Keresés

Részletes keresés

Sanzi Creative Commons License 2000.08.30 0 0 824
Kedves Kiran!

Néhány észrevétel:

- Azt említetted, hogy bizonyítékok vannak arról, hogy a terveket menete közben megváltoztatták. Ez nem fair! Te bizonyítékokat emlegetsz, de a többiek bizonyítékait nem fogadod el. Teslának a találmánya igenis bizonyíték, és igenis neki akkoriban - mint mindenkinek - bizonyítania kellett, hogy a jelenség működik. Különben nem is foglalkoztak volna vele.
ERmlíted még, hogy 100.000 emberrel el tudod képzelni a dolgot. Viszont pár hozzászólással ezelőtt matematikailag levezettük, hogy közel 1.000.000 ember kellene hozzá, ha ragaszkodunk az 50 évhez.
Azonkívül ahogy GUPF is megjegyezte nagyon helyesen a piramisok rendszert alkotnak, és emiatt sem hiszem, hogy egy emberes (fáraó) léptékben kellene gondolkodni

GUPF Creative Commons License 2000.08.30 0 0 823
A Te elképzelésed is csak egy elképzelés, semmi több. Te sem voltál ott. Nem logikátlan, amit mondasz, sőt, lehet, igazad van. Mégis nyitva van még néhány kérdés, ami azért nem lényegtelen.

1. A fáraót a SZÜLETÉSE illetve az trónöröklése teszi naggyá, semmi más.
Ez így igaz. Sőt az is, hogy megkérdőjelezhetetlen joga volt akármire. De akkor - elméleted szerint - trónra lépésétől kezdve a halálára készülődött, a temetkezési helyét építette. Semmi katonai hódítás, semmi élvezete az életnek, csak készülődés a halálra. Vagy több, mint 70-80 évig élt?

SEMMI MÁS lényeges kőépítkezés nem volt
Ez is érdekes ugye, mert építhettek volna városokat, erődítményeket, "Nagy Egyiptomi Falat" a folyton betörő nomádok ellen.

Persze ezek így önállóan nem olyan érdekesek, csak szerény válaszok a pontjaidra. De ha hozzávesszük a 4. pontot, akkor

Az Oriont ábrázolja
Mégpedig minden bizonnyal nem véletlenül. Ez azt mutatja, hogy valószínűleg terv szerint épült. Nem egymás után döntöttek úgy a fáraók, hogy piramisba temetkeznek, és ad-hoc jelleggel építettek egy piramist, hanem az Orinont ábrázolták.
Előtte nem épült a gizai piramisokhoz hasonló, és a harmadik után sem épült több. A későbbi fáraóknak már nem volt fontos a temetkezés? Változott a vallás? Elfelejtették a technológiát? Jött három őrült fáraó, aztán ennyi?
Persze az is érdekes, ha már itt tartunk, hogy az utódai miért kisebb piramist építettek maguknak mint Hufu (Kheopsz). Ha a piramis gigantomán temetkezési hely, akkor nem az volna az ésszerű, ha nagyobbat akar magának a fáraó az elődjénél?

Ezek lehet, hogy nem érvek számodra, számomra is inkább csak kérdések. De elgondolkodtató.

Előzmény: Törölt nick (822)
Sanzi Creative Commons License 2000.08.30 0 0 821
Kedves Kiran!

Gonosz Fricinek igaza van. Semmi sem bizonyítja, hogy tényleg temetkezési helyek voltak. Ha elfogadom a te nézetedet, miszerint 50 év alatt épült a piramis (bár ezzel a gondolattal szerintem nem fogok megbarátkozni), akkor azt, a fáraó születésekor el kellett volna kezdeni. Egy fáraót nem születése teszi naggyá, hanem a tettei!
Ez már akkor is így volt. Tehát, ha ezt megvárjuk, akkor mire ez a fáraó bizonyít, már bizony legalább harminc éves, tehát max. húsz évük van az embereknek, hogy felépítség a piramist. Gyerekfejjel pedig senki sem gonol a halállal. Itt persze az ELSŐ piramisra gondolok.
Lehet, hogy ez csak a saját szubjektív véleményem, és nem lehet bizonyítani, de ha a többi érvet is mellé sorakoztatom, akkor bizony sokkal valószínűbb, hogy nem temetkezési hely volt. Az érvek:

