Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2006.02.10 0 0 2524
Aha, szóval ez az? Elég jól néz ki!

Viselkedni teljesen normálisan viselkedik, az összes félautomata így csinálja! A KV folyását akkor kell megszakítanod, amikor elkezd fehéredni a sugár, és a gépnek nincs szeme, nem tudja megállapítani, ez mikor történik. Ha ilyenkor már túl sok víz folyt át rajta vagy még túl kevés, akkor az őrlemény finomságával és a zömítés erősségével lehet szabályozni.

"Csak régen egy ipari géppel főztem néha magamnak és a kolleganőmnek és azon abbahagyta, amint lecsurgott a kávé."

A teljesen automata azért képes erre, mert őrölni is maga őröl, így előre tudható, milyen finomságú KV kerül majd bele.

A hangosság is normális, az én DeLonghimnál is találkoztam már csendesebb traktorral :)

Az én KVm eddig három lépésben finomodott a kezdeti elég rémesből olyanná, hogy most már szerintem veri azt, amit a Meinl közértünk előtt csapnak össze a lánykák a szuperjó Rancilio daráló-gép kombóval. (Amivel persze sokkal jobbat is lehetne csinálni, csak az ő trehányságuk miatt versenyezhetek az eredménnyel egyáltalán.)

- Először magától javul kb. 2 heti használat után -- úgy látszik, beégett/-járatódott vmi a gépben. (És kiment a kezdeti műanyagszag.) Szóval csak türelem, ha elsőre nem tökéletes!
- Másodszor amikor rájöttem, hogy komolyan kell venni a haszn. utasításban említett legalább fél óra bemelegítést, sőt egy óra még jobb. (Veszek is egy olyan konnektorba dugható időzitőt hamarosan, hadd melegedjen már hajnaltól.) A szűrőtartó és csésze átöblítése forró vízzel hasznos, de nem pótolja a kellő bemelegítést! (Magát a szűrőt már nem is melegítem elő, így garantáltan nem marad nedves.)
- Harmadszor, amikor láttam a netem egy kis filmet a korrekt zömítésről. Nem elég belenyomni az eszközt a kávéba, el is kell forgatni az óramutató irányába amíg a csuklód engedi, végül lefújni a peremekről a lazán maradt port. (Ha a fújástól még képes megmozdulni a tömörített rész is, akkor kezdheted újra.)

"Már alig várom a reggelt! :)))"

Ismerem ezt az érzést :)

Előzmény: kemorgo (2523)
kemorgo Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2523

Szia Káposzta!

 

Az égvilágon semmi se! Már most imádom. Csak régen egy ipari géppel főztem néha magamnak és a kolleganőmnek és azon abbahagyta, amint lecsurgott a kávé. Szóval én vagyok béna, de lassan igazodom.

 

Végre, hogy megnyugtattál, eddig kicsit lelombozott, hogy esetleg mégse OK a gép. De most tényleg örülök.

 

Már alig várom a reggelt! :)))

 

Üdv!

 

kemorgo

Előzmény: Káposzta (2522)
Káposzta Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2522
Teljesen OK a kezelese, mi a bajod vele? Egyet jobbra melegit, ha eg a lampa es a szurotartot is melegnek erzed akkor megegyet jobbra, ha megtelt a csesze akkor vissza 0-ba vagy melegitobe a kovetkezo fozeshez. A Gaggian sincs tobb lehetoseg es az sem eppen halk, 15 barnak hangja van es kesz.
Előzmény: kemorgo (2521)
kemorgo Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2521

Helló Barkakirály!

 

A használati utasítás elolvasásával kezdtem, azért tartott ennyi ideig, amíg ide értem. :))))

Egy hang sincs róla. Az egész kezelőfelület egy tekergetős gombból áll:

 

Közép: 0- OFF

Eggyel jobbra: üzembe helyezés, melegítés

Még eggyel jobbra: főzés, kontroll lámpa, hogy elég meleg-e már.

Középről- 0- ból balra: gőzölés. Pont.

 

A címet, amit beírtam, most néztem meg, a shop menüpontban lehet megnézni. Az angol zászló csak dísz, így kínlódtam a német szöveggel. Ott megtudod nézni, a linkelés még nem megy nekem.

 

Ja és rendelhető hozzá egy csomó cucc is, csak kódnéven- a használatiban bejelölt szám rejti- alkatrész, többek között kávédöngölő masszív 2 euróért,  nem régen itt kereste valaki.

 

Sajnos nem megy a német írás szinten, így nem tudom megkérdezni a gyárat, hogy normális-e az, hogy nem áll meg. De hátha van itt valaki, aki majd segít. Ma úgyis ilyen segélykérő napom van!

 

Üdv!

