Mivel nem tudom, hogy alatta milyen, ezért biztos, hogy nem hagyom tovább érni, pláne hogy 2 hónap alatt ekkora lett. Mivel a csavarnál van a gond, ezért úgy gondolom, hogy annak a kialakításánál (védelmével) lett a gond. Meg amúgy sem tudni, hogy mikor bólint rá az importőr.
Ha csak helyileg javítanák csiszolással a problémát, akkor meg lenne az esélye, hogy az adott elem máshol is elkezd rohadni. Ha tényleg rosszul lett galvanizálva, akkor máshol is hibás lehet. Szerintem elem csere.
Azért nem állítja le a szalagot, mert pár perces leállás is milliós károkat okoz a Suzukinak. Egyébként azt szokták csinálni, hogy az optikai kábelre csapnak kalapáccsal és akkor leáll az egész rendszer.Így érik utol magukat.
Megjegyzem az Audinál a TT gyártásánál a lámpák nem voltak méretpontosak ,úgy ragasztották be őket.
Köszönöm mindenkinek az együttérzést! Remélem csak egyedi problémáról van szó. Bemásolom a másik fórumba írt rövid történetet, idő hiányában. Egyébként tegnap történt:
Miközben ellenőriztem ma az olajszintet, észre vettem egy rozsdafoltot a motorháztető kitámasztásánál. Két hónapos az autó és azért ott nemigazán érheti víz. Furi, hogy ezt 1 héttel ezelőtt a szervízben (Kia Szabó) nem vették észre, mert a kitámasztóval azért kell célozni. Mindegy. Elmentem a közelünkben lévő AutoDon-hoz, ahol se szó se beszéd, az úriember fogta, lefényképezte, kitöltött egy papírt és mondta, hogy küldi a Kiamotors felé a panaszomat és amint kap választ, akkor hív. De biztosított, hogy nem lesz probléma. 10 perc alatt megvolt az egész.
Előzetesben a javítás menete: reggel odavisz, sárvédő lejön, csiszol, alapoz, fényez, vár, visszarak, másnap délután értemegy. Aztán ki tudja, hogy a valóságban hogyan lesz?
Az első 3 héten nem esett, utána kb. 3-szor mentem vele esőben, de városban. Szerintem ez már a gyárban elkezdett rohadni.
vártál vele indulás előtt? mert tudod ha a nem kenődik szét az olaj rendesen akkor nem engedi bekapcsolni a rádiót, mert ellenkező esetben zörögne fent a szélvédő alatti szellöző nyílás! és ha mégis akkor ennek mellékhatásaként dadogni fog a motor úgy 1900 f/perc aztán meg leállítod nagyhirtelen és akkor dobhatod ki rögvest a turbót!
lehet hogy a szoftvare frissítés is segít de ezt majd megmondják a nagyok akiknek itt nagy tapasztalata van már ebben!
Segítséget szeretnék kérni. Tavaly vettem egy C'eed-et amiben újabban néha egyszerűen nem kapcsol be a rádió. A szervízben kikaptak egy biztit, majd közölték hogy ha többször csinálja, cserélik a rádiót. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek tapasztalata arra vonatkozóan, hogy ez tényleg orvosolja-e a problémát, illetve nem áll-e neki zörögni a bontás után a komplett középső rész.
ha minden igaz akkor benne vagyok vagy már ott is van! mert kb 2 hete azt az infót kaptam hogy a kocsit legyártották és visszaigazolták szállításra! de még nem élem bele magam, mert a múltkor is elkevertek valamit valahol! a napokat meg már nem számolom, helyette inkább a hónapokat! ha április végére meglesz akkor 6 hónap volt....:) és még azt mondják nem vagyok türelmes ember!
8 autó volt a tréleren, az alsó sorban 5küllős alufelnisek, a felsőben sima dísztárcsások. A színekre nem emlékszem pontosan, de többségében sötét árnyalatok voltak.
Szerintem hívd fel a kereskedést, hogy nézzenek rá.
Ezeknek a galvánkezelt lemezeknek egyszerűen nem szabadna rozsdásodni..
Lehet, hogy azon a részen szarul kezelték, bár 1-2 év alatt a festék alatt sem rohadhatna (lásd: zsiguli), főleg ilyen napfénytől, esőtől, latyaktól védett helyen.
Szal szerintem kokányolták az autó elejét. Nincs galvánkezelés, nem gyári minőségű a festék, és a fényezés. Ha mégis, akkor komoly gondjaink lesznek hamarosan többünknek. (minden évben körbefújatom az autót-más színnel :)
ugye ugye, hiába mondom én hogy sziloplaszt: motortér feltölt olajjal! mindenesetre dúrva! de reméljük hogy csak a munkás köpött oda mérgében aki csavarozta! egyébként ezt megoldják pikk pakk! lecsiszol, lefúj, ráfest, rácsavar!
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ott sem minden tökéletes és vannak más kiváló típusok is. A Michelin Energyről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert ahoz még keveset nyúztam, egy biztos, hogy zajos. Legalábbis legalább olyan hangos, mint az alsó kategória /Barum, Matador, Marangoni..stb./ és ez bizony a prémium kategóriában hangosnak számít.
Az egyik Michelin Alpin -talán a II., de ez már nem biztos - valami egészen csodálatos volt, szinte elképzelhetetlen biztonságot jelentett havas és jeges!!! körülmények között. Persze az ára akkori viszonyok között a 3 szorosa volt az alsóbb kategóriánál.
"Ha valaki olyan gumit keres ami minden szempontnak megfelel az mindig Michelint választ."
Ezt arra alapozom amit az elmúlt 8 évben az ügyfelek tapasztalataiból leszűrtem. Sok embertől megkérdezem a véleményét az adott gumiról amit használ és magam is sokat kipróbáltam már. És idáig csak 1 márkára mondták azt többen is például, hogy néhányszor megmentette az életemet soha nem fogok mást használni. Gondolom kitalálod melyik az. Dehát izlések és pofonok! Azt is merem állítani, hogy ugyanaz a méretű mintájú gumi két különböző autón nem ugyanúgy viselkedik!Így a tesztek sem teljesen elfogadhatóak szerintem.