Igen. Úgy gondoltam, hogy egy (vagy több) minél jobb minőségű képet felteszek, és természetesen kérném a nevet, vagy becenevet, elérhetősége(ke)t amit kiírjak.
Kb. sejtettem... muszáj leszel beleásni magad a visszafele festés rejtelmeibe, majd kalapács és mozaik... Egy cseppet bonyolult, de roppant erdeti lesz :-))))
Elküldtem email-ban a képet és köszönöm megkaptam a tieidet :) Annyira büszke vagyok magunkra. Megjött a kiállitás szervezőjétől is a levél. Gratulál és azt irja, hogy ezek igazán szép alkotások.....
Teljesen mozaikbetegségem van....az előbb egy cikkben ahelyett, hogy ez a figura második verziója, azt olvastam, hogy ez a fuga második verziója... :))))
Megnéztem a kiállítást :DDD:))) Minden rendben, képek a helyükön, nem virbliztek az éjszaka. Kicsit kifaggattam a hölgyet a tegnapi napról, azt mondta, hogy már tegnap sokan megcsodálták őket :)
Gondoltam is rád, hogy vajon mikor érhettetek haza. Én hiába feküdtem le 11 körül, éjszaka olyan szélvihar volt, hogy 1-kor felébredtem, azt hittem leviszi a tetőt a fejünk felől. Nyugtalan volt az éjszakám eléggé :)
Úgy döntöttem, hogy kiugrok nyitáskor, engem is izgat, hogy hogyan is töltötték a "gyermekeink" az éjszakát. Így legalább nyugiban fogjuk tálalni az anyák napi ebédet :)
Semmi különös, egy kereszt lesz, középen a Krisztus fejjel, a rózsákkal körítve, maga kereszt pedig kék üveggel kirakva... majd valahogy... A váza azért jó (a vastagságán kívül), mert többféle kék árnyalat van rajta, amik közül az egyik pont olyan, mint Kr. ruhája a bögrén.
milva, rémálmaim voltak éjszaka, megkérnélek valamire (ha még nem késő)...
Tegnap, a Mimire egy új csomót kötöttem, ami szoros és kisebb lett, mint az eredeti és úgy emlékszem, hogy nem próbáltam meg, hogy át lehet-e húzni a lyukon. Szóval, arra kérnélek, hogy, ha úgyis mész, vigyél magaddal olyan bálnázó zsinórt és cseréld ki arra a Mimi függesztékét! Köszi!
Stigi, semmi gáz, sajnos egész délelőtt nem volt netünk.... a telefonszámodat meg nem tudom :(( majd tényleg kitalálunk valamit egy legközelebbi alkalomra...
milva, köszönöm a kedves vendéglátást, nálad mindig olyan finom! :-))))
Bocsi, elfelejtettem névcimkét adni, majd cicó megmondja, hányas és milyen betűtípust használt. Ha csinálsz magadnak, lécci az én dobozomra is biggyessz egyet. Köszi!
Olyat szándékozom csinálni, ami nem az én világom, de itt Pvváron talán érdeklődésre tarthat számot. A vázának jó a színe és a vastagsága pont passzol a bögréhez! :-)))
(Egyszer majd én is megszervezem, hogy ne kelljen itthon lennem etetéskor - bár, szerencsétlenek úgy örültek nekünk a hosszú távollét után, hogy mosandóra ugrálták az öltözetemet, mikor hazaértünk...)
cicó, kérlek tudd be bárminek (főleg az állapotomnak), hogy bunkó módon nem csodáltam meg az ajándékaidat a helyszínen!
Fantasztikus lelet, ez mind honnan???
Dacára, hogy én még vázát ennyire báj és kecs nélkül nem láttam (mint formát :-)))), máris megvan a fejemben a terv, mibe fogom mindet beépíteni. Köszönöm!!!!
Már holnap nekifogtam volna, de Anyák napja címén főzés-sütés a programom...:-)))
Lányok, fantasztikus volt ez a nap... már amennyire emléxem, mert én teljes révületben voltam... Jó veletek együtt lenni, mindig keveslem az időt, amit szakmázásra tudunk fordítani, a pletyizésről nem is beszélve.
(Már most mondom, hogy az augusztusi, pvvári kiállításunk megynitóján egésznapos nálunktartózkodást tervezzetek be, innen megyünk az eseményre és ide térünk vissza, megpihenni... és akkor már nekem sem kell majd hazasietnem:-)))
Már a biztonság kedvéért milvaúr tegnap bekészítette, smonca vállalta a hosszabbítót, mert nekünk csak az a dobra tekert van. De most még megyek és keresek egy fúrófej készletet, hogy legyen 3-as, 4-es, stb. Még kb. 20 percig vagyok bekapcsolva, ha valami eszedbe, eszetekbe jutna :)
Ne stresszeld magad, itt nem esik és most épp a kert felett világosodik az égbolt, a Duna felett még borús és az idő kellemes, a szél nem fúj. Egyébként is lesz fedél a fejünk felett fúrás-faragás közben. Nem mondom, hogy nem kellene aggódni, ha ma lépnénk rá a hírességek járdájára, hogy megörökítsék még a lábunk nyomát is, de ez még egy kicsit odébb van :)))))Délre megyünk mi is, vagyis én biztosan, sőt előtte még gombát kell beszereznem valahol, úgyhogy ha kések, az a gombavadászatnak tudható be.
Hát nincs banánérlelő meleg de nem vészes. A fagylalt nem füsit csak finom. Állitólag a forró tea hűsit. Stiglinc úr úgy emlékszem, hogy sütis... Nem fog éhen halni egy cukrászdában.
Reméljük, azért a fugázás is stabilizálta. A 2 cm-es wedikísérletnél gondolkoztam én is, hogy a széleire is ragizok dryvit hálót, de akkor lebeszéltem magam róla, most viszont úgy gondolom, hogy jobb lesz a békésség.
...egyesek Harasztiba rángatják-vonszolják az emberüket segédmunkásnak, sofőrnek, tapsoló közönségnek...
Mindezek mellett stiglincúrnak már nem marad más hátra, minthogy stiglincné első mozaik kiállításának oltárán végképp feláldozza magát és böjtöljön is :))))
Művészetünk rohamos kiteljesedése folytán ilyen rántott izékre sajnos mi nem érünk rá...:)
A magam részéről, miután sikeresen elkúrtam az estét egy olyan képre ami a fal helyett a kukában fog landolni, fel tudok ajánlani egy lábas hajában főtt krumplit + 3 tojást ami az előző okból kifolyólag nem realizálódott rakott krumli képébe és már nem is fog...
