Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.07 0 0 90
köszi a választ, Jozsó szereti a VUK keretet, nincs vele bajom, de a Zeiss valahogy profibbnak tűnt. Csak hát 30 rugó egy szemüvegért egy két évesnek, aki pár hónap alatt kinyírja, kicsit húzós......
Előzmény: hnjúlia (89)
hnjúlia Creative Commons License 2006.05.07 0 0 89
Szia Mocorgo!
Nekem mindhárom gyerekem szemüveges, sajnos nagyon erős dioptriájuk van. 2 és fél és 3 éves koruk között kapták az elsőt, én rögtön jobb keretet vettem mindegyiknek, mert el akartam kerülni, hogy azért nem szeretik, mert kényelmetlen, nyom, ronda, stb... Konkrétan a zeiss kereteket nem ismerem, de a VUK-nál biztos jobbak! Ha anyagilag megtehetitek, én ajánlom, hogy áldozzatok egy jobb keretre! Arra nagyon figyeljetek, hogy az orrára rendesen fölfeküdjön a keret nyerge, mert különben nyomni fogja az orrát, és kényelmetlen lesz neki! Ezen a részén nagyon minimális az állítási lehetőség a keretnek!
Minden jót: Júlia
Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.06 0 0 88

Volt már valakinek Zeiss (???) kerete? Mennyivel tud többet, mint a VUK keret? Érdemes beruházni rá egy 2 évesnél?

 

A VUK keret nekem nem tetszik, olyan "otromba", és jelenleg csak 2 színben rózsaszín és kékben kapható. Van még esetleg másmilyen keret ezen a 2félén kívül?

Angiszeged Creative Commons License 2006.01.03 0 0 87

Jajj, szegény:((((

 

Hát ne kösd oda! A lerántáson ez ugye nem segít, viszont kényelmetlen, és ugye a lencsének nem is szabad a szempillához érni, feltétlen menjetek el, hogy beállítsák az optikában a keretet. Mi rendszeresen megyünk igazíttatni is, mert ahogy használjuk (ez a ledobálás még 1év szemüveghasználat után is játszik),  eldeformálódik, a csavarok kiengednek, stb...

Megértem, hogy ki vagy bukva, azt azért tudd, hogy ha nincs mindig rajta a szemüveg, az nem katasztrófa, ha a nap nagy részében rajtuk van, az remek. Míg elmosogatsz, míg a dolgodat csinálod, ne add rá Noémire. Mikor velük vagy (gondolom nagyrészt:)) ), akkor legyen rajtuk, sétánál jobban tűrik általában, mert sok a látnivaló.

Sok sikert, kitartást!

 

 

Előzmény: Bebibaba (86)
Bebibaba Creative Commons License 2006.01.03 0 0 86

Sziasztok!

 

Beleolvastam ebbe a topicba és nem értek valamit:-(

Iker lányaim vannak, 8 hónaposak. 2 hónapja hordják a szemüvegüket és Nikinek, akinek nem kell felváltva takarni a szemét, egész jól megszokta. Egy nap csak 1-2x veszi le. Noéminek viszont takarni kell a szemét és valószínűleg emiatt rendszeresen lekapja. A mai napig szinte percenként leveszi, sokszor mintha megvárná, hogy kimenjek a szobából és már húzza is le. Emiatt már volt rengeteg kiborulásom, este már többször hívtam a férjemet bőgve (pont karácsony előtt is), hogy kivágom az ablakon a szemüvegét és nem csinálom ezt tovább, nem bírom, hogy  minden percben be kell rá néznem a szobájában. Iszonyú dühítő, hogy semmi mást nem tudok csinálni, mosogatás közben is percenként elzárom a vizet és bemegyek hozzájuk ellenőrizni.

Kérdésem a következő lenne:

Vuk keretünk van. Bugyigumival odakötöttük az ostornyél görbülete elé, ahogy itt az egyik hozzászólásban is olvastam, de alapban is hozzáér szegénykém baromi hosszú szempillája a lencséhez. Ennél szorosabbra nem értem hogyan lehetne odakötni a fejéhez, hogy a szemüveg ne nyomja el teljesen a szempilláit és ne nyomja meg az orrocskáját. Baromi rossz nézni, ahogy fennakadnak a szempillái. Én is megőrülnék:-((

Az ostornyél elé egyszerűen csomóval kötitek oda?

