Keresés

Részletes keresés

v.victor Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2677

Itt vannak a képek is.

v.victor Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2676

Itt vannak a képek is.

v.victor Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2675

Sziasztok.

Történetemet azzal kezdeném, hogy amint itt olvasgatok a fórumon nagyon szerencsés vagyok.

Az úgy történt, hogy tavaly tavasszal egy hirtelen ötlettől vezérelve vettem 3 pulykát.

Tartásukról, kényességükről még semmit sem tudtam. Az eladó annyit mondott bármilyen tápot adhatok nekik . Hazahoztam őket, és egy hirtelen elkerített részre kerültek, még házuk sem volt. Azért csináltam egy fedett részt ahová az eső elöl elbújhatnak.(önszántukból sosem használták.) Idővel lett nekik egy nagy „kifutójuk” és szalmabálából házuk is. De sajnos mivel a háromból kettő bak lett, és összeverekedtek, sajnos az egyikből kaja lett.

A másik kettő a telet is a szabadban töltötte még a legnagyobb hidegben sem voltak hajlandóak bemenni a házba.(reggelre deres volt a hátuk). Ezután jött a tavasz a tojó elkezdett tojogatni. Mivel a bakot sosem láttam rajta dolgozni a tojásait megettük. Aztán egyszer 3 napra elmentem itthonról a tojó meg megült a tojásain. Kivettem alóla, és miután felütöttük észrevettem, hogy mégis fiasak. Ezután még lett 10 toji amiken szépen ült is, és 7 ki is kelt. Ezek csak pulykaindítót, hagymaszárat, és havonta 1 hétig jolovitos vizet ettek 10 hetes korukig. Mind szép egészségben van szépen fejlődnek most is. Aztán nyáron megint tojni kezdett a tojó, és lett 15 újabb tojás. 14-et aláraktunk.(egyet megnéztem fias-e). Tegnap reggel már volt 2 újabb kispulyi. Délutánra az összes kibújt a tojásból így 100%-ban kikeltek. Most sajna mivel kevés a pénzem, meg a takarmányom is el szeretném őket adni. Ha kell előnevelem, de bármikor elvihetőek, ha valakit érdekel. Ha tudok majd képet teszek fel róluk.

Üdv: Viktor

Kultegin Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2674

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a black head visszatérő probélma nálatok is? Két hete jöttek ki belőle, de az egyik megint megkaphatta. Ez lappangó betegség? A tavajiaknál csak egszer fordult elő, azóta nem.

mazsyné Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2673

sziasztok, szeretnék választ kapni egy kérdésre ha lehet.Multkor írtam, hogy a bak pulykám feje felfujodott,feldagadt mintha valami megcsipte volna. ma megfogt a párom és nem csak a feje hanem az egész teste olyan mintha zselés levegős lenne a bőr alatt.bár már elkezdett apadni neki, de tapintásra eléggé gusztustalan hogy olyan mintha vizes vagy levegős lenne a bőre alatt az egész tese.Eszik iszik ,sétálgat nem fekszik. mi lehet ez? ha valaki tudja kérem írja meg nekem.Köszönöm előre is. 

fürjfarm Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2672

Igen, van. Rettentő jól ért a kutyákhoz és a macskákhoz. :-) A tudománya itt ki is merül. Két éve nem hívtuk ki. Akkor egy kecskémnek ellés után lett bendő pangása, még azt is elmondtam neki milyen gyógyszer kell. Antibiotikumot adott és fizettem neki 100 fontot a hasznos tanácsáért. Aztán másnap elvittem a kecskét 60 mérföldre egy másik állatorvoshoz, ő rögtön ugyan azt mondta mint én, de már késő volt. Persze ott is fizettem, szegeny pára meg még az nap elpusztult. Sajnos itt a környéken még nem találtam egy normális állatorvost sem. Arról nem beszélve, hogy botrányosan drága. :-(

Előzmény: hvgabriella (2671)
hvgabriella Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2671

Ennyi állatnál biztosan van állatorvosod. Javaslom konzultálj vele, mielőtt végigsöpör bármi betegség a madaraidon. Nehogy késő legyen!

