Komoly riasztórendszer kiépítése egy külön szakma, azonban házilag különféle modulokból építve is nyilván sokmindent el lehet készíteni.
A tervezéssel, összeállítással, kiépítéssel kapcsolatos infókat, tapasztalatokat, megoldásokat nagy érdeklődéssel fgadja a topik.
Az utolsó leírásod alapján a zóna szabotázs riaszt be, ezt tudnád kikapcsolni az általam már leírt módszerrel. Akkor még egyszer:1. ENTER2. telepítői kód3. ENTER villog4. 0885. ENTER világít6. ha a 10 (0) gomb világít megnyomod, elalszik7. ha a 11 (stay) gomb világít megnyomod elalszik8. ENTER9. ENTER villog10.CLEAR kilépsz programozásbólÍgy csináltad? "most csak a 10 11 7 8 zónákat iktattam ki" 728 ultrán 2 kezelővel együtt max. 10 zóna lehet, 11-es már semmiképpen nincs
Nem tudom a lényeg a lényeg hogy mikor lemondtam a távfelügyeletet kijött egy szerelő elkérte a telepítő kódot kérdem minek azt mondja hogy csendbe tudjon dolgozni meg adtam neki bepötyögte odament a központhoz és kinyitotta egy nyikkanás nélkül leszerelte a gsm modult becsukta az ajtót visszament a kezelőhöz és vissza állította ,lehet máshogy van programozva mikor ki nyitom a központ ajtaját és bezárom a 7 es gombot hozza hibának elvileg lehet hogy a hetesen van,de ha nyitva a központ ajtaja hetes sűrűn villog meg a 8-as is világít úgy hogy passz
Ez egyre érdekesebb. Kiiktattál minden zónát 1-től 9-ig és mégis beriaszt? Szabotázsfigyelést kikapcsoltad, mégis beriaszt? Itt vaalmi banális probléma lesz. :D
Akkor ezt nem villanyszerelő építette és programozta. 728 ultra ugye?
ENTER+telepítői kód, villog az ENTER, 088-as címen a 10 és 11 gombokat kapcsold ki, majd ENTER ezután csendben tudsz dobozt nyitni (vagy érzékelőket is) miután mindent visszacsuktál praktikus visszakapcsolni, hogy jelezze az esetleges illetéktelen beavatkozást.
Szia,
Köszi a választ.
Van lehetőség úgy beállítani az infrasorompót, hogy csak akkor riasszon, ha egyszerre két sugár szakad meg, ezzel ki lehet küszöbölni a madár okozta téves riasztást.
Az ablak felmelegedése nem értem hogyan okozhatna riasztást, hiszen a hő nem töri meg az infrasugarat, ha nem tévedek.
Ez egyébként bel és kültéri infra egyaránt.
Vélemény?
Ez a sziréna bekötés zónára, nem tűnik így jónak. Én a 6vezetékes megoldást használtam, ha úgy kötöm com-ra a szirénát, akkor a mellette levő PIR-nek adok comot egyből, nem baj?
Nekem az is megoldás lenne, ha a 4-8 as zónán egy pir lenne, csak nem tudom hogy csináljam. Most sorba kötöttem egy 2,2es ellenállást a pirrel, de nem tűnik jónak, mert a 4es csipogó zónán 8as is felvillan :D
Ezen kívül az 1es zónára van téve a bejárat, és ami mellette van 5ös az le van tiltva, ez jó?
A Ledes gombok némelyike világít alapból egyfolytában, de van ami csak akkor villan fel, amikor zónasértés van. Tehát programozás után nem egységes.Gondolom utóbbi jó. Ennek hogy kell lennie? (728ultrán akkor jó, ha alapból gyengén világít, sértéskor erősen)
Kicsit átgondoltam a riasztó rendszer kivitelezését és szeretnék az ablakokra kültérre infrasorompókat építeni. Ki is néztem a SASO MPB-30D4 típusút erre a célra.
Az első kérdésem az lenne, hogy van-e bárkinek tapasztalata ablakra szerelhető infrasorompókkal, vagy esetleg konkrétan ezzel a márkával? Mennyire megbízható, mennyire megzavarható, milyen gyakran okoz téves riasztásokat stb.?
Minden egyes ilyen infrasorompót külön zónára kötök a központban, viszont úgy gondoltam, hogy ezeknek és a szirénának a szabotázsát egy zónára kötöm rá. Kivitelezhető ez így?
Tudna bárki mellékelni egy rajzot, hogy hogyan kell ezt a szabotázst kialakítani, milyen ellenállásokkal, milyen módon felfűzve stb. (1 kültéri sziréna és 5-6 db infrasoromóról lenne szó)
Sorosan van kötve. Használtam mindkét ellenállást, de az ominózus szirénás zónán megnézem újra...
Programozásnál a zóna minden kezelőn 3 számjegy? Vagy csak kezelő zónaszám állításnál 1 (mert úgy írta K10v kezelőhöz)?
Amikor ütöm a zónát, és nyomom a partíció számát (csak 1 van) akkor 3x kell entert nyomni ugye, mert úgy villan fel egymás után a 3 led, és úgy kész egy zóna? Utána pedig magától ugrik a következő zóna programozására, vagy ki kell lépni?
A zóna kiiktatás működik a mozgásérzékelőket ki tudom így iktatni azzal a négy jegyű kóddal amivel élesítek és hatástalanítok. A zóna kiiktatás byp stb ahogy leírtad a kikapcsolást követően kipróbáltam úgy hogy kiiktattam a zónát beélesítettem a rendszert és amit kiiktattam zónákat arra nem is reagált a riasztó. Mikor itt voltak leszerelni a gsm modult a srác a telepítő kódot kérte nem pedig azt a kódot amivel élesítek ő mikor bepötyögte ezeket a számokat meg még valamit simán kinyította a központ ajtaját és a riasztó meg se nyekkent mikor végzett megint ugyan így csinált,végül is nekem az a lényeg ha aksit szeretnék cserélni ne szólaljon meg a központ kinyitásakor a sziréna.
Ha ATZ -t használsz és azt bekapcsolod akkor minden zóna bemenetre két érzékelő köthető
Alapból minden zóna ki van kapcsolva.
Amikor beállítod a zóna tulajdonságot, azzal bekapcsolod.
Ha nem akarod használni azt a zónát akkor 00 zóna definíciót kapja. (nem engedélyezed)
Pl
Enter
Telepítőkód
001 (zóna száma)
00 (kikapcsolod)
1 v. 2 (partíció száma)
Zóna opciók állítása
ENTER
Ha egy zóna bemenetre kötsz egy PIR-t + sziréna tamper kapcsolót, akkor egyik körbe teszed az 1k másikba a 2,2k-t. Soros vagy párhuzamost állítotál be? Azt is vedd figyelembe az ellenállás bekötésénél.
Szia azt hiszem ultra mikor voltak kint leszerelni a gsm moduljukat mert volt távfelügyeletem akkor a telepítő kódot kérték tőlem nem a mester kódot és azzal iktatták ki a központot de ezt a kódot nem veszi ha úgy csinálom ahogy mondod ,viszont amivel beélesítek meg hatástalanítok azzal a kóddal byp gomb kód zóna enter ezt veszi de ha beütöm ahogy mondod elvileg pirosan kellene világítani a zónáknak hogy be vannak kapcsolva és ha kiiktatok egyet akkor a piros fény elalszik nem mert nekem egyik sem világít