtek (arra gondoltam hogy valamiért túlmelegszik és azért csinálja) kijelző is..a csomagtartóban a pótkerék alatt van egy kis doboz valami vezérlőegység úgy tűnt ott van a gebasz konkrétan nem írta hibának de a srác erre gondolt..kicseréltük..de a hiba még megvan...
nincs gyári olaj csak olaj van, jó meg nem jó, ennek semmi köze a BMW-hez minden a Gazdán múlik ,mindegy hogy milyen autó vagy gép,ez fizika és nem marketing
viszont csinálnak munkát a szerelőknek is és ez így van kitalálva a Német gazdaság így működik csak sokan nem tudják, mi lenne ha soha nem romlana el semmi
Ha joltudom ez tipus hiba, hogy dobalja folyamatosan az olajos kannat az auto, pedig fullon van olajjal.
Mennyi bele egy szenzor?
Volt mar vkinek olyan gondja , hogy a kormany mikor radaadom a gyujtast ugye helyzetbe all,de istentelenul nyekereg mikor helyere all, de altalaban csak melegben csinalja... ?
Akkor milyen áron vetted a tárcsát/db és a betétet hozzá?előre-hátra?(minőségre emlékszel?)Én eddig hátul cseréltem,pont egy éve,eddig meg vagyok elégedve,bár tegük hozzá az esőkön nagyobb a hangsúly...Az elsőm is véges..még 14-ezer a cseréig nyár végére,őszre beleverm,én meg Wels-be járok..Valami jó minőséget akarok énis ami nem koszol.és lehetőleg nem lesz kuka a tárcsa 2hónap alatt,mivel sok a pályás menet,és nagy sebességekről lassítás..
ACC: aktive geschwindigkeitsregelung,ugyanugy a tempomat karról vezérled,könnyen felismered elől a lökhárítóban van egy nagy fekete szem az az ACC szenzor
Az aktiv tempomatnak (ami koveti az elotted levo autot), van valamilyen kulon gombja? Eseteg mi ennek a nemet neve? Keresgelem az 5-os BMW-ket, ezt szeretnek bele mindenkepp (+digi klima, profi navi, komfort ulles).
Esztergom kornyeken van jo BMW szerelo, akinek ha ideje engedi el is jonne megnezni 1-2 darabot?
Sorry...Mi jön ki 100-ból? :O eső hátsó?tárcsák /db 35-45 közt betét garnitra egy tengelyre kb 25-ezer kopásjelző,kb 5ezer..Mit raksz bele 100ezerből körbe?jó ha egy tengely megáll abból..(tárcsa/betét +/- pár rongy, attól függ milyen minőség) A gyári meg asszem ettől még több...
Valaki fel tudna tenni egy képet a hűtőfolyadék szintjelző úszójáról?
Semmi hibát nem jelez a computer, csak letekertem itthon a kupakot, hogy megnézzem. Az úszó teteje a kupak aljáig ér. Ezek szerint alacsony lenne a szint, de mintha le lenne törve az úszó teteje...
ha megírod milyen a kocsi adok árat fékbetétre és többet nem kell szarakodni 30 éves technológiával ,hangtalan és pormentes és bármekkorát fékezel soha nem tudod "megégetni" 100% OEM kivitel
Hella H8-as izzót ne vegyetek. Nagy név, made in india minőséggel. Fél évig bírja Osram a gyárija, az 3-4 évig / 90e km bírja.
Ate (gyári) első fékbetéttel a tapasztalatom, hogy bár sokat elmegy (90e km), de baromira koszol, 20 km után már fékbetét poros a felni, és nyekergésre hajlamos, a ferodo nekem jobban bejött, a tartósságát később megírom.
PL: Megkapta az uj váltót.Kartergázszűrő módosított,öntisztító nem kell cserélni,
hátsó kerékagy XD, uj elektronika,uj leömlő..és más apróság ami korrekcióra szorult 2004-től. Úgy tudom a régebbi modell tempomatnál lejtőn, nem használta a fékeket,elrántod a kormányt,elveszi a "gázt". Egyszóval a széria legtőbb típusgondját megoldották,és fejlesztésből is került bele.Nem vagyok szerelő, csak határtalanul kiváncsi, ha BMW-ről van szó.A kormányműve gyenge, de a benzinesé is ugyan olyan.Én kb.30000megyek egy évben, de 3l-es LCI diesel automatát vettem.Előző autóim mind benzinesek voltak, de nem bántam meg ezt a dieselt. Hiba nélkül megy.
A segítségeteket szeretném kérni, nemrég vásároltam egy 2004-es 530d-t. Persze ilyenkor egyből a kötelező dolgok cseréje, olaj, levegőszűrő stb... A lenti problémákkal tisztában voltam a megvételkor, de azért nem ártana kijavítani, (fontosssági sorrendben):
1. Az egyik lampabúra be van homályosodva, illetve tegnapi eső után kevés pára is volt benne ami nem egészséges.... ezt remélem nem csak komplett cserélvel lehet orvosolni... tippek?