Simán megfogják a keretet, vagy a lencse mögé nyúlva lehúzzák az álluk alá. Szóval ki vagyok borulva teljesen...

Köszi!

 

Előzmény: AliceCsodaországban (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 85

Nekünk is kihangsúlyozta, hogy mindig vieselni kell. Ne aggódj, nem pár héten fog múlni. Jozsó 13 hós lehetett, amikor megkapta a szemit. A te lányaid, pedig 7 hósak, ezzel is előnyben vannak. Asszem ANgi kislánya is 1 éves elmúlt már, amikor szemit kapott.

 

Nekem is lelkiismim volt, amikor napokig nem próbálkoztam. Jozsó nyár elejáé kapta, és valamikor a nyár végén volt az, amikorra már teljesen megszokta.

Előzmény: Bebibaba (83)
Angiszeged Creative Commons License 2005.11.23 0 0 84

Jól van, kitartás, most tényleg pihentesd pár napig a témát, ahogy Mocorgo mondja, mikor apa is veletek van, próbáld újra, ezen a pár napon nem fog múlni semmi!!! És a semminél meg bármi több, szal, ha pl csak kint viselik, az is valami, nálunk volt ilyen időszak, sőt, ez a mai napig jellemző, h bent nem szívesen hordja, ha indulunk vhová, akkor meg gond nélkül.

Sok sikert! :)

 

Előzmény: Bebibaba (83)
Bebibaba Creative Commons License 2005.11.23 0 0 83
Csak olyan rossz érzésem van, ha sokáig nincs rajtuk, napokig meg pláne. Kihangsúlyozta a doki néni, hogy állandóan rajtuk kell lenniük. Sajnos nagyon kancsalok. Bár gondolom nem ezen a hozzászoktatáson fog múlni, szóval azt hiszem kipróbálom.
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 82

Figy, én sem tudtam rákötni, próbáltam, de pikk pakk leszedte. Hagyjál ki pár napot és próbálkozz 7végén, amikor apa is otthon van, vagy esetleg Karácsony körül, amikor szabin lesz, ha lesz. Nekem az a tapasztalatom, hogy kint, pl. babakocsiban jobban tűrik, mert ott jó sok inger éri őket és meg is feledkeznek a szemiről.

Jozsó nagyon sokáig bent, vagy autóban nem tűrte meg a szemit, sőt autóban most sem tűri, pár perc után leszedi.

 

Nem hajt a tatár, a szemire szoktatás nem 1-2 napos procedúra ilyen piciknél. Hidd, el menni fog.

 

Vagy az is lehet, ez csak egy ötlet, hogy először az egyik lánnyal próbálkozol, és ha megszokta, jöhet a másik. Mert 2-vel biztos strapa. Nagyon nagyon le kell kötni őket, elterelni a figyelmüket, nálunk így sikerült a nyaralás alatt, ahol egész nap fel volt pörögve a sok újdonságtól, a sok embertől, meg hogy egész nap a kerben rohangálhatott.

 

Próbálj kitartani, mert ez nagyon fontos! Ha hordják a lányok a szemit, valszeg mire középiskolába kerülnek (ha csak kancsalok), el is hagyhatjátok a szemit. De ha nem hordják, romolhat is sokat.

Előzmény: Bebibaba (80)
Bebibaba Creative Commons License 2005.11.23 0 0 81
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy az ostorszárhoz nem tudom hozzá kötni, mert nagyon hajlékony és eláll tőle a fülük:-(
Bebibaba Creative Commons License 2005.11.23 0 0 80

Most vagy én vagyok nagyon béna, vagy nem is tudom.

Próbáltam a lányokra rákötni a szemüveget bugyigumival, de simán leveszik így is, aztán a nyakukban lóg. Szorosabbra nem vehetem, mert nyomná őket a szemüveg. Azt hiszem feladom :-(((((((((

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.11.22 0 0 79

Angi - kösse le - de ne a gyereket: a szemüveget a fejére!

csapjon rá- ne!!! semmi értelme

mind a koraszülött, mind a 2kisgyerekes létbe bele tudom magam helyezni,  - de nem egyszerre (sajnos)

 nekem sem mindig megy a türelem, odafigyelés, stb, időnként szar anya vagyok,  - ugye most hülyéskedsz???

de bakker, leg törekedni érdemes rá...  - ez viszont igaz.

 

(Csak nem kell elkeseredni ha nem mindig sikerül.)