1. Az elsőt, már fennen leírtam.
2. Nagyon sok idő kell hozzá.
3. A belsejében különös jelenség zajlódik, ami csak piramis formával, és megfelelő tájolással működik.
4. Pontosan az Orion csillagképet ábrázolják, ami nemcsak a halállal, hanem az istenekkel is kapcsolatban volt.
5. Egyszerűen túl nagy temetkezési helynek.
6. Az embereknek szinte az egész birodalomban csak ezzel kellett volna foglalkozniuk. Ebből adódik, hogy az építők valami miatt nagyon fontosnak tartották, hogy elkészüljön. Csak azért, hogy a fáraót eltemessék, ez értelmetlen.
7. Túl pontos, túl szervezett. Kellett egy, sőt nem is egy(!) zseni, aki megtervezte, és az építést vezette, ill. vezették. Azért írtam, hogy nem egy, mert ha valóban kb. 50(?) évig épült, akkor a tervező már legalább húsz-harminc éves lehetett, tehát a piramis befejezését nem élhette meg (az akkor átlagéletkor 40-50 év volt).

Gonosz Frici Creative Commons License 2000.08.30 0 0 820
Kedves Kiran!

Az Összehasonlító Elemzést repesve várom. A csapongást, részemről nem bánom, mert néha jó dolgok sülnek ki belőle. Ennek ellenére, nem árt néha ísszefoglalni a dolgokat.

1.
>>>
Azon lehet vitatkozni, hogy a gizaiak is temetkezési helyek voltak-e, de semmi sem bizonyítja ennek ellenkezőjét!
<<<
Azt sem bizonyítja semmi, hogy azok voltak. Ha két fürdőkádban hullát találok, az nem azt jelenti, hogy a fürdőkádakat halottak tárolására találták fel.

2. Mezopotámiai zikkuratok? Nincs vita.

3.Város közepén, áldozóhelyek, mint a 2. pontban Érdekes, nem? Pont úgy, pont arra a célra? Pár ezer kilométer távolságban egymástól? Van ilyen véletlen. Vagy nem?

4.Kínai piramisok? Pár képen kívül semmi infó. Ha van valakinek, tájékoztasson, akár mailban is.

Előzmény: Törölt nick (819)
Sanzi Creative Commons License 2000.08.30 0 0 817
Kiran!

Lehet, hogy 70 piramisból 60 temetkezésre szolgált, de az első piramisok nem! A többi - durva fogalmazással - csak koppintások. Én valószínűnek tartom, hogy az emberek felismerték a piramis nagyszerű előnyeit, és erényeit, és ezért lekoppintották. De nem ez volt az eredeti cél.

Kirk kapitány!

Mindegyik nagy! Méghozzá ménkű nagy! Ekkorákat nem véletlenül épít az ember. Mindegyik piramis alakú! Maga a piramis alakzat viszonylag ritka, hiszen egyszerűbb egy sima dombot, vagy kúput létrehozni. Ez a kettő külön-külön nem meglepő, de együtt igen. Szerintem nem a véletlen műve.

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.29 0 0 816
De mi van a kontinensek közötti utazással? Mint megtudtuk, nemcask Egyiptomban, hanem Kínában, és Közép-Amerikában is vannak piramisok. Abban az időben viszont nem voltak tengeri hajózásra alkalmas hajók. Ha lettek is volna, hogyan adták volna át a tudást egymásnak? Ötlet?

Őszintén szólva nem értem, milyen tudást kellett volna átadni ?
Ha egyszerű eszközeid vannak arra, hogy építs valami magas épületet/emlékművet, mit fogsz csinálni ? Valószínű, hogy az építmény az alapjánál széles lesz, a teteje felé elkeskenyedik ... (Ugye emlékeztek az Asterix és Kleopátra c. műre :-))) Az, hogy négyzet, ill szabályos alakú, már fejlett esztétikai érzékről árulkodik.
Egyébként ha megnézed figyelmesen, az egyiptomi, és a Dél/Közép-Amerikai piramisok dőlésszöge nem ugyanaz, de javítsatok ki, ha tévedek. Egy ilyen egyszerű formánál, nem hiszem, feltétlen közös "tervezőre" kell gondolni.

