anyray
2022.03.15
0 0
5707
Sziasztok!
Van egy 3 tengelyes tlt hajtású ágaprítóm, de most szeretnék venni egy benzinmotoros ágdarálót, ami fel is fújja a darálékot az utánfutóra. Olyat keresek ami viszonylag nagyra darálja, fűtésre kell.
Melyik vágóegységgel vágja nagyobbra szerintetek? Hány késsel?
Melyiknek nagyobb a teljesítményigénye?
Esetleg gyárt valaki ilyet a csoportban, vagy tudtok ajánlani típust?
Gyula20
2022.03.13
0 0
5706
Tegnap sokat daráltam , egyenlőre elégedett vagyok vele.
Jól megy , csak a nagyon vékony ágakat kis roncsolással átengedi .
Azt hiszem az ilyen majdnem fű szerű ágak darálásához be kell vetni a régi
kördarálóst.
Gyula20
2022.03.10
0 0
5705
Gondolkodom a lendkerék felszerelésén, van egy három soros öntvény ékszíjtárcsám . Emlékeim szerint 350 mm átmérőjű.
Igen nehéz , csak valamit köztes darabot kell majd rá esztergálni . Talán később elkészítem , már jönnek a tavaszi munkák , nem nagyon lesz
rá idő.
Egyébként ez a 210 mm-es tárcsa is jó nehéz , a betét vasból van - összességében van vagy 8 kg.
Előzmény: ksanyi52 (5704)
Gyula20
2022.03.09
0 0
5702
Nem nagyon voltam elégedett a daráló sebességével , ezért készítettem egy 210 mm átmérőjű ékszíjtárcsát az 1440-es fordulatú motorra .
Mindenféle alumínium hulladékot összeszedtem , formába öntöttem , majd esztergáltam .
Ma felszereltem . már úgy gondolom , hogy jól működik a 3-4 cm-es , múlt évben vágott száraz és igen kemény ágakat gond nélkül darálja.
Egy kicsit problémásnak látom , hogy a száraz ágakat nem nagyon húzza be , talán túl magasra tettem az "ellenkést "
Amíg lent volt nagyon jól behúzta , úgy látszik azzal is kell kikísérletezni.
Az ágak húsz-huszonöt centis végét mindig kidobja , látszik , hogy védőszemüveg nélkül ez a szerkezet nem üzemeltethető.
Ilyen ékszíjtárcsa készült :
Dany88
2022.03.01
0 0
5699
Hello,
Van-e esetleg eladó ágaprító valakinél. Pest megyébe kellene.
Esetleg alkatrész?
Köszönettel
Gyula20
2022.02.25
0 0
5696
Egy 7.5kW-os motorért ez nagyon jó ár.
Van kb.5kW-névleges napelem rendszerem , amit lehet árammal szeretném rendezni.
Előzmény: ksanyi52 (5694)
L_áma
2022.02.24
0 0
5693
Tény, a benzinmotor karbantartásigényesesebb, mint a villany. Viszont, 30e-ért házhoz hozzák , elég erős, nincs helyhez kötve, és baromi egyszerű a fordulatszám szabályzása. :)
Meg hangos, és büdös is. Igaz.
Én néhány hetente beindítom mindet, és járatom egy percet. Cserébe dolgoznak, ahogy kell.
Egy stihl, egy alko fűkasza. Egy körfőrész, egy aprító, egy hómaró, és egy épített traktor.
Ja, és a csónakmotor is. :)
Előzmény: Gyula20 (5691)
Gyula20
2022.02.24
0 0
5691
Nem tudtam megnyitni a képet . Ha benzinmotoros az nem nagyon kell .
Elég sok benzinmotoros eszközöm van , de ki nem állom őket.
Állandóan javítgatni , karburátorokat cserélgetni -ez megy.
Van 4 db. Stihl 08-as motorom , de sohasem akarnak indulni . Most is rá kellene rakni egyet egy gödörfúróra
de egyik sem indul.