Előzmény: fürjfarm (2670)
fürjfarm Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2670

Koszonom a sok hasznos tanacsot, de nem veres, ma annyit ultem mellette, normalisat kakil. :-) De nagyon maga alatt van, szerintem estere befejezi a foldi letet. Gubbaszt, elbujik sotet helyekre, az elobb is 10 percet kerestem mire ratalaltam. A gyogyszer beszerzese nem lesz olyan egyszeru, meg kell vetetnem valakivel mMagyarorszagon es kikuldetnem, de egyebkent is tervbe volt, hogy kuldetek ki minden felet mert ott sokkal olcsobb.

Előzmény: hvgabriella (2669)
hvgabriella Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2669

Fürjet én még csak tervezem, csirkeféle évente 200 körüli fordul meg nálam. Ebből étkezési, haszon és kedvenc is van.

Kacsám minden évben van. Pulykám meg még sose volt.

A gyógyszer neve TRISULMIX. Én este 6-kor vettem észre az első gubbasztóst, másnap délben már itták a gyógyszert.éjjelre végy ki egy gubbasztóst tedd dobozba és ha a széklete véres irány az állatdoki!!  Az 5 napos kúra alatt 10 pusztult el, de van aki túlélte a betegek közül. Sok már inni se ivott, azokat 2 óránként itattam. ..A doki szerint nyári saját keltetésnél kell a 4 hét gyógyszeres indító....  Főleg fodrosaim, bráhmáim pusztultak, meg a főkedvenc egy kék-kopasznyakú-tollaslábú-búbos-rózsástaréjú törpe. :((( még leírni is sok..sokk

Ja és széklettel terjed, kezeld külön az almot és ha bemész közéjük válts cipőt.

Előzmény: fürjfarm (2668)
fürjfarm Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2668

Sajnalom :-( Kivanom, hogy ne terjedjen tovabb.   Van ra gyogyszer? Mi a neve? Beszerzem. Itt azt mondta az egyik ismerosomnek az allatorvos, hogy amelyik tuleli szerencses, amelyik meg beteg azt ugy is elviszi. Valami az en allomanyomban is tortenik, de nagyon bizom benne, hogy nem ez. Nekem ezer koruli furj, szazas nagysagrendu csirke, libak , kacsak, pulykak vannak. Tegnap estere egy kis selyem tyukom  pusztult el, reggel mar gubbasztott...este mar vege volt. A 8 het koruli pulykaimnal meg az egyiknek be vad dagadva mind a ket arca, a masik meg gubbaszt. A tobbinek kutya baja. "Mereg hanyasos" idoszakukban vannak, de az az igazsag, hogy en tobb eve tartok pulykat, de iden eloszor itt olvastam errol a bizonyos mereg hanyasrol. Mi eddig mindig szerencsesen atveszeltuk, anelkul hogy tudtunk volna rola, hogy letezik :-)  Remélem nem lesz gond veluk...nem is a bedagadt fejut feltem, mert o tovabbra is nagyon virgonc, hanem a gubbasztosat.

Előzmény: hvgabriella (2667)
hvgabriella Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2667

Remélem valóban kimaradsz a cokciból.

Sajna erre is tarolt, nálam 10db  5 hetes szépséges csirke csibe pusztult el. :(((Persze a legédesebbek, de hála a gyors kezelésnek nem terjedt át a többi lakóra, és 2 napja nincs több veszteségem. A doki szerint 4 hét minimum a gyógyszeres indító a nyáron keltetett baromfinak!! Én csak 2-3 hétig szoktam, ez lett a baj... és szó szerint harmadolt, mert az a csapat állt 11 gyöngyösből-ők túlélték- és 21 csibéből azokból pusztult el 10...

