Keresés

Részletes keresés

olahtamas Creative Commons License 2016.11.13 0 1 59901

Itt egy kép, ahol látszik a Tátra csúcs :)

Előzmény: Törölt nick (59898)
akárkibárki Creative Commons License 2016.11.13 -2 0 59900

Erre meg lehetne azt mondani,hogy mekkora barbárság egy élő fába faragni és egy túrázó ezt hogy tarthatja szépnek.:).Én sem érzem akkora gáznak a Rokis fát,mert valószínűleg egyszerű emberek csinálták,akik így tisztelegtek az emléke előtt(persze az üveg tényleg túlzás).

Előzmény: Törölt nick (59899)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.13 0 1 59899

Nem is lenne jó ha mindenben egyetértenénk, az olyan unalmas lenne. :-)

Ebben az esetben viszont te a folyamatot dicséred, én pedig a végeredményt bírálom. Szerintem mindenkinek igaza van.

(mondjuk az unikumos üveg meg a bézbólsapka önmagában is gáz, a kitűzők pedig már tiszta rozsda mind)

A szándék, az elképzelés, teljesen rendben van, de ami összejött belőle az ocsmány lett. Ennyi.

Nézd meg ezt a faragást, ma fotóztam Vitányvár alatt, 99% hogy ugyanaz a kéz készítette, és nem tették tönkre annyi ócskasággal:

pár száz méterre a Rockenbauer fától Szent-László kép a fában. Erre rámondhatjuk hogy szép, így ahogyan van. Jobban is sikerült és nem is tették tönkre annyi szeméttel.

Lehet hogy jobb is neki hogy kb jó ha tizedannyi turistával találkozik mint a másik társa?

Előzmény: nagypapi (59896)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.13 0 0 59898

Na jól van, ne csigázz, tedd már be azt a Tátrás fotót is amit lőttél! :-)))

Előzmény: olahtamas (59897)
olahtamas Creative Commons License 2016.11.13 0 2 59897

Itt egy friss fotó, ma reggel ilyen volt a kilátóban a pecsétdoboz:

Majd le tört a fülem a hideg szélben :)

Előzmény: Törölt nick (59894)
nagypapi Creative Commons License 2016.11.13 -6 2 59896

A múltkor a kereszt pingálása témájában teljesen egyetértettem Veled.

Ebben most nem.

Valahogy én ebben a Rockenbauer Pál iránti tisztelet megnyilvánulását látom, nem pedig rongálást, ízléstelenséget, bár tény, hogy az "eredmény" eléggé véleményes. Viszont ez több ember műve lehet, tehát a spontaneitásnak elég nagy szerepe volt.

Nekem ezek a dolgok bejönnek.

Kicsit olyan ez, mint a pécsi lakatos kerítés (bár az azért ízlésesebb).

A másik, ami eszembe jutott, a Madarasi-Hargita. Sokak szemében egy szent hely, de találkoztam olyan székely emberrel (az alatta levő egyik menedékház kezelője, tehát elég autentikus személy), aki szerint indián temető... 

Az biztos, hogy a szervezettségnek, összhangnak a legkisebb jele sem mutatkozik, de azért valahogy mindenki, aki hozzátesz valamit - kopjafát, keresztet, zászlócskát vagy éppen turul szobrot -, az mind ugyanazt érzi, gondolja. Szerintem ez nagyon jó dolog.

Ugyanezt gondolom az emlékfa esetében is.

Előzmény: Törölt nick (59882)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.13 -2 0 59895

Már nem is tudom kivel beszéltünk a házivágási házról (és lusta vagyok, nem keresk vissza :) ), két emberkével sikerült eddig beszélnem, de egyelőre egyiknek se volt lövése sem, hogy melyik az a hely... Mondjuk ők lehet hogy nem a legautentikusabbak a témában, bár az egyikük már épp eleget ivott ahhoz, hogy akár ki is találhatott volna valamit. :)

Megpróbálok majd rákérdezni a vadászati múzeumban a falu szélén, ott csak van valaki, akinek kellő helyismerete van, vagy legalább ismer valakit, akitől érdemes érdeklődni.

