Keresés

Részletes keresés

tinimtzsal Creative Commons License 2000.09.13 0 0 149
Jaja. Fele elutazott, másik része meg gyózanod6...
Én mindenesetre kaptam szuvenyíriviszkit, és mivel a Glasgow vágott egy ötöst a Sturmnak, holnapra ünnepségesség van kitűzve...
;-))

Egésségtekre!

t

P.s.: És ugyan ha mást nemérdekel, a kis Sugárbercivel mi ketten összejövünk, aszt lehet írigykedni! Gáz destruktív banda!
;-)

Előzmény: macarpi (148)
macarpi Creative Commons License 2000.09.13 0 0 148
Így benyaltatok a cidertől, vagy valami bűzlik Dániában???
Mi ez a csend?

mac

macarpi Creative Commons License 2000.09.07 0 0 147
Buda se jó, sajna (irtó válogatós vagyok, mi?); úgyhogy megyek is búfelejteni az egri pubba!!

mac

Előzmény: Qqberci (140)
Crystal Palace Creative Commons License 2000.09.02 0 0 146
Hello Mindenki!

Kicsit off, de ha már a piáknál tartotok... Kinn rákattantam a dzsonnszmisszre. Esetleg neadjisten nem tudjátok, hol csapolják itt Pest-Budán? Na még ráadásul olcsón megszámítva!

krisztölpelösz

Ghanima Creative Commons License 2000.09.01 0 0 145
Utolsókám!!!!
Csuda jó ez a kép!!
Már ki is másoltam és irány a fal!!!
jó hétvégét,
üdv,
Ghanima
Qqberci Creative Commons License 2000.08.31 0 0 144
Az ötlet jó, de a vonatkozó üveg már csak váza. Marad tehát fájdalomdíjul a Cragganmore.

De most fordijjuk komolyabbra a szót: nem biztos, hogy holnap is be tudok még nézni, mert csomagolnom kell, szombaton utazom. Ha a baljós elöjelek ellenére össze tudna jönni a szeptemberi buli, akkor légy szives, próbálj meg egy 19-20-21 kölüli, vagy bármilyen következö heti délutánra terelni a szervezkedést. Tetthelyként tudom javasolni vagy a Márvány utcai Mongol Barbeque Éttermet (ez a Taliskert nem zárja ki, azt viszem), vagy ha nem esik az esö, vagy ha esik is, de nem vagyunk kb tíznél többen, akkor nálam is lehetünk (száraz idöben a teraszon, esöben eggyel beljebb). Én 16-án este mindenképp benézek a T.asztal alá, meg leszedem a postámat is, és csak utána megyek el kialudni a jet-leg-emet.

Harcos üdvözlettel:

Qqberci

Előzmény: tinimtzsal (143)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.31 0 0 143
Szorribátájdontszpíkinglis...
;-DDDD

Qqberci Creative Commons License 2000.08.31 0 0 142
Most erre kénytelen vagyok kortyolni egy kis Obant.
Előzmény: tinimtzsal (141)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.31 0 0 141
Na, ebben van a nagyigasság, mer szerintem is gyomorforgató, hogy itten ennyi 1 ittas alak császkál!
Pfujjjjjj!

Glug.
;-))

t

Előzmény: Qqberci (140)
Qqberci Creative Commons License 2000.08.30 0 0 140
KimondtahogyPestlehetBudaisdecidertnemkaptokmertazjóhaoktobervégérerebeérikdeTaliskerazténylegvanésténylegrászánom!

Ronda szeszkazánok!

Qq

Előzmény: macarpi (138)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.30 0 0 139
Namost az van, hogy én semmi ilyenre nem emléxem itt, és hol néztem volna át, mikor vagy csak 3szor ajánlottátok. Úgyhogy én semmit senem tudok...
;-)))))

Ja, és most meg pláne, hogy az uccsó hazamentett oridzsinál ciderem is tegnap éjjel az örök vadászmezőmbe költözött... :-(())

Előzmény: Csokis (137)
macarpi Creative Commons License 2000.08.30 0 0 138
Távirat:
Minden (eredeti) scotch rulez, angol és ír serek is, tali jó 5let, nekem sajna pest nem jó, lélekben veletek leszek!! ;o)

mac

Csokis Creative Commons License 2000.08.30 0 0 137
Nem ebben a topicban targyaltuk ki a cidert? Vagy az a Single Malt volt? :-)
Előzmény: tinimtzsal (136)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.30 0 0 136
Miért? Te is?

t

Előzmény: Csokis (135)
Csokis Creative Commons License 2000.08.30 0 0 135
Eeeegy?
Előzmény: Qqberci (134)
Qqberci Creative Commons License 2000.08.30 0 0 134
Na, egy alkoholistánk már van...
Előzmény: der Medve (133)
der Medve Creative Commons License 2000.08.30 0 0 133
Jol latom, hogy Taliskert emlegetsz?
Előzmény: Qqberci (131)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.25 0 0 132
Hejhóóó!