Viszont van egy 12 lovas fűnyíróm ,az sok-sok éves és minden tavasszal pöcre indul , mondjuk az négyütemű.
L_áma
2022.02.24
0 0
5689
Ez volt az egyik oka, hogy mind az aprító, mind a körfűrész benzines lett.
A másik ok, hogy a 4 hektár túlsó sarkán semmi villany nincs.
Előzmény: Gyula20 (5686)
Gyula20
2022.02.24
0 0
5688
Ezzel is van egy pici gondom , mármint a villanyórával .
2X10 +1X16 A-es bejövő biztosítékaim vannak.
Elbírják e a 7.5kW-os motort?? - A két gyengébb fázison / emlékeim szerint /
van egy -egy kb.2kW-os napelem rendszer a bejövő biztosíték előtti leágazással .
Szóval kicsit bonyolult, lehetséges, ha süt a nap nincs gond , de ha nem süt
akkor esetleg leveri a biztosítékokat.
Még mélyebben át kell gondolnom.
Előzmény: ali kis (5687)
Gyula20
2022.02.23
0 0
5686
Tőlük már korábban töltöttem le egyes dolgokat , csak minden anyag átnézése , értelmezése nagy idő.
Most azon is gondolkodom , hogy talán jobb lenne egy 6-7 kW-os motort beszerezni .
Már találtam megfelelőt 2800-as fordulattal , csak a szállítás elégé problémás a nagy súly miatt.
Maga a motor , úgy emlékszem 45 eFt.
Írtam az eladónak .
Előzmény: ali kis (5685)
Gyula20
2022.02.23
0 0
5683
Sajnos nem sikerült üzembe helyezni a frekvenciaváltót ,
E5.4 üzenetet küld a bekapcsoláskor.
Vagy ES.4 nem tudom , mert a hétszegmenses kijelzőknél az S és az 5-ös azonos.
De ez azt hiszem mindegy , lényeg az , hogy ennyit találtam erről , hogy "Hiba a készlet kiválasztásánál (X az 1...7-hez) ez az angol fordítás.
A német fordítás "Blokkválasztási hiba (X 1...7 esetén)"
Innen nem nagyon tudok tovább jutni.
Az is jó lenne , ha gyorsan újra programoznám , vagy lehet , hogy segítene
az alapbeállítás visszaállítás, nem tudom?
Előzmény: ali kis (5682)
Gyula20
2022.02.22
0 0
5681
Ez igaz , egyébként a videón az orosz vagy ukrán bácsika motorja a "tolmács szerint" 7.5kW-os és 2800-as fordulatú .
Azt sem nehéz beszerezni , de egyenlőre gondolkodom ,mert emlékeim szerint 2x10 és 1x16 A áramom van , ha motort vásárolok
utána kell néznem mit tud a rendszerem elviselni.
Elég sok motor található a hirdetéseken 6-10kW között , szerintem megfizethető árakon.
Van a közelben egy villanymotorra szakosodott egyén , elsőként őt kérdezem meg.
Mondjuk kellene egy 7 kW-os .talpas két 17-es ékszíjtárcsás motor 2880-as fordulattal.
Sajnos ezeknek a súlya 50 kg. fölött van.
Előzmény: L_áma (5679)
Gyula20
2022.02.22
0 0
5680
Az alapokat be tudom kötni / pár éve kötöttem be egy 1.5kW-os KEB-et./
Pár éjszakát küszködtem vele , de teljesen felesleges volt , csak pár külső alkatrész kellett volna.
Ma is megvan , végül is egy potméterrel és négy kapcsolóval működik, csak a programozás macera.
Program nélkül tudok forgási sebességet a potméterrel és a kapcsolókkal forgásirányt váltani valamit
kikapcsolni.
Ez elegendő lenne ennél az 5.5kW-osnál is. Mivel bontott nem tudom mit tartalmaz a programozás .
Holnap kiderül.
Előzmény: ali kis (5678)
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!