 

kemorgo

Előzmény: Törölt nick (2520)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2520
kemorgo,

Javaslom olvasd el a használati útmutatót. A Senseonak is van olyan üzemmódja, hogy kifőzi az összes vizet, de az nem a kávéfőző üzemmód, hanem a géptisztító. :-)

> Két baja van, amire nem számítottam: addig főzi a kávét, amig van benne víz :(((,
> vagy amíg le nem lövöm. Meg egy kicsit hangos a szivattyúja. Legalább nem alszik
> tovább senki miután én felkeltem.



kemorgo Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2519

Üdv mindenkinek!

 

Hát mire válaszoltatok, szólt a párom, hogy siessek haza, mert kihül a kávé!:)

 

Szóval elloholt a boltba és haza is vitte.

 

A neve a kicsikének: Heru ES- 20205 , van címe is: www.heru-international.de, itt meg lehet nézni talán, még nem néztem, a német kínai nekem.

 

Inox kivitel, nincs külön krém feltétje, masszív fém a szűrőtartója, van hozzá- a használati utasítás kávédöngölőnek nevezi-nem emlékszem minek neveztétek, egy vagy két adagos szűrőt kell cserélgetni,  ESE kávépatronnal is működik- vajon az jó, vagy rossz?

 

Két baja van, amire nem számítottam: addig főzi a kávét, amig van benne víz :(((, vagy amíg le nem lövöm. Meg egy kicsit hangos a szivattyúja. Legalább nem alszik tovább senki miután én felkeltem. :)))

 

 

És van a kávénak KRÉMJE!!

 

Nekem ez a gép itthon marad! Tudom, nem nagy szám, de nekem a kotyogó után cukor nélkül sikerült kávét inni végre. És ízlett. A három év alatt, ha meghibásodna, cserélik, ha van mire, ha nem, lé vissza.

 

Ennyi pénzért nekem bőven megéri!

 

Köszi a segítséget!

 

Üdv,

 

kemorgo

Előzmény: kemorgo (2518)
kemorgo Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2518

Köszike az okosságokat.

 

A nevében nem vagyok biztos, nekem mindig, minden azután esik le, hogy otthagyom. De kb 15 perc múlva megyek el az irodából és megnézem a boltban.

 

Csak most figyelmes leszek és felírok mindent, lehet, ki is bontom a dobozt, megnézendő a magyar nyelvű tájékoztatót. Remélem a párom is odaér addig, egy műszaki zseni, csak többet ért hozzá.

 

Azt már tudom, tőletek, hogy a plusz feltét nem jót jelent, de lehet, én értelmeztem rosszul a külföldiből. Ha kibontják, majd többet tudok.

 

Este otthonról majd beszámolok- most már ideje takarékra állítani az irodát.

 

Köszönöm a segítséget!

 

Üdv

kemorgo

Előzmény: H_G (2517)
H_G Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2517
Egyébként pont a tejhabkészítőnél tökmindegy, h. acél-e vagy alu, sőt azt talán még műanyagból is jól meg lehetne csinálni... Azt nézd meg, hogy a szűrőtartó legyen jó masszív fémből, annak kell, h. legyen súlya!
H_G Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2516
Az adatok többsége jól hangzik (weblapja nincs a masinának?), az ár uannyi, mint a szarvasi Minié és több wattot kapsz érte. (Egyesek szerint a szarvasi fő hibája, h. kevés a teljesítmény és a túl alacsony hőtől savanykás marad a KV, meg a tartósságára is hallottunk itt panaszokat.)

Viszont az extra krém-készítő nem pozitívum -- azt mondják, ilyeneket akkor adnak a rendszerhez, ha igazit nem tud a készülék előállítani vmiért és az a crema egyáltalán nem uaz, csak érezhetően gyanús ízű-színű utánzat.
Előzmény: kemorgo (2515)
kemorgo Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2515

Üdv, eddig csak olvastalak benneteket, most SOS segítség kéne.

 

Láttam egy presszógépet, igaz, nem olyan profi, mint amiről itt társalogtok, de nincs annyi lóvém, a jó kávét pedig szeretem.

 

Neve: talán Heuro, 1 l kivehető víztartálya van, 1100 W, 15 bar nyomást csinál, csészemelegítő, acél tejhab készítő, patronos kávét is fogad, extra krém készítő, egy tekergető az elején, a beállításokhoz. 3 év gari, mindez 10 rugó. Nem volt magyar nyelvű a dobozon, amit tudok, az a külföldiből van.

 

Szerintetek megéri beruházni egy belépő gépnek? Mostanáig kotyogó otthon, szarvasi az irodában.