A hozzászólásban jelzett igények esetén a múltkori sültszalonnás bulira kellett volna eljönni :)))
Javaslom késői-bőséges valamint villás reggeli foganatosítását :))
Hölgyeim, odáig rendben lenne (mert ez a dolgok természete), hogy egyesek Harasztiba rángatják-vonszolják az emberüket segédmunkásnak, sofőrnek, tapsoló közönségnek - de a célidőpont szombat délidő lévén, akad-e majd azon a helyen szilárd táplálék nekünk a fagylalton kívül? Hoz majd valaki a szütyőjében néhány szelett rántott izét is a tiplik-szögek-szintezők közé rejtve? Hogy a művészeten kívül valami kézzel foghatót - foggal kezelhetőt is élvezhessünk?
Stigike, nagyon édes vagy!!! drága, sokat próbált párom még nem adta be a derekát h holnap menjünk Harasztira.... azért nem adom fel, :)) és majd még akkor megírom, okés -e a holnap...
ha igen, olyan tíz db kellene.. már ha nem gond.... :)))
Találtam és bekészítettem olyan apró tipliket, amikről nem is tudtam, hogy vannak nekem, azokba a kilazult szögeket is be lehet verni.
Szerintem technikai problémánk nem lesz, inkább esztétikai - ezt viszont vállaltad, már bocs, hogy emlékeztetlek rá :-)))) Annyira bízom a szépérzékedben :-)))
Laci célozzátok meg a pesti rakpartot, a Dózsa György útnál le tudtok fordulni oda, aztán mindig csak egyenesen végig, majd megcélozzátok az 51-es utat Dunaharaszti, Baja felé. Ott is mindig csak egyenesen, majd ha beértek Dharasztira, akkor a Hév sorompó után lesz egy közlekedési lámpa. Attól pár méterre balra lesz a Erzsébet utca /sarkon az Anna üzletház, tornyos épületke/, azon végig és már ott is vagytok :)
Bocsi, bocsi, bocsi!!!!!!! Az a helyzet, hogy azon tünődtem, hogy mikor lehet az ugynevezett holtidő, amikor a legkevésbé zavarjuk a vendégeket ill. a legkevesebben vannak. Igy jutottam arra, hogy 2 körül már kész kéne lenni. Még megnyitjuk magunkat, igy is lesz 3-4 mire ténylegesen fogadhatjuk a gratulációkat :)
Csak ha hamar is jöttök, akkor léphesz le :) Nem rakattam fel ma a képet, úgyhogy számítanék a segítségedre, ha tudtok 12 órára jönni, tipli, vízmérték, egyebek előkészítve.
Én bemegyek drága, el is viszlek, de nem szeretnék hozzád és a férjed tárgyalásaihoz alkalmazkodni ...ha egy időben támad mehetnékünk nagyon szivesen :) de én szabadnapos lévén minimum nyolcig megint ott leszek :)
Dehogynem.........asszem...........:)))) Most rakom....egyik kép az egyik oldalon másik a másik oldalon...duvis vödör középen :D aztán hol ide ragizok egyet hol oda :)))
Nem, az nem másik volt. A dujvi polgármester hm. hogy is mondjam, nem épp fedhetetlen. Egyetértek a feljelentővel, Dorkotával. Már az előző ciklusában is sok sumákolás volt. Erre nem megint megválasztották...
Több milliós adóssága van Dunaújnak, peddig a vasműtől és a papírgyártól is rengeteg iparűzési adót szednek be. A havat télen nem takarítják, a városra szinte semmit nem költenek. De akkor hova megy el a rengeteg befolyt adó? Demszki után a dújvi polgármesternek van a legnagyobb fizetése! Erre egy ekkora üzletet átengednek pár magánembernek, akik 6! nap alatt 100 milliót keresetek az üzleten, minden kockázat nélkül. A város meg még segített is nekik!
De ilyen volt a parkoás is. Kitettek egy csomó utcába autómatákat, hogy akkor fizessen aki meg akar állni. Ennek a bevétele egy maszek cégé lett. De azok semmit nem csináltak, csak a pénzt szedték be. Valakinek ez is nagyon jó üzlet volt. De ez csak a jéghegy csúcsa! A "rendszerváltás" óta ezek mennek. Dunaújban nem is volt rendszerváltás.
Rácalmáson én is hallottam, hogy sokan kiadták a házukat a kóreiaiknak, majdők albérletbe beköltöztek a városba. Még így is nyertek rajta 150- 200 ezret havonta.
Nekem inkább inkább ezek a házbérlős dolgok ütötték meg a fülemet...meg a telekspekuláció, de lehet, hogy ez utóbbi már egy másik műsor volt :)) Ha az ember itthon van állandóan kapcsolgat és soxor van, hogy az egyik csatornán elkezdett mondatot a másikon fejezi be valaki...:)) és mivel én háttal ülök könnyen félreinformálódhatok:)))
Én is néztem! Kíváncsi vagyok, hogy ebből a "kánaánból" mi mit fogunk észrevenni. Az a baj, hogy a munkások többsége nem a innen való, hanem Pestről szedik össze az embereket. Nőket meg alig vesznek fel, még olyan munkára se, amit nő is el tudna végezni. A munkanélküliek nagy többsége nő.
Na, meg amit hallottam, feltételeket... Mintha ázsiában lennél. Lekopogom, szerencsére, nekem van munkahelyem.
Minden esetre lett volna egy meló Hankooknak, de nem vállaltam, mert nincs rá időm. 50 db üveget kellett volna savval maratni.
Nagyon birlak Titeket.Tényleg jó lett volna egy plakát. Bemondassan a helyi TV-ben? Fiatalok!!!!!Lehet, hogy félreérthető volt, amit irtam az időponttal kapcsolatban. Jó lenne 2-re már kész lenni!!!!! Ne akkor fúrjunk amikor sokan vannak már... Aki még tudna változtatni az időn az tegye meg és gyertek korábban, hogy 2-kor már a megnyitó perceit várjuk. Most el kell futnom a pauszért amit Szorgos küldött és hozok belőle nektek holnap.
Ericica a Lidl parkolójától egyenes tovább, lesz egy keskeny aluljáró /felette megy a vasút/ és onnan számítva a 2. utca jobbra /Városi Könyvtár a sarkon, zebra van előtte/, az a Hősök tere és Baktay tér, onnan meg már látod a térképről /jobbra befordulva ott is egyenesen tovább és az első keresztutcánál balra és rögtön ott a fagyizó/. A Némedi út a Dózsa György utcával folytatódik az aluljáró után, csak azért írom nehogy megzavarjon. Jó lesz így, vagy varázsoljak a másik feléről is térképet ?
