Keresés

Részletes keresés

bcslaci Creative Commons License 2014.02.02 0 0 358

Az utolsó leírásod alapján a zóna szabotázs riaszt be, ezt tudnád kikapcsolni az általam már leírt módszerrel.   Akkor még egyszer: 1. ENTER 2. telepítői kód 3. ENTER villog 4. 088 5. ENTER világít 6. ha a 10 (0) gomb világít megnyomod, elalszik 7. ha a 11 (stay) gomb világít megnyomod elalszik 8. ENTER 9. ENTER villog 10.CLEAR kilépsz programozásból   Így csináltad?      "most csak a 10 11  7  8 zónákat iktattam ki"  728 ultrán 2 kezelővel együtt max. 10 zóna lehet, 11-es már semmiképpen nincs

Előzmény: plepi (357)
plepi Creative Commons License 2014.02.02 0 0 357

most csak a 10 11  7  8 zónákat iktattam ki

Előzmény: plepi (356)
plepi Creative Commons License 2014.02.02 0 0 356

Nem tudom a lényeg a lényeg hogy mikor lemondtam a távfelügyeletet kijött egy szerelő elkérte a telepítő kódot kérdem minek azt mondja hogy csendbe tudjon dolgozni meg adtam neki bepötyögte odament a központhoz és kinyitotta egy nyikkanás nélkül leszerelte a gsm modult becsukta az ajtót visszament a kezelőhöz és vissza állította ,lehet máshogy van programozva mikor ki nyitom a központ ajtaját és bezárom a 7 es  gombot hozza hibának elvileg lehet hogy a hetesen van,de ha nyitva a központ ajtaja  hetes sűrűn villog meg a 8-as is világít úgy hogy passz

Előzmény: bcslaci (355)
bcslaci Creative Commons License 2014.02.02 0 0 355

Ez egyre érdekesebb. Kiiktattál minden zónát 1-től 9-ig és mégis beriaszt? Szabotázsfigyelést kikapcsoltad, mégis beriaszt? Itt vaalmi banális probléma lesz. :D

Előzmény: plepi (354)
plepi Creative Commons License 2014.02.02 0 0 354

kipróbáltam  és  ha kinyítom szirénázik

Előzmény: bcslaci (351)
plepi Creative Commons License 2014.02.02 0 0 353

Igen 728 ultra,nem villanyszerelő építette hanem szakemberek csinálták csak ők messze vannak tőlem egy pesti cég csinálta 3 éve

Előzmény: bcslaci (351)
pepperoni79 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 352

Ezt nem értem, 2db 1k ellenállás az 1. zónán? Paradox leírásban nincs ilyen. Az elsőn kellene 1k, a másokikon pedig 1k+2,2k nem?

Most a sziréna nincs zónára kötve, a mellette levő pirre kötöttem még sorba 1k-t így jó, zártnak látja.

Előzmény: _kip_ (342)
bcslaci Creative Commons License 2014.02.02 0 0 351

Akkor ezt nem villanyszerelő építette és programozta.
728 ultra ugye?

ENTER+telepítői kód, villog az ENTER, 088-as címen a 10 és 11 gombokat kapcsold ki, majd ENTER ezután csendben tudsz dobozt nyitni (vagy érzékelőket is) miután mindent visszacsuktál praktikus visszakapcsolni, hogy jelezze az esetleges illetéktelen beavatkozást.

Előzmény: plepi (349)
Peter atyuska Creative Commons License 2014.02.02 0 0 350

marha keves info, masco.hu oldalat is nezd at. igazabol nem ismerem ezt az alkalmazasi modot

Előzmény: vpvpvp (348)
plepi Creative Commons License 2014.02.02 0 0 349

kIPróbáltam minden zónát kiiktattam úgy ahogy mondtad,ha kinyítom a központ ajtaját így is szól a sziréna.

Előzmény: _kip_ (338)
vpvpvp Creative Commons License 2014.02.01 0 0 348
Egyébként erről lenne szó:
http://www.asmag.com/suppliers/productcontent.aspx?co=isaso&id=13092
Előzmény: vpvpvp (347)
vpvpvp Creative Commons License 2014.02.01 0 0 347
Szia,
Köszi a választ.
Van lehetőség úgy beállítani az infrasorompót, hogy csak akkor riasszon, ha egyszerre két sugár szakad meg, ezzel ki lehet küszöbölni a madár okozta téves riasztást.
Az ablak felmelegedése nem értem hogyan okozhatna riasztást, hiszen a hő nem töri meg az infrasugarat, ha nem tévedek.
Ez egyébként bel és kültéri infra egyaránt.
Vélemény?
Előzmény: Peter atyuska (345)
pepperoni79 Creative Commons License 2014.02.01 0 0 346

Oké!