Előzmény: Sanzi (811)
surfking Creative Commons License 2000.08.29 0 0 815
Sanzi írtad:
"Engem csak az bosszant, hogy látszólag nem kommunikáltak egymással, nem adtak át tudást egymásnak"

Telepatikusan kapcsolatban álltak egymással, így mindent megtárgyalhattak. Úgyhogy mégjármű sem kellett feltétlenül, hogy találkozzanak. Persze lehet, hogy rendelkeztek járművel is, durvább esehetőség: akár testüket is mindenféle segédeszköz nélkül egyszerüen teleportálták.

A iméntiek mind a néhány tudatos emberre vonatknak.

Előzmény: Sanzi (813)
Sanzi Creative Commons License 2000.08.29 0 0 813
Kiran

...meg Kínában is, és még ki tudja hány helyen.
Nem hiszem el, hogy semmi közük ne lenne egymáshoz. Miért építene több elszigetelt civilizácó szinte ugyanolyan piramisokat? Biztos, hogy nem a vallásuk része volt, hiszen teljesen más mind a három vallás, és világnézet. Három teljesen eltérő kultúra, és nincs semmi nyoma annak, hogy a kultúrák keveredtek volna. A legkisebb jele sem. Viszont mindhárom piramist épített. Engem csak az bosszant, hogy látszólag nem kommunikáltak egymással, nem adtak át tudást egymásnak (ennek külső jelei megnyilvánultak volna a kultúrákban), és mégis TUDTÁK, hogy mire valók a piramisok. Úgy látszik akkoriban mindenki tisztában volt ezzel, csak mi nem. Bosszant!

Előzmény: Törölt nick (812)
Sanzi Creative Commons License 2000.08.29 0 0 811
De mi van a kontinensek közötti utazással? Mint megtudtuk, nemcask Egyiptomban, hanem Kínában, és Közép-Amerikában is vannak piramisok. Abban az időben viszont nem voltak tengeri hajózásra alkalmas hajók. Ha lettek is volna, hogyan adták volna át a tudást egymásnak? Ötlet?
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.29 0 0 807
kiran

Az épitkezés téma :
Először is a 20 évet, mint a nagy piramis felépitésének időtartamát szkeptikusan kezelném, mivel nincsen közvetlen nyoma, egy görögnek mesélték el több ezer évvel a feltételezett épités után. Máshol sem hiszünk el minden mondát, miért tennénk itt. Tehát lehet hogy a húsz év az sokkal több volt.
Másik megoldás, amit korábban már irtam, hogy nem a puszta homokon kezdték az épitkezést, esetleg valami vallási/egyéb célú épitmény már ott volt, csak ráhúztak egy pár szintet. Igy pl. könnyen meg lehet csinálni a titkos kamrát, csak befalazzák oszt kész a rejtély.
Meg ugye nem szabad elfelejteni, hogy nem úgy készült a piramis, hogy egy brigád dolgozott, hanem többen és folyamatosan hordták a köveket egymás után. Ezt pl én úgy szervezném, hogy az egyik oldalon felviszik, a másikon jönnek le, és utánuk a következő, hogy gyorsan menjen a munka. A baj nem is ezzel van, hanem a nagyobb kövekkel (pl. a fedőlap a kamrában). Kiváncsi lennék egy ilyen szállitására egy abból a korból származó vizijárművön. Meg vannak nagyon finoman megmunkált igen kemény anyagok.
És ugye ott van az egész precizitása, ami több, mint figyelemreméltó (vagy csak lenézzük őket ?).

Előzmény: Törölt nick (801)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.29 0 0 806
Ez tehát nagyon nem stimmel. Legfeljebb az lehet, hogy NAGYJÁBÓL ki akarták fejezni a RELATÍV fényességeket.

Persze, ez a helyes megfogalmazás. Eddig néhány fényképet láttam, és összehasonlitottam egy, a csillagokról máshol, más céllal készült fényképpel, és tényleg, NAGYJÁBÓL megegyezik, szvsz elfogadható, hogy nem véletlen.