Az lenne a legcélszerűbb. Jöhetsz a Hungária irányából kétfelől is, v. a rakparton, sajna nem tudom melyik is lenne a rövidebb. Egyébként is vidéki vagyok, én csak ezeket az útvonalakat ismerem, más lehet, hogy többet tud segíteni :))))
Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a topiclakók közül néhányan vettük a bátorságot, hogy eddig elkészült munkáinkat bemutathassuk egy kisebb kiállítás keretében.
A kiállítás helyszíne : Dunaharaszti, Erzsébet utca 20. /Toscana fagyizó/
na ez az amin en is gondolkodtam, de mar eleve külön vannak valogatva, es ugy lattam, hogy szinek szerint meregette le, es szamolta ki az arat, nekem mar csak a vegösszeget mondta, amivel aztan elegedett voltam :-)
Na még egy kérdés: és ebből a kilós áruból minden szín azonos áron van, vagy külön válogatod és a végén mindegyik eredeti árának a felét kiszámolgatják?
akkor ezek szerint nem ismertetek ezt a forrast, pedig en meg voltam gyözödve, hogy akit meseltek, hogy ket bazi szatyorral elvitt 23 kilot, csak innen lehetett, de ezek szerint nem :-)
minden fele szin volt majdnem a valasztekukbol, ahogy ott gyorsan vegigneztem (nagyon szereny voltam, es nem igazan mertem sokaig valogatni, pedig utana mondtak, hogy nyugodtan lehet) gyöngyhazfenyeset is lattam peldaul, mar bantam, hogy abbol nem vettem
hat, ha tudtam volna, hogy van ilyen lehetöseg, akkor kerdeztem volna elöre, hogy erdekel-e valakit, ott meg ez eszembe se jutott, de volt nagyon sok, több doboznyi kizacskozva szinenkent, szerintem erdemes kimenni
milva, légyszíves majd feltenni ide a térképet, elérhetőséget, nyitvatartást, stb. - nehogy már az tartsa vissza tömegeket, hogy nem tudják, hol lehet ezeket a gyöngyszemeket megpislantani :-)))
Szerintem cicó még igazít az összképen (ahogy ismerem), de percig se aggódj: néhány lyukat fúrni még én is tudok, csak a gépet meg a fúróhegyeket hozzad.
Nekem van egy "óriási" problémám, mégpedig az, hogy az oroszlános kép tényleg nagyon nehéz, üveglapra van felrakva a mozaik. Azt gondolom, hogy egy kampósszög nem bírná el simán beverve a falba, így fúrva tiplivel lenne felrakva. Ezt azonban csak a mai nap folyamán tudnám megcsináltatni, mert milvaúr holnap reggeltől egész napos kimenőt kapott. Szóval az lenne a kérdésem, kérésem, hogy mindenki megszavazza ill. hozzájárul-e a Laci által jelenleg megtervezett helyekhez és akkor felrakhatnám-e már ma ezt az egy képet, vagy hagyjam holnapra lesz ami lesz ? :)))))
a budafoki duocolornal voltunk, amit itt a multkor elmagyarazott stiglinc, hogy hogyan jutok oda a legegyszerübben. egy nagyon kedves hölgy volt, kerdezte milyen celra kell a mozaik, mondtam hobby celra, altalaban összetörni, es akkor javasolta ezt a megoldast, hogy menjek vele hatra , ott vannak bedobozolva olyan mozaikok, amik hibasnak lettek minösitve, es azokat felaron adjak.
Még jó, hogy itt vagy, majdnem elfelejtetettem lefényképezni :))) Sőt magammal hozni is:)) Majd délután felrakom, remélem sikerült a kutyafuttában készült fotó...
Meg csinálok még a virágról fugamentes állapotjában, meg a közelieket amit kértetek...
Tegnap megpróbálták tőlem visszaszerezni a fényképezőgépet, de nem adtam :)
Nemtom, milyen magas a hely valójában... Nem nyernénk felületet azzal, ha a nagy képeket magasabbra helyeznénk, alá egy sorban a legkisebbeket, keskenyebbeket?
Másnak lukai vannak, amibe madzagot fűz és hogy az milyen hosszú lehet, az volt a kérdés.
De már nem az, mert majd a helyszínen megcsomózom, ahol kell. A madzagnál fogva lesz a kampósszögre (v. bármire) felakasztva.
Már csak arra kérnék ötleteket tisztelettel, hogy a barna gyöngyös tükör (ami nem szerepel Laci ábráján, most vettem észre) hogyan legyen ideiglenes akasztóval ellátva, vagy maradjon ki ő is.
voltam tegnap a duocolornal... hat egy vagyont hagytam ott persze :-(
vettem arannyal futtatott meg atlatszo mozaikot lampahoz... es megmutattak hol lehet felaron turni a "selejtes" anyagbol, es persze itt is talaltam magamnak nehany kilonyit, amit hazahozhattam. ja, es orsi vettem fogot, olyan vidia beteteset, mint szerintem a tied, csak persze biztos joval dragabban.... de nem tudtam ellenallni, es a ferjem rabeszelt, hogyha ennyire szeretnem, akkor vegyem meg, aztan kesz :-) de tenyleg hasznalhato, kiprobaltam az üvegmozaikon, es ugy tört, ahogy szerettem volna...
miutan turkaltam magamnak par kilo mozaikot, mondtak, hogy nyugodtan jöjjek barmikor, ilyen mindig van naluk felreteve, es, nemregen jart itt naluk egy hölgy, aki 23 kilot vitt ebböl (egyböl arra gondoltam, hogy valaki innen a forumrol lehetett) :-)
A kékeket a kék falra tettem. Inkább mosodjon egybe kicsit a fallal, mint egy vibráló, idegesítő hatása legyen (kék-vörös)
Laci ehhez képest, amit írtál, az oroszlán a kék falon lenne, ami piros :)))) Csak úgy mondom, egyébként meg írtó rendes vagy, hogy éjszaka is velünk "álmodsz" !
Részemről rendben, köszönöm és természetes, hogy vagdosunk, csomagolunk, ollózunk :) Van egy kis létrám, az a kétfokos fellépős, esetleg szükség lenne rá ?, de az is lehet, hogy alacsony, de ezen kívül csak egy baromi nagy dög van itt.
Meg ne gondold magad, elsősorban azért, mert neked így tetszik, másodsorban meg ki tudja, hogy a fotón mennyire élethű a szín számomra és egyébként sem baj az, ha egy kicsit megkökkentő :))))
Na jó feltettem ide. http://anton.extra.hu/html/terv1.gif Egyébként a kisebb fal mérete valószínűleg nem stimmel (a fénykép alapján nem tűnik megfelelőnek a méret (vagy csak a lámpa helye)...
Erre jutottam. 1 képpont 0.5 cm akár a paint-ben is egyszerű a mérés. Mivel méretpontos, egyszerűen átrendezhetitek, ha valakinek nem megfelelő.
