Teleszkopos (ami szekreny melysegu, es ki lehet huzni?) paraelszivo engem is erdekelne. Valaki mondta, hogy a Cata termekek eleg halkan uzemelnek. Vonatkozik ez a 30parezer forintos darabokra is? A multkor lattam 34-ert 600m3/h-st...
Sziasztok. Minden mosógépet vásárolni szándékozónak ajánlom figyelmébe az electro world mostani akcióját: whirpool felültöltős AA mosógép (900rpm) 50 ezerért.
Sajnos csak pár nap múlva fogom átvenni, de remélem jó vétel volt.
Szeretnék még venni beépíthető kerámialapos tűzhelyet (100eft körül) és teleszkópos páraelszívót, pro és kontra javaslatokat írjatok, ha van.
Nekem Whirlpool a mosogatógépem és a kerámiás önálló tűzhelyem is. Semmi probléma nem volt még egyikkel sem. Ez ugyan villany, de a bekötési árakról nem tudok nyilatkozni, apukám csinálta meg, vettem neki érte 1-2 sört :)
Köszi mindenkinek, aki gázcső témában válaszolt, egyelőre még tájékozódom, magát a szakszervízt még nem hívtam fel, mert nincs még meg a konyhabútor, amibe be lesznek építve, csak jól értesült baglyok huhogtak már, hogy "nagyobb urak ezek a szakszervízesek annál, hogy plusz munkát is elvállaljanak a bekötésen kívül" Remélem 1 db emberkével meg tudom oldani, unom már ezt a sok csip-csup munkát, amire persze húzzák a szájukat a mesterek, várni kell rá csomót és szabinapokat rászánni ...
1. Egyértelműen leszögezték a boltban, hogy csak akkor jár a garancia, ha a megadott listából hívunk ki embert a bekötéshez. Hát az itt említett összegek nem csekélyek:(de sajnos ezt a békát le kell nyelni. Arról egész megfeledkeztem, hogy a villanytűzhelyet is be kell majd üzemelni..az ugyanaz az ember lesz, aki a gáztűzhelyet beköti, vagy 2 külön mester? A (külön) villanyos mester a mosogatógépet is be tudja kötni?/direktbe kell kötni sajna majd nálam a mosogatógépet/
2. Aki a 80 centi max flexibilis cső hosszúságot mondta, említette nekem is, hogy ezek a rugalmas csövek elvásnak pár év alatt, cserélgetni kell. Mivel a gázzal nem lehet viccelni, szeretném a legbiztonságosabb megoldást választani.
Leírom, hogy nálam hogy jön a gázcső, hátha valakinek hasznosítható, mert pl. ezt se mi találtuk ki, hanem a szerelő.
Van egy L alakú konyhabútorfelépítés,
______X__________Y
I
I
I
I
Rövidebb szár 160 cm, hosszabb fal 220 cm.Az X a tűzhely hozzávetőleges helye. A gáz a rovidebb fal felől, a teljes L alak vonalán , a magasban van vezetve.
Namármost amikor a vezetékeket csináltattuk, még nem volt egészen kiforrott a koncepció, mi hol lesz, a konyhabútor elemek meg végképp nem voltak eldöntve.Ezért nem is lehetett a csövezést véglegesre megcsinálni, továbbá nagyon ellenünkre volt látvány szempontjából, hogy a cső a fal közepén, láthatóan ereszkedik alá a magasból, ahol vezetve van. Erre kitalálta a szerelő, hogy elhozta a csövet egész a sarokig, a falhoz (Y), ott vannak a távfűtés csövek, azok mögött vezette le a munkapult magasságig. Na innen kell majd egy könyöktoldással és plusz csővel visszavezetni az alsó szekrények mögött a gázvezetéket (ez kb. 100 cm-es szakasz).Mivel ugye a bútor mögött lesz, ezért sem lenne praktikus olyan cső, amit 1-2 évente cserélni kell.
Pedig a fix bekötés a teljesen korrekt, nekem most a fűtésszerlésnél a flexibilist lecserélték fixre. Háborogtam is, de aztán elmesélték, hogy a flexibilis csövet nem lehet a tűzhely mögött vezetni (ezt tudtam), mert megolvadhat a belseje, ami műanyag. Egyébként meg két évente cserélni kellene, ami rendszerint elmarad (én sem cseréltem), aztán egyszercsak nem a tűzhelyen ég a gáz, hanem a csövön - volt már rá precedens...
