Azért vannak rendes dokik. A térdemnél nekem is némi kopást állapítottak meg (szerintem tízéves kortól fölfelé mindenkinél találhatnak ilyet), de sok-sok biciklizést ajánlott az orvos, hogy erősödjenek a környéki izmok. Ugyanúgy, mint a porckorongos is. Ezek mind-mind jó fejek:-).
Arról nem beszélve, hogy hála a remek egészségügyi reformoknak, 3-4-5 hónapot kell várni mire bejutsz az ortopédiára, vagy a reumatológiára, ahol rádnéznek, majd kijelentik hogy izületi kopásod van, felírnak valami szart, majd minden jót........... Aztán futkoshatsz saját költségeden a maszek orvoshoz, vagy ha szerencséd van és ismersz pár embert, akkor valakinek az ismerőse megvizsgál, és esetleg negyedik, ötödik alkalomra eltalálnak valamit, valamelyik gyógyszer segít, és átmenetileg rendbejössz.
Hidd el jobban jársz a hosszúnadrággal, sokal kevésbé macerás...........
Délelőtt ötkor már többször volt a héten 3-6 fok. Ez nem nagyon tér el a télen tapasztalható hőmérsékletektől. Egyébként nálam ez a felső határ a térdmelegítő használatánál. Az alsó valahol -6 - -8 fok környékén van és akkor is jól teljesít ez a ruhadarab. Nekem fájt már a térdem, elképzelhető, hogy érzékenyebb az átlagnál. Inkább nem kockáztatok.
Majd az első alkalom után, mikor negyedórat tartod vissza a kakit, mert kb. addig tart kivánszorogni a wc-re a begyulladt cipóra dagadt térdeddel, lehet megváltozik a véleményed :) Persze nem kívánom, csak jó hatudod, van ilyen is.......................
Tegnap, munka utáni diógyűjtés végett csobánkáztam egyet, de odafelé menet a pesti rakparton nem látszott még ez az autómentes nap. Sőt a szokásostól is jóval többen dugultak.
Du 7óra körül a Körvasút soron hazafelé jövet meg láttam egy gruppetto-s kollégát a Rákosi úton, a város felé tekerni. Csak nem CM? :-)
Én elég hosszan, még a kecsói 2x2 sávoson is az M5 hídig. Több rendőrautót is elkerültem, de senki sem szólt.(még az önkéntes rendőrök is otthon maradtak. látszik, hogy autómentes nap volt)
Jó akkor ti rozmárok vagytok. Öreg rozmár nem sz.rozmár. :) Ma egyébként én is rövidben tekertem, de akik szembe jöttek 10-15 bringás mind hosszúban volt.
Nekem is a rövidnadrág vált be, mint térdvédő.:-)) Sokan jósolták, hogy mi lesz a következménye, de eddig csak a fejemmel van egyre több probléma, pedig azt szoktam védeni.:-))
Nekem az vált be, hogy egyszerűen megszoktam a hideget - mondjuk ilyen idén még nem volt. Ha már most mindenféle hülye térdvédőt felveszel, akkor télen, amikor tényleg hideg lesz mit fogsz? Üveggyapotot tekersz a lábadra?
Ilyesmire gondoltam én is!De most beugrott a képbe a sixsixone veggie knee guardja is,elég durva darabnak néz ki:)Neten nem merek rendelni,mert nem tudom mi alapján méreteznek.
Reggelente már felhúzom a hosszú nadrág alá azt a térdvédőt, amit évekkel ezelőtt árult a Lidl - motorosoknak. Nekem nagyon bevált. Kár, hogy már nem árulják.
A térdeim már ezt a kis hideget is megérezték,akinek van hasonlo problémája az mit tesz ellene?Gondoltam szerzek be ilyen protektor félét és azt felteszem,vagy hülye ötlet?
Megerösödésröl akkor beszélhetnénk, ha 100-200kilin tudnám hozni ugyanezt de ez csak 20kili volt:)Viszont ha lett volna nállam cigi meg kaja,tekeregtem volna még a szép holdvilágos éccakában.