2. Gázolajszűrő hol van ebben az autóban?:)
3. Navigációs DVD nincs meg... tud valaki valamilyen forrást? Bármelyik BMW i Drivehoz használatos DVD-vel működni fog különben?
4. Tolatóradar (PDC) hibát ir ki. Valamelyik fórumon irták hogy halgatni kell hogy kattan e gyujtás ráadásakor (?)... amelyik nem ott csere... valami megbízhatóbb tesztelési módszer persze BMW szervíz nélkül?
5. HUD nem működik ... hogy lehetne tesztelni hogy milyen problémája van? Hogy kell egyáltalán bekapcsolni? :))) Az I drive menüben azt mutatja hogy be van kapcsolva...
Bocs ha olyat kérdeztem volna ami már sokszor le volt írva, kicsit sok a hozzászólás hogy átolvassam mind......
Egy Jó ismerősömé az autó nála 280.000 km-óta van és megcsináltatott rajta amit csak szükséges turbo ,szívótorok kicserélve ftengely ékszíjtárcsa szintén
Csak egyetlen probléma van az autóval hogy most 398.000-ret mutat az óra :)
Fussak el vagy egy ilyen autónál az nem probléma ???
Igen,attol is fugg,hogy ki hogyan hasznalja...es a megtett valos km-tol is...
A fogyasztasod jo...
De alaposan korbe akarom jarni a temat...es kiprobalni mindket motort...
Tovabbi koltsegmentes km-eket...!!!
Kosz az infot!
N53 és M54:-) Igen, az M54-es motor 228 Le, a N53-as pedig 272Le-s.
Azért adtam el az 525d-t, mert jobban szeretem a benzines autókat, mint a diesel-t. Azt az autót nem vettem, hanem egy ingatlan adás-vételbe számoltam be. Egy évig hajtottam, nem volt rossz, de nekem annyira nem jött be. Viszont az E60 sedan annál inkább, ezért vettem ebből a kasztniból egy benzinest.
Sepi7979: nekem 2008. áprilisi az autóm, akkor vettem újan, 525xd. Azóta 155ezer km ment bele, és a legnagyobb problémám az ablaktörlő-relé volt. Szóval biztos attól is függ, hogy ki-hogy használja, de nekem semmi bajom nincs a diesellel.
Lassan egy éve már hogy megvan, előtte egy évig hajtottam egy 2006-os 525d-t. Szóval az 530i közel egy éve van meg, kb 20.000km-t hajtottam bele. Nemrégiben volt egy visszahivás, ahol az injektorokból 3-at cseréltek gar-ba. Más problémám nem volt vele. Ha benzinesben gondolkodsz, akkor javaslom a M54-es 530-as motort. Asszem Christ-nek is ilyen volt az E60 saloon-ba. Jobban birja a strapát, mint a N53-as motorok. Bár erről mondjon Ő véleményt, mind a kettőt hajtja/hajtotta.:-))
2007.08-as, faceliftes 530i-m van. A múlt héten érkeztünk haza nyaralásból. Közel 2000km, nagyon sok autópálya, de kb 3-400km helyi csavargás, a pályán volt benne néha 200km/h, de zömében 160 és igy zártam 8,9-el. A városi átlagom 10,5-11.
Koszonom!
A diesel vonalon a felmerulo alkatresz+ javitasi koltsegek miatt aggodok...
Azt hallom es olvasom sokfelol,hogy ezek az uj modern dieselek tul vannak mar bonyolitva,es sok a baj veluk...
10 eve hasznalok 1.9 tdi-t...semmi bajom nem volt vele...de most valtani akarok...es az E60 megbabonazott...
A benzinesnek csak egy hatranyat sejtem...a fogyasztasat...
Van valakinek tapasztalata 525i vagy 530i fogyasztassal kapcsolatban?
Elso BMW vasarlasa elott allok,es erdekelne a velemeny,hogy benzines e vagy dizel...???
E60-rol van szo...
Hosszutavra vennem...evente kb 15-20.000km mennek vele...
Elore is koszi a velemenyeket...!
Az egyik barátom egy bérautóján átbőröztette a kormányt/váltó/harang...Nekem nem volt vele esztétikailag gondom hogy vastagabb lett-e nemtudom..Véleményem szerint jó lett.
Így 196.000 KM felé a kormányom eléggé csúnyává vált, megkopott.
Nézegettem bontott kormányokat, de mindben volt legalább ennyi km, szóval sokkal szebb egyik sem volt.
Mindenhol azt javasolták, hogy bőröztetni érdemesebb lenne. Viszont az egyik ismerősöm elvitte az E90-ét, itt Pesten egy szervizbe, ahol szépen megcsinálták, de érezni rajta, hogy vastagabb lett, és így nem az igazi.