Viszont úgy csinálták meg, hogy könnyen oldható legyen a kötés, úgyhogy végül is elfogadtam a megoldást.
Előre erőszakold ki, hogy mit szeretnél, mert az a tapasztalatom, hogy egyáltalán nem akarják a fix csövet bekötni. Nekünk a szakszervíz nem is akart kijönni, ezért egy sima szerelőt hívtunk. Nálunk nem kellett ilyen hosszú cső, így flexit tett be, pedig a pult alá mi is fixet szerettünk volna. De a gázóracserélő-szerelő is flexit tett volna be, pedig ő minősített gézszerelő - csak azért nem kértem meg, hogy csinálja meg, mert akkor még hadakoztunk a fixért... aztán engedtünk a nyomásnak.
Ellenben nagyon drágának találtam. 17.500 ft volt csak a gázlap-bekötés, és 6.500 a villanytűzhely. :-((((
Aki már köttetett be szakszervízzel gázkészüléket (konkrétan egy Bosch tűzhely+gázlapról van szó, csak így érvényes a garancia), ezek a szerelők, akik kijönnek a felsorolt szervízből, hajlandóak egy plusz csövet+könyököt felszerelni, vagy külön gázszerelőt kell erre kihívni? Mi a tapasztalat?
Arról van szó, hogy provizórikus csövet állítólag csak max 80 cm-ig szabad feltenni, itt egy méterre lesz a tűzhely a faltól, ezért erre a szakaszra kell fix cső. Állítólag a rugalmas cső meg nem is biztonságos, 2-3 évente cserélni kell..
Köszi előre is.
Whirlpool: én is sok rosszat hallottam róla, szerintem is, ha árát tekintve megfelelő neked, inkább Electrolux.Gorenjére nem nagyon panaszkodtak itt, szerintem esetleg még szólhat mellette az, hogy 1pár éve csak gyártogat már hűtőt:)
A whirlpool-nak a marketingje jó. Sajnos a minősége kevéssé. Nekem két berendezésem is tönkrement 1év!!!! alatt. A régebben vállalt 3év garanciát is levették 1 évre.
Most arról nem beszélek, hogy a 6évvel ezelőtt vásárolt elszívóba csak komoly kutatás árán tudok aktívszén-szűrőt szerezni. Gondolom az a cél, hogy vegyek inkább egy komplett új készüléket.
Vettünk ma egy whirlpool AFG 7050-es fagyasztót, de máris megbántam! Az ajtó átfordításához olyan helyről kellene 6 db hatlapfejű csavart kicsavarni, ahol a csavar feje még éppen meg tudna fordulni, de mellé már nem fér be a szerszám, ami a csavart fogja! Az előtte kivett alkatrész pedig nem illeszkedik vissza. Az ajtóátfordítást persze - garancia érvényességén kívül - kemény ezresekért szívesen vállalja a márkaszervíz... ezt még le is írják a használati útmutatóban.
Gennyes banda ez, akik ilyen mocskos trükkökkel okoznak bosszúságot, és még bevételt is várnak érte maguknak!
Mondjuk nem hűtőben, de whirlpool-ból nekem tönkrement 1 éven belül a mosógép és a full extrás mikro is. Úgyhogy whirlpool-t én soha többet nem veszek.
Hűtőben sajnos vettem egy bazi nagy LG önolvasztósat jó drágán, na az is "megéri a pénzét", most 4 éves, már kétszer volt itt a szerelő. Egyszer a kompresszor, egyszer meg valami automata kapcsoló ment tönkre. Úgyhogy koreait se veszek többet.
Szerintem a felsorolt hármasból az Elektrolux a legjobb, de ne ez alapján vásárolj, mert ez csak az én privát véleményem!
Upsz, úgy látom, ez nem sikerült. Szóval a három jelöltem van: Electrolux: http://www.electrolux.hu/node39.asp?ProdID=26895 Gorenje: http://www.gorenje.hu/index.php?module=product&ps_id=28411 Whirlpool: http://www.whirlpool.hu/index.php?o=termek&tid=108 Olyan 100-120eFt körül van az áruk (Siemens, Bosch már sokkal több lett volna) Ezek közül melyiket érdemes megvenni? (vagy melyiket nem :) ) Esetleg milyen más márkák vannak hasonló áron?