Kicsit az elrendezésről: A kékeket a kék falra tettem. Inkább mosodjon egybe kicsit a fallal, mint egy vibráló, idegesítő hatása legyen (kék-vörös) Stiglinc képei nagyrészt a rövid falra kerültek. Itt talán kicsit kevésbé szembetűnő (de talán az a legvédettebb hely), azonban magukért beszélnek... Ezenkívül szemmagasságba helyezhető, ami a kis méret miatt lényeges.
A hosszú falon a vízszintes vonal 140 cm. Kicsit még ez is alacsony.
Holnap ha gondoljátok kicsit kiszínezem. Mára ennyi.
Különben nem is kéne ezzel az elrendezéssel bajlódnod, mindenki visz mindent, oszt majd ott próbálgatjuk. Sokkal jobban látszik a helyszínen, mint egy virtuális vázlaton, nem?
(Ui.: Tuttam, hogy a dobozt kigolyózod, pedig szerintem látni kéne a népeknek, mi mindenre jó a mozaik és még szűkös is a palettánk. ericica golyóbisa is csak most jutott eszembe! :-))))
ez jo, bugyizöld :-) nekem eletben nem tünik ennyire vadnak, de, ha mindenki megbotrankozott rajta, lehet benne valami. na meg a vegen meggondolom es atfestem :-)
Még nem tudom, nem jutottam odáig ma sűrű napom volt, most este még befejeztem egy gésát(festés) mert holnap viszik, megírtam a cimkéket, megírom a bemutatkozást, mert ezeket holnap nyomtatni kell (közben a gyerek nyávog, ahelyett hogy tünne már aludni) aztán befejezem a mozaikot, hogy holnap én is tudjak fugázni és majd talán utána ha még élek...de lehet, hogy holnap munka helyett csinálom :)
Mindenesetre úgy gondolom a doboz nem, legalább is a falra nem kerül de azért hozd ha akarod hátha találunk neki helyet...
Cuccokat amit soroltál hozzál a kocsiban elfér :) Nagy kalapácsot , nekem kicsi van...
Akár valós, akár nem, csodaszép lett!!! Remélem elhozod a kiállításra! Nagyon kell oda valami változatosság, hogy ne csak szögletes, lapos képek lógjanak a falon :-)))
Én egyszer próbáltam, fordítva, mint cicó írta, sötétebb szürkébe kevertem a fehéret és még és még és még és az istennek se akart világosabb lenni, viszont kijött valami barnás (fos) árnyalat belőle - nem is használtam fel.
Megcsinálom a névfeliratokat is a képekhez...ugye megkérhetem a kreativ csapat egyik felét, hogy amíg a másik fele szögel, addig ki kéne vagdosni meg becsomagolni az öntapiba?:)
Hozzatok ollót meg akinek van átlátszó öntapit...én is viszek...
Köszi, köszi :))) Nem a valós szín, sokkal-sokkal sötétebb, a farkinca vége felé egy-két kockán megközelítőleg látszik. Nagyon csillogós a mozaik, képtelenség normálisan fotózni.
Amit kiír, az a képpontok száma. Megnyitod iviewban, kép->méretváltoztatás, és alul mutatja a fájlméretet is. Ez nem lehet az Index-en 50 kB-nál nagyobb.
Nem megy, odáig eljutottam, hogy az eredeti méret 2304x1728 volt, rákattintottam a 1024x768-ra, okéztam, majd elmentettem másként, de azt írja az index, hogy ez is nagy, biztos igaza van, fogalmam sincs mit is jelentenek ezek a számok. De legalább a programodat megtaláltam és meg mertem nyitni, már ez is haladás volt :)))))
Egerentyűm még itt lófrál, grasszál valahol. A kis ribi hiába hasal a hűtő előtt, másszor meg a tv előtt, ugyanis oda látta beszaladni még reggel, nem bújt még elő. Azért vígasztaló, hogy mi ez az egy kis dög egér a kígyókhoz, puff viperához képest :) A tanácsokat köszönöm, egyelőre úgy néz ki, utálja a sajtszagot, az üveg meg már többször ráborult a cicre. A ragacs lesz a legvégső próbálkozás, nem hiszem, hogy végig tudnám nézni a vergődését, aztán ha a Zizi ráveti magát, még a végén ő is beleragad.
Meg akartam mutatni a szitakötőmet, de azt írja ki, hogy túl nagy a kép, nem igazán értem, mert eddig nem volt vele probléma, sajnos nem tudom hogyan is kell kicsinyíteni, hol is találom azt az akármit, amivel át tudnám méretezni.
ezzel, igen :) a bubikat pl. csak ezzel a kerekfejű fogóval lehet vágni:
először vágsz egy négyzetet, levagdosod a sarkait, és aztán annak a sarkait is, ... a végeredményhez még azért csiszoltam is rajta, h tényleg kerek legyen..
nekem is van már csipeszem is!! bibi.. anélkül jó nehéz lett volna...
Sziszi, szerintem néha nyugodtan kísérletezz, erősebb és halványabb színekkel, ugyanezen a színskálán... és akkor jobban kiemelkednének pl. a virágok!
másrészt, meg majd meglátod, egy jó kis fogóval sokkal szabályosabb, és kisebb darabkák is kikerülhetnek majd a kezed közül!! különben én szeretem a szimmetrikus, szabályos mintákat, és ez nagyon is az! :))
Egyetlen módon lehet belejönni ezekbe a dolgokba: csinálni, elrontani, legközelebb jobban csinálni és így tovább :-)))))) (Szerintem ezzel még a nagy művészek is így vannak, pláne mi :-)))
igen, ez nagyon jo szo ra: erdekes... :-)) en sem tudom eldönteni, hogy tetszik-e, de majd megszokom :-)
a sargaval pont ez volt a bajom, hogy tul sok lett, ez szemböl tünik meg jobban ki, ezert is csinaltam oldalrol a kepet. probalgattam en ragasztas elött, hogy is lenne a legjobb, azt is kiprobaltam, hogy a narancs es a piros között legyen, de a kis viragokat a pirosba akartam, ezert tettem azt közepre... na mindegy, legközelebb mar talan okosabb leszek
A zöld nekem nem jön be, a sárga meg egy kicsit sok (túl széles) lett a többihez képest. Tudom én, hogy nagyjából egyforma szélességű a másik két színnel, de azok szinte összefolynak a hasonló tónusuk miatt. Optikailag jobb lett volna keskenyebbre venni, vagy a narancs és a piros közé tenni. Ha feldarabolás előtt egy fehér papíron kirakod magad elé a használni kívánt színeket, látni fogod, milyen arányban mutatnak a legjobban.