Nektek esetleg van hasonló tapasztalatotok? Merre érdemes indulni? Van már aki túl van ezeken a körökön?
745d jó kocsi nekem is volt egy barátomnak adtam el nála azota is hibátlan szereti ajánlani tudom 10 litert eszik főleg városban van használva szerintem az elfogadható
Sziasztok.
Kéne egy kis segítség.
Adott egy e60 520d 2009es manuális 150e km-rel.
Menet közben hirtelen gàzadàsnál olyan mi tha a kuplung benyomva maradt volna kicsit..de aztàn elkezd gyorsulni... kicsit idegesítő. Ötlet h mi lehet?
Szakik, mi a véleményetek az e65 facelift 745d motojáról?
Meg nagyjából erről a típusról? Van egy ismerősömnek ilyen, csak az 30-as, de semmi baj nincs vele(eddig)
Köszi a tippet, totál koszos volt a hűtő radiátor előtti rész, így ki lett takarítva és ki lett fújatva a lamellák közül is a dzsuva. Azóta semmi gond, nem melegedik a víz.
Ahhoz képest, hogy egy kereskedésben áll tiszta mocsok volt az autó kívül/belül (ez azért elég igénytelen, legalább arra vehette volna a fáradtságot, hogy kiporszívózza, lemossa az autót )
Egy csomó apróság hiányzott ( pl a csomagtér roló ) , azt mondta mindra, hogy megvan (de akkor miért nem teszi bele?? )
Az egyik tükör házának külső borítása hiányzott, tükörlap sérült. Elméletileg azok is megvannak...
Szóval az egész autóról sütött, hogy "nem" ...:(
Mondjuk lesz az az ár talán amiért már érdemes lesz megvenni és egy csomót ráköltve viszonylag használható autót lehet majd belőle "készíteni"
Nem volt törve sem, igaz nincs automata klímája (ahogy látom) se Km számlálója..
Nehéz kép alapján megítélni egy autót..
Egy haverom akar venni egy régebbi golfot.
Kép alapján szép ,"mire" odaérünk csavarozva van a belső küszöbtakaró műanyag, kályha ezüstre lefújva nem csak a kipufogó alja hanem az egész fenéklemez..
Erre a tulaj- mit akarunk ez már 10 éves.
"Azt akarjuk", hogy ne legyen összegányolva , eredeti állapotu régi autót szeretnénk, nem vissza tekerve.
(kicsit sok volt az "egy" ezért elnézést akik bíráltak valamikor a (direkt berakott) helyesírási hibáimért)
Én voltam azon a "telepen" egy E39-et néztem meg ( még most is árulják, pedig az s vagy három hónapja volt ) és ha már ott vagyok megnéztem ezt az E61-et is.
5 éve van nálam az autó, ebből 4 éve rendszeren kiírja hogy Level Control Sistem Failure. De mivel jelenség nem volt és drága is, nem csináltattam meg. De most nyaralás miatt állt 1 hetet és a feneke a földre került.
Nekem sikerült a szintszabályzó hibát megoldanom relatív olcsón. Új kompresszor ára BMW 207.000-től felfelé + csere. Egy Csepeli BMW szervizben sikerült kicseréltetnem és egy Merci kompresszort tettek bele, ami bruttó 99.000 + 10 a beszerelés. Ja és új a kompresszor. Egy hete tökéletesen működik! 06 20 293 1663
Az a helyzet, hogy olyan mintha egy fogaskerek ugrana egyet, nem annyira hangos szinte csak kikapcsolt radio mellett lehet hallani, viszont erdekes, hogy csak akkor csinalja, ha az auto felmelegedett mar es akkor sem mindig.
Az rendben van h, a bendixet kicserélték de lehet h, feleslegesen- ha bendixes hallod h, szabadon fut....
A behúzótekercsnél (a felső kis hengeres ház az indítómoror házán) van két rézpogácsa belül amit az elektromágnes kapcsol össze indítózáskor, na ez szépen be tud égni....ekkor hallod hogy csak kattan....
Koszonom a valaszodat, ilyenkor azt lehet tisztitattni vagy ujat kell bele venni? Valamint mi elkezdtem hallani egy furcsa hangot elindulaskor, valahonnan az auto jobb oldalabol jon es olyan mintha egy fogaskerek ugrana egyet. Mennyire lehet ez sulyos?
Sziasztok!
Üdvözletem minden BMW tulajnak es BMW fannak. Kb 2 honapja vagyok egy e60as boldog tulaja. Olyan problemam van, h ugy erzem az autom elvesztett par loerot, kicsit visszaesett a teljesitmenye valamint a motorhangja is kicsit hangosabb a megszokottnal, viszont nem fustol es nem is folyik semmi belole. Van valakinek otlete mi lehet a baj? Nem vinnem el szerelohoz mielott nem jarom korul magam, hogy mi baja van.