 

Előzmény: Angiszeged (78)
Angiszeged Creative Commons License 2005.11.22 0 0 78

Nekem adtak, ezt adták, bejött;)

 

Amúgy igazad van, kösse le, csapjon a kezére, más módszer nincs és aki mást mond, hazudik:P.

Nem mellesleg, mind a koraszülött, mind a 2kisgyerekes létbe bele tudom magam helyezni, érezni, abszolút, nekem sem mindig megy a türelem, odafigyelés, stb, időnként szar anya vagyok, de bakker, leg törekedni érdemes rá...

Előzmény: AliceCsodaországban (77)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.11.22 0 0 77

Odafigyelés és türelem - nos ez mind a kettő nagyon szép dolog, de azt hiszem a mostani anyukákat ez a két szó frusztrálja a legjobban. Pláne ha egyszerre kettő van a gyerekekből... gondold csak el, van két amúgy koraszülött hét hónaposod, és viselniük KELL a szemüveget, neked meg közben amúgy még más dolgodis van, mondjuk a háztartás meg főzés... és akkor mikor azt mondja, hogy jajj segítsetek, mert nem tudom megoldani adjataok valami PRAKTIKUS tanácsot, akkor jön a többi kismama azzal, hogy csak türelem... csak odafigyelés... azt hiszem én a magam részéről (ha visszagondolok akkori lényembe) ilyenkor hisztériás rohamot kapok. Mert lehet akárki akár a legjobb anya is, akkor is csak emberből van, emberi tulajdonságokkal... tényleg nem értem, hogy a mostani gyerekszemészek meg orthoptikusok miért nem adnak ilyen gyakorlati tanácsokat???

 

Előzmény: Angiszeged (76)
Angiszeged Creative Commons License 2005.11.22 0 0 76

3 napnál rövidebb idő alatt tényleg nem tudom, hogy lehetne, bár nem is tudom, arra mi szükség, nem lóverseny.

Amúgy épp nem azt mondtam, h nevelni kell, de mind1, ez símán odafigyelés és türelem, a lehető leghumánusabb módszer.

 

Előzmény: AliceCsodaországban (73)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.11.22 0 0 75
MInél korábban kapja - mennél öntudatlanabb állapotban - annaál hamarabb szokja meg, nekem is két-három nap volt csak, amíg állandóan figyelnem kellett, hogy ne kezdje eltépkedni az odakötözött szemüveget - és igen én ilyenkor inkább felkaptam és mutogattam neki valamit, mondjuk pár napba így is úgy is belekerül, még a felnőtt se szokja meg hamarabb...
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.22 0 0 74

A barátnőm kisfia 6 hósan kapta a szemit és azt mondta, pikk pakk megszokta pár nap alatt, pedig nem egy nyugis kisfiú ő sem.

Nekünk beletelt vagy 2 hónapba, igaz ebben volt, hogy pár napig, hétig szüneteltettük a szoktatást.

 

AZ eleján azt sem engedte, hogy feltegyem rá, majd megengedte, ott maradt 1-2 msp-ig, majd percig, de nem tűrte, csak addig, amíg bohócjelmezbe bújtam.

 

Nekünk végül úgy jött be, hogy elmentünk nyaralni, minden új volt, sok inger, élmény, rátettük és annyira lekötötte a környezete, hogy megfeledkezett róla.

 

Azóta is hordja, persze sokszor - bosszúból - veszi le. Ha mérges ránk, akkor letépi és elkezdi tiporni a szemit. Nem szabad az ilyenre reagálni, ilyenkor megtörlöm, és visszaadom szó nélkül. Ha megszidom érte, hogy levette, hogy tépi, hajlogatja, rágja, juszt azért is csinálja.

 

Mi próbáltuk Alice kötős módszerét, nem jött be, addig tépte, míg le nem szedte, és ordított is mellé.

 

AZ én tanácsom: türelem, sok sok türelem,heteken, esetleg hónapokon keresztül. És sosem szabad megszidni, ha leveszi, eltöri, de ha fent van, nagy üdvrivalgás segíthet esetleg.

 

A kisgyermekkori kancsalság kellő időben felismerve valószínűleg 100%ban meggyógyul, feltéve, ha hordja a szemit. Ez pedig a szülő felelőssége.