Nekem jobban tetszene valami semlegesebb, sötétebb színű festéssel és úgy, hogy a kedvenc színekből kiválasztasz egyet, az lenne az uralkodó, a többi meg csak jelzésszerűen kerül bele.
Én, személy szerint a szimmetrikus elrendezést se szeretem, de ez még inkább ízlés kérdése, mint az előbbiek :-)))
a viragok vannak mini mozaikbol, olyan picik, alig tudtam kezzel megfogni öket. a zöld, amire a fat festettem olyan szinü akar lenni, mint a viragok közepe, csak nem nagyon latszik igy a kepröl
hat en sem jöttem ra, hogy ez a terasz alja, azt hittem forditva van, es azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy a madarka forditva epitette a feszket :-) de igy mar erthetö, es nagyon cuki :-)
A terasz alja, van egy tartóoszlop, arra fut a lilaakác és az oszloptőhöz csinálta a fészkét a rigó. Jó eső és szélvédett és kutyavédett hely. A mühelyből pont odalátok, de legtöbbször hátatfordit.
jól kihangsúlyozza a mozaik, szépen ráfekszik... a kollegáim itt benn a csodájára járnak.. ( behoztam magammal, ma fogom odaajándékozni a kiszemeltnek :)) )
igen, igy tenyleg jobban hasonlit :-) elenkebbek a szinek nappali fenyben
en is csinaltam egy pzs tartot, amiben kiprobaltam a mini mozaikot. hat szenvedtem is vele eleget, olyan kicsiket kellett ez miatt beletenni, neha majdnem kihajitottam :-) de kesz van vegre, nem egy müveszi alkotas, de most mar ilyen marad, mindjart felteszem
Is, meg az összes darabkáról kapargathattam le a végén a ráragadt szmötyit.
Az FBSt úgy kellett használnom, hogy a tubusból letépkedtem a beszáadt sávot hátulról előrefelé haladva... gondolhatod... A COLLAL tényleg jobb a csőre miatt, de az is nyúlik-kenődik, mint minden szilikon...
Én azzal a tetves szilikonnal ragasztottam, csak eleinte keveset kentem alájuk (azok jöttek le végül), később már jó vastagon megvajaztam, na akkor hajlandók voltak ottmaradni, viszont néhol kibugyogott a ragasztó...
Talán azért, mert az teljes felületén tud tapadni, ő meg 1x1-es üvegmozaikkal dolgozott, aminek csak 4 kis bütyke van hátul... Az én meglazultjaimat a kétkomponensű epoxygyantás ragasztóval fixáltam végül, de többet nem fogok ilyen körberakással kínlódni, legalábbis ennél a vékony WEDI-nél.
Egyébként: ragasztókeverés: 5 perc, körbekenegetés: fél óra, holnapra száraz, csiszolás: 10 perc, fugázás: sok idő, de este festhető, szombat reggelre száraz...:-)))
Egyébként én változatlanul nem helyeslem a rücsköstalp duvilaxos ragasztását :) Ezt csak úgy általában mondom :)))
Tegnap hogy szivatott a bordűrös oldal...eleve nem enged menteni, majd amikor printscreenelni kezdtem a második után arra is belóbált :)) Nem volt hajlandó nagyítani a bordűrt és kiírta, hogy azér mer lopol :)))))
Na aztán nagy nehezen átgörcsöltem pár darabot egy word lapra, azért arra mert a benti gépről másképp nem tudok nyomtatni...erre a legjobbat ami tényleg kéne nem látja a nyomtató :)) rossebb:)
ericica, most egy nagyon eretnek gondolatomat közlöm veled, nem muszáj megfogadni:-)))
Mivel ennek a WEDI-nek a vastagsága annyira kicsi, hogy kis felületen tod csak kapaszkodni a felragasztott üvegmozaik (különös tekintettel még az ő barázdált fenekére is), én legközelebb nem fogok szarakodni a ragasztgatással.
Szedd le mindet, keverj egy kis csemperagsztót (a por alakúból), azzal kend körbe, simítsd el, amennyire tudod. Amikor megszáradt még egy finom csiszolóvászonnal (smirglivel) csiszold meg a felületét. A fugázásnál is kenhetsz rá egy vékony réteget, aztán fesd le feketére akrilfestékkel.
köszi, akkor lehet, hogy egy ilyenre beruhazok a hetvegen, mert karacsonyra kaptam igeretet a zag-zag-ra, ami ugye meg eleg messze van meg (sajnos a szülinapom is akkor van:-) es addig majd elleszek ezzel a fogoval is
szep lett a dobozod, es nagyon meglepett, hogy milyen sokat valtoztatott rajta a fuga, elöször azt hittem, hogy az egy masik doboz :-) jopofak a buborekok is
köszi, hat most elgondolkodtattal ezzel a fugaval, mert eddig nem volt jobb ötletem, de ez a karamell erdekesen hangzik. hetvegen szerettem volna befejezni, de lehet, hogy akkor varok vele meg egy hetet, es megnezem, hogy milyen az a karamell szin
a talit akkor meg egyeztessük jövöheten, mert mostmar csak ugy megyünk, ha otthon talalunk :-)
nekünk a kilencedik emeletre feljött az egérke eccer, és kergettük jó pár napig.... próbáltuk a diót meg a cserepet, ... mindent, ... aztán tényleg csak a ragacs segített, de abba élve ragadt bele szegénykém, és utána az ember nézheti hogy szenved...
(Most, hogy mondod, a kiszökött pufogó viperát is a macska találta meg és jelezte ugyanilyen vigyázzbanüléssel...
A gyerek hobbija volt, én kevésbé voltam lelkes...Igaz ugyan, hogy az elsőt a mi Jézuskánk hozta neki, úgyhogy a lejtőn mi, szülők, kezdtük el lefelé lökdösni...)
Közös ismerősünk lakásában is a siklók és kilgyók szabadultak el időnként, néha meg az kajaegerek! Ez biztos valami szakmai ártalom, hiába, én meg javítani való elektronikát viszek néha haza! :)))
Hát ezt pont a fordítottjában értetted, mint ahogy akartam, de elismerem, hogy félreérthető volt.Igaz ugyan, hogy az két mondat, és akkor már az értelme az, amit én szeretnék, de mégis...
Szóval szerintem fekete-ződ kompozícióban lenne jó! :)))))))))))))))
Jájjjjj! Ilyen élménytől én is kevésbé lennék egérbarát...
Gondolj arra, hogy ez az egér örül, hogy él, direkte biztosan nem fog megtámadni.
A macska legyen addig édes-kettesben az egérrel, amíg te bujdokolsz.