Kis segítség kellene... Tudom, hogy ez az E60-as topic, de hát ha itt jobban tudtok segíteni....van egy BMW E90-em 2005-ös évjárat Professional NAVI-s! Sajnos meghallt benne a CCC modul... :( Esetleg tudtok valakit aki ilyet javít? vagy olyat aki ilyet árul korrekt áron? Köszönöm segítségeteket!
Én is így tudtam, de a hétvégén miután lefulladt R-ben és újraindítottam és elfelejtette a kormányközepet és 180' eltolással vezettem...félelmetes volt, de ugyanúgy teljesen alá tudtam tekerni mindkét irányba...ebből gondoltam, hogy nincs összeköttetés...
Szia! Küldöm a linket. Ha felhívod öket Herr Stumpf-ot kell keresni.Ö vezeti a használtautó részlegüket. Ö nem beszél Magyarul,de ha Te el tudod,vagy valamelyik ismid mondani Neki,hogy mit szeretnél szívesen segít. A felesége Éva Ö Magyar esetleg kérd el az elérhetöségét. Ezen az oldalon meg tudod nézni a kocsikat .
Gebrauchte Automobile címszó alatt,utána az einführung,majd a kép alatt a gebrauchtwagenbörse-re kell kattintani. Itt már a kritériumokat is be tudod állítani. Használd a "detailsuche" feliratot,az a részletes keresö. Remélem tudtam segíteni.
A fék problémára nem tudom a választ, de azt biztosra veheted, hogy fix összeköttetés van a kormánykerék és a kerekek között! Pont ez a fantasztikus az aktív-kormányban, hogy így is megoldották. Lehet találni videót a működéséről. Egy bolygóműves cuccot tekerget egy villanymotor és ezzel az áttétel mértékét változtatja nagyon gyorsan, de az összeköttetés folyamatosan fix marad. Bámulatos szerkezet!
Korábban itt is megosztotta valaki a videó linkjét!
Legyalulom, mint Te a hungaroringi oldalfalat :))))
De arcomból visszavéve kérdezek is Tőled és bárkitől, aki tudja a választ:
1., ha itt a BMW Welt-ben tudják, a visszavivést követően a kulcsból, hogy mennyi üzemanyagot kell fizessek, akkor azt is tudják a kulcsból, hogy hány rajtautomatát lőttem el? (vagy az F10 már nem kényes erre?)
2., márciusban megégettem a fékeimet, rángatta keményen a kormányt, ha 140 fölöttről fékeztem, inkább a sebesség volt a lényeg, nem az erősség. (gondolom a hőtől)
De magától megjavult...most viszont újra előjött egy 200 feletti féktől...
a., szabályoztassak?
b., betétcsere? (20E km van hátra)
b.,/1. elől-hátúl vagy csak elől?
Igazából azt nem értem, hogyha egyszer aktív kormányom van, azaz nincs közvetlen összeköttetés a kerék és a kormány között, akkor hogyan tudja rángatni akár 10-20 fokot oda-vissza a fékezés közben?
Amúgy akció van a BMW-on-demand-ban: ha 3 órát fizetsz (210Euro), akkor 9.00-17.00-ig megkapod vagy 17.00-09.00 óráig....:))))))
Nekem is csinálta ezt az autó és hardy tárcsa csere megoldotta. Más üzem állapotban nem jelentkezett semmi rendellenesség. Nézesd meg hátha... bár szinte csak kiszerelve lehet látni, hogy tönkre ment.
Én azt mondom ha korrekt az autó állapota ahogy leírtad,akkor ez egy kis alkuval vállalható..Lehet venni olcsóbbat is aztán lehet futkározni szervízbe,akkor meg megy a lesegetés huúú milyen drága...Sok sikert az eladáshoz,majd azért számolj be róla közben érdeklődők/nézelődők,stb hogy volt rá mozgás,némi képet nekünk is ad!
Sokkot kaptam az árakon, hogy mennyiért mennek, ha nem megy el ennyiért (ami lehetséges, bár nem sürgős) akkor megy bele a prof navi, meg a komfortülés, meg kitudja..:)
Jahh elfelejtettem a E60-25i ami érdekel de köszi 6.5liter akkor nem vagyok bajba mert 7litert rendeltem,egy bartátom autóját viszem olaj szervízre..Köszi a választ mindkettőtöknek!
Netes olajválasztók szerint is 8,2 litert ír, de önts bele 8 litert, majd ellenőrizd nivópálca szerint. Az enyémbe (2009 530D) túltöltést jelez a komputer, ha 8 liternél többet töltök.
Más téma: ezúton áldom a nevét az állófűtés/szellőztetés extra kitalálójának! Elviselhető az autóba szállni fél órás napon állás után is. (Téli előnyeit nem aktuális dicsérnem.)
