Keresés

Részletes keresés

'Slice' Creative Commons License 2011.04.04 0 0 363

Tudnátok-e segíteni abban hogy olyan zárat akarok felszereltetni a társasházunk ajtajára ami ilyen elektomágneses, lezárt állapotban kifeszíthetetlen.

 

Melyik, milyen márkájú a jó, Bp-n ki foglalkozik ennek a beszerelésével, kaputelefonnal történő összeszinkronizálással?

 

Illetve milyen márkájú kapubehúzót javasoltok, a régi csehszlovák télen állandóan befagy emiatt nem záródik a bejárati kapunk.   köszi. 

kleingy Creative Commons License 2011.04.04 0 0 362

Én azért nem írtam, mert én mindennel elégedett voltam velük és lövésem sincs, hogy melyik csapat jött. Nevükre sem emlékszem. Így meg nem nagyon tudok segíteni. :(

Előzmény: easy77 (360)
easy77 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 361

Úgy látom, ez nem az a fórum, ahol választ kapok. Sebaj

easy77 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 360

Sziaszztok!

 

Gondolkozom, hogy esetleg a Nivotól rendelnék én is ajtót, de látom, hogy azért ott se fenékig tejfel a történet.

 

Kik voltak azok a "mesterek" akik betették az ajtót? Esetleg lehetne kérni, hogy hozzám a jobbik csapat  jöjjön.

 

Ill. mire figyeljek, mi az amit megbántatok, hogy nem úgy rendeltétek, stb.

 

Köszi a válaszokat előre is.

apo 02 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 359

Igen, ez beltéri ajtó, lehet hogy ez a topic nem kimondottan erre van, de nem találtam spéci erre a témára mutató oldalt. Ha valaki tud ilyet, jelezze, szívesen felteszem oda is. Nem árt ha a tisztelt vásárlók tudják kitől rendelnek. Én sajnos nem tudtam előre, az ajtóház honlapján is csak a sikerült vállalásaikkal fényezik magukat, az ellenvéleményeknek nem hagytak helyet. Ja, és a gyártó valami kitűnő szolnoki cég. Sajnos a nevüket nem tudom, pedig szívesen ideírnám őket is !

Előzmény: Jatka Smallö (357)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.03.29 0 0 358

El is felejtkeztem róla, hogy nem referáltam.

2,5-3 hetet mondtak, kereken 16 nap lett, vagyis a megrendeléstől számítva a 16. napon jöttek. Előző héten felhívott a főnök, mondta, hogy szerdán 10-12 közöt jönnek, majd rá következő héten jöttek, szerelték, mentek. Tisztaságot hagytak maguk után, amit alapvetően nem vártam volna, de kaptam. (Sajnos tapasztalataim alapján mindent mindenki szétcsesz, aztán otthagy) Rá két napra tudott jönni az általuk ajánlott festő, aki javította a maradékot. Az ajtó faxa. Elégedett vagyok.  :)

Előzmény: Jatka Smallö (338)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.03.29 0 0 357

Huh, ez brutális. Jó szarul néz ki.

De ez sima beltéri ajtó, nem? Mert a leírásból ez derül ki.

Előzmény: apo 02 (356)
apo 02 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 356

Sajnos a fényképek lemaradtak valami miatt, talán most

apo 02 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 355

Tisztelt Fórumozok !

 

Azoknak, kik most vannak beltéri ajtó csere- beépítés előtt !

