Nálam megint volt egy kis fazonigazitás (a gyerek miatt) megnyírtam alulról ismét... A tövében hozott egy szép sarjat, tavasszal leválasztom majd róla. A törzsét támasztani kell, elég gyenge gyökérzete van...mert elkezdett a járda felé görbülni még egy korábbi télen, mikor a levélüstök nagyon megtelt hóval.....
A hétvégén otthon voltam!(Kb 1 és fél hónap után láttam a kertet) A Yucca bacata nagyon szépen fejlődött és nőt(hozott 3 nagy levelet, már ezek a levelek akkorák mint egy normál Y. filamentosa levelei), A yucca bayleii sok levelet nevelt ezen a nyáron, A Y. reculvifolia kiheverte a téli tönkremenését, a Y. gloriosa is sokat fejlődött.
Ezt a jukkát 2004 tavaszán ültettem, akkor még elég kicsi volt. Tehát 3-4 év alatt nő meg ekkorára.
Igen ez törzset növeszt, nem lesz nagyon magas, de 1-1,5 m-es törzse lesz, azután elhajlik a törzse. Én egy Gödi kertészetben vette, azóta nincs nekik. Sajnos biztos vásárlási helyet nem tudok, körül kell nézni nagyobb kertészetekben, a pesti fűvészkertben (itt Demetert kell keresni), kiállításokon, gyűjtőknél, interneten.
Sziasztok!
Nem otthon lakom, ezért sajnos ritkán van módom megvizitálni a növényeimet, legutóbb amikor otthon voltam akkor láttam, hogy a télen csúnyán tönkrement Yucca recurvifoliám szépen kiheverte a téli levélpusztulását(összel ültettem el), láthatóan szép új lombozatot növesztett.
Igen, alighanem ez lesz az, köszi! Nagyon szépek, a tiéd mennyi idő alatt nőtt meg ekkorára? Lehetséges, hogy törzset növeszt ez a faj? Mert az egyiknek néhány éve már elég magas törzse volt a fő levélrózsa mellett (?) de aztán lassan elhajlott és elfeküdt, és a tulajok levágták (de a tő megmaradt). Lehetséges ez, vagy két tő volt közvetlen egymás mellett, és a törzses valami más faj volt?
Tudsz valamilyen megbízható beszerzési forrását a recurvifolia-nak?
Sziasztok!Nálam a filimentosa van teljes virágpompában.A legmagasabb virágszár 2,7 méter magas,ekkorát még soha nem láttam.Kb. egy hete a vihar tövestül kiforditotta a földből,azóta egy mellé leütött vaskaróhoz kikötve virágzik.Szintén idei,de korábbi kép a kék bogyós yukkáról.
Az én yukkáim túlélték a nyesési sokkot,folyamatosan hozzák a leveleket:)Igaz,körbeültettem mindegyiket muskátlival,szarkalábbal,hogy ne érezzék magukat olyan csupaszul.Volt két olyan tövem is,ami anyanövény volt,elszáradt virágszárral,azok szép új sarjakat hoztak.Lehet,hogy buta a kérdés,de van színes virágú yukka?
Sziasztok.2hónapja szereztem be ezt a yukkát.Néhány évvel ezelött láttam meg .akkor az anyanövény kb 1.60 magas volt.Ez egy télálló fajta.Az első anyanövényt vagy 30 évvel ezelött hozták Francia országból.Bizonyitott.Túlélte az itteni teleket. Ez egy dédunoka lehet.A tulajdonostól egy hajtást szerettem volna kérni,a legnagyobb csodálkozásomra -mondta hogy vigyem az egész növényt.Már előre örültem a hatalmas yukkának,csak a helyszinen derült ki ,hogy a nagy már kirohadt és csak ez a csöpség maradt,ez is egy nagy fa alatt sinylödött/árnyékban./ Kiásásnál a fele karógyökere eltört.Nálam napos helyet kapott ,és úgy néz ki megmarad.Nekem még ilyen fajta yukkám nem volt.Tudom nem szabad túlöntözni. A képek alapján meg tudjátok mondani hogy milyen fajta lehet?Esetleg mire kell vigyáznom? Kösz a segitséget.Sziasztok
Nálam az idén nem hozott virágot a recurv., vajon miért? Szerintetetk lehet ez attól, hogy tavaly kétfelé ágazott , és a két újabb ág, üstök még nem elég nagy, kifejlett???