3Milla alatt nincs,az is 4lesz mert 1-et lazán rá lehet tolni :))) Egy kis féktárcsa betét,ékszíjtárcsa ha dízel,szivocsonk,leömlő,generátor ha bent a km-er..hát soroljam még?Van rizikó...
Szerintem most nem nehéz megvenni,csak majd fenntartani,csak sokan ezzel nincsenek képben...
Ebben a hónapban szülinapom van...Bélával ünnepelünk :)))
wir freuen uns Ihnen folgende Reservierung zu bestätigen.
Kunde Jözsef Sipörz
Abholstation BMW Welt Am Olympiapark 1 80809 München Reservierung 25819
Fahrzeug M M5 Limousine
Mietbeginn 28.07.2012, 11:00 Uhr Mietende 28.07.2012, 13:00 Uhr Tarif BMW on Demand ab 01.04.12
Gesamtpreis 140,00EUR
Mietkosten: Beschreibung Menge Einzelpreis Gesamtpreis Stundentarif Tag inkl. 150 km pro Std. 2 70,00EUR 140,00EUR Vielen Dank für Ihre Reservierung. Wir freuen uns darauf Sie zur Abholung Ihres Fahrzeugs in der BMW Welt begrüßen zu dürfen.
Nekem akkor rúg egyet (nem mindig), amikor egyesbe vált vissza megállásnál. Egyelőre nem foglalkozom vele túlzottan, lehet mechatronic hiba, azt hiszem.
ma araszolgatam egy Stau-ban és azt vettem észre, hogy amikor fékezek az automataváltó ránt egyet az 3-2-1fokozatok között.Városban meg elég gáz amikor megállok egy pirosnál és ugrik egyet mint a bakkecske!
Utána már kigyorsításkor is éreztem, próbáltam kézi üzemmódban a helyzet ugyanaz, sajnos....:((
Ja és csak üzemmeleg állapotban csinálja, hidegen nem venni észre semmit.
Tepsit és olajat cseréltettem 30k Km-rel ezelőtt.
Tapasztalt már valaki ilyesmit? Mire számíthatok??
Hát kinek mi az idő?Van akinek 100-150ezernél leszakad nekem ez 298500-nál jött el...ehhez képest ez dupla annyit ment,nyilván egy alaphangon 150ezres játék,senkinek sem hiányzik,de ha baj van akkor nem lehet haladni,és ha szorit az idő,oda kell érni,várni a mentést,lesz-e bérautó stb..nagy gondolkodások...hát döntse el mindenki kinek mennyit ér ez a "játék"... :D egy biztos akkor a 150 se takarja be...nekem mentés bérautó javitás plussz egyéb apróbb plussz költségekkel ez majd 300ezerre rúgott..
Igen Bözsének van Szarvason,de azon kívűl sokm ás ritka, bontott cucca is van.
Az enyémet tökéletesnek mondták tisztításra mindkét hellyen de látod mégsem boldogulok vele.
Annak aki leginkább hosszútávon használja az autót,jó lehet akár 100e-km-re is a korrekt tisztítás,városi használatra viszont semennyire nem ajánlom csak a cserét vagy a kivágást.
Helo.
Igen.,megint nem húz ahogy kellene nagyobb fordulaton és az olajszint is magasabb kb. 0.5-1cm-rel az utolsó 2-3ezer km-en.
De egyébként figyelmeztettek,hogy csak bizonytalan ideig lesz jó,és az ismerősök is sorban iktatták-ják ki sajátjukból.Na attól lélegzik fel az auto igazán!--hibátlan teljesítmény-jóval alacsonyabb üzemanyag fogyasztás1-1.5l tényleges városban,egészségesebb/nyugodtabb motorjárás,minimálisan de csökken az olajpárásodás turbó-intercooler csöveknél stb...viszont ha odalősz kicsit füstöl,ami nem zavaró szerintem-műszaki vizsga meg nem gáz kicsit sem és a jövőben sem lesz az.
Rengeteg részecskeszűrős motor ketyeg gázolajjal felhígult motorolajjal,ami hosszútávon KO!...-nagyrésze nem tud róla..
A mai turbók úgy 1500-2000-es percenkénti motorfordulatszám körül élednek fel, ott jön meg az erő, és onnantól jól is érzi magát a kis pörgettyű, ha megkapja a kellő mennyiségű és minőségű olajat. Ezért megérdemli a tiszteletet, mert valójában mini-apokalipszis zajlik odabent nap mint nap. A kipufogógáz ugyanis nem olyan szelíd a motortól tíz centire, mint a négyméteres cső végén. Lángcsóvák nyaldossák a turbinakereket (így hívják szélkereket a kipufogógáz felőli oldalon), géppuskatűz-szerű nyomáshullámok ostorozzák a lapátjait, és ahogy percenként előszobányi több száz fokos gáz préselődik át a kávéscsésze méretű propelleren, akár percenként kétszázezres fordulatra is felpöröghet. Egy jó centrifuga ezret forog, egy gyors fúrógép kétezret. A turbófeltöltő pedig kétszázezret.