Még lakótelepi koromban volt macskánk, voltak kígyóink, azok számára egerek... valahányszor elügyetlenkedtünk egy egeret, az berohant a panelek közötti résbe. Reggelre mindig ott volt kiterítve, mert amint éjszaka kidugta az orrát, a macska lecsapott rá. Onnan tudtuk, hogy melyik résben van, hogy a macs órákig üldögélt türelmesen a megfelelő luk előtt...
Sajt az van, ki is próbálom és most megyek is valami egérfogóért a mezgazd üzletbe, a Lidl-ben meg veszek zseléspárnát borogatáshoz, azt hiszem szükségem lesz rá :))))))
Igaza van stiglincnek, addig ne engedd ki a macsekot amíg meg nem fogja:))
Nekem eddig egeret csak a cserepes módszerrel sikerült fogni...üveglap (gondolom van):))) + egy cserép (talán van):)) befelé fordított fél dióval feltámasztva (van?):))) és addig nem fog előbújni amíg ott zizegsz :)) Menj moziba :))
Könnyű azt mondani, rosszul vagyok tőle, 6-7 éves koromban egy zsákot kellett tartanom a szárazkenyér átöntéshez és a kabátujjamon beszaladt a hónom aljáig, ott megrekedt ....., ordítottam míg le nem rángatták rólam a kabátot. Felnőtt koromig nem vettem fel piros színű cuccot sem, ugyanis olyan volt a kabátom :DDDD
Ha nincs egérfogód, akkor egy szájával lefelé befőttesüveget támassz fel egy dióval, mikor odamegy rácsapódik az üveg.
A legtutibb az a rácsos egérfogó, amin felül van egy lyuk lefelé álló tüskékkel, ha abba belemegy a sajtért nem tud kijönni. Bármilyen mezőgazdasági, vagy barkácsáruházban kapható.
Szerintem ne izgasd magad. Most jól elbújt, azt csak a macska bírja megfogni. Zárd be a macskát az egérrel egy légtérbe és ne engedd ki addig, amíg a fenevadat nem likvidálta.
Nincs valakinek ötlete arra, hogy mit szeret az egér, aminek intenzív illata van, azaz mivel tudnám előcsalogatni akárhonnan ? Ez a kis curva ajándékba hozta hajnal hatkor, már kirángattam a hűtőt, tűzhelyet, konyhaszekrényt, de nagyon elbújt, azt hiszem elköltözöm, lépni sem merek.
Jó pár évvel ezelőtt vettem az újpesti temetőnél valamilyen löttyöt a sírkőre, de igazán az védelmet adott, tartós csiliviliséget nem, de azt nem tudom, hogy volt-e benne szilikon.
Most böngésztem a Lidl honlapját, jövő hét csütörtökön üvegvázák lesznek alig 600 Ft-ért, ha valaki esetleg ihletet kapna a mozaikozására.
A múltkor antallaci felrakott kőkereskedéses oldalakat, azok egyikén kőápoló kegyszereket is ajánlgattak. Van egy olyan szer, amitől "vizes" hatású lesz a kavics, az összetételéről annyit írtak, hogy műgyanta és szilikon van benne.
Csináltam egy szilikofób: szilikonolaj keveréket (2:1 arányban), azzal lekentem kétszer egy fekete kavicsot - nem lett maradandóan élénkebb a színe, sajnos...
Édes ez a kis hal! Nekem teszenek a színei fuga nélkül is, de a fugával lett belőle "mozaik". Jól látom, hogy aprócska a doboz, úgyhogy p...ányi darabokat kellett illesztgetned? :-))) Ügyes vagy!
Ericica ne foglalkozz vele, csak itt álldogált vagy másfél éve és gondoltam kipróbálom, elsősorban a fekete kavicsok fényesítése miatt. Pontosabban folyékony méhviasz, fa cuccok impregnálásához való, szóval csak kontárkodtam.
Inkább az epoxi gyantára lennék kiváncsi, múltkor telefonáltam a Noviába és kb. négyezer ft -tól kapható kilója, csak arról már fogalmam sincs, hogy ez mennyire lenne kiadós, mert nem olyan olcsó, bár az is igaz, hogy én sokkal többre számítottam.
Sajnos nem. Amennyiben átszínezted a fugát, és átküldöd, akkor felteszem. Illetve megteheted, hogy az oldalt lemented... Ezt mégsem tudod valószínűleg. Ha gondolod, átírom kicsit, és átküldöm. Akkor a saját gépeden tudod próbálgatni.
Más. Rájöttem, miért nem akar menni a nyomtatós oldalam. A szolgáltató betesz egy saját scriptet. Ez normál esetben nem okoz problémát, azonban a generált oldalba is beteszi, és ráadásul töröl egy idézőjelet, és egy zárójelet is. Így viszont már nem megy... Megpróbálom kicselezni...
hát szerintem is az.. a gömbölyded orrú - de fele annyiba került, mint pl a Praktikerben... anyukám rendelte valahonnan, látatlanba'.... még jó h nem sikerült lebeszélnem róla.... :)
és képzeld, nem kellett zag-zag, hogy vékony kis vonalakat meg mindenféle alakzatot vágjak a tiffany-üvegből... szóval, ha épp most nincs rá keret, akkor nagyon tudom ajánlani...
(ezt mi csak 3 ezerért vettük .. és nem is annyira nehéz bánni vele, mint azt Laci írja a mozaikos oldalán...)
Nagyon aranyos, én imádom ezeket a halas cuccokat. Tök szép a szine. Szerintem még egy kicsit rakd szorosabbra. De nagyon klassz lett. És a hal iránya sem probléma, mint látjuk :)
na, akkor most mutizok én is... ez a kis doboz készült a hétvégén, ajándékba :))
beteszek képet a fugátlan állapotból is, hogy látsszanak a színek rendesen, mert ezek az itthoni lámpák... de hátha holnap még, napfénynél, jobb lesz ;)
Nem, azt hiszem nem nyert..): Talán valami másmilyen zöld kéne. vagy sötétkék. De semmiképpen nem egy új szin, inkább csak valamelyik árnyalata. Szürke, kék, zöld. Hm.
Az oldalából akkor kezdte, amikor még javában kenegettem, a résekből száradás után, de szerencsére nem teljes mélységében (eddig).
Úgy rémlik, én már kentem le fugázott holmit (cicó talán jobban emlékszik :-)), még soha nem tapasztaltam ilyet. Igaz viszont, hogy amire rákentem (ha kentem egyáltalán) az Knauf, Mapei v. Cimsec lehetett, eddig csak ilyenek voltak itthon.