Előzmény: fürjfarm (2666)
fürjfarm Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2666

Nem tudom, az infra eleg magasan van felettuk, nagy a helyuk, arrabb is tudnak menni. 25 es 30 fok kozotti a homerseklet naluk. Felenk jarvany pusztit a baromfiak kozott most, de bennunket elkerult meg hal'Istennek. Remelem ki is maradunk belole. Coccidiosis. A kornyek baromfiállományát megharmadolta, de nalam nem tortent elhullás.

Előzmény: Kultegin (2665)
Kultegin Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2665

Szia! Ez csak ötlet.

Én is jártam hasonlóan, de nekem már nagyobbak voltak, és kezdőként kitettem őket "napozni" ..... . Hanagos csipogás, és lábcsipkedés.... . Szal a nap teljesen felmelegítette a helyüket, és a lábuk alatt égett a talaj. Meg amikor lámpáztam őket azt vettem észre, nem mindegy hogy mennyire éri őket a meleg, milyen közel van a lámpa.

Előzmény: fürjfarm (2663)
soma0221 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2664

Sziasztok!

A képeken látható szülőktől eladók,

ezek a 14 hetes, egészséges növendékek:

Ez volt az első gépi keltetésem és nagyon jól sikerült. Ezúton is szeretném megköszönni Marcsinak, aki nagyon sokat segített! Nem mellékesen a szülőket tavaly tőle hoztam.

Az áruk 3.000 ft/db és Vas megyében lakom.

Amúgy a bak is eladó, sajnálnám levágni, 10.000 ft az ára.

fürjfarm Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2663

Sziasztok, 

3 nappal ezelott maig erthetetlen dolog tortent az ot napos pulykaimmal. 11 db szep es egeszseges (legalabb is annak tuno) pulykaim, egyik pillanatrol a masikra hangos csipogasba, rohngalasba kezdtek, sajat labukat csipkedtek, teljesen megzavarodtak. 20 percen belul 4 elpusztult, benulasos tuneteket produkalva. Egy oran bekuk a masik het lehiggadt, es azota sincs semmi bajuk. Teljesen olyan volt, mintha mergezes aldozatai lettek volna, de ez lehetetlen. A dolgozo szobamban vannak infra alatt, csak en etetem, ugyan azt a pulykatapot eszik azota is, es ugyan ugy kapjak melle a fott furjtojast reszelve. (Tomenytelen mennyisegben) Van elkepzelesetek rola mi tortenhetett? Jart mar igy valaki kozuletek?

Kultegin Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2662

Hát lehet nem volt kisebb kiszerelésben..... egy  közepes méretű tégelyben adták volna....

Előzmény: Arvioni29 (2661)
Arvioni29 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2661
Szia!
Én írtam a ronidasolt.Nagyon durva az-az ár amiért adjáknállatok.Cegléden 1600ft az egy heti adag.Felháborító,hogy nem lehet a megfelelő gyógyszerekhez hozzájutni.
Előzmény: Kultegin (2651)
kikifeny Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2660

Sziasztok! Tud valaki nekem segíteni? Keresek Fejér megyében fekete bak, kék tojó, babos tojó, fehér bak pulyka növendékekek. folti001@freemail.hu

Kultegin Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2659

Sziasztok!

A 4 hónapos kakasaim most kezdenek verekedni, de csak az egyik megy neki a többinek. Amiokor elválasztottam őket, nekiment a máskinak. Most "büntibe" van. Hosszú távon nem tudom őket külön rakni. Lehet ez ellen valamit tenni? Tesók mind.

A felnőtt bronz és fehér kakasom viszont megfér egymás mellett, nem bántják egymást.

jojcye44 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2658

Üdv.A PUYKA TOJÓM CSŐRE A HEGYÉNÉL EL VAN TÖRVE.NEM LESZ BAJA TŐLE.????????

HA A TOJÁS HIBÁS (KICSIT LAPÍTOTT)AKKOR A CSIBÉNEK LESZ BAJA??