Ehhez a szédületes melóhoz mindössze egy pálcika vastagságú tengelyt kapott, amely két kisujjkörömnyi bronzcsapágyban pörög. És egy bő hüvelykujjnyi felület támasztja meg tengelyirányban. A legtöbb turbófeltöltőnek nincs külön hűtése, ezért nagy terhelésnél akár vörösizzásig hevülhet a háza. Ezek után el tudjuk képzelni, milyen fontos, hogy az a pár kis csapágy mindig megkapja szívószálon át a finom, friss olajat ez tartja életben. Ha eldugul a szívószál, torkán akad vagy dzsuvás az anyag, az őrületes tempóban pörgő pálcika csúnya rombolást tud végezni. Ha csak a csapágyat karistolja meg, az még a szerencsésebb eset, akkor elég lehet egy szimpla turbójavítás. Ha el is törik a tengely, új turbó kell.
Sajnos így igaz ezek a megoldások rövid távúak! Nekem 2db 12-es lyuk oldotta meg a problémát de ez csak provizorikus mindaddig amíg nem találok olyan szűrőt ami nincs megolvadva stb stb 3-4 kilót nem szeretnék fizetni érte. Találtam német stb oldalakon 110 ezer ft-ért tök olyan mint a miénk de "kisiparinak látom nem merem megvenni bár az ára barátságos.......Szarvas-on hirdetnek ( Ahoy bt ) de kell csere db ami hibátlan vagyis gyakorlatilag kitisztítja 100ért..........,kérlek,ha tudsz dpf-et jó áron jelezd nekem légyszíves!!
Le kell húzzam magam..-(
Semmilyen tisztítás-égetés-savazás nem segít hosszútávon egy eltömődött partikelfilteren!
Van,hogy a gyárival elmegy akár 250-300e-ig hibátlanúl,de ha cserére szorul(nő az olajszint,gyengül a teljesítmény,kiüti a turbot stb.),cserélni kell nincs mese, vagy kiiktatni teljesen,mert csak ideig óráig jó,és csak árt sokmindennek.
Kivülállóként mondom, hogy ha nem jár a motor, akkor nem kering az olaj a váltóba, és nincs olajnyomás sem."Szárazon" az olaj a váltóba megéghet, és eltömődhetnek az olajfuratok csövek.
Szerintem N-be megtolták, majd gyujtás és berakta D-be, és beindult.
Hazajöttem a kocsival Welsből.használtuk egész hétvégén,vasárnap este beülök hogy indulok...Indítok és nincs szervó,valami rohadt büdös égett gumiszag...leállítom motortérbe lesegetek semmi....Indulok,el sem érek Bécsig,már utközben szevo elment,hűtővíz magas,töltés nulla....Autómentő,bérautó,várakozás,stb...A hiba ékszíjtárcsa közepe leszakadt..Tutti akkor döglik le amikor menni kell...A mető bevitte szervízbe ma hogy hazajöttem már kész...
Nem mondom,hogy Magyarországon nem találsz jó autót,de teljesen mások az esélyek Németországban.
Én itt élek 2 éve,és voltam 1-2 BMW szalonban,ahol természetesen használtautók is vannak. El kell mondjam ég és föld a külömbség. Van itt ismerösöm is aki az egyik szalonban a használt részleg vezetöje,a felesége Magyar. Voltam már egy-két próbaúton is. 4-5-6 éves autók zsír újnak néznek ki. Én max. 3 éveset szeretnék,e 60-as szériából. Max. 100.000 km-rel. Azért el kell mondjam van választék rendesen. Természetesen CSAK a BMW-nél szabad venni,Török,Lengyel,stb... kereskedöket elfelejteni!! A BMW-nél eszük be sem jut az óra állítgatása. Ha tudok segíteni szólj.
Grrr :) Mázlista...A 66 os km után miután megindult a tömeg, iszonyat volt a kacsázó vasárnapi belső sávban 110zel menők közt...
És vasárnap minden rádión ismétlések mennek :( Legalább kabaré lett volna (bár az eltakarítás az volt). A TV a kocsiban meg hangyás és nem lehetett nézni :( A hangyás képet, hogyan lehet javítani?Szoftverfrissítés? Utólag, hogy lehet iPod csatlakozót vagy legalább egy AUX csatit betenni? Mibe fáj egy ilyen művelet?
