Keresés

Részletes keresés

Smíró Creative Commons License 2016.07.11 0 0 73000

Az AndroiTS GPS Test progit tudnám javasolni, mint általam ismertet. Az iránytű (első) fülön középre kiírja a gps koordinátát is. Elég egyszerű leolvasni. Szerintem. De még vagy 13 évem van 1946-ig.)

Aztán meg csak akkor érsz vele valamit, ha az esetlegesen küldött - soha ne kerüljön rá sor - rohamkocsiból nem lopták már ki életmentés közben a retkek az eszközt... Inkább jelzőrakétát vigyetek:(((

Mellesleg nem rossz felvetés egy ilyen eszköz. Kerékpárra lehet kapni gps alapú comput, szerintem elérhető lehet az ára is. Na az a séta sebessét is kijelzi és talán egyből a koordinátákat is.

Előzmény: Vgyuri1946 (72998)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 72999
Kérjetek és megadatik:-)

Találtam egy nagyon jót. Neve az nincs, de a Play áruházban egyből előjön, ha beírjátok, hogy "Egyszerű GPS megjelenítése". Alapesetben egyszerűen egy státuszképernyő az alapadatokkal, de azt el tudja küldeni minden eszközzel, ami egy okostelefonban van. Jobb hiján SMS-ben, de ha van net, akkor mindenfélével. Behívja a Google térképet. Természetesen ingyenes, cserében egy soros szöveges reklámok ugranak be. Erdemes feltelepíteni.
Előzmény: Vgyuri1946 (72998)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 72998
Mi a legegyszerűbb app androidos telefonra, amivel a gps koordinátát le lehet olvasni szükség esetén.A Nagyerdő külső sétáltunk az erdőben és szóba került, hogy ha énhozzám valami miatt mentőt kellene hívni, hogy magyaráznák meg nekik, hova jöjjenek. A sakktábla szerű szabályos erdei ösvényeken könnyen odatalálnának, csak az utca-házszám hiányzik:-)

De lehetne ez igazi erdő is a hegyvidéken. Mivel gps-analfabétákról van szó, nagyon egyszerűnek, egy ikonnal elindíthatónak kell lenni. A Térkép app megmutatja a helyet a térképen, de koordinátát leolvasni nem lehet, hogy bediktálják a mentőknek. WinMo-ra volt a VisualGPS, olyasmi kellene. A GPSstatusz jó lenne, de bonyolult a képernyő és telefonon nem látszik jól.
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.07.01 0 0 72997

Ezirányban keresd a "GPS/PNA okosítás" megoldásokat. Hozzávezető kulcsszavak: Stopwatch, Systeminformation stb. WinCE alalpú PNA-knál rengeteg jobban-rosszabban sikerült mgoldás található. Néhány régebben általam ismert megoldás ill. alkotója időközben eltünt. Ha visszalapozol ezen a topikon, sok ilyet találszt, de nem akarom újra kezdeni a jogászkodást.

Előzmény: x20fan (72996)
x20fan Creative Commons License 2016.07.01 0 0 72996

Olyanra emlékszem, hogy a gps program helyére kellett bemásolni ugyanazon a néven egy kis filemanagert, amivel már elérhető a teljes háttértér, barmit lehet futtatni, a más nevű gps alkalmazást is.

Előzmény: kushido2 (72995)
kushido2 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 72995

Tisztelt Fórum.

Egy kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, ha van ilyen jelenleg:

VAn egy Dream gó 220 as készülékem és régebben bizonyos kombinációra elő lehetett hivni a win,- es alaprendszert de egy kb 3 éve történt szervizes beavatkozás ota ez nem megy. Ha valaki ismeri a trükköt kérem informáljon.  Előre is köszonok minden a témába vágó tippet javaslatot.

Jenő

Jahno Creative Commons License 2016.06.29 0 0 72993

Előveszem  a kukoricát és benyögöm, hogy ez az egyik leggagyibb cég?

Előzmény: Istvan076 (72992)
Istvan076 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 72992

Gpd nyomkövetést van itt aki használ? Nekem szükségem lenne rá, de még nem döntöttem el, hogy melyiket válasszam. Ezt a céget ismeritek? Mi a vélemény? http://inetrack.hu/

Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 72991

Ennyire nem értek hozzá, én csak személyautóval járok, és ott is csak offlájn térképeket használok. 