Bugsyy Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2657

Könyvjezők  - Bal egér gomb - Pulyka tartása, tenyésztése, Index Fórum - Jobb egér gomb - törlés. Van még elég fórum tag, aki szívesen segít....

Előzmény: carlin (2656)
carlin Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2656

Hát,tényleg fárasztó már ez a topik is!

Black head,másnéven feketefejűség.Véglény okozza!Dimetridazol,Furamizadol,Sulfanomid készítményekkel kezelhető,de a Trisulmix nem ér semmit ellene!

Ezt is törlöm a kedvenc topikok közül,mert pár oldalt kell visszaolvasni és talán még az is kiderül,hogy a májat is támadja ez a betegség,vagy esetleg milyen hatóanyagok jók rá!

mazsyné Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2655

délután fotózom és rakom fel.

Előzmény: Bugsyy (2654)
Bugsyy Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2654

Üdv,

Egy képet fel tudnál tölteni róla? Tapasztalatként hasznos lehet...(egyik imserősöm állatorvoshoz fordult hasonló gonddal, bár nem tudom mi lett a dolog vége )

Előzmény: mazsyné (2652)
edit111 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2653

Jól tetted, hogy levágtad és megettétek, és nem gyógyszerezted.

Előzmény: Kultegin (2651)
mazsyné Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2652

sziasztok nagyon gyors válasz kéne nekem ha megoldható, a bak pulykámnak teljesen feldagadt a feje teteje a nyaka még az a bőr lebeny is. mitől lehet? mennyire veszélyes, alapban sétálgat csipeget, csak marha nagy lett a feje . sürgős lenne a válasz mert nem tudom mit csináljak vele.köszönöm előre is

Kultegin Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2651

Szia! Nálam is ez volt a probléma! Nekem 4-5nap alatt ment el az egyik bakom 8kg-osan. Aztán nemrégiben a tojóm is így kezdett viselkedni. Vele már nem vártam egy napot se a vágással. Az ő mája is beteg volt, de a többi része szép egészséges. (mi esszük, és finom). 

A májról csináltam egy képet, mivel én is csak képről láttam ilyet :

A betegség a fekete fejűség.

Valaki azt írta hogy a Ronidasol használ. Én bementem az állatpatikába, ott egy kis tégely 9000Tf lett volna. Nekem annyit nem ért pár állatra. Meg azt mondták, hogy galambászok viszik.... . 

Nálam tavaj és idén is a kicsik közül többen elkapták kb 3 hónaposan. De szerencsésen kilábaltak belőle! A fehérek sajnos gyengébbek :(

Előzmény: liliomzsazsa (2649)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2650

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Ma 6 hetesek a pulykáim. 9 et keltett a pulyka kotlós és abból van 6 db.Mikor lesz náluk a "méreghányás"? Hagymát és pulykatápot kapnak naponta enni, és ki vannak engedve az egész telekre egész napra, csak este mennek be a helyükre. Jó lenne ha megmaradna mind, mit adjak nekik? Tippek, ötletek? Köszönöm.

liliomzsazsa Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2649

Szeretném meg kérdezni mi mlehett a baj egy fehér pulyka tojó olyan bágyadt lett kicsit híg  kaka jött hátúl  olyan zölkdes. mivel már úgy is vágni akarjuk őket hát tegnap este gyorsan le vágtuk ,nem mertem ma reggelig hagyni . A mája volt olyan sötét színű és mintha zöld foltos lett volna soha élettem nem láttam ilyet tyúknál  eddig ezek az első pulykáink . Amúgy minden rendben volt a belsejében ja és a zúzába egy jó nagy műanyag darab  ,amit való színű a szalmát takaró fóliából csippentett . Mindenesetre el csomagoltam gondolom meg lehet enni . és a többi nem lesz beteg vagy esetleg a tyúkok sem .

Bugsyy Creative Commons License 2012.08.27 0 0 2648

Üdv,

A fehér pulykák kaphatnak a macskáktól vmilyen úton májbajt (Pl ha egy helyiségben vannak összezárva...) ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!