Többiek! Naaaaaaaaaa!!!
;-))

Ma sorsoltak a BL-ben. Ami idevág az az, hogy Grazba jön a Glasgow Rangers!!!
Asszem épp arra járok akkortájott?! ;-DD

t

Előzmény: Qqberci (131)
Qqberci Creative Commons License 2000.08.25 0 0 131
Úgy látszik, ez a gyáva népség megijedt a Talisker-töl. Nem baj. több marad nekünk. Én még 31-e estig elérhetö vagyok, aztán már csak 17-én este, mert addig eltávolodok Keletre és bár 16-án visszajövök, ki kell aludnom az jet-leg-emet.
Előzmény: Qqberci (130)
Qqberci Creative Commons License 2000.08.22 0 0 130
Akkor tehát meg1egyezhetünk: szeptember 18 után.

HAHÓÓÓ, TÖBBIEK!

Ugye, jöttök?

Üdv:

Qq

Előzmény: tinimtzsal (129)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.22 0 0 129
A legmakszimálisabban támogatom, és naggggyon jó 5letnek tartom! Nekem személy szerint a szept. 18. utáni időpont lenne megfelelőbb, de természetesen nekem az a jó, ami a többségnek.

TÖBBIEK!

Miccótokk?

t

P.s.: Szerintem eddig is, a többi csak zönge mellé. ;-)

Előzmény: Qqberci (128)
Qqberci Creative Commons License 2000.08.21 0 0 128
Azt hiszem, most már 1húron pendülünk.

Kéne szervezni egy Skócia Barátai találkozót, IRL. Én hajlandó vagyok az alaphang megadásaként 1 üveg Taliskert meg saját sütésü sconest (nem mérgezett!) megajánlani, augusztus 31 elött vagy szeptember 18 után.

Előzmény: tinimtzsal (127)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.21 0 0 127
Igen, tökéletesen igazad van. Gyönyörű a táj, a vidék, és mindezt még közelebbivé teszi számodra az emberek szó szerint határtalan kedvessége, ahogy az idegent fogdják.

t

Előzmény: Qqberci (126)
Qqberci Creative Commons License 2000.08.20 0 0 126
Azt hiszem, hogy ha van elfogadható formája a nacionalizmusnak, akkor az a skót verzió. Emlékeznek a múltjukra, kicsit megszépítik (szegény lökött Bonnie Prince Charlie másfél év alatt hosszútávra tönkretette énállósulási vágyaikat, 'oszt mégis legenda lett belöle),és igyekeznek mindenkivel megismertetni. Legyen az Burns, Stevenson, Scott, Flora MacDonald vagy Bell, nem tudsz úgy elmenni Skóciába, hogy ne hallj róluk pár kedves szót. Indulatok nélkül tudnak mesélni a ballépéseikröl is, nagyjából tárgyilagosan. Nekem is nagyon tetszik az a táj.
Előzmény: Alexa30 (125)
Alexa30 Creative Commons License 2000.08.17 0 0 125
Sziasztok!

Én is egy hete jöttem meg Skóciából - kb. olyan szinten vagyok elvarázsolva, mint azok, akik már szintén jártak ott, és akiket megérintett az a hely...Mióta hazaértem, újra megnéztem a Rettenthetetlent, Stuart Mária életrajzát olvasom, reggelenként pedig a Skót várkastélyok című albumot nézegetem kávékortyolgatás közben.

Én nem egyénileg voltam, hanem szervezett utazáson.Kicsit féltem tőle, mert - ráadásul mivel szakmabeli vagyok - nem mindig hallok és tapasztalok ezekről az utakról egyaránt jókat.

Erről az utazásról, a szervező irodáról és az idegenvezetőről azonban tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. 9 napig voltunk (repcsivel, helyben pedig busszal, egy kis csoport), és azt hiszem, ha mindent nem is láttunk (ahhoz 3 hónap is kevés lenne), sok helyre eljutottunk, és rengeteg élményt és tudást gyűjtöttünk.