Szeretném leírni milyen kálvárián mentem keresztül, hátha segíthetek a választásban. Interneten való alapos kutakodás, sok bemutatóterem meglátogatása, valamint több árajánlat bekérése után a Dekora Stúdió-Ajtóház Kft -nél (Száva utca), megrendeltem 6 db beltéri ajtót 2010 szept. végén, saját beépítéssel. Előleg kifizetve, szállítási határidő 6 hét. Természetesen mindenről értesítenek telefonon (ezt ígérték). Megy az idő, telefon sehol, ajtó sehol ! Sokadik hívásra sem veszik fel a telefont. Személyes reklamációmra a 8-ik hétre ígérték, természetesen telefonon értesítenek . Telefon sehol, ajtó sehol. Telefont fel nem veszik. Újabb személyes reklamáció, közlik hogy a raktárban van, fizessem ki, a következő héten kiszállítják. Természetesen, előtte telefonálnak. Az ajtókat a vállalt 6 hét helyett végül 8 hét múlva szállították le. Telefon nincs, meglepetésszerűen beállítottak. Darabra megvan, a minőség nincs ! Még a szállítás napján az irodájukban szóban reklamáltam minőségi hibákra hivatkozva. Ott, akkor azt mondták, megvizsgálják. Hetekig nem történt semmi . Újabb reklamálásomra Wargha Balázs megígérte hogy egyik kollégájuk december folyamán a helyszínen megvizsgálja a problémát. A kolléga valóban kijött, megvizsgálta és elismerte a hibákat. Mondta hogy jelzi a hibát az irodán. Közben kiderült, hogy az egyik tok felső rossz méretű, ezt megrendelte. Kb. 1 hét múlva azt meg is kaptam , beépít-tettem. A tokok hiányos, felületes gyártásáról már nem is szóltam, a hibákat inkább magam hoztam helyre . Akkor azt az ígéretet kaptam , hogy 2011. 01. hónap elején térjünk vissza a garanciális probléma megoldására. Mivel nem történt semmi, 2011. 01.18-án ismét reklamáltam az irodában, Szabó Péter -nek mondtam el a panaszomat. Ő megígérte, hogy 2011. 01.27 vagy 28-án elszállítják garanciális javításra az ajtókat, de előtte természetesen felhívnak telefonon. Fel is írták. Hát eztán sem hívtak, a javítást sem kezdték el. 2011 02. 02-án végre (minden előzetes értesítés nélkül) megjelentek, és elvitték a garanciális javításra. Hogy mikor kapom vissza, arra semmi válasz . Telefont nem veszik fel, emailra 1-2 hét múlva válaszolnak, semmitmondó válaszokat. Végül elszállítás után ~ 6 hétre visszahozzák az ajtókat. Az eredeti 6 hét helyett 21 hét alatt jutottam a teljes áron kifizetett tulajdonomhoz ! Most olvasom, hogy már 4 hétre is vállalnak szállítást. (????) Ők vajon mikorra kapják meg a rendelésüket ?

Hogy miért írom le ? Nem tudom, miért szeghetnek meg a vállalkozok gátlástalanul mindent, határidőt, minőséget, tájékoztatást, az ügyintézés korrektségét ? Miért csak addig ügyfél az ügyfél míg nem fizetett? Nem tudom a többi vállalkozó mennyire korrekt, ők nem ! Vegyen magyar terméket, válaszon magyar vállalkozót, mert megbízható ?? Tudom ajánlani őket mindazoknak kik nem akarják a beruházást rövid úton befejezni, alacsony a vérnyomásuk, alacsony az adrenalin szintjük, szeretnek sok pénzt felesleges autózgatásra tölteni, szeretik ha letorkolják- lekezelik őket, szeretnek sokat feleslegesen vitázni. A minőséget ilusztrálja az un. dísz csík beépítése !

kleingy Creative Commons License 2011.03.22 0 0 354

Kinyitod az ajtót és a nem kilincs felőli oldalon kellene lennie pöcköknek, amik kiállnak az ajtóból és belemennek a tokba, amikor zárva van az ajtó.

Előzmény: Intelligencs (353)
Intelligencs Creative Commons License 2011.03.22 0 0 353

Mintha említették volna a beszereléskor, de nem merek megesküdni rá. De csak van egy közel 300 ezres ajtónál. :) Meg tudom én ezt nézni rajta, látszódik ez külső szemrevételezés során?

Előzmény: kleingy (352)
kleingy Creative Commons License 2011.03.22 0 0 352

Eddig stimmt, az én kulcsom is kódkártyás. Mind a három. :D Leemelésgátló még a kérdés, amit anno többen hangsúlyoztak, hogy fontos. Az van? Örülök, hogy van végre egy maradéktalanul elégedett ajtóvásárló is (végre). :D

Előzmény: Intelligencs (351)
Intelligencs Creative Commons License 2011.03.22 0 0 351

Nem akarok hülyeséget mondani semmire, szerintem inkább hívd fel az elérhetőségen található karaktert. Ő a cégtulajdonos, ő megy ki felmérni a terepet is. Katalógusból sorolta a lehetőségeket, onnét választottuk ki a sajátunkat. Szerintem hatalmas fazon.