 

Thx

kemorgo

matti70 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2514
Valaki okos mondja meg: az én KVfőzőmben nyilván nincs ilyen szelep, a pumpa kikapcsolásakor mégis enged egy kis gőzt-vizet a csepptálcába. Mi ez ilyenkor, a bojlerben a vízutánpótlás megszűnése és az aktív fűtés miatt hirtelen megemelkedik a hőmérséklet és nyomás, és ezt engedi ki?
Előzmény: gprinz (2513)
gprinz Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2513
Gaggia-khoz adalék: azért tudod hamarabb levenni, mert, ha azonnal kapod is le, akkor sem tüsszeg le a túlnyomás forró kávézaccal.... :)
Előzmény: matti70 (2502)
yeahhh Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2512

Nem is kell nagyon méregetni, csak egyszer: a hozzá adott (legalábbis az én Saecómhoz volt) fekete mérőkanalat csaknem színültig töltve őrölt KVval - na, az 7 gramm! Kimértem itthon, halálpontos mérleggel :-)) Elvileg 7 gramm a tuti mennyiség 1 adag presszókávéhoz, s olyan 30-40 cl az ideális "kávéhossz" (ezt is kimértem - de a saját csészémben, s Ti valszeg másmilyet használtok, szóval ezt nem úszod meg) Kóstoltass meg egy ilyen, bikás KVt a gruppenführerekkel, hátha ízlik nekik egy kis tejszínnel...

Már csak az őrlésfinomság ronthatja el az összképet - nem tudom, milyen ennek a gépnek a darálója.

Előzmény: Csiperke Panni (2509)
nemisbéka Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2511
:)))
Előzmény: H_G (2510)
H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2510
Erre a találmányra sajnos még várnunk kell, pedig én máris nagyon szeretnék egyet:

Előzmény: Káposzta (2507)
Csiperke Panni Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2509
Az alexandrosz által ajánlott Via Veneto Combi lett a nyerő, ha minden igaz holnap érkezik.

A jótanácsokat köszönöm, a forróvízeshígításost csak igazán!
Dehogy tudják mit akarnak, csak azt, hogy ami most van az nem jó és ez lehetőleg pozitívan változzon, de azonnal:))
És hogy őszinte legyek van jobb dolgom is, mint azt méregetni vajh hány g kávé került a kávéfőzőbe...hátha az új géppel ők is meg fogják tudni csinálni maguknak:D
Előzmény: yeahhh (2500)
matti70 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2508

Á, szóval te ilyen komolyan gondolod? :) Keresgéltem, honnan akarhatod venni (Musetti honlap, etc.), mire leesett, hogy Szamila. Jó katalógusuk van, árakkal, egész jó választékkal. Amúgy nekem is tetszik a Guatemala sorozat (-ból négy darab, így nehéz elosztani :) ), meg a Casali is. Ám méretet nem találtam, ezek 60-80 ml espresso csészék lehetnek?

Ezt ismered: http://ruichavenas.com.sapo.pt/musetti.htm ?

A kávéra viszont kíváncsi lennék én is.

 

...de azért egy jól sikerült eszpresszó sokkal kielégítőbb élmény...

:))) Ismerős a dolog, mint gondolom sokunknak itt a topikon. Ha reggel nincs idő inni egy jó presszót, nagggyon tud hiányozni.

Előzmény: H_G (2506)
Káposzta Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2507
Igen, es akkor az igazi ha tejet nem is tartalmaz a matéria.
Előzmény: H_G (2505)
H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2506
Ez egyébként kár, mert igazából nekem 3 csésze lenne az ideális mennyiség (2+1 tartalék törés esetére), így ha elfelezhetnék vkivel egy 6-os dobozt (amivel ráadásul rendes kávét adnak), akkor jobban járnék, mint a 2-es dobozzal (a mellé kotyogóhoz darált jár). Bár én az utóbbit is meg tudom inni a "French press"-nek hála, de azért egy jól sikerült eszpresszó sokkal kielégítőbb élmény.
Előzmény: matti70 (2502)
H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2505
Tejszínhabspré??? Az az első lépés a guminő (-pasi) felé! :)
Előzmény: Káposzta (2503)
H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2504
Na akkor, aszem, megleszek ilyen szelep nélkül a jövőben is...

A POD-os rendszereken belül kétségtelen, h. tényleg a Nespresso van a legjobban kitalálva.
Előzmény: matti70 (2502)
Káposzta Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2503

milyen kávét vegyek és azt hogy csináljam

 

Lenyeg, hogy guszta drappszinu krem vagy tejhab vagy a ketto elegye legyen a tetejen, akkor mar rossz nem lehet. Ha kaveszagot is tudsz varazsolni hozza, az meg jobb. Ha megsem talaltad el az elvarast, akkor kis mezzel meg mindig meg lehet bolonditani, tejszinhabspray sem art, ha van keznel.

