köszi a választ...ilyet vártam,ami magyarázza is.... mondjuk,ha tennék alá egy 60 rendszert csak végdobbal 1749va turbo vastagabb hf tömítés pd töcsavarok
mitn micar irta ezek a dolgok akkor kellennek ha a teljesitmeny fordulatszamnovelessel akarod elerni.
TDI-nel altalaban a nyomatekot noveled es a neveleges fordulatszam nem emelkedik jelentosen. gyari AFN 4200-nel adja le a 110le-t. keves olyan tuningolt van ami 4800 folott hozna a maximumot.
itt ha szetbontott a motort akkor nem könnyiteni, hanem erösenn dolgokat beepiteni, hogy a nagyobb egesi nyomastol nem törjön/hajoljon (pl. hajtokar)
gyari AFN kipuff az 55mm-rel eleg. max kidobod a KAT-t (es esetleg a kozepdobot)
nezd meg hogy miben mas egy gyari 170le-s crtdi... több levego(nagyobb turbo) es több uzemanyag
az alatt h nem 1 percig akarod-e hasznaöni, nem azt ertettem, hogy 1 perc utan szethullik, hanem hogy elmelegszik. Ha jol van megirva(toltolevegohomerseklet korrekcio) akkor ilyenkor elveszi az uzemanyagmennyiseget es nem megy tonkre, de nem is megy annyira.
Az ismerös ezzel foglalkozik...csak nem értem,hogy ö miért bontaná szétt az egészet....mondjuk a tartosságra hivatkozik de amit a fama mond sokkal egyszerübbnek hangzik....de meddig birja a motor?
ok,de arra lettem volna kíváncsi,hogy ki merre indul...
van aki rátesz egy nagyobb turbot...es kinyomja a szemét megy ameddig megy alapon nem ez lenne a célom..hanem az,hogy tartósan tudja azt amit kell... mit kell cserélni...anyagi vonzat...mennyire lesz strapabíró..stb... sokan csak rádobnak egy 1749et,porlaszto csere,60as rendzser,kevlár kuplung és chip....ze pl nem tudom mennyire tartós..
Sziasztok olyan kérdésem lenne járt e mar így valaki gépen diagrammon akartam nézni az előtöltesemet de mikor ra megyek h mutassa akkor nem mutat semmit es villog az izzitas jelző mi lehet a baj ? golf 1z
Hello Mindekninek.. van egy golf 3 tdi-m AFN...(gyári,nem piszkált) ebböl szeretnék egy tartos 160LE-t kihozni. több embert megkérdeztem már,mindenki mást mond...nem tudom melyik irányba induljak... utbaigazítás kellene... elöre is köszi.
Igen, így van. Szeretnénk belőle a legtöbbet kihozni amit bír de mivel semmit se találtunk erről a motorról, hogy mit bírna. Így ezért írtunk ide. Nyilván ha nem érhető el az "álom teljesítmény" akkor azzal is megelégszünk ha már dinamikusabb is. :-)
Lenne egy C Corsam 1.7 Di motorral motorkód [Y17DTL] nagyon szeretném ha dinamikusabb lenne. Nem gyorsulgatni szeretnék de azért az, hogy egy Suzuki álló rajtról megver azért az na! Cél olyan 140 Lóerő körül de igazából már csak annak nagyon örülnék ha dinamikusabb lenne alulról.. :-) Sok mindent nem találtam erről a motorról. Így ezért fordultam hozzátok. Én ebben a sorrendben gondolkodtam, hogy cserélném a dolgokat: 1. Üres kipufogó "rendszer" + intercooler 2. Nagyobb csúcsok (de azt se tudom mekkorák vannak benne :-( ) 3.Kicsit nagyobb turbó (szintén nem tudom, hogy ez sima turbó vagy geometriás ill. mi mehetne a helyére) 4.Chip tuning.
Mennyire reális ettől a motortól a 140 lóerőt elvárni? Tartósan bírná ha ki lehetne csavarni belőle? Esetleg ti tudtok valami épkézláb konfigot ajánlani erre a pöttömségre?
nem tud nekem a kérdésemre válaszolni? lenne egy 3,5-ös tárcsa amit elég drágán adnának, kb 50 000 és nem tudom eldönteni, hogy megvegyem e? egyáltalán ér anyit agy 3,5-ös tárcsa? a 3,1-eseket, 15-20 000 körűli áron láttam.
Valaki közületek tudna megoldást a bajomra? szivodisel adagolóba, édemes magasabb tárcsát tenni?, lesz teljesítmény erősödés? vagy mindegy..., most van 2,3-as tárcsám, és 3,1-est tudnék belerakni. És érdemes, ugyancsak szivóba, nagyobb nyomóelemet rakni? most 8-as van benne és 10-esre cserélném, ha érdemes?