Nem tudom, hogy mikori az autód, de a kezdeti évjáratoknál cserélni kell az olajnyomás érzékelőt, mert (főként a nagy melegben) hajlamos jelezni a fed. comp. (aztán általában eltűnik az ikon), hogy probléma van az olajnyomással. Mindezt attól függetlenül, hogy van-e olajad vagy sem. Persze jól tetted, hogy utántöltötted, mert lehet, hogy valós a probléma.
Maszi megmondja alvázszám alapján, hogy régi olajnyomásjelződ van-e vagy sem és ha igen akkor megoldják a cserét 5 perc alatt. A nyomásérzékelő pár ezer forint.
Én a 64-es kilométerkőnél mentem rá az autópályára, ahova a székesfehérvári elkerülő szakasz csatlakozik be az Auchan körforgalom után. Mindez 16:30-kor történt, a Balcsi északi partjáról jöttem. Tempomat 150-el kb. 20 perc alatt Budapesten voltam, tök üres volt a pálya és utána a budapesti utak is. Pedig lélekben én is felkészültem a cumira.
Egyébként botrány, hogy kora reggel felborul egy zöldségszállító (nem radioaktív fűtőelemeket szállító) kamion, és estére sem tudják megoldani a helyzetet. Télen volt egy olyan esetem, hogy előttünk kb. 1 kilométerre Ausztriában egy akkora baleset történt, hogy felrobbant egy vagy két autó. Mi csak a hatalmas lángcsóvát láttuk és a robbanás hangját hallottuk. Természetesen azonnal leállították a forgalmat, jöttek a mentők, 4-5 tűzoltó, de 1 órán belül mindent eltakarítottak és megindították a forgalmat. Ráadásul annyira precíz munkát végeztek, hogy szinte semmi nyom nem maradt 1 órán belül a baleset helyszínen.
Egy kérdésem lenne akivel történt már ilyen ne hallgassa el az infot....
Beálltam a garázsba kb 2 hete tegnap kiálltam és az autó (e60 530i) alatt egy nagy foltot kb 0.5- 0,7 m2 találtam úgy gondoltam klima kondenzvíz...ma benézek a garázsba a folt még mindig ott van nem száradt fel....íze semmi, tapintásra nagyon enyhén olajos,színre átlátszó.. az autó nem írt semmi hibát.... csak nemtom mi lehet.....ha víz lenne már el kellett volna párolognia nem...
Véletlenül jutottam ide, ezért nem olvastam végig a hozzásztólásokat, de azért lenne pár kérdésem BMW-vel kapcsoltosan.
Gondolati szintem megfordult bennem, hogy vegyek egy 2005 utáni kombi használt (525/530) autót, és ezzel kapcsoaltban szeretnélek kérdezni titeket, hogy melyik típusnak mik a hibái, automata, vagy inkább kézi váltós legyen, 520 vagy 525 vagy 530 inkábbb, diesel, vagy benzines? Megbízhatóságukról, szervízdíjakról stb. szeretnék infókat.
Amik nálunk mennek a hírdetésekben 3 millió alatt, azokkal érdemes fogalalkozni, vagy már nem? Vagy esetleg Németországból érdemes behozni?
Szerintem nem indokolt a turbo felújjítás mert olajosak a csövek.
Álltalában tömités cserékkel megoldható,de olajosan is elmehet akár töbszázezret.
Mi legalábbis már viszonylag régen,100-150e km-rel ezelőtt tapasztaltuk az olajosodást a turbó környékèn de azóta is működnek hibátlanúl,mármint a turbók.525-530d..
Kérdeztem a haveromat ,mitől lehet a jobb oldala csupa olaj.
Azt mondta a turbótól, szedjem le és inkább most, míg nincs nagyobb baja csináltassam meg.
Így is lett (kicsit szívtam de meglett)
(55 e Ft)
Azonban beindítva nézegettem az alját (folyik-e valahol) hallom ,hogy valami alig halható fura (kerregő) hang jön a válltóból.. Ez lehet a wandler (vagy mi) meghalásásnak előjele?!
Ezt is inkább nézessem meg mielőtt nem lesz nagyobb baj?!
Igaz a főtengely tárcsát még eszem ágában nem volt "kidobni".
Ma 184.000 km-nél a főtengely ékszíjtárcsa úgy gondolta, hogy itt az ideje végleg feladnia a harcot. Ezúton köszönöm Steeef-nek a telefonos segítséget és a jótanácsokat, valamint az AP - Trade -nek a nagyon kedvező alkatrészárat. Gondoltam leírom Nektek azért, hogy aki hasonló kilométernél jár inkább ellenőriztesse ne érje olyan meglepetés mint engem.
Mit jelent az alábbi két extra?
S465A durchladesystem , a szót értem de mit lehet áttölteni?