Előzmény: Csiperke Panni (2499)
matti70 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2502

Mikor csészét kerestem, nekem is nagyon megtetszettek a Musetti-k. Legalábbis a festésük, mert az alakjuk már kevésbé jön be nekem.

 

A POD legfőbb előnyével pedig, hogy felhasználásig frissen marad minden adag a védőgázban...

Na erre tudok ellenpéldát, méghozzá a high-end kategóriából: az Illy podjai, ahogyan egy fényképen láttam, nincsenek egyesével csomizva, hanem 18 vagy 36 van egy fémdobozban. Csúnya, nagy feketepont nekik ezért, pedig amúgy szeressük...

 

Azt tudom csak, h. a Gaggiákban a Classictól fölfelé van az a szelep (de hogy miért jó, azt nem sikerült fölfognom).
Amennyire tudom arra jó, hogy főzés végeztével egyből elveszi a nyomást a főzőfejtől, ezáltal nincs utócsepegés, jóval hamarabb levehető a szűrőtartó, és a zacc is jó száraz kis korong lesz.

 

Előzmény: H_G (2496)
H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2501
Ha tényleg sima ízt kívánnak (és tudják is, hogy mit beszélnek, amiben kezdek kételkedni), akkor az Illyvel (Kaisersekből) sikered lenne, de csak amíg meg nem tudják, mennyibe került...

Tapasztalatom szerint az Omnia íze-illata annyira be van kódolva a nem kimondottan fiatal magyarok orrába, mint "jó kávé", hogy értékelik akkor is, ha nem pont az ízlésük (mert az határozottan nem sima keverék). És legalább tényleg lehet kapni bármilyen közértben, mert egyébként egyre ritkább, h. vhol választék legyen szemes kávéból, mindenütt csak a vákuumos téglák sorakoznak.

Ha a gép alapvetően eszpresszóhoz van tervezve, akkor legcélszerűbb, ha azt állítod elő, és utólag hígítod forró vízzel a kívánt töménység eléréséig. Ez legális eljárás, az olaszok is csinálják (ezt nevezik café Americano-nak). A tejes (latte) készítéséhez is egy eszpresszó a kiindulás, gondolom, benne van a haszn. utasításban, mit kell hozzá tenned.

Előzmény: Csiperke Panni (2499)
yeahhh Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2500

Végül is ez melyik Saeco?

Előzmény: Csiperke Panni (2499)
Csiperke Panni Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2499
Sziasztok!

Nem tűntem el, csak gondoltam akkor számolok be, ha már megvan a gép:) Bejártam pár boltot, végül az ajánlott Saeco mellett döntöttem. A PODos gépekkel az a baj, ha elefeljtek időben rendelni itt állunk kávé nélkül és akkor kitör a haddelhadd, míg szemeskávét a sarki boltban is lehet kapni végszükség esetén.

Lenne még kér(d)ésem:
milyen kávét vegyek és azt hogy csináljam, ha az általános elvárás itt az igazából ők sem tudják milyen...
ne legyen erős, semiképp nem eszpresszó, de ne is hosszú, sima és finom..
én meg ugye nem tudok kávét főzni:))
H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2498
"így pont az előnyeit veszti el a POD"

Igen, de el tudom képzelni, h. eljön az az idő, amikor a vevőnek már annyira elege van a DE ízéből (meg a többi kompatibilis podéból, ha egyáltalán lehet ilyeneket kapni az országában), hogy csak két választása marad -- vagy megoldja vhogy, h. más KV-t is használhasson benne, vagy kidobja a masinát mindenestül. (Nespressónál eleve B pont.)

Az itteni rabló-árral pedig már korábban is bekövetkezhet ez a stádium, elég utánaszámolni a kilóra vetített árnak...

A POD legfőbb előnyével pedig, hogy felhasználásig frissen marad minden adag a védőgázban, a Senseo rendszer eleve nem rendelkezik.

Előzmény: yeahhh (2497)
yeahhh Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2497

Jó szimatod van: még január elején mondták, hogy nyílik a pesti boltjuk, de valamiért húzódik a dolog.

 

Ez az újratöltős dolog érdekes - így pont az előnyeit veszti el a POD (nincs zaccolás és egyéb háttérműveletek) Ennél már csak az érdekesebb, hogy mi a bánatért kell nyomozni a fellelési helyek után...

Előzmény: H_G (2496)
H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2496
Nagyon szép meg stílusos, nem?

H_G Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2495
Egyébként a POD-os rendszerek nyomulásának újabb állomása várható: mint olvastam, a yeahhh által emlegetett debreceni Szamilának (Ascaso) hamarosan lesz pesti boltja, különös módon az Ázsia Centerben! Kíváncsian várom, mert a gépeik em érdekelnek ugyan, de a Musetti kávék és csészék igen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!