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.12 -2 0 59894

Darabra szerintem Galyatető a rekorder, ott 4 különböző bélyegző van, de a lenyomatát csak egynek néztem meg, a kilátó tetején lévőnek, az a kilátót ábrázolja. (ábrázolta míg le nem csiszolták a betonszegélyen...)

Ha valaki ettől különböző lenyomatú bélyegzővel találkozott Galyatetőn akkor bingó. :-)

Más:

Nem tudom mi kell ahhoz hogy a Bódvaszilas-Bódvarákó nyomvonalat visszahelyezzék a régi útra, baleset, sérülés, kéz-láb törés?

Vagy -amit nem hiszek mert sokba kerülne-  felújítsák az egykori vasúti hidat, amelyet egyébként feltételként is szabtak az útvonal-módosításhoz...

Idézet a pecsételőhelyek fórumából:

Tomacinho írása Bódvaszilasnál kb egy hete:

"A híd(ak)ról is "csak" annyit, hogy a szállásunk Bódvaszilason volt, ezért előző napon szemlézhettük a sokat hallott „hidat”. A szilasi oldalon a töltés nagyon bozótos és nem lehet rendesen haladni, de a mellette lévő ut használható egy darabon. Bódvarákótól Bódvaszilasig két egyforma vasúti hídon kell(ene) átkelni, az egyik a Juhász-patak feletti (ez rövidebb) a másik a Bódva feletti híd (utóbbit tériszonyosnak/sietősöknek/esőben, sárban, hóban egyáltalán nem ajánlom). Kapaszkodó nincs és csak akkor csúszósak, ha esett az eső, vagy sáros a cipőd, vagy deres, vagy havas, esetleg erős széllökés mellett, tehát mindent egybevetve alkalmatlan a folyamatos biztonságos gyalogos közlekedésre. Emlékeim szerint ezekre szokott kiírva lenni, hogy a gyalogos közlekedés tilos és életveszélyes, mert hiányoznak a kellékei. Leszakadni biztos, hogy nem fog, de nem eléggé széles a járáshoz és mivel nincs kapaszkodó egyszer elég kibillenni és könnyen az alatta lévő kb 1,5 méter mély, gyors sodrású vízben leszel. Értem, hogy Tóni a látássérült srác is átment rajta segítséggel, csak az gondolkodtat el és nem értem, hogy aki erre átjelölte az utat, az bejárta-e és gondolt-e a gyerekkel, esetleg nehezebben járó idősebb, a nehéz csomaggal járó, vagy  tériszonyosabb túrázókra, esetleg a téli használatra, miközben volna más lehetőség a leírt észak felé található földút hídja felé, vagy a régi útvonal, ami beton igaz, de biztonságosabb és évtizedekig jó volt. (Idéznék az OKT útvonal módosításai tervének javaslatból: „a Bódva hidat gyaloghídként helyre kell állítani, engedély is kell”. Mi inkább kerültünk a régi kéken."

Előzmény: Simulacrum (59893)
Simulacrum Creative Commons License 2016.11.12 -2 0 59893

Összegyűjtötte esetleg valaki már azokat a kéktúra pontokat, ahol ugyanazon a helyen többfajta lenyomatú pecsét található?

Arra emlékszem, hogy itt a topikban valaki mutatott különböző valamilyen vonatot ábrázolót, de már nem találom. Van azon kívül máshol is ilyen?

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.12 0 0 59892

Ezt pedig én köszönöm, ebben a fordításban még egy picivel jobb is.

Előzmény: AttHunter (59891)
AttHunter Creative Commons License 2016.11.12 0 0 59891

Egyszer valahol, talán épp az említett környéken én is láttam ezt a verset, és meg is kerestem:

Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse

http://www.szepi.hu/irodalom/vers/tvers/tv_360.html

Előzmény: Törölt nick (59888)
jzp2107 Creative Commons License 2016.11.11 -1 0 59890

Ha már Körtvélyes, akkor Rúzsa-kút:

hadidoki Creative Commons License 2016.11.11 0 0 59889

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.11 0 2 59888

Ha már a Szárliget-Várgesztes szakasz negatív alkotását megemlítettük akkor pozitív ellensúlyként hagy mutassam meg azt az írást, amelyet ugyanezen a szakaszon láttam 2009-ben egy fára kifüggesztve a Körtvélyesi temetőnél és annyira megérintett hogy néha egyszer-egyszer azóta is elolvasom, csak úgy erőt meríteni.