Előzmény: AliceCsodaországban (71)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.11.22 0 0 73

A macit csak példaként írtam, de te se tudsz jó módszert arra, (szemüveglekötözés nélkül) hogy kettő darab  7 HÓNAPOST hogyan lehetne rövid idő alat arra idomítani, hogy a szemüveg rajtuk maradjon, ugyanis ez volt a kérdés.

 

Amenyire visszaemlékszem, 7 hónapos korban még nemigen reagálnak semiféle nevelésre, ha 1000-szer rájuk raksz egy sapkát, ezerszer leveszik, ha nem akarják a fejükön tudni és nincsen megkötve...

Előzmény: Angiszeged (72)
Angiszeged Creative Commons License 2005.11.22 0 0 72

Ezt a macis trükköt én sosem írtam, Alice, az "én módszerem" lényege, hogy időt kell rá szakítani, a tapasztalatok szerint 3nap elég, amikor anya SEMMI mással nem foglalkozik, csak a szemüzéssel, ha gyerek leveszi, pár perc múlva visszaadja észrevétlen, van erre egy praktikus mozdulat hátulról. ohh, én VIrágom másfél éves volt, de még tojt rá, mit mondunk neki, de mikor épp elmerült vmiben és mindkét kezében volt vmi, nem vette le pár percig, majd ezek a pár percek megnyúltak, így szépen megszokta.

 

Előzmény: AliceCsodaországban (71)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.11.22 0 0 71

Angi, azért 7 hónapos meg 1 éves között van némi különbség... így utólag én tán szerencsésnek is tartom magam, mert olyan időszakban kerüllt a lányomra a szemüveg, amikor egyszerűen rákötözhettem és mé nemige volt annyi esze, hogy ezt ne úgy fogja fel, mint hogy ez az élet rendje...

 

Próbálj te egy 7 hónaposnál úgy rászoktatni (illetve kettőnél egyszerre), hogy na akkor most ráadjuk a macikára, jajj de csinos te is vedd fel stb... egy 7 hónapos egyszerűen és ösztönszerűen lekapja azt ami nem odavaló, és nem vele együtt született...

Előzmény: Angiszeged (70)
Angiszeged Creative Commons License 2005.11.22 0 0 70

Szia!

Ne csapj rájuk, hogy is jut eszedbe ekkora babára ráütni?

Olvass vissza, leírtuk többször a módját, még gumi sem kell, többen rászoktattuk a babánkat a szemüveg viselésre, enyém és Mocorgó Jozsója is sajtkukac, mégis sikerült, nincs 70hozzászólás, feltétlen olvasd el, amiket írtunk!!! és kérdezz bátran, szívesen segítek:)

 

Előzmény: Bebibaba (68)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.11.22 0 0 69

Csak azt tudom írni, amit már régebben is, az én lányom 8 hónapos korában kapta az első szemüvetgét, ő is kancsal volt.

Hiába csapsz a kezükre, semmit fel nem fognak belőle, könyörgöm még csak 7 hónaposak! Ezzel az erővel akár fel is olvashatod nekik az Emberi test c. könyvből a szem működését...

 

Egyetlen mód van arra, hogy ne kapkodják le: ha a szemüven amúgy kényelmes, nem nyomja sehol sem az orrukat, sem a fülüket, sem semmit , összekötözöd a tarkójuknál az ostornyeleket, gumival. Mindkét szárára rá kell aprikálni egy bugyigumit, kimérni, hogy hol kell rá patentot csinálni, és azt hátul összekapcsolni. Vagy úgy megcsinálni, hogy a fejükön át tudd húzni, de ők már ne tudják lekapni.

 

Ellenőrizni kell, hogy bizonyos ideig való viselés után van e piros benyomódás a szemüveg helyén, ha igen, akkor azonnal igazíttatni kell rajta.

Előzmény: Bebibaba (68)
Bebibaba Creative Commons License 2005.11.22 0 0 68

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni, mert már az őrület határán vagyok. Iker lányaim kb. 2 hete szemüveget kaptak, mert kancsalok. 7 hónaposak, de másfél hónappal előbb születtek.

Egész nap hordaniuk kell, de állandóan leveszik a szemüveget. Ha kilépek egy percre a szobából, 90%, hogy ha bemegyek már nem lesz rajtuk, legalábbis az egyikőjükön biztos nem. Mit lehetne tenni ez ellen? Hiába csapok a kezére, nem fogja még fel...:-(((

 

Kérlek adjatok tanácsot!

Köszi!