Előzmény: Törölt nick (802)
mika waltari Creative Commons License 2000.08.29 0 0 805
Az 1 millió szerintem is erős túlzás, de a 100 ezer is csak úgy hihető ha mindenkit beleveszünk, a bányászt, a hajóst, a rabszolgákat, a piramis körül jó ha 10000 ember lehetett, több egyszerűen nem fért volna hozzá az épülethez. Ezeknek egy külön városuk volt és csak az építkezéssel foglalkoztak, pl: külön mosoda volt a ruhák számára, meg konyha stb.

Ha azt veszem egy "hatalmas" egyiptomi hadsereg 20000 főt számlált, és ezt is alig bírta el az állam , akkor kénytelenek vagyunk erősen redukálni a számokat.

Egyébként van egy olyan teória is , hogy a piramis köveit a helyszínen öntötték, így már működne a dolog, és megvan a titokzatos technológia.

Előzmény: Sanzi (803)
savaz Creative Commons License 2000.08.29 0 0 804
A becslések megállják a helyüket. Egypitom ma is, az ókorban is a legsűrűbben lakott terület (volt).
Ma kb 60 millióan élnek alig valamivel nagyobb területen, mint az ókorban. Az akkori népességet kb 4-5 mó-ra becsülik és ennek 90%-a paraszt volt.
Mivel minden termőföldet hasznosítottak legelők nem igazán voltak, a nagy testű állatok tartása luxusszámba ment (A hükszoszok azért taroltak, mert volt lovuk). A Fennmaradó egyiptomi kultúrnövények: a köles -ugyanaz mint a többi gabonaféle, hüvelyesek, főzelékfélék -ezek konyhakerti növények, az asszonyok foglalkoztak vele, datolya- ezt se kell kapálni. A könyv címének (amiből olvastam) meg utánanézek.
Előzmény: Sanzi (803)
Sanzi Creative Commons License 2000.08.29 0 0 803
Hi!

Egy pár észrevétel a hozzászólásodhoz.

1. Csak elvetik a búzát, és várnak. Sajnos nem csak ebből áll az élet. Állatokat kell tartani, a földet gondozni, hadsereget fenntartani, hogy a többi iparágról ne is beszéljünk (kovács, tímár, stb.).

2. Nem tartod elképzelhetetlennek az 1 millió embert sem. Nos én igen, hiszen abban az időben csak pár millió ember élt a Földön összesen!
SZVSZ igen erős túlzás a milliós szám.

Előzmény: savaz (796)
savaz Creative Commons License 2000.08.29 0 1 800
Mit tegyenek szegények, az egész orion csillagkép nem fért ki (vagy azóta elmosta a Nílus a többit).
Amúgy tudjátok, hogy a budapesti nagyobb bevásárlóközpontok elhelyezkedése pont olyan, mint a hattyú csillagkép, és a bennük fogyó hamburger átlagsúlya megfelel a csillagok 3-4 ezer év előtti, földről látható fényességének?

Amúgy honnan tudod, hogy milyen magas a piramis, a csúcsa egyiknek sincs meg, az alapjuk meg egyenetlen (nem mindegy melyik oldalról méred).

Apropó mi a fényességek pontos értéke?

Előzmény: Törölt nick (798)
GUPF Creative Commons License 2000.08.29 0 0 799
Hát... Vannak ilyen véletlenek.

(De ne gúnyolódjunk, mindenkinek megvan a saját elmélete: van aki ennek ad hitelt, van aki annak, és természetesen mindenki magát képzeli a legokosabbnak. Viszont egyikünk sem volt ott - legalábbis nem emlékszünk rá - szóval...
Kedves savaz, ne haragudj. Szerintem nem ilyen egyszerű az ügy, ahogy leírtad, és marad még megválaszolatlan kérdés rengeteg. Olvass utána más elméleteknek is, érdekesek, egyáltalán nem hihetetlenek (legalábbis nem mind). )