Pannoncoloros akrillal a tubusossal + duvilax .Én szinte mindenbe keverek fehéret, akárcsak egy hangyányit is, hogy ne konkrét szín legyen hanem egy kicsit megtörje...és akkor az árnyalatok is úgy készülnek, hogy ugyanabban a pitliben kezdem a sötéttel és mindig több és több fehér kerül hozzá... A festett felével lefelé van leragasztva...
Én a múlt héten átkentem a kavicsos kaspomat folyékony viasszal. A kavicsok szép fényesek lettek tőle, vártam, hogy a fuga is besötétedjen, de nem, visszavilágosodott.
Hát itt sm volt meleg.. De az le van sza...va Ez a fuga dolog bosszantó. Nem szilikofóboztam még fugát, de nem kéne ezt csinálnia. Vajon miért?Mikor kezdett kiperegni? Mennyi idővel azután, hogy bekented?
Mai újság: a tegnap gondosan elültetett paradicsom-paprika-cukkini palánták takonnyá fagytak az éjszaka :-((((
Másik: az egyes házszámot átkentem Szilikofóbbal, erre elkezdett kiperegni a fuga a szélekből, majd később a résekből is. Fasza. Murexin fuga, először használtam, úgy tűnik nem jön jól ki a Szilikofóbbal...
Sziasztok, annyit irtatok, hogy már fél órája olvasom, hogy képbe legyek és ne kapjak leb...st hogy mit nem olvastam el... Cicó: Jó lett nagyon a gigant kék kép. Milva: sose láttam ezeket a stünci angyalkákat, nagyon tetszenek. Me.szi: Szépen raktad az itatót, remélhetőleg a madarak is értékelni fogják, az enyémek nem isznak szép dolgokból.:) Ericica: A nőt már lassan megszokjuk. Technikailag jó, és ki tudja igazából megmondani, hogy mikor mi tetszik a vásárlóknak... Stigi ????? valami új? Te olyan aktiv vagy, hogy szinte fura ha egy nap nem rukkolsz ki valamivel.
Nagyon jól alakul az itatód, tetszik a színösszeállítása :) A vanilia színű fuga nekem nem passzol, de nehéz így megmondani, mert a képernyő azért sokat csal a fényképeken. Van egy caramell sziínű fugám, azt jobban el tudnám képzelni, ha addig nem fugázol megmutatom, ha egyáltalán passzolna hozzá. Nem sötét égetett cukros karamell, hanem világosabb.
Kedden v. szerdán nem leszek itthon, még nem tudom pontosan, a többi napon viszont egyelőre úgy néz ki, hogy itthon vagyok/leszek, gyertek nyugodtan :)))
biztos leirtad mar, de nem emlekszem, hogy milyen festekkel fested az üveget? es ki is egeted? igy lehet asszem a legtöbb arnyalatot kihozni, es üvegem van böven itthon
nekem tetszik a zöld dömping :-) es nagyon jol kiemeli a viragokat is
visszakerestem, most mar emlekszem, hogy betetted, valoban nagyon tetszenek a szinei, ez tenyleg az en szinvilagom
multkor a Körisben a bemutato utan vettem zöld es narancsos tiffany üveget, nagyon szepek, de meg nem mertem nekiallni, asszem megvarom, amig zag-zag fogom lesz, anelkül inkabb nem töröm szet. meg azt sem tudom meg, mit csinaljak belöle, valami kepet kellene, de nincs meg temam, hogy mihez lenne jo, es mi az amit meg is tudnek valositani
Ja, a zöld-narancssárga üggyel kapcsolatban azt tanácsolnám, hogy ismerkedj meg a Tiff. v. díszműüveggel (stained glass-ként emlegetik a külhoniak), mert annak szebb és több zöld és n.sárga árnyalata van, mint az üvegmozaiknak. Szerintem abból tudnál olyat összehozni, hogy még cicónak is tetszene:-)
Épp nemrégen tettem be egy vízben lebegő nőci képét, az is zöld-narancssárga volt, de ezeknek mennyi árnyalata! Most éppen nincs kéznél nekem, próbáld megkeresni.
Nem fontos a kampósszög. A fal fölött mindenhol fűtéscső futkos. A cső tartójára fel tudod függeszteni, akkor a faltól sem áll el. (és leverni is nehezebb) A csőre nem illik, a fene tudja mennyit bír.
Már eleve ilyen üvegdarabjaim voltak, nem vagdostam csak ragasztottam esetleg néha faragva rajta ahol kellett...meg így valami fű jellege van vagy mi :)
hu cico ez marha jo, komolyan a virag is szep, de a zöld resze is nagyon elethüre sikerült. az tiffany üvegböl van? most lehet, hogy vak vagyok, es hülye a kerdes, de ugye meg nincs kifugazva?
Hihetetlen, hogy milyen pezsgést okozott a topicban a nőci.
Egyébként azt a kis picike darabot is fél órát feszegettem mire feljött és jött vele együtt a wedi szürke rétege is, emiatt semmiképp nem vállalkoztam volna a leszedésre. arról nem is beszélve, hogy mivel szinte nulla a fugatávolság, a mellette lévő üvegek csak úgy ropogtak a feszítésnél, pattogott le a szélük.
Mint már mondtam az én mostani állapotomat nagyon jól tükrözi a kép, lehet majd ha jobb napjaim lesznek egyszer megint(legalábbisremélem), akkor majd vidámabb képeket tudok alkotni.
Egyébként üveget kaptam a Kőrisben, de ma már szerda este van.
Legkésőbb holnap el kellene készüljön, hogy pénteken fugázhassam, úgy hogy lehet a presszó vendégeinek nem kell szomorkás nőcit nézegetni.
na most már eldugulok, de megint mire hazaértem nem győztem olvasni.
rakerestem, talaltam töle kepeket, es tenyleg nagyon jok asszem engem nem fenyeget az a veszely, hogy müvesz legyek, de a szinhasznalat miatt valoban megnyugodtam :-)
A szobám falán gyerekkoromtól lógott egy olajkép, Garabuczy Ágnes festette valamikor a hetvenes években, apáméknak megtetszett, megvették, ment fel a falra, amit még emiatt át is festett a fater, hozzáillő színre.Pár éve egyszer véletlenül betévedtem a Fehérhajó galériába, mert valahogy ismerősek voltak a kitett kép szinei, és láss csodát, épp akkor volt a művésznő n+1-dik kiállítása.Persze engem, mint csodabogarat rögtön odainvitáltak elé, és együtt néztük meg a kiállítását.Namost a csajszi színvilága a közben eltelt 25 év alatt mit sem változott, csupa zöld és kék, illetve ami közte van.
És ebből a két színből az egész élete egész jól kitelt!