Előzmény: AttHunter (59885)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.11 -3 1 59887

ez a régi Fábry-féle dizájn centerbe kívánkozik. 

olahtamas Creative Commons License 2016.11.11 -3 2 59886

Szerintem elég lesz már ezekből a képekből...

Inkább egy szemétszedést kellene szervezni ide, és volna ötletem, hogy miket szedjünk össze szemét gyanánt...

Előzmény: AttHunter (59885)
AttHunter Creative Commons License 2016.11.11 -1 3 59885

Ez lemaradt, bár nem kár érte, mert látni se szeretem.

AttHunter Creative Commons License 2016.11.11 -2 2 59884

És akkor még a többi gusztustalan "kiakasztásokról" még nem is beszéltünk:

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.11 -2 1 59883

Kicsit mindig megijedek ettől az arcformától, ha arra járok, de legalább helyi nevezetesség (ha a vár valakinek kevés lenne erre a szakaszra) :D

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.10 -3 0 59882

Egyébként ha már az ízléstelenségeknél járunk, erről mi a véleményetek?

(A "Hogyan járassuk le a bakancsos turistákat és Rockenbauer Pál emlékét" című pályázat aranyérmesét láthatjuk a fotón...)

Jesper Olsen Creative Commons License 2016.11.10 0 1 59881

Pedig lennének ott alkalmas fák is...

Előzmény: kectam (59880)
kectam Creative Commons License 2016.11.10 0 0 59880

Sajnos van...

Előzmény: Jesper Olsen (59878)
pavarotti Creative Commons License 2016.11.10 0 3 59879

"A drótkefét minden jelzésfestő ismeri :-) "

Sőt a festékkaparót is sokan:).... de a mellékelt képnél érzésem szerint ez nem biztos hogy segít különösen úgy hogy esztétikus kell maradjon a végeredmény..

Előzmény: HEV (59873)
Jesper Olsen Creative Commons License 2016.11.10 0 3 59878

Nekem a Visegrád feletti Kálváriánál ütötte meg először a szememet ilyen megoldás. Már régebben jártam arra, nem tudom, most is a stációkon van-e a kék jelzés. Nem helyeslem.

nagypapi Creative Commons License 2016.11.10 -1 1 59877

+1 egyetértő.

Erre nincs mentség. 

Előzmény: hadidoki (59876)
hadidoki Creative Commons License 2016.11.09 0 4 59876

Teljesen egyetértek. Erre nincsen kifogás, de tévedni emberi dolog. Biztos van a festőben annyi becsület, hogy záros időn belül letisztítja a felfestést.

"Akár éhes, akár nem, kultúrember nem köp a terített asztal közepére. A többinek meg tilos!"  

Előzmény: Törölt nick (59875)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.09 0 2 59875

Ezt nem lehet megindokolni, teljesen mindegy milyen funkcióban van, ennek semmi köze hozzá.

Ez nem jelzésfestő-technikai probléma, túlmutat azon. 

Ez kultúra és intelligencia kérdése. Ezek szerint ezek hiányoznak jelen esetben.

HEV a hiba nem a te készülékedben van, jogos volt az észrevételed. 

Előzmény: HEV (59873)
efemm Creative Commons License 2016.11.09 -1 0 59874
Előzmény: HEV (59872)
HEV Creative Commons License 2016.11.09 -1 1 59873

A drótkefét minden jelzésfestő ismeri :-) 

Mivel P. V a képnél 'megindokolta', hogy miért van oda festve  nem igazán érdekel a továbbiakban. Az én véleményem ettől még változatlan de ha egy magas funkcióban lévő természetjáró vezető szerint is jó hát legyen ez az Ő sara.  

Előzmény: pavarotti (59871)
HEV Creative Commons License 2016.11.09 0 1 59872

http://termeszetjaro.hu/turistaut_szakbizottsag

Én itt kerestem a korábbi anyagokat és a két első link nem működik. 

Előzmény: olahtamas (59870)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!