Tényleg, a gyártók oldalai meglepően informatívnak bizonyultak :) Szóval az árak alapján kb három jelöltem van: egy <a href="http://www.electrolux.hu/node39.asp?ProdID=26895" target="_blank">electrolux</a>, egy <a href="http://www.gorenje.hu/index.php?module=product&ps_id=28411&category=2799,2804" target="_blank">gorenje</a> és egy <a href="http://www.whirlpool.hu/index.php?o=termek&tid=108" target="_blank">whirlpool</a>. Olyan 100-120eFt körül van az áruk (Siemens, Bosch már sokkal több lett volna) Ezek közül melyiket érdemes megvenni? (vagy melyiket nem :) ) Esetleg milyen más márkák vannak hasonló áron?
Vannak a www.márka.hu oldalak, ott márkánként megtalálsz mindent( márka= gorense, siemens, EAG, stb), a lenti két oldal is elég jó, és jönnek még az EW, MM, Saturn és Electonics.
Ezek tanulmányozása után már fog tudni mire van pénzed!
Nekem csak egy egyszerű hűtő kell, alul fagyasztós (elég két polc), felül meg valami értelmes méret (az összmagasság olyan 180 cm lehet). Gondolom A osztályút érdemes venni, meg beépíthetőt szeretnék. Kb ennyi az elvárásom, nem tudom, hogy érdemes-e a többi dologért pénzt adni.
Akkor ott azt kell tudnond, hogy a hütő belmérete az kisebb az átalgosnál ,tehát valószínüleg magasabb hütő fogja az igényeidet kielégíteni.
És is gondolkodtam a beépítettbe de aztán inox lett belőle.
Aztán alul vagy felül fagyasztósat szeretnél?
Hány fiókja legyen a fagyasztónak?
Szeretnéd olvasztani a hütödet vagy legyen önolvasztós?
Hány polcosat illetve hány literes hütőrészt szeretnél?
Ezekből kiderül, hogy kb. mekkorát szeretnél. Aztán jön a technika.
A legmodernebb a hölégbefúvásos, azoknál némelyikben van olyan frissentartó doboz is , ahol egy az egyben befujja a hideget és mivel doboz ,sokaáig frissen tartja a cuccokat.
Tudásban alatta jön a hölégkeveréses. ( kis ventilátor keveri a levegőt, hogy egyenletesen hideg legyen az egész hütőben.
És az antibakteriális bevonat szerintem az ma már elengedhetetlen.
De nem biztos hogy kell egy hütönek tudnia vakáció programot, külön kikapcsolom a felső részt programot. Szerintem ezek jól hangzanak de soha nem használja az ember és megdrágitják a gép árát.
A két kompresszor sem feltétlenül szükséges elég ha két körre van osztva a hütés, hütő és fagyasztó részre. De ezzek mind egyéni követelmények. Találd ki hogy mit szeretnél. Aztán úgy menjél vásrolni, hogy már TE TUDOD, hogy mit kell tudnia a te hütödnek és akkor kiderül, hogy melyik márkára van pénzed!!!
Megerősíthetem, hogy a Cata jól szív és halk is ! Én is azt raktam a konyhába.
Plusz légbeejtőt, hogy ne szívja el a levegőt előlünk (egyébként is raktam volna, de az épületgépész tervező előírta a gázterven, pedig csak a gáztűzhely van a konyha-étkező közös légterében, ami nem is olyan kicsi).
Hűha, ennyi mindent tud egy hűtő? :O Melyik mit jelent (meg mennyire fontos)? Én csak annyit tudok, hogy be szeretnék építeni egy alul fagyasztós darabot a konyhaszekrénybe, amire jó lenne nem 7 számjegyű összeget költeni :)
A Vaci utca Fovam teri vegenel levo koszorus fiatalemberhez vittem a keseinket. Azokat olyan profi modon csinalta meg, hogy azota is eleg acelon meghuzni oket es rogton borotvaelesek.
Husdaralokest most vittem eloszor (kedden hoztam el), de meg nem probaltam ki. Ranezesre jonak tunik. (-:
A racsot is vinni kell hozza, mert ahhoz koszoruli.
Igan, valami ilyen rémlett. :( De nekem nem lenne teljesen beépítve, hanem oldalt-hátul-alul tud szellőzni. Az nem lehet elég? (a beépíthetőek egy jó 50%-kal drágábbak, és ha lehet, másra külteném inkább a különbséget)