Bebi

Angiszeged Creative Commons License 2005.09.09 0 0 67
1et értek, ebben a hónapban megyünk Bogával is, remélem az ő szeme jó.
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.09 0 0 66

most én is úgy vagyok vele, hogy ok, ha bent nem, nem erőltetem. Próbálkozom vele, de olyan picike még ahhoz, hogy megértse, hogy hordani kellene mindig. A család mindig piszkál, hogy már megint miért nincs rajta a szemi.

 

Amúgy szerintem romlott, legalábbis nekem úgy tűnik rosszabb a kancsalsága, mint volt. :((( Kedden megyünk kontrollra.

 

Lehet legközelebb beruházunk egy jobb keretre mi is. Csak hát az anyagiak.... Ez sem volt olcsó.

 

Tiszavirág,

inkább szemi, mint allergia. Nem a világ vége ha szemis a gyerek.

 

 

SZvsz sok gyerek az lenne, csak a szülők elhanyagolják, nincs rá pénz, letojják, stb. Sok ismerős ki is volt akadva, hogy létezik 1 évesen rutin szemorvosi kontroll.

:((( Pedig miből tart elvinni a piciket, meg rászoktatni a szemire? SEMMIBŐL. Pár hét küzdelem a szülő részéről, ellenkezés a gyerek részéről, de megéri.

Előzmény: Angiszeged (65)
Angiszeged Creative Commons License 2005.09.09 0 0 65

Akkor belenyugodtam abba, h bent nincs rajta... Inkább, minthogy megutálja az egészet és se bent, se kint ne hordja. Itthon sokszor most sincs rajta, elfelejtem feladni:(, reggel csak reggeli, öltözés, fogmosás, elpakolás után adom rá először, pedig tudom, h kellene, de vhogy így alakult.

 

Nekünk ezelőtt zeich keretünk volt, az 15ezer ft volt, de tutijó volt, sokkal jobban bírta, mint ez, még most is jó!!!

 

TIszavirág! Ez nekem is inkább csak allergiának tűnik, ha meg tényleg rossz a szeme, hát istenem...

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.09 0 0 64
passz, majd a szakember megmondja. Reméljük semmi baj nem lesz.
Előzmény: tiszavirag12 (62)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.09 0 0 63

mienk detto, de még kitart. De úgy látom,mintha repedve lenne a szára. Milyen más keret van még? Mondjuk ez is rohadt drága. :((((

 

És mit csináltál, amikor csak kint tűrte meg? Mert mostanság bent egyből letépi, és rágja, meg röhög hozzá. Olyankor elveszem, elmosom, és várok egy picit, míg meg nem feledkezik róla. De általában pár perc múlva repül a szemcsi, én pedig kereshetem a lakásban, hogy hová dugta el. De kint szinte sose szedi le.

 

Ja, meg autóban: na ott egyből letépi, már rá sem adom ha kocsival megyünk valahová-

Előzmény: Angiszeged (61)
tiszavirag12 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 62

Sziasztok!

 

Mint szemüveg-témában járatos anyukáktól, szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek. Ikergyerkőceim vannak, 2,5 éves fiúk Egyikőjüknél egy pár napja azt vettük észre, hogy egymás után nagyon sokszor pislog, a pislogás után jó erősen be is csukja, szorítja a szemeit és utána kinyitja majd rögtön újra pislog. Elég fura:( Egy-két napot vártunk, hátha elmúlik (persze nem egész nap csinálja), de ma már beszéltem róla a gyerekorvosunkkal. Ő arra tippelt (az allergia mellett), hogy esetleg nem lát jól a gyerek és egyszerűen megpróbál hunyorogni, kompenzálni, hogy jobban lásson. És ráadásul sokkal többször fordul ez elő ha Tv-t néz, mint pl. játék közben! Már bejelentkeztünk a szemészorvoshoz, de addig is nagyon kíváncsi vagyok, hogy volt-e valakinek ilyen tapasztalata?!

Megköszönném a válaszotokokat, mindenkinek minden jót!

Angiszeged Creative Commons License 2005.09.06 0 0 61

Hm, én sem vagyok megelégedve annyira ezzel a VUK kerettel (tök egyformánk van, csak Virijé róóóóózsaszín;) ), hetente hordhatjuk állítgatni, a műanyag szár már az első naptól meg van repedve...

de elég jól tudják ám javítani ezeket, akár meg is forrasszák.

 

Előzmény: Törölt nick (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!