 

Az biztos, hogy például lehetett volna kérni ujjlenyomatazonosítós zárat is, azt nem tudom, hogy az pluszként szerepelne, vagy valamelyiket kiváltaná. Egyébként a miénken van harmadik zár is, ami csak belülről zárható-nyitható. Ha otthon vagyunk, akkor szoktam ráfordítani. Értelemszerűen ilyenkor kívülről nem lehet kinyitni az ajtót.

 

Nekünk egy tollas zár van, meg egy cilinderes. Csak kódkártyával másolhatóak a kulcsok (feláras mutatvány). Amíg a kettes számú zárral nem birkóztál meg, az egyeshez nem is tudsz hozzáférni.

 

De bárhogy lehet kombinálni a zárakat. Két cilinderes zárnál azt is lehet, hogy a két zárat tudod nyitni egyetlen kulccsal, de van hozzá külön kulcs is. Magyarán: a bejárónőnek csak az egyik zárhoz adsz kulcsot, és ha tudod, hogy jön, csak azt a zárat zárod be. Te viszont mindkét zárat ki tudod nyitni ugyanazzal a kulccsal. Én biztonságosabbnak éreztem, ha két különféle kulcs kell hozzá, ezért van tollas+cilinderes.

 

Az ajtó kinyitását egyébként fizikai ráhatással eléggé reménytelennek látom. Irgalmatlanul beépítették. Közel egy napig dolgozott rajta két szaki, alaposan és precízen dolgoztak. Minden nyomot eltűntettek, de nálunk (mivel régi ház), a festét egy kis része leomlott a lépcsőházban. Ezt nyilván festővel kellett kijavíttatnom, de ez nem is az ő feladatuk. Az ajtónál nincsenek rések, lyukak, idegesítő kis hibák. Csak a tökéletesség van.

 

Mivel faterom lakásfelújítással foglalkozik, és igen alapos ember, ezért tudom, milyen egy jól elvégzett munka. Ritkán vagyok elégedett az ilyen szakikkal. Ezekkel maradéktalanul.

Előzmény: kleingy (350)
kleingy Creative Commons License 2011.03.22 0 0 350

Ezek szerint két záras változat a max, amit lehet rendelni? Leemelésgátló van benne (nem találtam ezt a honlapon)?

Előzmény: Intelligencs (349)
Intelligencs Creative Commons License 2011.03.22 0 0 349

Erről írtam pár hozzászólással ezelőtt. Nem olcsó, viszont rendkívül professzionális. Illetve a nem olcsó relatív, mert az alapmodell ára 200e alatt van itt is. (Legalábbis tavaly még 190e volt.) Az extrákkal viszont jól fel lehet srófolni az árát.

 

Ők azok.

Előzmény: conrat (348)
conrat Creative Commons License 2011.03.21 0 0 348

Ez milyen ajtó?

Előzmény: _Netszamuráj (346)
Intelligencs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 347

Bocsánat, nem tudom, miért a másik nickkel volt bejelentkezve a gép, azt nem is használom. Meg különben is, elvileg kitiltottak vele, amikor egy moderátort kritizáltam. :)

Előzmény: _Netszamuráj (346)
_Netszamuráj Creative Commons License 2011.03.16 0 0 346

Nálunk ilyenek lettek a zárak:

 

 

 

És ilyen maga az ajtó kívülről:

 

Előzmény: em (270)
UnitedParcelService Creative Commons License 2011.03.15 0 0 345

Rendben.

Előzmény: em (343)
conrat Creative Commons License 2011.03.10 0 0 344

Az egyik nívó ajtó kiállító helyen láttam pár nívó ajtót, és volt köztük egy olyan is, ami 1 záras volt és több (4 vagy 6 nem emlékszem) záródott. Az hogy 1 záras az nem túl jó, viszont ami feltűnt, hogy a zárnyelv nem csak egy fordításnyira és kb 2cm-re nyúlt bele a tokba, hanem legalább 3 fordítás és több cm volt. Ez tetszett. Viszont ahogy néztem, záródáskor az ajtó éppen eléri a gumitömítést, nagyon nem feszül neki. Ez nem gond a hang és léggátlásnál?

em Creative Commons License 2011.03.10 0 0 343

nem az volt a topiktárs problémája, hogy adott esetben nem indokolható, ha nagyobb távolságokra már kérnek plusz díjat.

a probléma az, hogy megtévesztő, ha ezt nem írják le.

mert igen a honlap alapján az ember akár alaszkába is kérhetné, hogy szállítsák ki ingyen, hiszen a honlapon szereplő ajánlatban ez szerepel.