Előzmény: Törölt nick (798)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.29 0 0 798
:-)
És "véletlenül" az elhelyezkedésük az Orion-övvel, a méretük pedig a három csillag - innen látható - fényerejével egyezik meg ...
Előzmény: GUPF (797)
GUPF Creative Commons License 2000.08.29 0 0 797
Miután Hufu (levert karóval és fellahok alkalmazásával) felépítette a nagy piramist, jött a fia, Hefrén és így gondolkodott: Apám nagy fáraó volt, a tudósai sokat tudtak, én por és szemét vagyok hozzá képest, a tudomány is sokat visszaesett az elmúlt években, meg legyünk szerények, kisebb piramist építtetek magamnak. És épített egy 7 méterrel kisebb piramist.
Az ő fia Menkauré pedig, eltanulván az apjától annak legendás szerénységét így szólt: nekem sokkal kisebb piramis jár, hiszen nem vagyok olyan nagy fáraó, és a tudomány is sokat romlott, nem biztos, hogy meg tudnánk építeni egy akkorát. És fogta és elkezdte felépíteni a (sokkal kisebb) piramisát. De az alapkő lerakásánál annyira be volt rúgva, hogy elvétette az egyenest, így a piramis (szemben a másik kettővel, amelyek főátlója egy egyenesre esik) kicsit arréb épült.
Az ő fia pedig elvesztette a Bank of Heliopolis támogatását és a szegény fellahok sanyargatása miatt az ENSZ sem adott több pénzt, így nem tudtak több piramist építeni. Sic transit gloria mundi.
Előzmény: savaz (796)
savaz Creative Commons License 2000.08.29 0 1 796
Hello!

Beleolvasgattam a topicba, és találtam néhány igencsak súlyos kérdést:

Kik építették a piramisokat?
Az egyiptomi parasztok a fellahok, akik a Szuezi csatornát (az sem kis teljesítmény). Az ok egyszerű: A földet felszántják, elvetik a gabonát (kb 2-hét), azután nézhetik 6 hónapig ahogy növöget. Ez idő alatt nincs mit csinálniuk, a tétlen ember veszélyes, munkát kell adni nekik. A fáraó munkára fogja őket, építenek csatornákat, templomokat és piramist. Közben a fáraó eteti őket abból a gabonából, amit adóként beszedett. Ezáltal az sem halt éhen akinek nem termett elég gabonája az előző évben (ezt hívják ma szociális hálónak). Kb ugyanebben a rendszerben épültek Ur falai, Stonehenge, a máltai megalitikus építmények etc. (ezt egy komoly szakmai könyv állította, és összecseng az én logikámmal)

Hogyan tájolták?

Az egyiptomi papok saját jól felfogott érdekükből 1000 évig csiszolgatták naptárukat, tehát tudták melyik napra esik a jeles nap (napélyegyenlőség, Orion csillagkép felkelése stb.). A jeles napon korán felkeltek, kiballagtak a kinézett helyszínre, levertek egy jó nagy karót a placc közepére, azután napfelkeltekor addig rohangáltak körbe körbe, míg megtalálták azt a pontot, ami egybeesett a kelő nap és az előzőleg levert karó tengelyével és oda levertek egy másik karót. Onnan már csak pontos derékszöget kellett kimérni (ez egy jó hosszú kötéllel és egy mérőrúddal nem nagy ügy).

Miért piramis?

A hagyományos egyiptomi temetkezési emlékmű a kőhalom. Gazdagabbak ezt kipofázták, lett belőle masztaba (téglalap alakú, 2-3m magas, enyhén befelé dőlő (kb 80 fok) falú, lapos tetejű építmény). Dzsószter fáraó nem adta alább , elvégre ő isten fia stb. több ilyet egymásra rakott, hogy az övé legyen a legnagyobb (az eredmény ma is megtekinthető, ez a lépcsős piramis). Valamelyik utóda símított a formán, saját piramisát már szabályos gúlának akarta, denem jött össze neki. Túl magasra tört, a piramisát túl hegyes szögűre (magasra) építette, félúton rájöttek, hogy így össze fog omlani, ezért tompította a szöget (az eredmény szintén megtekinthető, ez a híres tört vonalú piramis).
Magyarul, aki körülnéz a Nílus mentén az megtalálja hogy a piramisok hogyan fejlődtek ki a hagyományos sírépítményekből (Minden jobb ókorral foglalkozó építészeti könyvben benne vannak a fotók. Daniken nem nézett körül?).