Elismert festő.Ha rákeresel kiderül, hogy a fél világon vannak elismert képei.
igen a müveszek mar kepesek arra, hogy sajat szinvilagukban, izlesükben is egyedit, erdekeset, valtozatosat alkossanak nalam a valtozatossag egyenlöre kimerül abban, hogy eppen asztalt, madaritatot, vagy cserepet mozaikozok :-)
A mozaikművészek honlapjait nézegetve, többet látok, akiknek vagy saját színviláguk és többnyire abban alkotnak. A jók így is tudnak változatosat, szépet csinálni.
en is arra gondoltam, hogy a sargat es a bezst összemossa majd a fuga, ezert jobb lett volna talan ott megegy sor pirosat beletenni, ami jobban elvalasztotta volna, de asszem mostmar igy marad
ez a szin dolog valoban izles dolga, mar irtam, hogy nem tudok ezektöl szabadulni, mindig ezeket hasznalom, mert a vegen csak ugy tetszik, ha ezek benne vannak, biztos az en izlesemmel van a baj :-)
kivancsi vagyok mar nagyon, hogy a madarak mit szolnak hozza, mert verebekböl van eleg a kertben :-) hacsak majd a kutya el nem hajtja öket :-)
Ja, azt nem is illik mondani, hogy ronda, mert ízlések és pofonok, mint tudjuk... de azt, hogy neked nem tetszik, már miért ne lehetne? Meg hogy miért nem tetszik?
Egyébként, akkor én vagyok az egyetlen, akinek tetszik a nőci szeme? :-)))
Meg igazított is rajta ericica, most már nem kancsi (bár nekem a kissé kancsal tekintetek kifejezetten szexisnek tűnnek, de ez már legyen az én bajom:-)))) Tőlem az egész kép témája: A SZOMORÚSÁG áll távol, de ez megint olyan dolog, hogy attól még mást megfoghat.
Meg aztán leginkább: nézzük meg életben, mert mint tudjuk a fotók irtóra csalnak.
Tudom és nem is kell engem megvédeni, nagy kislány vagyok már. :) Csak éreztem, hogy ez nekem szól és azért kértem elnézést, mert valóban ilyen mélyen mint Ti nem merültem belle a mozaikba. És mint tudható kivűlről mindig másként látja az ember az adott témát. Tanácsokat ugyan nem adtam még csak egyszer azt hiszem a fugafestéssel kapcsolatban, csak egy érzést próbáltam meg leírni. :)
Szmájlik? Na igen abból kéne kiindulni, hogy senki nem bántani és ócsárolni akarja a másikat. Csak hát lehet a fogadó félnek is rossz napja és nincs antennája a jóindulatú megjegyzésre sem.:((
Én mostmár csak Ericica véleményére lennék kiváncsi, hogy rám gondolt e? Bár ez tudható, mert csak én voltam "kívülállóként" hozzászóló. :(( Mégegyszer bocsánat Erci! :)
Sőt, kezdő madáretető koromban többféle madáretetőt fabrikáltam mindenféle műanyag tányérokból. Azt figyeltem meg, hogy az élénk színűekből mindig sokkal hamarabb kifogyott a kaja, mint az un. naturabb színvilágúakból. Pedig ezek télen a csupasz ágakon lógtak, tehát az utóbbiak is jól láthatóak voltak.
Ja...én is tudom mondani bármely dekus cuccról, hogy ronda vagy nem:)) Pedig nem sok olyat követtem el:)
És még utoljára visszatérve ericica nőcijére....
Szóval feltesszük ugye a képet aztán van akinek tetszik van akinek nem, mindenki más szinvilágot szeret és persze mindegyikben akad(hat) hiba, már szinte azt is tudjuk ki mit szokott "elkövetni"...
De amikor mindenki - legyen az laikus vagy mozaikos azt mondja, hogy bocsi, de ennek a nőnek félelmetes a szeme, akkor úgy gondolom nem az a megfelelő válasz, hogy de hát nem lehet minden tökéletes :)
Én ezek után tuti kiműtöttem volna a szemét, hiszen ez nem is akkora meló, mint mondjuk egy fél képet visszaszedni:)
Pontosan "felhasználói" szempontból mondtuk ezt, mert maga a kivitelezés nagyon szép, mozaikolós szemmel nincs benne semmi gáz...szépen lett rakva meg minden csak ez elsikkad emiatt és például én kurvára nem szeretném ha egy ilyen szempár meredne rám a falról...akár réved akár nem...:))))))
Meeer? Már mindenki halálosan retteg tőlem, mert ismer, mint a rossz pénzt??? :-)))
(Én hálás szoktam lenni, ha valaki legalább a fele hibát észreveszi, amit én tudok, mert abból látom, hogy alaposan megnézte, nem csak udvariasságból odabiggyeszt egy szép-et :-))))
A szakirodalom szerint nem, nem riasztja. Más kérdés, hogy az enyémen, ami meglehetősen tarka, még nem láttam madarat, de ennek más oka is lehet... Basszus, viszont ma reggel be volt fagyva a vize, jut eszembe...
A madáretetőnek a szél által mozgatott darabjai szolgálnak elrettentésül, de igazából még azt is megszokják semmi perc alatt, azért is ment ki a divatból a műfaj.
Igazság szerint nem téged akartalak megvédeni, hanem általánosságban tartottam szükségesnek ezeket leszögezni. Engem idegesít, ha csak agyba-főbe dícsérgethetjük egymást, mint egyes más topicokban szokás :-)))), mert minden ellenkező vélemény támadásnak minősül. Ez hülyeség. Pont.
:-)
(És utálom állandóan rakosgatni a smájlikat is, bár elismerem, hogy ilyen írásos formában szükség lehet rájuk, a félreértések elkerülése végett, de akkor is ...)
Nekem, cicóval ellentétben, az élénk színek tetszenek ebben a madáritatóban, én a sötétebb bézst hagytam volna ki. A szélét még tarkábbra csináltam volna, mert főleg az fog látszani.
Na most, ha esetleg hallgatnál mindkettőnkre, alig maradhatna benne valamelyik színből :-)))
keket akkor hasznalok, ha muszaj (eg es viz) :-) nekem a zöld olyan, mint neked a kek (gyerekruhakban gondban is vagyok, mert fiuknak nagyreszt kek a valasztek :-)
altalaban nem tudok elvonatkoztatni a zöld-piros-narancs-sarga-bezs kombinaciotol :-) eppen csinalok egy papirzsepi tartot, szniten ezekkel a szinekkel :-)
köszi :-) velem meg az a baj, hogy mar csak ezekben a szinekben tudok gondolkodni :-) meg a csöhöz, amin allni fog zöld es narancs-barna csempet talaltam a padlason, igy ahhoz a szinhez is kellett igazodnom (na persze azok is a lakasbol maradtak, amit szinten en valasztottam :-)