Tegnap olvastam véletlenül a megyei napilapunkban (Vas Népe) hogy a Szombathely - Nagykanizsa vonalon, Püspökmolnári és Vasvár között a Rába hidat a napokban felrobbantották, mivel megsüllyedt és használhatatlanná vált :-( Szeretném megkérdezni, van-e valakinek erről konkrét infója, illetve a (ma már nem létező) hídról esetleg fényképe.
Hídmosás volt. OFF Valóban nem szakértő, csak érdeklődik. Régen amíg apa meg tesóm a cirkuszba mentek, mi az állomáson figyeltük a vonatokat, akkor még volt többminden Szekszárdon, bár csak nagy piros hangos foltokra emlékszem :)ON
Még ezt beteszem a hídról, ne legyen már akkora az off:
Szonbaton láttam, hogy már a helyén van a híd, de eléggé nyers még a megjelenése, kíváncsi vagyok milyen lesz ha elkészül. Néhány kép 4 hónappal ezelőttről, még a szülőszobából:
Ha már téma, a legfrissebb infók alapján idén év vége felé elkezdődik a 2-es vasútvonal kisebb rehabilitációja, és vele együtt a híd átépítése. A teljes hídzár 2007 nyarán lenne.
Az eddig többszőr elmaradt rekonstrukció oka a pénz hiánya volt, ami elméletben már most meg lesz.
Örülök ennek a hídformának, és annak meg nagyon, hogy egyre több közúti híd szép íves tartószerkezetű formát is kap, nem csak egy lapos egyszerű szerkezet. Ilyesmi épült a Rába felett az új elkerülőn Sárvárnál is ha jól emlékszem, és szintén szép híd lesz Dunaújvárosnál is az M8-ason.