Előzmény: GL-SW (72990)
GL-SW Creative Commons License 2016.06.20 0 0 72990

A készülék leírásában szerepel a WiFi kapcsolat. Jól értem: akkor ez képes futtatni pl.  HERE és a BKK Futar alakalmazást, ha van net elérési lehetősége? Pl. telefonon megosztom a mobilnetemet. Csak azért kérdezek rá konkrétan a két app-ra, mert ezekre lenne naponta szükségem a navigáció mellett. Tudom, az iGo + HERE is kölcsönösen navigál + kamerajelzés, de én már így szoktam meg.

Előzmény: juhlaci (72985)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.19 0 0 72989

Ezek jók, ha fut rajtuk a Sygic Truck. A sok dzsunkatech között a WayteQ a jobbak közé tartozik. És sokkal olcsóbb egy profi Garminnál.

Előzmény: lovasgeza (72988)
lovasgeza Creative Commons License 2016.06.19 0 0 72988

Köszi a válaszokat! WayteQ xTAB 7Q vagy WayteQ xTAB 7X készülék kamionos navigációnak jó lehet? Vagy milyen 7"-os tablet ajánlott inkább rá? 

Előzmény: Vgyuri1946 (72987)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.19 0 0 72987

A kamionos GPS olyan GPS, amit kamionos felhasználásra optimalizáltak. Pl. 7" a képernyője, mert az 5" a kamion vezetőfülkéjében távol van. A másik a program. ami a Garminban fix, tehát ha adsz is 140K-t érte, azt nem tudod lecserélni személykocsisra (az még hagyján, mert az leginkább térkép kérdés, az meg cserélhető), de már erdei sétára való off road programra nem.

Az autós PNA-k hardverileg általában gyengébbek, mit a Garmin.  De akkora az árkülönbség, hogy ha 2-3 évente újat kell venni, akkor is megéri. De azt is hazai boltban, megbízható garanciával kell venni.

Előzmény: lovasgeza (72983)
Doky586 Creative Commons License 2016.06.19 0 0 72986

OFF  Az én PDA-mnak 64MB memóriája van (igaz 8 éves WM6) mégis elfut rajta a navi szoftver a legfrissebb mai térképpel..   :)

igaz nem kamionos, csak sima szgk térképek vannak rajta..

Előzmény: juhlaci (72984)
juhlaci Creative Commons License 2016.06.19 0 0 72985
Előzmény: juhlaci (72984)
juhlaci Creative Commons License 2016.06.19 0 0 72984

Felejtsd el a 100 felettieket! ami a lényeg hogy a vas min 4GB legyen és a memóriája. 7" a kamionba tényleg jó lenne. Googliba keress rá árukereső stb. 

Előzmény: lovasgeza (72983)
lovasgeza Creative Commons License 2016.06.19 0 0 72983

Igen, közben én is keresgéltem, és rájöttem, hogy ami igazán jó lenne az 100e Ft felett kezdődik. Milyen az a teherautós PNA? Jófogáson láttam 7"-os Pioneer-okat, amikhez írják, hogy kamionos, és olcsó is, olyanra gondoltál?  Ezek miben gyengék? 

Előzmény: Vgyuri1946 (72982)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.18 0 0 72982

Nem is kicsik az igényeid. Legalább a teherautót vedd ki belőle, mert ahhoz külön programok-térképek kellenek, márpedig a Garmint csak azzal a programmal tudod használni, ami eredetileg belekerült. A legtöbb teherautós program ún. PNA-kon, van, ezek olcsóbbak is a Garminoknál, de más szempontból gyengébb. Úgy mondanám, hogy vegyél egy személyautóra kitalált Garmint és egy 7" képernyőjű spéci teherautós PNA-t, megfeleló programmal. Ha szeerncséd van, eleve az van benne. (pl. Sygic Truck.) Van Garmin is egyébként, de elég húzós az ára.