Meddig épült?

Szerintem 100 embernek elég 30 nap, hogy egy követ kibányásszanak, megfaragják, leúsztassák és a helyére tegyék (nem 2 percük volt rá). 50 év alatt összehordhatnak 600 követ. 800.000 ember 50 év alatt összehozza a piramist. Ez kicsit soknak tűnik, de ha 50 ember is elég a egy kőhöz,vagy hamarabb megvannak akkor hihetőbb a szám. Azt el tudom képzelni, hogy 1 millió ember folymatosan dolgozzon rajta.

Boszorkányok (ufonouták, atlantisziak stb) pedig nincsennek!

Előzmény: Törölt nick (795)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.29 0 0 795
helló kiran

Kicsit szaggatottan megy a vita, ezért javasolnám, hogy időnként, ha nagyon kitárgyaltunk valamit, akkor esetleg össze lehetne foglalni a dolgokat. Vagy feltenni egy pár (konkrét) kérdést, és azt alaposan kivesézni, mert néha úgy tűnik, hogy csapongunk a témák között.
Tehát vannak kérdések, amire mindenki válaszolhatna, és indokoljon is, úgy még értelmesebb.

Például piramisok
- Kik épitették ?
Hajlok arra, hogy azok, akik akkor ott laktak, de azért egy nagyobb darab csónakon való szállitását megnézném szivesen, pusztán kiváncsiságból. Lehet, hogy rendelkeztek olyan - mérnöki, varázslói, stb - tudással, amivel mi nem, esetleg túlságosan a technikában bizunk.
A történelem előtti "magas" kultúra esetleges hatását nem tartom kizártnak, de ezt azt hiszem külön is sok lesz kitárgyalni.
- Minek ?
??
- Mikor ?
Na, itt már érdekes lehet. Szerintem nem elképzelhetetlen, hogy esetleg már régóta (ie. 10 500 amit ugye irnak) volt ott valami emlékmű/piramis/templom/stb., a fennsikon, mert ugye sok más épitmény is beleillik a tervrajzba (Orion csillagkép), csak Kheopszék idejében felhúztak három nagy piramist, megtartva az utalást a korábbi időpontra (percesszió).

Ha egy kicsit több időm lesz majd irok bővebben.

Hasonló topicok a nettón...
Däniken téma részleteiben
Nagy rejtelyek

Előzmény: Törölt nick (793)
RIPityom Creative Commons License 2000.08.28 0 0 794
Nem tudom,
mennyire hiteles forrásnak számít a Discovery, de láttam vmi dokumentum müsort, miszerint, némely inka(?) templom kősarka a nem tudom hány ezer évvel (talán 10e.) vmi napéj egyenlőséggel harmonizált.

Sőt,
erősen az Orion csillagzat irányába pozícionálódik a lépcső feljárat, vagy az áldozati kehely, vagy vmi ilyesmi.
S ebben semmi poén nincs, ezidáig, de
TáDáM!
A piramis(ok)(?) nagy kivezető járata is frankón az Orion csillagzatra mutat, ha belekalkuláljuk a földi ilyen-olyan eltolódást; forgásirány változást.

Elnézést, hogy ennyire baromi módon pontatlanul idézem,
de későn volt, én pedig korán kelek, sz’al kissé álmos voltam. De tutira nem hallucináltam :-)
Mindenesetre meredek, szerintem, hogy az inka kultúra kapcsolódik, erősen, az egyiptomihoz.