 

Előzmény: UnitedParcelService (341)
em Creative Commons License 2011.03.10 0 0 342

teljesen igazad van, szerintem nekik is érdekük lenne, ha részletesen kiírnák, hogy melyik extra milyen felárral megy (pl jobb zár, minta az ajtóra stb). így az ember el tudna gondolkodni, utánanézni a neten, és nem ott hirtelen döntenie amikor jönnek felmérni, 5 perc alatt, hogy akkor mit is akar meg mit nem.

viszont ebből a szempontból hasznos ez a fórum, mert itt legalább az ember előre tud tájékozódni ezekről:))

Előzmény: ZVA-AVZ (335)
UnitedParcelService Creative Commons License 2011.03.07 0 0 341

Itt a 400 forintos benzin

A Mol öt forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literjének nagykereskedelmi árát szerdán. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: ZVA-AVZ (339)
kleingy Creative Commons License 2011.03.07 0 0 340

Azoknak is igazuk van, akik szerint meg lehet kérdezni telefonon, de neked is sztem, mert a korrek teljes körű tájékoztatás úgy nézne ki, hogy "ingyenes felmérés és beépítés Pest megyén belül (bővebb információért kérjük keressen elérhetőségeink egyikén)+". :)

Előzmény: ZVA-AVZ (339)
ZVA-AVZ Creative Commons License 2011.03.07 0 0 339

Az árakkal nincs is gond,tudtam,hogy az alapajtó ára annyi.

Azt csak azért írtam le,hogy pl. ha ezeket kéri valaki hozzá,akkor ennyi az ára.

A cég korrekt,nekem is szimpatikusak,én is náluk rendelem,voltam Pécelen,megnéztem a kiállított ajtókat a telephelyükön.

Csak azt írják,hogy ingyenes házhozszállítás,beszerelés.Ez nem teljesen igaz,mert csak Pest megyén belül ingyenes.

Jatka Smallö Creative Commons License 2011.03.07 0 0 338

Most néztem az oldalukat. Te tényleg azt gondoltad, hogy minden ajtó 99 rugó? Hát ott van, hogy tól!!! Van ott egy talán ujjlenyomatos-olvasós ajtó, az is csak ennyi lenne ezzen az elven? Nem hiszem.

 

Mi a múlt héten megrendeltük, szerintem korrektek, mondtam a típust, ők mondták a lehetőségeket, árakat. Kijött a hétvége előtt a srác, annyi lett, amennyit mondtak telefonban. Hol lenne itt átverés? Szerintem korrekt cég.

Jatka Smallö Creative Commons License 2011.03.07 0 0 337

De jó! :)))) Alaszka és Hawaii nincs az árban, azt külön megegyezés alapján! Indonéziába is ingynes lenne?

 

Hát igen! Megkérdezed telefonon! Tényleg meddig tart?

Előzmény: UnitedParcelService (336)
UnitedParcelService Creative Commons License 2011.03.06 0 0 336

Lehetne pedig feltűntetve az U.S.A. minden egyes tagállamára, Kanadára, Irkuckra, Okinawára és a Horn-fokra is külön kiszállási költség. Erre jó a telefon.

Előzmény: ZVA-AVZ (335)
ZVA-AVZ Creative Commons License 2011.03.06 0 0 335

Sajnos nem teljeskörű a tájékoztatás a weboldalon.

Az ingyenes házhozszállítás,beszerelés csak Pest megyén belül érvényes.

Máshová a felmérés 8000 ft,a beépítés 15000 ft.

Fahatású tok:alapár+25000 ft,marás rá:alapár+15000 ft.

 

 

conrat Creative Commons License 2011.02.28 0 0 334

Nem is a törés miatt gondoltam, hanem hogy ne tudják piszkálni, kinyitni a zárat. A zárpajzsnál előbb hangos módszerekkel kellene nekilátni, egy folyosón az meg nem túl jó. A kulcs nélküli nyitás meg lehet halk is.

Előzmény: Jatka Smallö (331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!