Előzmény: lovasgeza (72981)
lovasgeza Creative Commons License 2016.06.18 0 0 72981

Sziasztok! Édesapámnak keresek GPS-t. Egyszerűnek kell lenni, és jónak. Ne kelljen vele berhelni, legyen hozzá EU térkép, TMC, könnyű legyen frissíteni, legyen hozzá örök frissítés. Garmin-ra gondoltam, de nekem mindegy, csak jó legyen. Személyautó mellett használni fogja 3,5t-s autóval, és nagy teherautóval is. Mit ajanlanátok? Új és használt is szóba jöhet. A 66-os Garmin-t néztem újan, ami azért kicsit húzós, pláne úgy, hogy semmilyen említés nincs a leírásában teherautós használatról. Mondjuk a többi Garmin-nál se olvastam ilyet. Alapvető beállítások azért benne vannak? Összsúly, hosszúság, magasság? Több nem is kellene szerintem.

Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 72980
En ebből azt olvasom ki, hogy az interferencia miatt a V2 megbukott, most ki akarják küszöbölni. Persze nem tudom, miért olyan nagy ügy ez, telefonok és PNA-k millióit adták el már úgy, hogy bt és gps megvan egymás méllett. Ugyanabban a frekvenciatartomanyban dolgoznak, de azért eltérő frekin. Kérdés, hogy ezt egy sportszergyártó cégnek kell-e megoldani:-)

Az biztos, hogy egy árnyékoló kartok méretre csináltatasa kisebb költség, mintegy V2 szerű komplett kütyú.

Valahol egyszer én már betettem ide az én tákolmányomat, próbálj visszakeresni a "kartok" szó alapján itt és a vitorlázórepülő topicban. Kb. 5 évvel ezelőtt.
Előzmény: Totya91 (72979)
Totya91 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 72979

Ezt az választ kaptam a Vertica V3 megjelenésével kapcsolatban:

Hi Toth

Thank you for the email and apologies for the delay in releasing the V3. 

We’ve changed the layout slightly of the components on the PCB to reduce any
interference between the BT and GPS module, due to space restrictions we’ve
also changed the SD card to micro, we’re currently building this version for
testing but this is the final design. We’d rather make the changes now
rather than go into production and decide we should implemented the changes
before. I know it’s taking long but progress is being made.

I've put your name down on the list to contact once we're in production

Kind regards

Lawrence 

A nagy nyelv tudásommal azt vettem ki,hogy interferencia miatt módosítani kellett az elrendezést a végleges verziót tesztelik, és jelez ha megindul a gyártás.

Ennek fényében viszont lehet addig a telefont használom árnyékolva egy powerbank-al. Meglátjuk mit sikerül alakítaniuk....

Nagyon köszönöm a segítséget!

Előzmény: Vgyuri1946 (72978)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 72978
Azért a Vertcának érdemes egírni egy emailt, hátha mondanak valami használhatót, mégiscsak az ő cuccuk.

A Naviter cuccára le van írva, hogy Windows mobil rendser an rajta? Mert akkor ráteheted az LK-8000et, de a saját programjuk is jó, nyilván a SeeYou valamilyen új változata.

Ami reményteli, ha a gyártó maga kimondottan vitorlázó repülőknek vagy szabadmadaraknak szánja a cuccát. Maga a repülős program nem biztosíték, vannak a 'komoly" motorosrepülésre szánt programok (pl. a PocketFMS), amivel egy zárt pilótakabinban berepülheted a világot - a légiközekedési útvonalakon. De egy libaegelőt meg az azt keresztező csatornát, távvezetéket nem találod meg.

A Mio Cx20 sorozat a matt képernyőjével anno elég jó volt, de a Vertico-hoz hasonló vagy a transzreflektív képernyőket nem éri el. De hogy ez milyen...?

A másik cucc gyanúsan olcsó, az eladó azt mond, amit akar. A vaterás cuccokat meg lehet nézni személyesen is egy szep napos időben.

Előzmény: Totya91 (72977)
Totya91 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 72977

Hát akkor hiba lenne várni a vertica-ra :)

esetleg ezek közül valamelyik életképes lehet?:

http://www.9x.hu/index.php?option=com_adsmanager&view=details&id=7411&catid=4&Itemid=55

http://www.9x.hu/index.php?option=com_adsmanager&view=details&id=7536&catid=4&Itemid=55

Naviter cuccával is menni kell elvileg lk8000-nek de 135 ezer körül van ha jól számoltam és ez a lite verzió. Mondjuk ez még beleférhet.(oudie 4 500€+ÁFA az alapgép, ez már kicsit túl van a kereten)

http://www.lk8000.it/hardware/pnas/220-naviters-oudie-2.html

Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 72976
Nekem egy Holux loggerrel kombinált bt-gpsem van, az küldi a koordinátát es közben rögzíti az utadat. Én <10000 forintért vettem 1 éve az eBay-on, de nem egy mai típus. Az újabbak 15-20ezer között vannak, itthon inkább 30ezer.