RiP

Sanzi Creative Commons License 2000.08.28 0 0 792
O.K., de ha tényleg ennyire fejlettek voltak, akkor miért nem maradtak fenn gépek, valamiféle akárcsak kezdetleges ipar, vagy a tudásuk? Egyáltalán hogyan jöhetne létre olyan mértékű tudás, mikor jószerével írás sem volt? Ez üti egymást!
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.24 0 0 791
Talán az lehet érdekes, hogy a környéken lévő érdekes "dolgokat" esetleg nem az inkák építették, hanem valaki más, ráadásul korábban. A cikket nem én írtam , az ősi lehet hogy csak túlzás, de az is lehet, hogy elírták az időtartamot.
Egyébként a piramisokkal kapcsolatban lehet vitatkozni, hogy hány ember, meg milyen rámpán, meg hogy simán el tudták hordani a köveket, de ott szvsz nem nagyon.
Előzmény: JIMMY (790)
JIMMY Creative Commons License 2000.08.24 0 0 790
A cikkből kiderül, hogy a régészek szerint 1000-1500 éves a templom, ha így van akkor jó régi, de nem igazán ősi. Csak annyi idős, mint Magyarország, vagy maximum a római birodalom bukása idején épült kb
Előzmény: Törölt nick (786)
surfking Creative Commons License 2000.08.24 0 0 789
A magas tudatú lények (de nevezhetjük embereknek is, mert képesek voltak az emberrel való szaporodásra) nagyon kevesen voltak abban a térségben ahol munkálkodtak (pl. Egyiptom, Kína stb.), hasraütésszerűen 10-15 fő, de ez elégnek bizonyult kultúrák létrehozásához ( pontosabban Atlantisz képest tűrhető szintű civilizáció megalkotására).
Előzmény: Törölt nick (787)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.23 0 0 786
Jó estét

Egy érdekes hír az Indexről..

Ősi indián templomot találtak a Titicaca-tóban

Kik éltek az inkák előtt?

A világ legmagasabban fekvő, még hajózható tava, a Titicaca-tó az ősi inka kultúra egyik legfontosabb helye. A tóban található szigetek között most azonban felfedezték egy még ősibb kultúrára utaló templom maradványait. A Tihuanacu kultúra már az inka társadalom virágkora előtt jelentős volt, habár az archeológusok még most sem biztosak benne, hogy pontosan mikor is alakult ki és meddig tartott, mielőtt az inka birodalom magába olvasztotta volna.


Teljes cikk

surfking Creative Commons License 2000.08.23 0 0 785
Sziasztok!

Akkor itt van egy kis piramis sztori:

Elizabeth Haich írt olyasmit (Beavatás), hogy a fáraók és egy szűk papi réteg a magas rezgésszámú "isten fia" emberi lények voltak (isteni szintű tudattal, akkoriban egy kicsit más fejformával, nagyobb magasággal, mint az akkori átlagember), akik tudatosságban még az atlantiszi vonalat képviselték. Céljuk volt az átmenet zökkenőmentes biztosítás és hogy gyorsabban kiheverje az emberiség "ember fiai" az atlantisz utáni megrázkodtatást és hogy magas tudati szinten éljen. A piramis célja az "isten fiai" magas rezgéseinek közvetítése, felerősítése, hogy az emberiség átmenetét gyorsítja, legalábbis főleg az ókorban (végső soron persze pár ezer év alatti segytséget jelent, de ókor után a piramis sugárzó hatása nagyon lecsökkent) elérjenek egy áhított magasabb szintet. A piramis önmagában kevés, sugárzó - erősítő is kellett hozzá - maguk a fáraók - főpapok , megfelelő szerkezetek, amelyek nincsenek már meg. De ez csak a legfontosabb funkciója volt, emellett pl esőt is lehetett vele csinálni stb A piramis építése: mivel az "isten fiai" tökéletes tudatúak voltak, tökéletesen uralták az anyagot, ezért a köveket úgy vágták, hogy dematerializálták körülötte az anyagot, a szállítás pedig egyszerú volt, mert a súlyát is meg tudták változtatni, igy ultra könnyű lett.

Érdekes , hogy más reinkarációkban is olyat lehet olvasni, hogy magas, furcsafejű lény irányítja az építkezést, akit ufónautának mondanak, pedig nem az, hanem szerintem a főpap vagy fáraó, vagy egy magas tudatú az atlantiszi civilizációból. Emellett hipnózisban reinkarnációs élmény még hogy ezek az "ufószerű" lények segíytségével csörlőkön keresztül emelik oda a piramishoz a köveket, ami nem zárja ki, hogy azok könnyű súlyúak lettek volna, hiszen ha könnyű is volt, minek cipeljék, gylaogoljanak pár métert is vele.