Csak nagy vonalakban: Edinburgh(Holyrood, Vár, Royal Mile, Princess Street Garden, stb), Dundee(Discovery), Glamis kastély( a királyi nagyi bugyiját nem láttuk, viszont a kastély pazar), Scone palota, Blair kastély, Pitlochry, át a Grampian hegyen, Royal Dee Valley, Crathes kastély, Glen whyskifőzde, Inverness, Loch ness, Urquhart vára,Culloden, Skót Felföld,Eilean Donan vára, Skye sziget, Fort William, Glen Coe, Loch Lomond, Loch Katrin, Stirling vára, Melrose apátság, Abbotsford.És mindezt valami olyan nagytudású, művelt és frenetikus egyéniségű idegenvezető meséivel átszőve (versrészlet, opera-részlet bejátszásokkal, regény részlet felolvasásokkal, stb.), hogy a legfinnyásabb ízlésű ínyenc utazó is csak nyalogathatta a tíz ujját az út befejeztével.

Én is teljesen be lettem oltva - újabb tag a Skócia-rajongók táborában:)

tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.17 0 0 124
"Add uram, hogy ne legyen hajótörés, de ha mégis, akkor közel!"

;-DDDD

t
viselkedéses

Előzmény: Qqberci (123)
Qqberci Creative Commons License 2000.08.17 0 0 123
Jobb is, ha viselkedel!

Egyébként a délnyugati csücsök is nagyon szép. Mielött rákaptunk volna Skóciára, Devonban meg Cornwallban töltöttünk néhány nyarat. A végkifejlet az Isles of Scilly volt 1997-ben. Ötven-egynéhány sziget, de ebböl csak öt lakott. A legmagasabb "hegy" a szigeteken kb 50 méter magas, leánygyermekem meg is állapította, hogy "be kellene tiltani az ötven méternél magasabb hegyeket, mert az ötven méteresröl is ugyanolyan jól el lehet látni, és sokkal könnyebb rá felmászni.

Persze, a mélynövésü hegyeknek is megvan az árnyoldala: a viharos tengerröl nem annyira lehet észrevenni öket, így aztán a hajók rendre telibetalálják a szigeteket. Mikor ott jártunk, elötte néhány héttel egy lengyel teherhajó próbált keresztülmenni a föszigeten, StMary's-en, de nem sikerült neki. Singer varrógépeket és PC-ket szárított. A konténerek egy része zárva maradt, ezeket begyüjtötte a biztosító társaság, de ami kinyílt, az a helybéliek szabad prédája.
Békaemberek (bocs, SCUBA-diverek) hordták fel a mélyböl a PC-ket, a házak elött slaggal mosták ki bekölük a sós vizet, megszárították a napon, és _volt,_amelyik_elindult_!. Írta is a helyi újság, hogy jelentösen megjavult a Scilly szigetek PC- és varrógépellátottsága.

StMary's templomában az oltár fölött az a felirat, hogy "Add uram, hogy ne legyen hajótörés, de ha mégis, akkor közel!"

Előzmény: tinimtzsal (122)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.17 0 0 122
Ajajajajaj! Nem is az anyósa. Bocsi! ;-) Az anyósa nővére. Namind1. Lényegileg meg viselkedem. ;-D

t

Előzmény: tinimtzsal (121)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.08.17 0 0 121
Mégeccer, bocs! ;-))
Qqberci anyósa 6ott, inkább viselkedem. ;-))

Egyébként biztosan nagyon érdekes lehet. Mellesleg időtöket rabló beszámolómból már nyilvánvaló lehet, hogy nekünk - elsősorban időhiány miatt - így elsőre sajnos "csak" a déli, és egy kicsit a középső országrész fért bele. És persze ott is rengeteg, de rengeteg dolog kimaradt. (Olyan ez, mint amikor elkezdesz tanulni, és minél többet olvasol, annál szörnyűbben telepszik rád az érzés, hogy mennyire keveset is tudsz...) Viszont nem véletlenül írom, hogy elsőre, mert valszeg jövőre folyt. köv. Ez viszont tényleg feldob!!! ;-))

t

Előzmény: Ghanima (120)
Ghanima Creative Commons License 2000.08.16 0 0 120
Nahát, kedves tinimtzsal! :-DDD
Teljesen igazad van, mintha kissé lazán olvasgattam volna:-((. Fogjuk a nagy melegre, csak hogy ne kelljen arculatot veszítenem...
Mindegy, a lényeg, hogy nagyon érdekes és ezek után, ha lesz rá lehetőségem, biztosan elmegyek megnézni :-))
üdv,
Ghanima
Előzmény: tinimtzsal (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!