Illetve ha van 6er cd váltó azt hol találom?vagy csak ki van építve a csatlakozója? Még egy kérdés mp3 lejátszót, ipodot hogy tudok rákötni agépre? Prof navis. Az előző tulaj egy nokia blúszósz kihangosítót kivezettetett az ülésfűtés kapcsoló fölötti panelre, kérdésem hogy ezzel a telefont ki tudja hangosítani a hangfalakra vajon?samsungom van és ki sem tudom próbálni :-(
De érdelene, hogy arra a kábelre köthető lenne más kihangosító is vajon?
Előre is kösz
Üdv
ssik
A nívópálcán mi az a( max )jelzés feletti "határ ami még nem károsítja a motort?! - motorolaj szint emelkedésekor ( sűrű regenerálás miatt)?
Az rendben" van,hogy nem ezer km-enként számol vissza hanem kb 4-5 száz km-enként vesz le ezret ( a felhígult rossz olaj minősége miatt )ugyanakkor semmi hibát nem ír illetve nem hoz a tudomásomra. Járok így és egyszer csak pl. lecsapágyasodik? Olajcsere óta 4000 et mentem és a kijelzőn a 30 ezresből nem 4 ezret vett le hanem 9ezret vagyis 21 ezer megtehetőt ír ....
Motorterterbol probaltam ma ugye bebikazni , de ugyan az a jelenseg csak kattan vmi a motorterbol. Tehat valszeg onindito... Csak az a fura,h ez nem szokott egyik pillrol a masikra, tudtom szerint..
Nem a klíma áll le apafej.Klíma nélkül álló helyzetben ellenőrizd járó motornál, a ventillátorod és a termosztátod működését. Ilyen melegben esélyed sem lessz hogy klíma működtetés közben leálljon a hütőventillátor.
Kedves Szakik! Jocika nem meri beírni, ezért megpróbálok én ajánlatot kérni helyette. Ne tudjatok róla, de sikerült a hátsó szélvédőjét betörnie (most kivételesen nincs benne a kezem). Mennyibe kerül, és ki tudna szerezni?
Ezúton szeretnék egy alapítványt létrehozni "segítsük meg a balfszt" jeligéra.
Hetvegen Soltvadkertrol hazajottem, majd leallitottam az autom es nem akar indulni. Jelenseg, mikor inditanam, vmi kattan motorterbe indito rele talan, de semmi. akksira ramertem 11.57V, toltes utan 12.11V ami talan meg mindig keves. Ezert nem indulhat be?
Kérdés a szakiknak: - A "kormányváltós" sportkormány ( +, - ) kapcsolófülei összehangolhatók a E61 2007.07.hó LCI joyslick-kes váltóval? Természetesen csak sport-kézi állásban.
Nekem melegszik a vizem, de csak akkor, ha az alábbi 3 tényező együttesen fennáll: kánikula, dugó, működő klíma. Más esetben nincs gond. Szóval szerintem nekem is ez lesz a probléma (ha komolyabb gond lenne a hűtőközegben akkor állandóan melegedne a víz), úgyhogy szétszereltetem az autót és jelzem, ha nekem ez megoldotta.
kb 1hete vettem egy 2006-os 535d -ös bmw-t. az elsö hosszabb uton kb 500 km után 2-3szor durván viszaváltott az auto, utána meg, nekem azt irta ki h D-ben van de csak a motor pörgöt az autot nem vitte. majd kb egy 10mp mulva beragta egy sebességbe és nem váltott el. majd megáltam vele leálitottam, kivettem a kulcsot. majd ujra inditottam és azota semmi (még 600km-t) tettem meg.
valakinek esetleg ötlet h mi lehettet ez az egész???
Bejött a nyár a hőség. Szerintem senkinek nincs gondja a melegedéssel. Ha szemből nézitek az autót kb. 6centi magas az intercooler mögötte a légkondi hűtő.
A légkondi hűtő és a víz hűtő között nálam 1cm magasan állt a szöszmöszből fűből, álló egyveleg.A szerelő szerint nem jó ha a fent említett 3 hűtő nem szellőzik átt rendesen.
Kompresszor vagy akár egy porszívó is csodákat művel, ha kellően széttvan bontva az eleje /kb. 30perc/ egy gyakorlott szerelőnek.
Van egy E61 530d tipusú autóm eddig minden hibátlan volt, de most az autó nem emeli ki a "fenekét".
Szétszedtem, a kompresszor hibátlanul működik, a többi egység is működik ( szint szabályzók) de ha összerakom a akkor már nem megy, egyszerűen meg sem próbálja indítani.
Nekem van e61-hez egy csomó belső műanyagom meg gumi géder meg stb. Van vagy 3 zsák belső dolog hozzá. Ha lefényképezed hova kell borítás megnézem van e!
Sőt, szoftveresen az is megoldható, hogy egy szenzor hiba esetén is műkodjön a rendszer, de ezt csak halkan mondom, mivel ez nem "tisztességes" eljárás :) Hivatalosan bármelyik szenzor hibája esetén a komplett rendszer letilt.