A V3 nem újabb típus, hanem a V2 barometrikus magasságmérővel kiegészített drágább változata. Együtt szúntek meg. De a Naviteres is hasonló lehet, bár drágább és nem biztos, hogy szoftverileg nyitott.
Előzmény: Totya91 (72975)
Totya91 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 72975

Lehet várok még, hátha lesz valami a V3-ból. Igazából a vizsgám sincs még meg. Nézegettem, v2 már nem nagyon találni. De már a linkelt PDA-n is agyaltam. Esetleg azt még be tudnád linkelni milyen Gps kellene hozzá? 

Előzmény: Vgyuri1946 (72974)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 72974
Az LK-8000 és a SeeYou program egy tőröl fakad, valahonnan Szlovéniából. Mindkettő szoftverként kezdte, de azután a Naviter (SeeYou) kihasználva a népszerűségét úgy látszik, összerakatott Kinában egy cél PNA-T nagyfényerejű és jó drága képernyővel. Olyasmit, mint kevésbé ismert V2/V3 A SeeYou révén szerzett ismertségük miatt nekik jobb lesz az üzlet. Főleg ha a rendszer nyitott es nincs a SeeYou-ra specializálva. Ez volt a jó a V2-ben.

Kommersz GPS-ként ezek drága cuccok, repülőműszerként nem.

Az iPhone fényereje telefonként jónak mondott, ott már érdemes az árnyékolással játszani.

Előzmény: Totya91 (72973)
Totya91 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 72973

iPhone 5S vannak progik rá, twonaw cuccosát letöltöttem. De a fényerő siralmas :(

Nem is az, hogy nem kockáztatok, csak úgy vagyok hogy egy tényleg normális cucc legyen (nem a nyálam verem) ez az LK8000 jó kis 

cucc. 

https://b2b.naviter.com/product-category/oudie-gliding/

ezek közt mi a különbség a oudie 2 "lite" és a sima 2 közti különbségre gondolok mert 300 euró a difi

de ha az lk8000 megy a lite verzión tökéletesen akkor megfelel. Most ilyen termik aszisztens nélkül megvagyok... nem értetlenkedésből csinálom csak tényleg szeretném tudni mik az opciók, és be kell lássam az angol tudásom hagy kivetni valót.

Előzmény: Vgyuri1946 (72971)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 72972
Ezt nézd meg,

http://www.flyingmag.com/avionics-gear/pilot-supplies/android-aviation-apps-cockpit

Előzmény: Vgyuri1946 (72971)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 72971
Vedd fel a kapcsolatot a Vertcával. Talán maradt a raktárban-szervizben egy-két darab, amitől megszabadunának. Itthon is volt forgalomban a Pilotshopban, de ennyi pénzért nem sokat adhattak el.Sokan, hátimotoros haverek is, PDA/PNA készülékekkel ügyeskednek, pl. árnyékolással. (En bütyköltem egy árnyékolós kartokot, motoros sárkányon bevált.)

Az Etrex 20/30 fényben jó, repülős térkép (az említett OMPaero) van hozzá, de a légtérriasztást nem tudja, az csak az Lk 8000 és SeeYou programokban van.

Ha nem kockáztatsz meg 25-30 ezret a HP 1940+BTgpsre, akkor először nézz körül a ház körül. Milyen telefonod van?
Előzmény: Totya91 (72970)
Totya91 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 72970

Igazán köszönöm a segítséget! Bár még mindig nem kristályosodott bennem ki ez a dolog. Hát igen 100 ezernél többet nem tudok rá áldozni, de ekkora összegnél meg már szeretném hogy használható legyen teljes mértékben. Kobo mini e-book olvasókat is alakítanak át csal az meg monokróm. Bár nem a "csicsa" a lényeg. Az oktatómnak egy e trex vista hcx van de panaszkodik hogy alig látni a pici kijelzőt. Az V2-es cucc tetszik annak kéne utánajárnom.

Előzmény: Vgyuri1946 (72969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!