Azt nem állítom, hogy csak ők építették a piramisokat, hiszen elképzelhető, hogy később emberi erővel is épült piramis, pl. istenimádat miatt, de azokat már nem olyan fáraók építtették , akik magas tudatuak voltak, hanem "silányabb" tudatúak voltak, akkora már nem inkarnálódtak sűrűn ilyen tudatúak, csak nagy ritkán ( jézus, buddha és egyebek )

Én nem osztom azt a nézetet hogy atlantiszi civilizációban épültek volna a piramisok, hanem azt vélem/hiszem hogy a pusztulása után kúztak fel néhány pirmist. Nemcsak Egyiptomban, hanem Amerikában és Kínában, Indiában és még ki tudja hol. A magas tudatúak telepatikusan kapcsolatban álltak egymásban, de meg is látogatták egymást, ha kellett => odateleportálták magukat.

Az emberiségre veszélyes tudást eltűntették, dematerializálhattak (eltűntetthettek) pár beavató titkos kamrát, és piramist is, nehogy rossz kezekbe kerüljön a benne lévő tudás.

Ez csak egy elmélet, amit inkább hiszek, bizonyíték nincs rá, de azé' leírtam.

surfking Creative Commons License 2000.08.23 0 0 784
Kedves Kiran!

off
a 3. Panamás dologra reagálok. Valóban egy kicsit jobban szervezték meg az amcsik. De a döntő az volt, hogy az ottani munkások nem kaptak sárga- vagy Dengi-lázt, mert irtották a pocsolyákban, folyókban a szűnyogokat.

on
közlök majd egy piramisépítési elméletet

Előzmény: Törölt nick (781)
Sanzi Creative Commons License 2000.08.23 0 0 783
Húha! Most látom csak, hogy az előző hozzászólásom egyszerűen elveszett. Sebaj, reprodukálom!
Tehát! Elméletileg lehetséges, hogy 50 év alatt megoldják a piramisépítést, de akkor hihetetlen sok emberre van szükség. Mivel a számítás csak a kövek helyrerakására vonatkozott, ezért vonatkoztassunk el ettől a 2-5 perctől. Ha 50 év alatt építették, akkor az 18250 nap. Ha a 2300000 követ elosztjuk 18250 nappal, akkor megkapjuk, hogy 126 követ kellett naponta kibányászniuk,megmunkálniuk, és helyrerakniuk. Tekintve, hogy akkor még nem volt közvilágítás max. napi 12 órát tudtak dolgozni. Ha valaki ragaszkodik a napi 24 órához gyertyafénynél, az számoljon dupla embermennyiséggel a váltott műszak miatt, mivel pihenniük, és aludniuk is kellett az embereknek. Tehát szerintem maradjunk a 12 óránál. A jól szervezett munkához kellett egy csoport aki bányászott, egy, aki a megmunkálásért volt felelős, egy a szállításért, egy az építésért, egy karbantartó csoport, egy ellátó csoport, egy koordináló csoport. Mindenhol több ezer, vagy tízezer ember kellett, hogy ilyen gyorsan haladjanak. Ehhez hozzá kell még venni azt az egyáltalán nem elhanyagolható tényt sem, hogy ugyebár egy társadalom nem csak erejük teljében lévő férfiemberekből áll, hanem nőkből, gyerekekből, és (bár ebben az esetben szerintem ez nem számottevő) öregekből is. Mivel túlnyomó részt nehéz fizikai munkáról volt szó, jó, ha a társadalom fele volt alkalmas a munkára. Számolni kell még azzal is, hogy igen nagy lehetett a halandóság a túlfeszített munka, a balesetek, betegségek, járványok miatt. És ez csak egy piramis. Gigantikus méretű civilizációnak kellett volna lennie.
Szimba Creative Commons License 2000.08.23 0 0 782
Duda,

ez a dolog szerintem is működhetne, de én még fényképről se láttam kőbányát, nemhogy becsülgessek.:))

Mondtam, hogy ez csak feeling, minden számítási alap nélkül. Ezért nem is lehet elfogadható vitaalap.

Üdv

Szimba

Előzmény: Duda (780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!