Ez a sziréna bekötés zónára, nem tűnik így jónak. Én a 6vezetékes megoldást használtam, ha úgy kötöm com-ra a szirénát, akkor a mellette levő PIR-nek adok comot egyből, nem baj?

Nekem az is megoldás lenne, ha a 4-8 as zónán egy pir lenne, csak nem tudom hogy csináljam. Most sorba kötöttem egy 2,2es ellenállást a pirrel, de nem tűnik jónak, mert a 4es csipogó zónán 8as is felvillan :D

Ezen kívül az 1es zónára van téve a bejárat, és ami mellette van 5ös az le van tiltva, ez jó?

A Ledes gombok némelyike világít alapból egyfolytában, de van ami csak akkor villan fel, amikor zónasértés van. Tehát programozás után nem egységes.Gondolom utóbbi jó. Ennek hogy kell lennie? (728ultrán akkor jó, ha alapból gyengén világít, sértéskor erősen)

Köszi!

Előzmény: _kip_ (342)
Peter atyuska Creative Commons License 2014.02.01 0 0 345

Infra sorompó eddig csak beltéri használatnál lehetett a hamis riasztásokat kiküszöbölni. Az ablaknál gondot fog okozni:

- madár

- felmelegedése az üvegnek (hő légáramlás)

Ha kimondottan ablakot akarsz védeni inkább üvegtörés érzékelő vagy fólia pluszban.

Előzmény: vpvpvp (344)
vpvpvp Creative Commons License 2014.02.01 0 0 344

Sziasztok,

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Kicsit átgondoltam a riasztó rendszer kivitelezését és szeretnék az ablakokra kültérre infrasorompókat építeni. Ki is néztem a SASO MPB-30D4 típusút erre a célra.

Az első kérdésem az lenne, hogy van-e bárkinek tapasztalata ablakra szerelhető infrasorompókkal, vagy esetleg konkrétan ezzel a márkával? Mennyire megbízható, mennyire megzavarható, milyen gyakran okoz téves riasztásokat stb.?

Minden egyes ilyen infrasorompót külön zónára kötök a központban, viszont úgy gondoltam, hogy ezeknek és a szirénának a szabotázsát egy zónára kötöm rá. Kivitelezhető ez így?

Tudna bárki mellékelni egy rajzot, hogy hogyan kell ezt a szabotázst kialakítani, milyen ellenállásokkal, milyen módon felfűzve stb. (1 kültéri sziréna és 5-6 db infrasoromóról lenne szó)

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Üdv,

vpvpvp

pepperoni79 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 343

Oké, de amikor jön a zóna opció, akkor 3x kell entert nyomni ugye, és úgy ugrik következő zónára?

Előzmény: _kip_ (341)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.31 0 0 342

Előzmény: pepperoni79 (340)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.31 0 0 341

Ugyanúgy kötöd be mint a többi zónánál.

PIR NC kapoccsal párhuzamosan mondjuk az 1K akkor ez a 4. zóna

SZIRÉNA Tamper csatlakozójával párhuzamosan 2,2K ez a 8. zóna

az egészet felfűzöd egy vezetékre, azzal sorbakötöd az 1K-t és a PIR tamper kapcsait

Képet csatoltam..

Zóna opciót hagyd alapon, ahogy van.

Előzmény: pepperoni79 (340)
pepperoni79 Creative Commons License 2014.01.30 0 0 340

Az ATZ-re 4 lehetőséget ír a kézikönyv: 

-NC, nincs EOL

-NC, nincs EOL, szabozázs felismeréssel

-NC, EOL és szabotázsfelismerés

-párhuzamos

Én a 3. verziót választottam!  

De az utolsó csatlakozásnál, ahol a 4. zóna és sziréna van az nem soros, hanem jelenleg csak egy PIR, és majd megy rá a sziréna is.

Ezt a zóna opciót nem is néztem, mit nyomjak rá? Én a partíció után léptem tovább, mit állítsak itt?

Előzmény: _kip_ (339)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.30 0 0 339

MI van sorosan kötve? Az ellenálás azeszközzel vagy a két eszköz?

K10 1 számjegy

K32 LED vagy LCD 2 számjegy

Zóna programozásnál mindegy milyen kezelőről dolgozol, akkor 3 számjegy/szekció (Pl 001 az 1. zóna stb)

Zónák programozása:

Pl.5 zóna:

ENTER

[telepítő kód]

005

(zóna definíció) Pl: 05 (követő)

(partíció)Pl: 1 (1 partíció)

(zóna opciók) 1, 2, 3, 8 gombok alapból bekapcsoltak

ENTER

következőre lép (006-ra)

CLEARRAL meg kilépsz, ha kész vagy

Előzmény: pepperoni79 (337)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.30 0 0 338

A dobozban van egy mikro kapcsoló vagy tamper kepcsoló vagy reed ami egy zónára van kötve.

Azt a zónát kapcsold ki BYP -el

Előzmény: plepi (336)
pepperoni79 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 337

Sorosan van kötve. Használtam mindkét ellenállást, de az ominózus szirénás zónán megnézem újra...

Programozásnál a zóna minden kezelőn 3 számjegy? Vagy csak kezelő zónaszám  állításnál 1 (mert úgy írta K10v kezelőhöz)?

Amikor ütöm a zónát, és nyomom a partíció számát (csak 1 van) akkor 3x kell entert nyomni ugye, mert úgy villan fel egymás után a 3 led, és úgy kész egy zóna? Utána pedig magától ugrik a következő zóna programozására, vagy ki kell lépni?

El kell menteni, vagy nyomom a cleart, és kész?

Köszi!

Előzmény: _kip_ (334)
plepi Creative Commons License 2014.01.29 0 0 336

A zóna kiiktatás működik a mozgásérzékelőket ki tudom így iktatni azzal a négy jegyű kóddal amivel élesítek és hatástalanítok. A zóna kiiktatás byp stb ahogy leírtad a kikapcsolást követően kipróbáltam úgy hogy kiiktattam a zónát beélesítettem a rendszert és amit kiiktattam zónákat arra nem is reagált a riasztó. Mikor itt voltak leszerelni a gsm modult a srác a telepítő kódot kérte nem pedig azt a kódot amivel élesítek ő mikor bepötyögte ezeket a számokat meg még valamit  simán kinyította a központ ajtaját és a riasztó meg se nyekkent mikor végzett megint ugyan így csinált,végül is nekem az a lényeg ha aksit szeretnék cserélni ne szólaljon meg a központ kinyitásakor a sziréna.

Előzmény: _kip_ (335)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.29 0 0 335

Ha a telepítőknek működött akkor működnie kell.

Ha nincs engedélyezve a zóna kiiktatás akor azokon a zónákon nem működik.

Mit szeretnél tulajdonképpen csinálni?

Előzmény: plepi (331)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.29 0 0 334

Ha ATZ -t használsz és azt bekapcsolod akkor minden zóna bemenetre két érzékelő köthető

Alapból minden zóna ki van kapcsolva.

Amikor beállítod a zóna tulajdonságot, azzal bekapcsolod.

Ha nem akarod használni azt a zónát akkor 00 zóna definíciót kapja. (nem engedélyezed)

Pl

Enter

Telepítőkód

001 (zóna száma)

00 (kikapcsolod)

1 v. 2 (partíció száma)

Zóna opciók állítása

ENTER

Ha egy zóna bemenetre kötsz egy PIR-t + sziréna tamper kapcsolót, akkor egyik körbe teszed az 1k másikba a 2,2k-t. Soros vagy párhuzamost állítotál be? Azt is vedd figyelembe az ellenállás bekötésénél.

Előzmény: pepperoni79 (333)
pepperoni79 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 333

Paradox SP4000

MIlyen zónapárt ne engedélyezzek, és miért?

Ellenállásokat hogy tegyem? Mármint arra a csatlakózóra, ahol egy pir+sziréna van!

Köszi!

Előzmény: _kip_ (329)
plepi Creative Commons License 2014.01.28 0 0 332

Kipróbáltam ahogy írtad és ha ki nyitom a központ ajtaját sziréna üvölt

Előzmény: _kip_ (330)
plepi Creative Commons License 2014.01.28 0 0 331

Szia azt hiszem ultra mikor voltak kint leszerelni a gsm moduljukat mert volt távfelügyeletem akkor a telepítő kódot kérték tőlem nem a mester kódot és azzal iktatták ki a központot de ezt a kódot nem veszi ha úgy csinálom ahogy mondod ,viszont amivel beélesítek meg hatástalanítok azzal a kóddal byp gomb kód zóna enter ezt veszi de ha beütöm ahogy mondod elvileg pirosan kellene világítani a zónáknak hogy be vannak kapcsolva és ha kiiktatok egyet akkor a piros fény elalszik nem mert nekem egyik sem világít

Előzmény: _kip_ (330)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.28 0 0 330

728 -ból melyik? Mert elég sok van belőle.

Melyik kóddal élesíted? 728ULTRA:

ENTER

Masterkód vagy 1. felhasználó kódja

2 jegyű felhasználószám (00-48 között)

4 vagy 6 jegyű kód (ahogy be volt állítva 4 vagy 6 jegyű állítahtó)

ENTER

BYP gomb

Master kód

megnyomod azt a zónaszámú gombot ami a központ doboz szabotázshoz tartozik

ENTER

Előzmény: plepi (327)
_kip_ Creative Commons License 2014.01.28 0 0 329

Központ típus?

De legtöbb esetben működik: Nem engedélyezed a zóna bemenet zónapárját.

Igen mehet a sziréna szabo zóapárnak. Természetesen az ellenállásokra figyelj.

Nem zavarja be a mozgás.

Előzmény: pepperoni79 (326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!